2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
sofiarya canim sana bisey sorcam 40 imiz cikmadan spiral taktirabiliyor muyuz ben sezeryanla dogum yaptim ayin 30 unda bir aylik olcak kizim asisi icin gidince taktirayim diyorum ne dersin
Yani genelde 40ını bekliyor doktorlar çünkü spirali rahim içine yerleştirdikleri için rahmin kendini toparlamasını beklemek ve öyle yerleştirmek sağlamlık açısından mantıklı oluyor hatta bazı hekimler 3.aydan sonra takıyorlar ki kayma falan yapmasın diye. Spiral kesinlikle en mantıklı yöntem ama mutlaka taktır,burda konuşulmuştu nasıl korunalım falan diye de yazmaya fırsatım olmadı. Ben mesela lohusalarıma 1.ay kontrolünde 3 aylık depo korunma iğnelerinden yapıyorum 3.ayın sonunda da yani bebek 4aylık olduğunda en geç spiral taktırmaları için yönlendiriyorum en mantıklısı böyle oluyor, istersen sen de öyle yapabilirsin

Canım bu iğneler için adet olmak gerekmiyor peki ben öyle biliyodum sanki

Canım bu söyledigin beni bile cezbetti.3aylık ignelerdn cok korkuyodm çalışırken hic alan olmuyordu hep tarihi geciyodu atiyoduk ondan tepkiliydm ama sanirm en mantklisı boyle

Kizceler benim yarın doktor kontrolum var .15 gün olucak doğum yapalı. Genel anestezi ile Sezeryanla doğum yaptım ayrıca miyomda alinmis. Alttan muayene ediyor mu doktor onu sorucaktim size. Yoksa ultrason ilemi kontrol ediyor. Hiç istemiyorum alttan muayene. Şimdiden canım çok aciyacak gibi geliyor. Hâlâ sezeryan yerim acıyor.

Onun sebebi çocuk ağlarken bizimde kalp atışlarımizin hızlanması eşler sakin olduğu için bebeklerde hissediyo sakinliği susuyolar
Ruhsuz kocalar çocuk aglarken eşim gülüyor komik oluyor diye. Gerçi yikadik bugün o sakinliği ise yaradi benden çok o yıkadı :)

Cnm bebeğe gaz yapan şeyler meyveler falanmis bu Baklagiller sana yaparmış süte gecmezmis. Ben yiyorum valla çayda içiyorum gazım çıkıyor
Eşim yaptırmadı o çaydan, ev aktar dükkanına döndü bunları tüket önce dedi ben de evdekileri tüketmeye çalışıyorum da abartmamak lazım sanırım, karnım gurul gurul.

Valla benimki öyle dikise baktı o kadar.

Valla 70 ml koydugumu icirdim içti. Ama ben ise gidince icsin diye saklıyorum ne olur ne olmaz sütüm falan biterse diye 100 ml koyuyorum o zaman 4 aylık olur içebilir.
Dondurucu da 3 ay kalmıyor mu en fazla süt . Ben oyuzden bazen lavaboya akıtıyorum mecbur. Temmuzdan itibaren biriktirmeyi düşünüyorum

Benim.ultrasonla baktı canım

Tsk ederim cnm igne mantikli galiba 3 ay sonrada spiral taktiririz )

5.gün sadece dikişlere baktı benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…