- 7 Şubat 2018
- 3.187
- 4.188
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #56.381
Allah'ım kurban olsunlar verene. Maşallah cok güzel.
Sagdigim donemden hatirladigim kadariyla degisiyordu. Yani bazen nerdeyse kaymak tutuyordu biberondaki süt. Bazen raki gibi kivamsiz, su gibiydi. Yediklerimizle alakali heralde degisiyor sütün kivami.merhaba kizlar..mesajlar birikmis .masallah size.nasil vakit buluyorsunuz.ben 2cocukla.kv yardimcim oluyor sagolsun.yinede bos zamanim cok.az oluyor onuda yatarak dinlenerek geciriyorum..bizim oglan 33gunluk oldu.sadece anne sutu aliyor.hickirik tutuyor surekli sinirleniyor baya.memeyi yalnizca aciktiginda istiyor .tek memeyle doyuyo bazen 2sinde emiyo.ama sutum su gibu sanki.sizinde oylemi? hic yagli degil.gibu
Günde bir kere bi meme sağayım diyorum bazen çok uykulu oluyorum eşim çıkartır verir . Hem ne olur be olmaz depo yapmış olurum . Bnmkide gün içerisinde sürekli memede uyanıkken ama tek göğüs emiyor bi saat snra diğer göğsğ emiyor . O sırada bi kere sağarım . Bi de şu dolaptaki sarı sütleri içsin yavrum madem bu kadar kıymetli o sütler çok zamn gecmeden btsin dedimBen biberonla beraber sicak suyun icinde bekletiyordum. SOnra bilegime dokup ne sicakligini ne soguklugunu hissetmeyecegim kadar isindiysa veriyordum bebegime.
Bizimkinin tum vucudu aoyuldu goz kapaklari da dahil :)
Aman dikkat et biberona alismasin. İlk zamanlar ben de daha rahat diye sagiyordum, gorumcem esim falan veriyordu oh ne rahatti. Ama sonra fark ettim ki cocuk mememi tutmakta zorlaniyor. 3-4 gundur hic biberon vermiyorum simdi daha rahat tutuyor mememi. Bir de ben sagma isini biraktim. Malum sabahin köründen su saate kadar emdigi icin sut kalmiyor memelerimde sagacak
Benimki de oyle. Gerci benimki kusmuyor cok şükür. Ama bak sabah 6 civari uyandik o saatten bu saate emiyor daha yeni uyudu. Kac saattir en az 5 kez kakali bez aldim altindan. Ustten aliyor alttan cikartiyor benimki :)
Aynen o sari sütleri ver. Zamani gecmesin.Günde bir kere bi meme sağayım diyorum bazen çok uykulu oluyorum eşim çıkartır verir . Hem ne olur be olmaz depo yapmış olurum . Bnmkide gün içerisinde sürekli memede uyanıkken ama tek göğüs emiyor bi saat snra diğer göğsğ emiyor . O sırada bi kere sağarım . Bi de şu dolaptaki sarı sütleri içsin yavrum madem bu kadar kıymetli o sütler çok zamn gecmeden btsin dedim
Denedim canım ondan da var ama sürekli yıkayamıyırum çok acıyor bildiğin mene ucunun yarısı kopmuş bnde yeniden çıkıyor . En iyi strec geldi sürekli nemli oluyor bi de bnden süt sızıyor zaten streç hep sütlü oluyor . Gecse artık diye dua ediyorumGarmastan krem denedin mi? Benimki de cok kotuydu ve hala tam gecmis degil ama veriyorum artik hafifledi diye. Ben silikon ucla bile verememiştim. Kuru birakma uclarini. Garmastan krem ve anne sütü gercekten iyi geliyor.
Geçen genel cerrahiye gitmiştim ya ben en çabuk iyileşme yolu krem sürüp açık bırakmak dedi canım...geceleri açık bırakıyorum artık...bana Lansinoh Anestol ve Bacoderm verdi birlikte sür dedi...Madecassol Garmastan ı da birlikte sür dedi...hindistan cevizi yağı iyi gelir gibi oldu sol göğsüme...ondan da sürüyorum ama bütün gün emiyor o yüzden de iyileşemiyorum galiba ağlayarak emziriyordum bi ara şimdi ilk tutması felaket ama sonrasında acımıyor ben de artık normale donmek istiyorum...emzirme yoluna girse acısız ağrısız inan hiçbir şey sorun değil...geçen kremledim diye sağdığım sütü verdim 80cc içti gece uyanmaz sandık yine aynı saatte uyanıyorDenedim canım ondan da var ama sürekli yıkayamıyırum çok acıyor bildiğin mene ucunun yarısı kopmuş bnde yeniden çıkıyor . En iyi strec geldi sürekli nemli oluyor bi de bnden süt sızıyor zaten streç hep sütlü oluyor . Gecse artık diye dua ediyorum
Valla bb pazı , kara lahana, türlü, taze fasulye fakan yiyorum . Gaz yapar diye düşünerek harejet etmiyorum . Arada bi gaz sancımız oluyor sadeceKizlar bütün sebzeler de gaz yapici heralde ya. Ben sebzeci bi insanim ne yiyecem bu emzirme doneminde? İki gun once kabak dolmasi yaptim valla bebegim de ben de asiri gazliydik. Ama simdi canim yine kabak istiyorve yapacam galiba ben surekli et tavuk balik yiyemem ki, veya hamur isi de surekli tuketemem. Ne yiyecem ben?
Gecer canim sabret. Ne cektik su memelerden. Bence dogumdan cok cok daha zordu.Denedim canım ondan da var ama sürekli yıkayamıyırum çok acıyor bildiğin mene ucunun yarısı kopmuş bnde yeniden çıkıyor . En iyi strec geldi sürekli nemli oluyor bi de bnden süt sızıyor zaten streç hep sütlü oluyor . Gecse artık diye dua ediyorum
Açık bırakamam ki bnm göğüsler çeşme gibi akıyor bu sefer . Kalkan kullandım bi ara Ana göğüslerimde veze olduğu zamn çok ağrı yaptı sıkıldım ondan da . Şimdilik en iyisi bu . Bbde mastit için gitmiştim yarayı da gördü hiç biley vermedi bana . Bıktım zaten şu göğsüme biley almaktanGeçen genel cerrahiye gitmiştim ya ben en çabuk iyileşme yolu krem sürüp açık bırakmak dedi canım...geceleri açık bırakıyorum artık...bana Lansinoh Anestol ve Bacoderm verdi birlikte sür dedi...Madecassol Garmastan ı da birlikte sür dedi...hindistan cevizi yağı iyi gelir gibi oldu sol göğsüme...ondan da sürüyorum ama bütün gün emiyor o yüzden de iyileşemiyorum galiba ağlayarak emziriyordum bi ara şimdi ilk tutması felaket ama sonrasında acımıyor ben de artık normale donmek istiyorum...emzirme yoluna girse acısız ağrısız inan hiçbir şey sorun değil...geçen kremledim diye sağdığım sütü verdim 80cc içti gece uyanmaz sandık yine aynı saatte uyanıyor
Kalıcı duzlesyirmeye bende bakayim canım bakımlı olmakta moral acısından sartS sapsik-88 ben de bakamiyorum. Bebegim biraz toplasin kuafore gidip hem uclarini boyatip hem de kalici duzlestirme yaptirmayi düşünüyorum. Bu cirkin ve paspal halim cok moralimi bozuyor. Gerci suan esim essiz, kalici duzlestirmeye vereyecegim parayla evin en az iki faturasi ödenir ama napiyim. Mutlulugum faturalardan daha önemli.
Ah canım valla bende ya bob ya senin tarif ettiğim gibi kararsizimbenm de derdim ayni. ben firsat bulur bulmaz kestiricem. bob tarzi degil de bol katli arkasi v olacak sekilde kestirmek istiyorum. hem o zaman uzunmus gibi de gorunur diyesuan oruyorum surekli, topuz yapinca cok agir oluyor tasimasi
Örünce yanlardan çıkıyor ve ense kısmım terliyorBenimde çok uzun . Sürekli örüyorum
Bende valla bazen 2 günü buluyor duşa girmem terden ölüyorumDoğumdan bir gün önce kestirdim hastanede ve şimdi çok rahatım canım zaten terden ölüyorum bazen duşa giremediğim bile oluyor saçlarım uzun kalsaydı çıldırırdım herhalde
Zaten felaket zor ilk fırsatta kestirecegim vallaBen sıkıntı olacağını tahmin ettiğim için son haftalarımda kestirmiştim. Tabi çok kısa değil. Başımı ağrıtmayacak şekilde. Omuzlarımda sanırım. Kestirirsen rahat edersin Can'ım. Uzun bi süreçte saçla ilgilenmek zor olur.
Ne tatlı kuzucuk maşallah yaaa. Yesinler göbüşünü :))
Sofi sana benziyor bu kızçe sanki :))
Önden kırıklar ve ensem fena terliyor vallahi kış doğum yapmak daha mantıklı geldiToplanacak sekilde kesilirse rahat edersin yaz ya
Ben kapalı oldum icin kestiremiyorum toplarken iyi oluyor ama önden kiriklar cikiyo o bile darlandiriyor beni
Hepimiz mecburen saldıkBen bayram için kestirmeyi planlıyorum ama emin diilim, güzel de uzadı
Kızıldı saçlarım hamilelikte hiç boyamadım iki renk oldu
Zaten aşırı salmış vaziyetteyim biraz toparlansam iyi olcak
Ben doğumdan sonra 5. Gün gittim kontrole normal doğumdu ve o alttan kontroller benim içinde travma! Adam bi teşebbüs etti kontrol etmek için ama pek yapamadı durmadım çünkü.. yani kontrol yine yapıyolar hazırlıklı git..Kızlar doğum sonrasi kontrole gitmedim. Yine alttan muayene ediyor dediler cesaret edemedim bi türlü. Çünkü doğum sancisinin ve o lanet açılma kontrollerinin şokunu hala atlatabilmis değilim. Agrim sizim yok çok şükür. Ama yinede yarın gitsem mi ? Gidenler olmuştur mutlaka. Öyle elini filan mi sokuyor yine ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?