- Konu Sahibi kardelen384
-
- #56.021
Yok hayır sağarak vermiyorum normalde. 4_5 gündür cok ağladığı icin acaba süt ummu azaldı da doymuyor diye bugün denedim. Yoksa 2 saatte birde emzirmiyorum . Gunduz saatte bir veriyorumdur nerdeyse ne zaman ağlarsa. 100cc banada cok fazla geldi mideleri ne ki daha. 340 gr almanız bencede gayet güzel. Bende evde bebek tartisiyla tarttım 10 günde 330gr .bu da doyuyor anlamına geliyor sanırım.4500 gr için bir öğünde 50cc yeterli. Sen hep sağarak mı veriyorsun yoksa denemek için mi sağdın? Gaz sıkıntısı da genelde 1 Aydan sonra başladığı sık olur,dönemsel yediklerinle de alakalı olabilir gaz problemi100cc falan içemez o Bilgi de çok doğru bir Bilgi değil nereye içecek ancak 6-7 kilo olması lazım 100cc için o da 3-4 aylık bebek demek. Rakamlara çok takılma bence, zaten 50cc den fazla içmiyorsa doyuyor demektir. Biz de 40günlük olduk ben hiç sağmadım sütümü ne kadar çıkar bilmiyorum ağladıkça veriyorum memeyi bazen uzun emiyor bazen 10dk çekiyor uyuyor.bazen iki memeyi de boşaltıyor bazen tek memeyi emip uyuyakalıyor. Bu işin bir rutini YÖK yani onu anlatmak istiyorum. Bugun sarılık için kontrolümüz vardı kilosuna da baktılar 9gğnde 340gr almış gayet iyi dedi doktor,bizim bi de uzamış sarılık problemimiz var kilo alımı önemli aklına takılıyorsa doyup doymadıgı kilosuna baktırıp endişelerini giderebilirsin muhtemelen gayet de gğzel kilo alıyordur
Ayy ben de ne çürük çıktın demeyin diye soramıyorum, aynı aynı benim de öyle, geçen gün bebegi düşürecektim az kalsın.. bebegi koluma yatırdığımda sanki kolum elektriğe bağlanmış gibi karıncalanıyor,baş parmağım hala kasılıyor iki elimde de ama Doğumdan önce okumuştum bebegi kaldırırken falan bir süre devam edeceğini geçmeyeceğini.. doktora gitsek bebek emiyor diye ilaç falan kullanamayacağız yine, atel kullan diyecek o da bir işe yaramıyor. Abim nörolog benim, benimle dalga geçiyor yok zayıfla geçer yok telefonla oynamazsan geçer falan diyeKızlar hamilelikte uyuduğum zaman sol elim uyuşuyordu. Bilekten itibaren. UZun bi süre oynatamıuordum. Doğumdan sonra geçmedi
Uyanınca uzun bi süre sol elimi kullanamıyorum. Sağ parmaklarım da sertleşiyor ama sol kadar ağrımıyor.
Sizlerde durum nasıl? Vücumuzda hala hamilelik hormonu olduğundan mı böyle? Yoksa hiç geçmeyecek mi? Oğlum uyanıp ağlayınca hemen kucaklayamıyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum o zaman
Vermeyeyim o zaman o sütü. Tuh yazık olduIsıttıysan bir daha ısıtamayacağın için dolaba koymamak gerekiyor canım. Onu artık vermemelsiin diye biliyorum ben. Ayda bir kiloya tekabül ediyor çok iyi değil mi
Canım bizimki 3 saatte bir 80lik mama içiyor ve aralarda beni emiyor tatlı niyetine. Çocuktan çocuğa değişir bence doyuyorsa problem yokturKızlar ne olur acil cevap bekliyorum. Kızım 41 günlük. Kac ml anne sütüyle doyar ? Sizinkiler ne kadar içiyor. Iki saatte bir 50ml içiyor. Az degilmi sizce?
Tavana iki dübel atıp çingene salıncağı yapın en güzeli :) benimkide gazdan kıvranıyor bütün gün azar azar uyudu şuan hem tepiniyo hem emiyo çok zorlanıyo yavrumKızlar bebek için hamak kullanan var mı? Uygun fiyatlı hamak almamiz lazım dayoksa ruhumu teslim edicem
Zor biliyorum ama ben de memeler ile savasan biri olarak sütü en çok arttiran seyin dinlenmek oldugunu fark ettim. Her firsatta uyumaya bak. Bosver evi pislik götürsün kocan ac kalsin. Sen kendi karnini doyur ve hemen ardindan uyu.Ne denediysem olmadı sütüm çok az ay delireceğim bunun sırrı nedir kızlar damla bulgur malt humana süt dereotu incur su ne varsa yaptim az çoğalmıyor
Çürük çıktık vallaAyy ben de ne çürük çıktın demeyin diye soramıyorum, aynı aynı benim de öyle, geçen gün bebegi düşürecektim az kalsın.. bebegi koluma yatırdığımda sanki kolum elektriğe bağlanmış gibi karıncalanıyor,baş parmağım hala kasılıyor iki elimde de ama Doğumdan önce okumuştum bebegi kaldırırken falan bir süre devam edeceğini geçmeyeceğini.. doktora gitsek bebek emiyor diye ilaç falan kullanamayacağız yine, atel kullan diyecek o da bir işe yaramıyor. Abim nörolog benim, benimle dalga geçiyor yok zayıfla geçer yok telefonla oynamazsan geçer falan diyene yapıcaz bilmem, inşallah geçer
Şekersiz yapayım madem sağol canım, şekeri hayatımdan çıkardım da
Çok haklısın kuzum ama bizim doktor çok rahat bu konuda ya. İki türlüsü varmış sanırım biri sıkıntısız biri sıkıntılı olanmış. Sıkıntılı olanda emmeme kilo almama gibi durumlar olur kilo alıyorsa sıkıntı yoktur dedi. Bana da mantıklı geldi canım enzimler temiz olmasa kilo alamazki kalkamaz uyanamaz hani. Bizimkiler max 4 saat uyuyor gönlünü ferah tut lütfen bişey çıkacağını sanmıyorum. Biz daha bir aylık olmadık ama kilo alımı iyiyse hiç korkma demişti iki doktor daValla işte bizim 40gün oldu hala sarıyız,bilirubini de 12de sabitledi düşmüyor aşağıyabir sürü test yapıldı,Bugünde 2 tane enzim testi için kan verdik karaciğer fonksiyon testlerine baktılar. Enzimlerin sonucu 2 hafta sonra çıkacak ama karaciğer fonksiyon testleri normal geldi,muhtemelen enzimlerde normal gelecek dedi doktor. Sadece uzamış sarılıksa altta yatan bir sıkıntı yoksa testlerin hepsi temiz çıkıyorsa bir problem olmuyor bebek için. Bizimkinin de kilo alımı, motor gelişimi falan herşeyi çok gğzel ki prematüre doğdu biliyorsun. Ama işte insanın yine de canı sıkılıyor her test bakıldığında kötü bişey çıkar mı diye sonuçları almaya gidesim gelmiyor yüreğim ağzımda yaşıyorum resmen. Bugün bir ilaç verdi yeşil reçeteyle satılan 3 gün onu kulllanıcaz bakalım. O da uyku yapan bir ilaç az önce ilk dozu verdim şimdi kara kara düşünüyorum gece uyandıramazsam emziremezsem naparım diye,valla bezdim yanii. Allah başka dert vermesin tabi de ufacık bişey de olsa insanın canını sıkmaya yetiyor Benim kız bi dr maşallah zaten hep uyuyor çok uslu diye sevinmem lazım aslında burda kızlar uykusuzluktan kırılıyorlar malum ama ben ondan bile endişe ediyorum ayy çok fenayım yanii kafa gitti iyice
Evet ya ben de baktım kısa gibi gerçekten inşallah geçicidir. Benim ilk kızda hiç yaşamamıştım. Şöyle teselli buluyorum bazen o ses çıkmıyor ama genelde sadece ucunu aldığı için çıkıyor. Bunlarda da bir sıkıntı olmaz Allahın izniyle.Dil bağı yapıyor evet öyle sıkıntılar benimki de hep değil ama emzirme aralarında cook cok diye yutuyor havayı ve biz de dil bağı kısa kesinlikle dikkatli bakınca belli oluyor,ilk kızımda da kısaydı dil bağı doğduğunda doktor ilk muayene de söylemişti peltek olabilir falan Demişti hatta ama hiçbir sıkıntı YÖK konuşmasında şükür . Bu ufaklık ta Emzirmede hava yutmasına rağmen gaz sıkıntısı olmadı henüz,Arada ıkınıp sıkınıyor ama uzun süreli bir sancı durumu yaşamadık
Maalesef canım bir kez ısıttıysan bir daha ısıtılmıyor. Bizim de öyle sanki susamış da su içiyor gibi. Atıyorum bir iki az emiyor üçüncü kalkışında sağlam emiyor. Biz 21 günlüğüz daha 1 aylık olmadık siz ablamızsınız :)Vermeyeyim o zaman o sütü. Tuh yazık oldugece uykuluyken emmiyor düzgün . Biberonla daha iyi alır diye düşünüyorum. Geceleri deniyeyim bakayim.
Ilk ayda 1 kilo civarı almıştı. Doktoru güzel dedi . Siz 1 aylık oldunuz mu ? Kızım erken doğdu o sebepten sanırım topigin ablalarından :)
Valla çok istiyorum öyle yapmak ama kiracı olunca olmuyor canımTavana iki dübel atıp çingene salıncağı yapın en güzeli :) benimkide gazdan kıvranıyor bütün gün azar azar uyudu şuan hem tepiniyo hem emiyo çok zorlanıyo yavrum
Gece uyuyor musun. Gece uykusu çok süt yapar. Ayrıca gece emzirmek de uyku yapar. Hormon gece salgılanır daha fazla. Bir de bebeğinle uyursa da sütün artar. Gece 2 saatte bir kaldırıp emzirirsen de sütün artar. Ben de yiyip içiyorum ama süt yapan şey uyku ve su bence. Kızımda çok kilo vermiştim 3 4 ayda. Herkes sütün kesilecek demişti ama tam 2 yaşına kadar emdi kızım şuanda da çok sağlıklı elhamdulillahNe denediysem olmadı sütüm çok az ay delireceğim bunun sırrı nedir kızlar damla bulgur malt humana süt dereotu incur su ne varsa yaptim az çoğalmıyor
Kız sen psikiyatristi tedavi eder çıkarsın ordanSağolasın kuzum ya valla işte hep iyi düşünmeye çalışıyorum ama bazen fena kafam karışıyor. Bir de tüp bebek olunca ne bileyim hep bir sıkıntı çıkar mı diye enbaşondan beri kafamda kuruyordum zaten şimdi ufacık bişey de alevleniyor endişelerimböyle giderse bir psikatrşste falan gitmeyi düşünüyorum zaten şu sarılık işini bir atlatsak sıkıntısız daha iyi olacağım Allah’ın İzniyle
Abime ne sorsam kiloya bağlıyor, her yerimde ödem varmış hala .. az ye bol su iç diyorÇürük çıktık valla
Açıkçası hamilelik hormonlarına bağlamak istiyorum. İnş başka sey değildir csnım
Valla buradaki mesajları okurken bile uyuşuyor elim.
zayıflasak geçer mi ki
O zaman portatiflerden alın bence kullanışlıdır ayakta sallamaktanda iyidirValla çok istiyorum öyle yapmak ama kiracı olunca olmuyor canımkeşke yapabilsek. Bugün gün içinde mahvoldum hiç uyumadi. Az önce banyo yaptırdık da zorla uyuttum hala uyumuyordu göz altlari çöktü resmen inadindan uyumadi ya
3 saatse aynı hesaba çıkıyor. Yani bende 3 saat sonra versem 75 civarı içecek demek. Dedigin doğru önemli olan doymuş olmaları .Canım bizimki 3 saatte bir 80lik mama içiyor ve aralarda beni emiyor tatlı niyetine. Çocuktan çocuğa değişir bence doyuyorsa problem yoktur
Ya zaten bebeğin çektiği miktarla pompaya gelen süt miktarı aynı değil,emziriyorsan zaten hiç dert etme 10günde 330 gr da gayet iyi doyuyor işte bu kiloyu aldıysa sıkıntı YÖK demektirYok hayır sağarak vermiyorum normalde. 4_5 gündür cok ağladığı icin acaba süt ummu azaldı da doymuyor diye bugün denedim. Yoksa 2 saatte birde emzirmiyorum . Gunduz saatte bir veriyorumdur nerdeyse ne zaman ağlarsa. 100cc banada cok fazla geldi mideleri ne ki daha. 340 gr almanız bencede gayet güzel. Bende evde bebek tartisiyla tarttım 10 günde 330gr .bu da doyuyor anlamına geliyor sanırım.
Hahah aynı şeyi ben de yapıyorum yaa nefes aldığından emin olamıyorum gözümle bakarak yüzüne falan dokunuyorum irkiliyor ohh iyi nefes alıyor diye seviniyorum kafayı yemiyorum demek ki herkesin endişeleri benzermişKız sen psikiyatristi tedavi eder çıkarsın ordan
Bizim de senin demenle laboratuvar bebesi.
Aynı endişeler bende de var.
Uyuduğunda bile nefesini kontrol yetmiyor. Şöyle bi dürtüyorumsonuç çocuğu uyandırıyorum boşuna
Nasil gecti dogumun ilkmi biraz anlatirmisinKorkulacak bişe yyok bende 5 gün öncedoğum yaptım çok düşünüyodum nasıl yapcam diye Allah kolaylığını veriyo canım hiç kormayın
Masallah Rabbim herkese boyle dogum nasip etsin 2.dogumun sanirim ilki nasildi sanci mesela tutup hic birakmiyor mu oyle bir anlatiliyor ki korkmamak elde degil:)Hizlandirilmis şekilde doğumumu anlatmıştım ama yine anlatayımmutluannemutlubebekk
Gündüz zeynep kamilde randevum vardı 12 de evden ciktim oraya gittim 2 hafta geri daha doğuma var dediler. Nst de sancim cıktı alttan muayene yaptılar 2 cm açıklık var ama normal doğumun var ondan kalmadir dediler ve gonderdiler kadikoyde gezdim yetmedi pendige gectim hurmam bitmisti onu almaya orada gezdim eve saat 9 da girdim 9.30 da kaynim sahilde gezelim cay içelim dediler annemle oğlum evde diye gezsinler diye tamam dedim eşim sabahtan beri dışarıdayız ben yorgunum isim var dedi kaytardı. Gece 1 e kadar sahilde takildik. Biraz yürüdüm parkta oyaladık ben hiç oturmadım. Eve geldim oğlumu hazırla kendim hazırlan 2 de yattım. Saat 3.45 gibi kalktım " yorgunluktan çişimi kaçırdım herhalde " dedim lavaboya gittim ama fena sancim vardı. Yattım ama 15 dk sonra sancim fazlalaştı kalktım evde yürümeye başladım. Saat 5 e doğru kanlı şu gelmeye başladı ben bi dusa gireyim sanki doğum yaklaştı dedim anneme sıcak suyla bi dus aldım annemde o sırada utu masasını havluları falan hazırlamış işitip belime sarmak icin sancilarda cok rahatlatiyor. Dustqn cikip salona geçtim suyum gelmeye başladı. Anneme havluya gerek yok suyum geldi hadi hazırlamadım dedim. Saat 5.30 gibi evden çıktık hastane ye geldik hemen nst ye baglandım. Adam gibi bağlamadı zaten nst de yatarken yasin süresi ile meryem süresini dinledim. Biraz güç verdi. Nst de sancim yok dedi beni bağlayan kişi bende bunu yanlış bağladınız dedim sonra ben duzelttim ve sancim çıkmaya başladı. O sırada doktor doğumdan geldi ve beni muayene etti alttan 6 cm açıklığın var dedi. Yatış yapalım dediler. Bir yandan benim yatis islemlerini yapiyorlar. Bir yandan Acil bekleyen hastaları muayene ediyor doktor. Bu arada bana da soru soruyorlar kendimi sıkıyorum sancimdan bir ara kendimi bıraktım o sırada kızım gelmeye başladı. Doktora kızım geliyor ben itmiyorum bebek kendi itiyor dedim. Hemen yukarı çıkalım dedi doktor birde sakin ıkınma demiş ama ben onu duymadım annem duymuş. Yukarı çıktık doktor açıklığına bakayım dedi esofmanimi cikarinca kan altı biraz yarim sedyede oturdum doktor baktı ve tam açıklık bebeği elliyorum hemen dogumhaneye 3 dk dogum olur dedi. Oraya geçtim çatala çıktım doktor sonda ile mesanemi boşalttı ve benim sancılar kesildi. Herşey hazır ama sanci yok doktor gelmiyor mu diyor yok diyorum bebeğin saçlarını görüyorum nasıl sancin olmaz falan diyor derken başka doktor geldi ıkınmaya başlasın sancısı gelir dedi ve dediği gibi oldu. Ikınırken sancim geldi 2 sancida doğum gerçekleşti. Hemen karşımda bebeğinin ilk muayenesi yapılırken bende merakla kucağına gelmesini bekliyordum. 7 de doğumum oldu 7.20 de kızımı emziriyordum mutluluk ve şükür gözyaşlarıyla. Kesi yapılmadı ama yirtilmam oldu. Doktor uyuşturup dikti ve dikişlerimden hiç sorunum olmadı. Öğlen ayağa kalktım tek acı sonda acısı oldu oda oda çiş yaparken yanma. 1 gün surdu çünkü ben deli gibi su içiyordum süt olsun diye doğal olarak çok tuvalete gidiyordum bol su sonda acisini daha çabuk atlatmayı sağlıyormuş.
Hic bir dogum kolay degildir ama sonra kucağına verilen o küçücük birey herşeyi unutturup içinin mutlulukla dolmasını sağlıyor.
Sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin Rabbim.
Ekte evde çektiğim sanci aralıkları var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?