- 15 Şubat 2018
- 312
- 2.929
- 63
- 30
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #55.421
Allah razi olsun canim bende aksine cok negatif bi insanim sanki hep kotu seyler olacak gibiAllah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım.inşallah gönlüne göre olur her şey.ama tavsiyem normal de olsa sezaryan da olsa pozitif ol ve her anın tadını çıkar
Kötü şeyleri düşünme canım.Allah’ın izniyle iyi olacaksınız sen de bebeğin deAllah razi olsun canim bende aksine cok negatif bi insanim sanki hep kotu seyler olacak gibiMasallah size vala
Insallah canin insallah ❤ tek duam buKötü şeyleri düşünme canım.Allah’ın izniyle iyi olacaksınız sen de bebeğin de
Karbonatlı şu da kullanmadım. Çok fenayım yaa. İnçe inçe iğneler batıyor özellikle uçlara. Sonra diğer kısımlara. İğneler battıkça kaşınıyorum ben de. Ayy enfeksiyon falan değildir inşO iğneler karbonatlı sudan sonra oldu bende sanırım yararlı bakteriler de gitti ama bugün daha iyi üç gündür sadece su ile yıkıyorum
Ahh Can'ım yaaa. Tahsil cehaleti alır eseklik baki kalır diye boşuna dememişler.Mamadan da olabilir damlada çok işe yaradı bizde. Valla yavrum çırpındıkça içim yandı resmen. Sabahtan basladiki gece yarısına kadar. Başımda da kayınvalide var güya bu çocuğun bir sıkıntısı var demiyor kendi kendime çare aradım resmen. Eşim şehir dışına cikti. Akşam saat 5 cebremdekilere sordum bu Damla'nın ismini verdiler . Cocugu bıraktım ona ama nasıl ağlıyor yavrum. sokaktaki halimi bir görsen acirdin resmen. Bir an önce damlayi yetiştirip rahatlatayim diye eczaneler kapanmadan. Koşa koşa gittim geldim ama nasıl bir ter içindeyim anlatamam. Eve geldim ki uyumuş yavrum ama bizimki arayipta uyudu sakin sakin gel demiyor. Damlattim karnını ovdum ayağına sıcak su koydum rahatladı çok şükür. Daha üstüne üstlük sancısı var dedikce yok yok gazini çıkarıyor birşeyi yok nazdan ağlıyor diyor. Demekki hepsini çıkaramıyor işte kız bu insan banka müdürlüğünden emekli. Okumuş yazmış bir insan
Aynen canım. Benim o kadar bile çıkmadı. Napıcaz biz bunlarla.benim de 20_30 arası anca çıkıyor. bebiş de sürekli memede kalmak istiyor doymuyor garibim
Çok sağol Can'ım mutlaka bakıcam. Valla senin o üç günlük dediğin kampı aştık biz :) 16. Güne vurdu.merhaba,
sut artirmak icin internette Tomris'in Emzirme Notlari diye yazarsaniz blogda cok faydali bilgiler var. kendisi doktor ve 3 cocuk buyutmus, ikiz bebeklerine basta mama vermis ve sonradan iyice arastirarak cesitli yollarla sadece anne sutune gecebilmis. 3 gunluk emzirmw kampi oneriyor, bu surecte 2 saatte bir surwkli emzirmeyi ve bol bol uyumayi oneriyor. cok fayda goren var, yorumlardan anlarsiniz.
ben de mastit oldugim icin sutum cok azalmisti bu yontemle onemli oranda artti, bu hafta bebegimin kilo artisi normalin ustunde oldu.
size tavsiyem iyi bir gogus pompasi alin, ve ilk birkac gun surekli sagin. sut bezlerini uyarin. sagma biberonunu her seferinde yikamaniza gerek yok, gunde bir sefer yikayip sagdiktan sonra buzdolabinda tutarsaniz sikinti olmuyormus Tomris'in notlarina gore..
umarim deneyebilirsiniz, yazilarini kesinlikle okuyun. emzirme kampi 3. notta yer aliyor. ben sut sikintisi ceken herkese oneriyorum. insallah faydali olur, sakin vazgecmeyin.
@esmerhatun size de oneririm emzirme kampini. sut artirma yontemlerini sormustunuz diye hatirliyorum. bebekler gunde 10 cc bile icse onlar icin cok faydali.
allah yardimcimiz olsun, kolayliklar..
Kullanıyorum cnm gayet iyi ama oğlum poposunu kaydırıyor iicne sokuyorArkadaşlar emzirme yastığı kullananlar memnunmusunuz
Ben de masaj sagma sıcak soğuk kompres çok denedim lecithin ile çözdüm. Ama bu yaralar babe krem evicap kapsül kullandım bitmedi azaldı ama şimdi lansinoha başladım inş kurtulurum. Zevkle emzirmek istiyorum bebişi. Bu işler su alışma safhasında olmasa iyi. Çene tam nereye gelecek onu anlamadimevet lahana yapraginin sutu azaltici etkisi var ama ayni zamanda kanallari aciyor ve enfeksiyonu engelliyor. mastit asamasinda kanallarin acilmasj daha onemli oldugu icin ben 2 gun kullandim. sonrasinda su veya buzla soguttum. doktorum sogutmak cok onemli demisti. sutum azalmadi cok sukur, hatta sik sik emzirip sagdigim icin artti.
yazmayi unutmusum, bir de yumru olan bolgeye bebegin cenesi gelecek sekilde pozisyon alip emzirmek de cok ise yariyor. ayrica lecithin de kullanmaya basladim. gogus agrilarim bitti sayilir.
dogum yaptigim gunden beri benim de gogus uclarim yara, onunla da cok savastim. simdi daha iyi cok sukur en cok gumus gogus kapaginin faydasini gordum. krem olarak da core satin mor krem ve incia krem rahatlatti. tikanikliga yaralar da neden olabiliyor, ayrica yaralardan enfeksiyon kapip mastit olma riski de artiyor. bu yuzden butun gunum gogus bakimi emzirme ve sagma ile geciyor nerdeyse. ama yaptiklarimin cok faydasini gordum o yuzden herkese anlatmaya calisiyorum. umarim faydali olur.
Evet canım emzirme yastığı olmasa zor emzirirdim benArkadaşlar emzirme yastığı kullananlar memnunmusunuz
Kendim günde 1 kere mi içicem bunuKimyon rezene anason keten lavanta tohumu karışık cnm.bir tatlı kaşığı demiyorsun sıcak su ile tamam.
Ben incirden hoşaf yapıyorum . Acayip süt yapıyor ve yeşil soğanay buraya bunlari yazacagim günler geldi cook sukur..kizlar anne sutunu srttirmak icin.ne yapiyosunuz?
Bulgur gaz yapmaz mi canım bebeğim kolikBulgur pilavı yedim bak sağiyorum nasıl akiyor su gibi kolay dene bakalim cnmm inş yarar
Arkadaşlar bişey soracağım benim oğlum henüz kuvezde Allah nasip ederse 3-4 güne eve gelecek merak ettiğim şu siz bebekleri yanınızda mi yatiriyorsunuz. Ben oda yaptım odasında yatıran var mı. Yoksa kendi odama da ufak bir beşik gerekiyor mu
Beni düşünebiliyor musun valla kafayı yemek üzereyim bende tekim kızda çok gazlı sabaha kadar uyku yok oğlumda en gec 7 de kalkıyor kemiklerimi hissetmiyorum artik ameliyattan beri daha söyle bi oturmadım eve geldiğim günden beridır valla yoruldum niye kimse beni anlamıyor ki ayaklandim diye iyileştin mi sayılır oğlum için ayaklandim çok huysuz huzursuzdu kendini daha da kötü hissetmesin diye ama millet zannediyor ki hemen ayağa kalktı yatmadı iyi iyi bu kolay sanki o kadar dikişle ayakta kalmak.Neyseki uyudu galiba . Ben şimdi ne yapsam bilemedim uyusam mı kahvaltı mı yapsamhiç bileyler yicek halim de yok . Gercekten lohusa yalnız bırakılmaz diyolar doğruymuş. Hem göğsümdeki geçneyen yara hem mastit hem yemek hem uyku hem bebek hem ev .. uğraşması çok zor iki bebekliler ne yapıyor çok zor işleri
Canım senin dikişler niye böyle oldu ki ya arar ara denk geliyorum çok ağrıyor hala diyorsun ama ben senden 2 hafta sonra oldum bir hftalıkken yürüyüş yaptım diye ağrıdı sadece. Şuanda sıfır ağrı. Sen dikişlerini gösterdin mi doktora. Gerçi 40 ında gideceksin muhtemelen de ağrıması tuhaf geldi bana. Bazı insanların derileri çok ince oluyor yaraları çabuk kaynamıyor senin de öyle mi acabaKızlar ben çok kötü öksürüyorum, aile hekimi sırtımı dinledi boğazıma baktı bi şeyin Yok dedi ama öksürürken ölcem sanki. Sezeryan yeri nasıl acıyor anlatamam, ilk gün gibi karnımın içi acıyor.. iç dikişim mi patladı acaba benimiş dikiş patlasa ne olur ki bilen var mı?
Ben aldım ama kullanamadım henüz. Çok küçük bebişler. Biraz büyüsün öyle kullanırız.Arkadaşlar emzirme yastığı kullananlar memnunmusunuz
Can'ım korse almış mıydın? Medikal korse takınca daha rahat öksürüyorsun.Kızlar ben çok kötü öksürüyorum, aile hekimi sırtımı dinledi boğazıma baktı bi şeyin Yok dedi ama öksürürken ölcem sanki. Sezeryan yeri nasıl acıyor anlatamam, ilk gün gibi karnımın içi acıyor.. iç dikişim mi patladı acaba benimiş dikiş patlasa ne olur ki bilen var mı?
Valla canım çok çeken biri olarak yıkamanı tavsiye ederim. Çok hafifletiyor bir de metsil. Bu ikisi bizi düzene sokmuştu ama çok geç keşfettik. Buzuki gibi bişeydi adı yanlış hatırlamıyorsam YouTube danaçıyorduk onu bir de. Bir de yüzüstü yatırdık o saatlerde. Ama yüzüst yatırma olayı çok tehlikeli sen deneme yine deGün içinde gazını çıkarıyor akşam 8 de başlıyo sancısı yavrumun kolik bebeği olanlar daha önce tavsiye edeceğiniz bişey varmı kurtarın bizi
Ay bilemedim canım belki bizim eczanede elinde kalmıştı da aldı eşimCanım teyzem de torununa kullanmıştı çok iyi gelmiş, İzmir’de baktı bir kaç eczaneye yok dediler, ben ankaradayım kaynım eczacı o da artık üretilmedigini söyledişaştım kaldım
Canım senin dikişler niye böyle oldu ki ya arar ara denk geliyorum çok ağrıyor hala diyorsun ama ben senden 2 hafta sonra oldum bir hftalıkken yürüyüş yaptım diye ağrıdı sadece. Şuanda sıfır ağrı. Sen dikişlerini gösterdin mi doktora. Gerçi 40 ında gideceksin muhtemelen de ağrıması tuhaf geldi bana. Bazı insanların derileri çok ince oluyor yaraları çabuk kaynamıyor senin de öyle mi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?