- 13 Kasım 2017
- 267
- 380
- 23
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #54.181
Aman gozu de parlamayiversin dedim 15 gunluk bebegin gozune limon sıkıldgni ben bunda duyuyorm. Neymis beyazi parlicakmis gozunun. Ya onun cekecegi aci nolucak yavrum benjm. Bi de senin torunun bu cocuk yani. Ay ayaginin altini opuyorum kizin seviyorum tepeme dikilmis opme iyi demezler diyo niye dedim ses yok. Yani ben cocugumu severken bile izin mi alicam sana mi sorucam hayret bise. Zamaninda bu kvlere yaptirmislar her hurafe seyi. Bunlar da cahil seme. Dogrusu bu demekki diyolar cildiriyorum var ya.Benim kv de de tam bir batıl inanç kraliçesi neler neler var ya anlatamam gelen misafire güle güle dersem sütüm kesilirmiş kesinlikle demeyecekmişim misafir kapıdan süt memeden gidermişmesela benim kendi ailemde öyle bir inanış yok güle güle deyip hiç sütü giden görmedim. Gerçekten de dinimizde bile yeri yok böyle şeylerin. Çocuğun gözüne alerji yapsa senin kv ne diyecek acaba bu duruma. Eski kafa adetlerle iyileştirme yöntemleriyle bizi darlıyorlar işte başka birşey değil
Ay yaaaa seni seviyorum sofiş valla harikasınYani bira mayası ya da sadece bira yani malt süt artırır senin ihtiyacın da o tarz şeyler ama sütün gelmediğini ya da yetmediğini bebeğin mızmızlanmasana bakarak anlamaya çalışma bebek sadece aç oldugu için huysuzlanmaz,mama verince sakinleşmesinin sebebi de aç olduğundan değil kan şekeri fazlasıyla yğkseldiğşnden mayışır uykuya dalar.yemeği fazla kaçırdığımızda bize çöken rehavet gibi aslında kan şekeriyle alakalı sakİnlşmesi. Ama gerçekten aç ta olabilirofff okadar hassas dengeler kiii neyi nasıl anlayacağını şaşırıyor insan. Bu durumlarda engüzeli kilo takibi yaparak bir profesyonele danışman olur aslında. Çünkü meme+mama olarak devam ettiğin sürece hem sit üretimin istediğin düzeye ulaşamayacak hem de bebeğin yağ hücrelerini genişlettiğin için gerçekten bir süre sonra sadece senin sütünle doymayacak duruma gelecek. Ayrıca stres bu işin en büyük oyunbozanı! Sütün olmadığını düşünürsen gerçekten birsüre sonra sütün olmaz.memeyi ağzına verince susan bir bebeğin varsa birsüre uykusuzluk ve yorgunluğu göze alarak mama vermeyip 3günde 1 kilo kontrolüyle takip ederek ve tabi ki üretimi artırmak adına takviye alarak şansını denemeni şiddetle tavsiye ederim.maksimum 10gün sonra sonuç alacağına adım gibi eminim bebeklerimiz henüz çok küçük geri dönüş için şans yüzdelerimiz çok yüksek ama 2 Aydan sonra mamayı geri çekmek ço zor olacak
maşallah canım bizim değerimiz 12 iken boş bez alabiliyordum şimdi hiç yok çok şükür sizin de aynıdır. Doktor bana 1 ay sürer belki daha fazla dediYani bezleri hep dolu çiş oluyor canım kakasınıda yapıyor bazen az bazen çok ama yapıyor deli gibi emzirdim bugün şuan göğüs uçlarım sızım sızım sızlıyor ama kuzum için katlanmam lazım
O nasil bisey yaBenim gobegime bebekken karabiber dokmusler naptiysam cikmiyo
Gozumede limon tabiki kimbilir daha neler yapmislardir
Of kıyamam çocukları ıslak ıslak da yatırıyoruz bez yüzünden. Farketmek çok zor napalım. Bana da sleepy tavsiye ediyor herkes canım kesinlikle onu deneyeceğim hem ıslak mendil hem bez. Yarıyarıya fiyatları daYa bu çiş sızması beni delğrtecek yazacaktım ben de seni görünce aha işte benim sorunum dedim direk. Dediğin gibi bez boş ta olsa çocuk yatırdığım yan tarafından ensesine kadar ıslanıyor öyle böyle değil dün yıkadım yağladım mis gibi yatırdım 1 Saat Sonra emzirmek içim bir aldım kiiii belinden enseine kadar sırılsıklam olmuş bez ise kupkurubütün çişi dışarıya yapmış bu huggies lerin mi beli lastikliydi onlardan mı alsam acaba çok sinir oldum yaaa çocuk çişli çişli uyuyor farkedene kadar
Bizimkilerde mantik yok kuzum. Mantikli gelse zaten yaparim. Yani mantikli gelebilmesi icinde bilimsel seylere de dayanmasi gerek soylediklerinin. Ama yok.Göze limon damatmak çok sacmaymis gerçekten ama.bazi dedikleri de çok mantıklı oluyo sana doğru geleni yap yanlış geleni yapma sesini çıkarmakla da iyi yapiyosun boşver kızlarda kızsın sen diyeceğini de
Kızlar bebeğim 8gunluk 7gunlukken kontrole götürdüm dogum kilosundan 300gr gitmiş. Doktor biraz fazla vermiş takviye mama da ver dedi. Ayy bi morelim bozuldu anlatamam. Bide yavrumun sol gözü kapandı yeşil sarı çapak akıyor onun içinde damla kullanıyorum. Yetmedi hemoglobini biraz yüksek cıkmış pazartesi onun için gidicem doktora. Bide hep uyuyor ya gözlerini açmıyor resmen kaç gündür ooff annelik ne zormuş..sofiarya hemoglobin yüksekliği neden kaynaklanır? Çok kötü bsy mi ki. Esim sonuclari almaya gittiğinde doktor çok önemli değil denis ama belki de eşim ben üzülmeyeyim diye bana öyle dedi, internette bir sürü şey yazıyor içim içimi yiyor :/
Hemoglobin değeri sayısal olarak kaç çıkmış canım yazsana bana?Kızlar bebeğim 8gunluk 7gunlukken kontrole götürdüm dogum kilosundan 300gr gitmiş. Doktor biraz fazla vermiş takviye mama da ver dedi. Ayy bi morelim bozuldu anlatamam. Bide yavrumun sol gözü kapandı yeşil sarı çapak akıyor onun içinde damla kullanıyorum. Yetmedi hemoglobini biraz yüksek cıkmış pazartesi onun için gidicem doktora. Bide hep uyuyor ya gözlerini açmıyor resmen kaç gündür ooff annelik ne zormuş..sofiarya hemoglobin yüksekliği neden kaynaklanır? Çok kötü bsy mi ki. Esim sonuclari almaya gittiğinde doktor çok önemli değil denis ama belki de eşim ben üzülmeyeyim diye bana öyle dedi, internette bir sürü şey yazıyor içim içimi yiyor :/
Ay ben huggies kullanıyorum hiç sizmadi 2 numarasını göbek bağı oyuntulu. Eşim Prima almış indirim var diye kullanmadım daha bakalım yorum yaparım onada.Ya bu çiş sızması beni delğrtecek yazacaktım ben de seni görünce aha işte benim sorunum dedim direk. Dediğin gibi bez boş ta olsa çocuk yatırdığım yan tarafından ensesine kadar ıslanıyor öyle böyle değil dün yıkadım yağladım mis gibi yatırdım 1 Saat Sonra emzirmek içim bir aldım kiiii belinden enseine kadar sırılsıklam olmuş bez ise kupkurubütün çişi dışarıya yapmış bu huggies lerin mi beli lastikliydi onlardan mı alsam acaba çok sinir oldum yaaa çocuk çişli çişli uyuyor farkedene kadar
Sofi sağlık ocağında 5. Gün alınan topuk kanını 7. Gün aldırsak olur mu? 5. Gün cumartesiye denk geldi. İnşallah 7. Gün için bir sıkıntı olmazEvet evet e bebekte ki malt lar olur. Bol motivasyon yaa bu işin kaynağı bu. Kulaklarını herşeye tıkayıp kaygıyı sıfırlayıp sadece emzirmeye odaklan. Memelerin dolmasını akmasını da boşver. Biz 35 günlük olduk daha bi kere bilmem memelerimden süt aktığını. Sertlik doluluk dersen bebek doğmadan önce daha sertlerdi silikon var Benim memelerde ama şimdi süt dolu olmasına rağmen yumuş yumuşlaröyle olsa ben de olmaz süt. Sen bebeği tarttır arada canın sıkıldıkça bi sağlık ocağına gidin gelin havaalr güzel. Anneye en gğzel motivasyon bebeğin kilo aldığını görmek oluyor inan. Tartıda artan rakamları görünce işte bu!! Diyorsun canın sıkılırsa yaz yine ben motive ederim seni memişler sütle dolsun yeter ki
Cnm pamukçuk olabilir mi acaba bebeğin ağzına bak bir beyazlık var mı öyle olunca memeyi istemezmisMaalesef emmiyor bebegim. Resmen eli ile iteklemeye basladi artık. ne yaptiysak ta olmuyor. En fazla bir hafta daha ugrasicam emmesi için. Sonrası bırakı
Emmiyor emmiyor emmiyor
Ne yaptıysak olmuyor
Bende bittim artık
Takatim kalmadı
Her dk ağlıyorum
Mama yiyerek büyüyecek başka bir çare yok.
Teşekkürler. Yinede yorumunuz için
Evet evetOf kıyamam çocukları ıslak ıslak da yatırıyoruz bez yüzünden. Farketmek çok zor napalım. Bana da sleepy tavsiye ediyor herkes canım kesinlikle onu deneyeceğim hem ıslak mendil hem bez. Yarıyarıya fiyatları da
Huggies in beli lastikli mi 1 numarasının ??Ay ben huggies kullanıyorum hiç sizmadi 2 numarasını göbek bağı oyuntulu. Eşim Prima almış indirim var diye kullanmadım daha bakalım yorum yaparım onada.
Olur olur hiç sıkıntı değil 30güne kadar vakti var aslında da tabi ne kadar erken olursa o kadar iyiSofi sağlık ocağında 5. Gün alınan topuk kanını 7. Gün aldırsak olur mu? 5. Gün cumartesiye denk geldi. İnşallah 7. Gün için bir sıkıntı olmaz
Komple laslikli değil cnm ama yanlar lastikli. 2 numara benimki az tontis olunca öyle aldı.kHuggies in beli lastikli mi 1 numarasının ??
Yani işte beli lastikli oluyor diye okumuştum ben de.yanları da olsa o beli daha iyi kavrar bu primalar kayıyor galiba bilemedim ki yanii bunca çiş nasıl çıkıyor dışarı. Bizimkinde pipi de Yok desem ki yukarı doğru nişan alıyorKomple laslikli değil cnm ama yanlar lastikli. 2 numara benimki az tontis olunca öyle aldı.k
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?