- Konu Sahibi kardelen384
-
- #56.001
Haklısın bende süt konusunda olumlu düşünmeye calisiyorum ama aç lıktan ağlıyorsa ve ben tespit etmezsem kendimi affetmem diye bugün bi dendim. Peki anne sütünü dolaba koymak zorunda kaldım sonra sıcak su dolu kasede ilittim fakat hepsini içmedi dolaba koyup bi sonraki öğünde tekrar aynı şekilde ilitip verebilirmiyim yoksa çöp mu olduEvet canım180 bırakıyordum 6 saat için 2 saatte bir içiyordu işte. Benim sütüm var eminim ama şuanda ağlıyor bebeğim iki göğsümü de emdi memeyle de savaştı gazı var ama işte :) gazı başlar bence ya da yediğin bişey dokunmuştur. Belki senin wc olayın sıkıntılıdır belki büyüme atağındadır. ÜZülme derim ben
Dolaba koyma canım dışarda 3 saat durabilir dolapta 3 gün buzlukta 3 ay demişti hemşirem banaHaklısın bende süt konusunda olumlu düşünmeye calisiyorum ama aç lıktan ağlıyorsa ve ben tespit etmezsem kendimi affetmem diye bugün bi dendim. Peki anne sütünü dolaba koymak zorunda kaldım sonra sıcak su dolu kasede ilittim fakat hepsini içmedi dolaba koyup bi sonraki öğünde tekrar aynı şekilde ilitip verebilirmiyim yoksa çöp mu oldu
Ben de öyle. Kayısıyı da ondan yiyordum. Bir de afedersin wc de belli birsürw oturmadan yapamıyorum. Nasıl düzene girecek bilmiyorum. Aile hekimi kuru kayısı incir ye dedi onu deneyeyim ben deBen iki üç gündür zor çıkıyorum.tuvalete kıZımda iki gündür çok sancı çekiyor napsam bilemedim
Kuru kayısı yetip üstüne su içtim yok yok ben bile zor duruken sancıdan yavrum iyi dayaniyoBen de öyle. Kayısıyı da ondan yiyordum. Bir de afedersin wc de belli birsürw oturmadan yapamıyorum. Nasıl düzene girecek bilmiyorum. Aile hekimi kuru kayısı incir ye dedi onu deneyeyim ben de
Kuru kayısı yetip üstüne su içtim yok yok ben bile zor duruken sancıdan yavrum iyi dayaniyo
Kalanı gece veririm diye dolaba koydum. 3 saati geçecek çünkü. Kilo alımına evde bakıyorum. Dün tarttım 10 günde 330gr almış görünüyor. Ama dediğin doğru insan ayırt edemiyor bazen. Birde sonradan başlayınca bizde gaz kafam karıştıDolaba koyma canım dışarda 3 saat durabilir dolapta 3 gün buzlukta 3 ay demişti hemşirem bana
Ya bana aç olsa anlrız gibi geliyor canım kilo alımına bak aile hekimine gidip istersen. Çiş kaka olayı da varsa doyuyordur ya. İnan gaz ve kaka olayı aç olduğundakş belirltilerle aynı. Oyüzden şüpheye düşüyoruz.
4500 gr için bir öğünde 50cc yeterli. Sen hep sağarak mı veriyorsun yoksa denemek için mi sağdın? Gaz sıkıntısı da genelde 1 Aydan sonra başladığı sık olur,dönemsel yediklerinle de alakalı olabilir gaz problemiAh cevaplamana cok sevindim akıl verin bi.
Şuanda 4500 civarı kilosu.
Ama garip olan 35 gün gaz sıkıntısı yoktu. 5_6 gündür ağlıyor fazlaca. Acaba süt ummu yetersiz geliyor die bugün sağıp verdim. 50 den fazla içmiyor ama sonra yine ağlıyor. Gaz sancısı gibi anladığım. Birinden 80ml diğerinden 110ml sağdım. Nette 100ml civarı içer diye okudum şaşırdım. 40 indan sonra gaz olur mu ki ya? Okadar gun olmamış .
Isıttıysan bir daha ısıtamayacağın için dolaba koymamak gerekiyor canım. Onu artık vermemelsiin diye biliyorum ben. Ayda bir kiloya tekabül ediyor çok iyi değil miKalanı gece veririm diye dolaba koydum. 3 saati geçecek çünkü. Kilo alımına evde bakıyorum. Dün tarttım 10 günde 330gr almış görünüyor. Ama dediğin doğru insan ayırt edemiyor bazen. Birde sonradan başlayınca bizde gaz kafam karıştı
Bizim de sarılık hala devam soficim. İlk kızda yaşamamıştım böyle bir durum. Meğer çok uzun da sürebiliyormuş. Anne sütü sarılığı diye geçiyormuş. Benim merak ettiğim sarılık neticede etkiliyor mudur yemelerini vs. Bizimkinin de kilo alımı ideal çok şükür4500 gr için bir öğünde 50cc yeterli. Sen hep sağarak mı veriyorsun yoksa denemek için mi sağdın? Gaz sıkıntısı da genelde 1 Aydan sonra başladığı sık olur,dönemsel yediklerinle de alakalı olabilir gaz problemi100cc falan içemez o Bilgi de çok doğru bir Bilgi değil nereye içecek ancak 6-7 kilo olması lazım 100cc için o da 3-4 aylık bebek demek. Rakamlara çok takılma bence, zaten 50cc den fazla içmiyorsa doyuyor demektir. Biz de 40günlük olduk ben hiç sağmadım sütümü ne kadar çıkar bilmiyorum ağladıkça veriyorum memeyi bazen uzun emiyor bazen 10dk çekiyor uyuyor.bazen iki memeyi de boşaltıyor bazen tek memeyi emip uyuyakalıyor. Bu işin bir rutini YÖK yani onu anlatmak istiyorum. Bugun sarılık için kontrolümüz vardı kilosuna da baktılar 9gğnde 340gr almış gayet iyi dedi doktor,bizim bi de uzamış sarılık problemimiz var kilo alımı önemli aklına takılıyorsa doyup doymadıgı kilosuna baktırıp endişelerini giderebilirsin muhtemelen gayet de gğzel kilo alıyordur
Randevusuz bakmıyorlardi. Hastanede ne yapalim derken. Hic tanimadigim bir bayan Orada Kubilay hoca nin yanına direkt gitmemizi soyledi. Hemen ilgilendi doktor. Çok iyi bir doktor. Allah razı olsun. Alcisi yapılırken bile başından ayrılmadı.
13 haziran son alcisi yapilacak.
Çok guzel ilgilendiler . Ben memnun kaldim.
Emzirirken uyuşuyor çok sıkıntı oluyor emzirme yastığı da yetmiyor yine kafasının altına elimi koyuyorum. Sırt ağrım azaldı ama ayakta kalınca mutfakta falan baya ağrıyor sırtım.Kızlar hamilelikte uyuduğum zaman sol elim uyuşuyordu. Bilekten itibaren. UZun bi süre oynatamıuordum. Doğumdan sonra geçmedi
Uyanınca uzun bi süre sol elimi kullanamıyorum. Sağ parmaklarım da sertleşiyor ama sol kadar ağrımıyor.
Sizlerde durum nasıl? Vücumuzda hala hamilelik hormonu olduğundan mı böyle? Yoksa hiç geçmeyecek mi? Oğlum uyanıp ağlayınca hemen kucaklayamıyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum o zaman
Valla işte bizim 40gün oldu hala sarıyız,bilirubini de 12de sabitledi düşmüyor aşağıyaBizim de sarılık hala devam soficim. İlk kızda yaşamamıştım böyle bir durum. Meğer çok uzun da sürebiliyormuş. Anne sütü sarılığı diye geçiyormuş. Benim merak ettiğim sarılık neticede etkiliyor mudur yemelerini vs. Bizimkinin de kilo alımı ideal çok şükür
Emzirirken de uyuşuyor kuzum. Ne zamana kadar devam edecek bakalım. Sırt ağrısı normal bizde. Memeden ayrılmıyor ki sıpalar :)Emzirirken uyuşuyor çok sıkıntı oluyor emzirme yastığı da yetmiyor yine kafasının altına elimi koyuyorum. Sırt ağrım azaldı ama ayakta kalınca mutfakta falan baya ağrıyor sırtım.
Ah canım ya biz sana dert yanıyoruz habire. Senin de kendine göre ayrı sıkıntıların var. Ama sen o pozitif enerjinle üstesinden gelirsin.Valla işte bizim 40gün oldu hala sarıyız,bilirubini de 12de sabitledi düşmüyor aşağıyabir sürü test yapıldı,Bugünde 2 tane enzim testi için kan verdik karaciğer fonksiyon testlerine baktılar. Enzimlerin sonucu 2 hafta sonra çıkacak ama karaciğer fonksiyon testleri normal geldi,muhtemelen enzimlerde normal gelecek dedi doktor. Sadece uzamış sarılıksa altta yatan bir sıkıntı yoksa testlerin hepsi temiz çıkıyorsa bir problem olmuyor bebek için. Bizimkinin de kilo alımı, motor gelişimi falan herşeyi çok gğzel ki prematüre doğdu biliyorsun. Ama işte insanın yine de canı sıkılıyor her test bakıldığında kötü bişey çıkar mı diye sonuçları almaya gidesim gelmiyor yüreğim ağzımda yaşıyorum resmen. Bugün bir ilaç verdi yeşil reçeteyle satılan 3 gün onu kulllanıcaz bakalım. O da uyku yapan bir ilaç az önce ilk dozu verdim şimdi kara kara düşünüyorum gece uyandıramazsam emziremezsem naparım diye,valla bezdim yanii. Allah başka dert vermesin tabi de ufacık bişey de olsa insanın canını sıkmaya yetiyor Benim kız bi dr maşallah zaten hep uyuyor çok uslu diye sevinmem lazım aslında burda kızlar uykusuzluktan kırılıyorlar malum ama ben ondan bile endişe ediyorum ayy çok fenayım yanii kafa gitti iyice
Dil bağı yapıyor evet öyle sıkıntılar benimki de hep değil ama emzirme aralarında cook cok diye yutuyor havayı ve biz de dil bağı kısa kesinlikle dikkatli bakınca belli oluyor,ilk kızımda da kısaydı dil bağı doğduğunda doktor ilk muayene de söylemişti peltek olabilir falan Demişti hatta ama hiçbir sıkıntı YÖK konuşmasında şükür . Bu ufaklık ta Emzirmede hava yutmasına rağmen gaz sıkıntısı olmadı henüz,Arada ıkınıp sıkınıyor ama uzun süreli bir sancı durumu yaşamadıksofiarya canım ben de bişey danışmak istiyorum. Bizim bebiş emerken cuk cuk ses çıkarıyor. Tam kavrayamıyor meme ucunu. Gaz da oluyor az da yiyor gazla dolduğu için karnı. C pozisyonunda emzir dediler ama bir türlü başaramadık. Dil altı bağı falan olabilir mi ne düşünüyorsun.
Sağolasın kuzum ya valla işte hep iyi düşünmeye çalışıyorum ama bazen fena kafam karışıyor. Bir de tüp bebek olunca ne bileyim hep bir sıkıntı çıkar mı diye enbaşondan beri kafamda kuruyordum zaten şimdi ufacık bişey de alevleniyor endişelerimEmzirirken de uyuşuyor kuzum. Ne zamana kadar devam edecek bakalım. Sırt ağrısı normal bizde. Memeden ayrılmıyor ki sıpalar :)
Ah canım ya biz sana dert yanıyoruz habire. Senin de kendine göre ayrı sıkıntıların var. Ama sen o pozitif enerjinle üstesinden gelirsin.
Dediğin gibi Allah başka dert vermesin. İyi olsun kuzularımız.
Arkadaşımın bebegi de olmuştu canım ayrıntılı ultrasonda belliydi, bulundukları şehirde uygun doktor yoktu başka şehirden ev tutup doğumu orda beklediler, şimdi maşallahı var. Seninki de en kısa zamanda iyi olacak Allah’ın izniyleEvet canım hamile iken biliyorduk. Doğunca 5. Gün alciya aldilar. Gecicek insallah az kalıyor günler
Damla kullandın mı canım? Galactoco bana baya iyi geldi, hurma ye bol bol, fındık badem, havuç marulNe denediysem olmadı sütüm çok az ay delireceğim bunun sırrı nedir kızlar damla bulgur malt humana süt dereotu incur su ne varsa yaptim az çoğalmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?