- 14 Kasım 2011
- 6.108
- 7.484
- 448
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #55.341
Kıyamam ya ağlıyor değil mi. Ağlıyorsa 3 4 gün günde 2 max 3 kez emzirmeden hemen sonra verirsen hem sütün azalmaz canım hem de sarılığı varsa artmaz. Ama 30 cc den fazla vermemelisin hemşire söylemişti. Emzirmeden sonra baktın ki hepsini içmemeye başladı anlaki sütün arttı günde bire düşürür sonra kesersin canım. Ben tamamiyle 7. Günde kesebilmiştimÇok saol canım eşime söylim alsın sürekli emzirmek çok yordu beni karnı doymuyor
Lecithin dene cnm ben çok fayda gördüm yumus şimdi göğüslerim.Göğsüm sabah uyandığımda taş gibiydi sağdım emzirdim hala sertlik var hemen süt birikiyor omuzlarım ağrıyor grip gibiyim sanırım mastit oluyoorr
Yok canım o anlamda demedim yani güya 2. Bebiş tecrübeli olmam gerek dimi. Ama yok yani silbaştan yaşıyorum sanki inanSizin işiniz çok daha zorben tek çocuğa yetemiyrum . İkinciyi on yıl sonra yapcam bu gidişle ki büyük k olan baksın kardeşine
Kızlar bana sadece biogaia yetmez dedi doktor. Metsil verdi. İlk kızımda da kullanmıştım. İçinde paraben var ama maalesef diğerleri etki etmiyor çocuk gazdan ememiyor beslenemiyor bile. Metsil bizde çok işr yarıyor.Ben de aynı durumdayım hem de kimse Yok yanımda herkes evine döndü . Damlayı akşam verdim dün aynı saatte vermek için bekliyorum .ben de rezene vereyim akşama kadar sakinleşir belki . Tükendim yoksa
Allah yardımcın olsun canım sağlıkla al kucağına inşKızlar doktordan geldik şimdi eve git duş al iftardan sonra gel dedi.bgn doğar bence dedi ama hiç sancim yok.suni sancı vercek heralde.dua edin bana
Kuzum benim çaydan icsen bak babam geldi bizim bebis alttan nasıl yapıyor maşallah adam dayanamadı bastı kahkahayi. Bence ise yarıyor bizde tek rezene ile olacak iş değil o.Susturamıyorum, delirmenin eşiğindeyim.. pişpişlemekten kollarım yoruldubir saat kadar önce altını temizledim, besledim, karnına ayaklarına acı elma yağı sürüp karnına ısıttıgım kiraz çekirdeklerini koydum ağlamaya devam etti tekrar emdi gazını çıkarmaya çalışırken tekrar ağladı. ağlamaktan yoruldu artık uyudu, birazdan uyanır.. o krizi de yıkayarak sakinleştirmeyi planlıyorum. Akşama ben de rezene vericem sanırım, çok perişanız bebek de ben de
Batikonu hep yapiyorum kuzum ama anlamadim. Sanirim enfeksiyon kapti dedigin gibi ama hergun batikonladim cok dikkst ettim enfeksiyon kapmam cok zor nasil oldu anlamadim. Korkuyorum doktora gitmeye elle muayene eder diye korkuyorumEnfeksiyon olabilir dr danışmalısın benim de şişmişte ampül antibiyotik verdi kırup sürdüm iyi geldi birde batikonla bol bol yıkıyacaksın sonra saç kurutmayla kurutacaksın dedi dr sende bir sor bence
Hipp combiotik 1 tavsiye ederim canim. Bizim bağırsakları düzenliyor gaz-kaka sorunu olmuyor mama yiyinceKızlar ilk kontrolümüze gittik sarılık değeri 10 benim tam sütüm gelmedi mama almayı düşünüyorum tavsiyeniz nedir acil yazarsanız sevinirim
merhaba,
sut artirmak icin internette Tomris'in Emzirme Notlari diye yazarsaniz blogda cok faydali bilgiler var. kendisi doktor ve 3 cocuk buyutmus, ikiz bebeklerine basta mama vermis ve sonradan iyice arastirarak cesitli yollarla sadece anne sutune gecebilmis. 3 gunluk emzirmw kampi oneriyor, bu surecte 2 saatte bir surwkli emzirmeyi ve bol bol uyumayi oneriyor. cok fayda goren var, yorumlardan anlarsiniz.
ben de mastit oldugim icin sutum cok azalmisti bu yontemle onemli oranda artti, bu hafta bebegimin kilo artisi normalin ustunde oldu.
size tavsiyem iyi bir gogus pompasi alin, ve ilk birkac gun surekli sagin. sut bezlerini uyarin. sagma biberonunu her seferinde yikamaniza gerek yok, gunde bir sefer yikayip sagdiktan sonra buzdolabinda tutarsaniz sikinti olmuyormus Tomris'in notlarina gore..
umarim deneyebilirsiniz, yazilarini kesinlikle okuyun. emzirme kampi 3. notta yer aliyor. ben sut sikintisi ceken herkese oneriyorum. insallah faydali olur, sakin vazgecmeyin.
@esmerhatun size de oneririm emzirme kampini. sut artirma yontemlerini sormustunuz diye hatirliyorum. bebekler gunde 10 cc bile icse onlar icin cok faydali.
allah yardimcimiz olsun, kolayliklar..
Benim 39+1 de nişanım geldi.birkaç saat sonra nst de sancılarım ve 3 cm açıklığım vardı.ben pek bir şey hissetmedim bu arada.sadece belimde adet ağrısı gibi ağrı ve karnımda kasılmalar vardı.bebeğim iri olduğu için zorlamak istemedik sezaryana karar verdik.epidural oldu.uyanık olup doğum anına şahit olmak çok güzeldi.sonrasında bir kaç saat ayaklarım uyuşuktu.4 saat sonra yiyip içmeye başladım.sonra hemen ayağa kalktım.ilk gece biraz ağrım oldu ama epidural sayesinde atlattım.bol yürüyüş yaptım gaz sıkıntım da olmadı.normal doğum yapamadığım için biraz içimde kaldı ama bebeğim de ben de sorunsuz atlattığımız için mutluyum.inşallah sizin de çok rahat olur :)Kizlaar dogum yapmis kurtulmus annelernasil gecti dogumlar biraz anlatirsanizz
Uff evet sırtım falan ağrıyor ne yapsamki sütümü epey sağdım göğüslerimi yumuşattım sağdığımı dılaba kaldırdım sonrada emzirdim sıcak su torbasını havluya sarıp göğsümün üstüne koydum eşim gelincede duşa girip tekrar sağcam bunlar yeterli olurmukiEklemlerin ağrıyosa ve sonunda ateş ve titreme olursa olmuş bilbende tam olarak aynısı oldu
Çok sağol bende sıcak falan uyguladıktan sonra sağarken dikkat ettim önceden bazı deliklerden süt akmıyormuş şimdi fıskiye gibi akıyorben de mastitle ve tikaniklarla savasiyorum kac gundur, sakin ihmal etmeyin de sutunuz azalmasin. hemen sicak masaj ve emzirmeden sonra bol bol sagma islemi uygulamanizi tavsoye ederim. sonra buzla ya da soguk lahana yapragiyla gogusleri sogutmak gerekiyor. hic usenmeden her seferinde yapiyorum, mastitli gogusten sik sik emziriyorum ve sagiyorum. sutum azalmisti artti cok sukur, agrilarim da azaldi.
acil sifalar dilerim
Canım metsil üretilmiyor dediler, bulamadık hiç bir yerde. Siz nasıl buldunuz kiKızlar bana sadece biogaia yetmez dedi doktor. Metsil verdi. İlk kızımda da kullanmıştım. İçinde paraben var ama maalesef diğerleri etki etmiyor çocuk gazdan ememiyor beslenemiyor bile. Metsil bizde çok işr yarıyor.
Ben kaçırmışım canım, ne çayıydı ki? İçeyim tabiKuzum benim çaydan icsen bak babam geldi bizim bebis alttan nasıl yapıyor maşallah adam dayanamadı bastı kahkahayi. Bence ise yarıyor bizde tek rezene ile olacak iş değil o.
Benimde guya ikinci cocugum tabi aradan 9 yil gecti i kadar acemiyim ama sadece lohusa psikolojisine girmedim o kadar ki bunada bin sükürYok canım o anlamda demedim yani güya 2. Bebiş tecrübeli olmam gerek dimi. Ama yok yani silbaştan yaşıyorum sanki inan
Ohh maşallah ya benimki de banyodan sonra sızdı kaldı, uyanınca ben de vericem bakalım bizimkinde ne etki yapacak :)EvBoregi canım rezene işe yaradı uyanınca gazın çoğunu çıkardı. Akşama 2 çay kaşığı daha vereceğim. Zorlandı falan ama bayağı bir çıkardı gazı. Kızlar sizde deneyin şuan resmen suratında rahatlama var çocuğumun :)
Zor ama geçecek canım merak etme ben çok bunaldığımda oğluma bakıp bakıp mutlu oluyorum bütün gün onunla konuşuyorum müzik açıyorum dinletiyorum onada ellerinden tutup tempo yapıyorum hem o rahatlıyor hem ben. Bebeğine bak ve hiçbir şey düşünme. Güzel günler bizi bekliyor. Lohusalık hamilelikten daha stresli ama hep hormonlardan öyle düşünİnşallah geçer . Hiç böyle sulugöz değilimdir normalde bu hamilelikte de hiç zorlanmadım ama lohusalık vurdu maalesef beni herşeye gıcık oluyorum resmn . Bi de hep tekken benek huzursuz işimiz çok zor
Ohh maşallah ya benimki de banyodan sonra sızdı kaldı, uyanınca ben de vericem bakalım bizimkinde ne etki yapacak :)
Hepsini yapıyorum aynıSen üzülme yeter o zaman suyu bol iç. Lohusa şerbeti iç cnm komposto da çok iyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?