- 7 Ocak 2014
- 3.767
- 3.477
- 248
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #57.141
Masum lohusalarız bizBenimki 20 gunluktu ay cok utandim suan
Can'ım bize de geçen gün acilde metsil yazdı dr.Çekmek iyi değilmiş canım zaten bişey gelmez pek çünkü süt falan tıkıyor burun deliklerini. Biogaia işe yaramaz dedi doktorum bana metsil kullanıyorum memnunum ben.
Hiç mi uyumadı sabahtan beri 2 günde bir götürüp tartırabilirsin aslınds emin olurdun. Açsa ağlar ama uykusuzluk yanında
Sanki normal Doğumla ilgili değil bu göbek meselesi. Ben sezaryen olalı 22 gün oldu. Göbek baya gitti. Kalan da rahim tam toplanmadığı için.Canm meraba gozun aydin daha dogrusu gozumuz aydin bi sekilde oldu bak bizim iri bebekler :) yani oyle diyolardi ya bn 26 saatlik sancinn sonunda normal dogum yaptim ama inan cok zor bi dogumdu yinede seviniyodm gobegm fln kalmaz diye dogumdan ciktgmdada vardi iner fln dediler ama birazcik indinkalani kaldi oyle bilemyrm bende herkesin vardr bi sorunu ama hamileliktn once gobek problemei yasamayn biri olarak kabullenemyrm kiyafetlerim olmuyo
Bnm kaldı göbeğim. Korse takmadigima çok pişmanım. Şimdi var korse takıyodum ama goguslerimin altı pişti. Sivilcelendi. Takamiyorum artık. Geçen eşim gördü sen o göbeği nasıl eritmeyi dusunuyon dedi nasıl cnm sıkıldiCan'ım bize de geçen gün acilde metsil yazdı dr.
EcAnelerde yokmuş artık kaldırılmışneden acaba? Daha mı etkiliydi o? Sab simplex in bi faydası olmadı sanki. Gün akşam saatlerce ağladı yine bizimki
Sanki normal Doğumla ilgili değil bu göbek meselesi. Ben sezaryen olalı 22 gün oldu. Göbek baya gitti. Kalan da rahim tam toplanmadığı için.
Koskoca göbek kalacak sanıyordum. Normal yapıp da kalan da çokmuş meğer
Canım ben soruna cevap verip seni etiketledim alıntı yapmayı unutmuşum gözünden kaçmış olabilir cevap vermedim sanmaMasum lohusalarız biz
AmiiinAllah yardım etsin o insanlara da biraz insaf versin
Kelin ilaci olsa dice canim .kucagimda uyuyor benimkidekizlar bana bi akil verin. benm kiz uyumuyor. ya emiyor yada agliyor. anlamiyorum derdi ne. gazi var biliyorum ama gazini cikartmama da izin vermiyor. gobegimde 1 saat uyumustu oglen simdi onu da yapmiyor. basima agri girdi, totom koltuga yapisti, kipirdayamiyorum bile. bunca zahmete uyusa bari diorum ama tersine viyak viyak agliyor bir de. ne yapacagimi sasirdim
Onu yeme bunu yeme borek bulmusum gecen ama cok yagli okadar yemisimki.Kızlar merhabalar baya birikmiş yazılanlar okuyamadım ama gaz sancısı ile ilgili ben ilaca gectim ve en azından sancıyı cekiyo ve cıkarıyo. Biogaia ve nurse harveys kullanıyorum. Acı elma yagı kimyon yagı etkisi var mı pek anlayamadım. Ama yemek secmekten cok yoruldum. Ne ysem diye düşünmekten de. Sizler ne yiyosunuz yada yemiyosunuz
Bizimkideboyle acaba burnu tikali.ondanmi boyleBebegim o kadar hizli nefes alip veriyor ki ve bogulacakmis gibi sesler çıkartıyor. Yine uyuyamıyorum. Cocuk buguun masallah guzel uyudu ama anasi yine uyuyamadi noluyo acaba diyeayrica sen daha 1 aylik bir cocuksun allah askina simdiden üstünü acıyorsun sonuna kadar ya. B dur bi sakin ol buyuyunce açarsın.
Dusununce cok duygulaniyorum amaa izin vermiyorki cadi bak yine agliyor......Kızlar biraz okudum ağlıyayımmı güleyimmi bilemedim hepimizde aynı dertler sancı mama meme ucu gaz derdi .. Ne yesem derdi göbek derdi hopppp 1 veya 1.5 ay öncesine döndüm ay nezaman doğacak lar doğsalarda rahatlasak derdindeydik... Kuzucuklar bizi bizden aldı resmen daha önümüzde uzun yol var bugünleri arayacağımızı unutmayalım ... Gazıymış mamasıymış neki büyüdükçe farklı sıkıntılar çıkıcak işte ozaman ahh analarımız dicez bidaha... Benim zilliye gelecek olursak gündüzleri daha sakin özellikle öğlen biberonu yedim 2 saat uyuyor sonrası malum ev halkı hoppa ayaktayız sahurda memede iftarda memede rahat yemek yemek nasıl bişeydi unuttum her bezi kakalı doyuyor demekki ama bu memeye olan aşkı çok fazla diğer çocuklarım emer uyurdu bu öyle değil emzik niyetine birde sinirlenip eziyor dişetleriyle bunun 1 tane dişi çıksa vallahi meme ucumu eline verir ödüm kopuyor... Burnu tıkalı diye çok sinirliydi hemen Bruno aldım damla rahatladı .. Hepimize Allah kolaylık versin biliyorum bazen yeterrrr diye bağırasımız geliyo ama bu mucizeyi bize verene şükür edelim koklayıp sakinleyelim.... Ben 7 8 haftalık halini gözüme getiriyorum elleri kolları yokken değişik bi çıkıntıykenki halini ve şuan kucağımdaki o minik parmakların nasıl büyük bir mücadeleyle oluştuğunu düşünüyorum ... Bi anda kuş gibi oluyorum... Ben çokmu duygusal düşünüyorum acaba lohusammı vurdu acaba??? Arada bir girip içimi döküp kaçıyorum..
Yine beklicen .3 ay sonra duzene gircek dicekler.1 6ay , 1yas hepsini dicekler.Bizimki 40ıncı gün Şeref’ine parti veriyor kızlar beşten beri hiç uyumadı, kendini paralarcasına ağlıyor.. 40 ı çıksın düzelir temalı konuşmalar boşunaymışbelkide ben mucize bekledim
Gece emme saatlerimiz aynı seninle...bizim de 2de 5te 7de emdi kakasını yaptı bez değiştik şimdi tekrar emzirdim uyudu...emdikten sonra hemen çıkar gazını midedeyken daha kolay çıkar bağırsaklara inince zor...omzuna koydugunda bebeğin karnını tam omzuna; dizine koyduğunda da tam dizine denk getirmeye çalış...omzun mesela bebeğin göğsüne denk gelmesin...ilk zamanlar annem bile düzgün çıkaramadı bebeğin gazını onu fark ettim mide daha asağıda olduğundan öyle daha kolay çıkıyorSabah besteki emzirme sesnsımızdan sonra yedide tekrar bi emzirme seansımız oldu ve tabiki çıkmayan gaz yapılamayan kakahee bide ikideki emzirme seansında salondayfım eşime odaya beşiğine koy dedim çnkü bizimki resmen beşiğini unuttu . Eşim gitti gelmesini beklerken bi kalktım saat bes eşim salona geldi çocukla . Manyak ben yatağa gelcem sanmış bebişte beşikte uyumamış almış yanına sarılarak yatmış . Resmen dışlanmışım üstümde bi battaniye bile yoktu ama uyumak çok iyi geldi . Şimdi de tek mememi emdi uyudu ama öbürü dolu rahatsız ediyor mecbur sağıcam hiç sevmiyorum sağmayı
Hee bi de biz bugün tam bir aylık olduk . Doktor amcaya gitcez bugün
canim gaz cikartirken karni tam dize yada omuza denk getirildiginde bebek kusmuyor mu? bana kusarmis gibi geldiginden oyle yapamiyorum. ama dogru olanin senin soyledigin oldugunu da biliyorum.Gece emme saatlerimiz aynı seninle...bizim de 2de 5te 7de emdi kakasını yaptı bez değiştik şimdi tekrar emzirdim uyudu...emdikten sonra hemen çıkar gazını midedeyken daha kolay çıkar bağırsaklara inince zor...omzuna koydugunda bebeğin karnını tam omzuna; dizine koyduğunda da tam dizine denk getirmeye çalış...omzun mesela bebeğin göğsüne denk gelmesin...ilk zamanlar annem bile düzgün çıkaramadı bebeğin gazını onu fark ettim mide daha asağıda olduğundan öyle daha kolay çıkıyor
Ya bir arkadaşım var 40 dakika emiyor uyuyor diyor.Ben çenesini burnunu mıncıklıyarak saatlerce emziriyorum doyduğundan emin olamıyorum :)
4 buçuktan beri emziriyorum artık takatim kalmadı ağlıyorum
Emer doyar kendi geri çekilirdi memeden ( ha sonra tekrar tekrar isterdi o ayrı)
Tükendim artık, doymuyo mu diye düşünmekten de yoruldum
Ben de yapıyorum malesef bazenKızlar uyku problemi olanlar bebeğinizi yanınıza alıp hem emzirip hem uyumayı denediniz mi. Ben öyle yapıyorum hem emiyor hem uyuyor bende uyuyorum o arada. Memeyi kendisi bıraktığı zaman arayıp buluyor tekrar emiyor.
Çocuğu sana bırakıp spora gidicem deseydinBnm kaldı göbeğim. Korse takmadigima çok pişmanım. Şimdi var korse takıyodum ama goguslerimin altı pişti. Sivilcelendi. Takamiyorum artık. Geçen eşim gördü sen o göbeği nasıl eritmeyi dusunuyon dedi nasıl cnm sıkıldi
Yok canım kusmuyor...çok fazla beslendiyse fazlasını kusar, reflü vs varsa ondan kusar; ya da yeni beslendiyse hoplatıp zıplatılırsa kusar...en iyi gaz çıkarma yolu bu...hatta memede uyursa bu sekilde gazını çıkarınca aynen uykuya devam ediyor yatağına koyuyorum...oğlumda da böyle yapıyordum...dün annem 15 dk kucağında gezdirdi gaz çıkarcaz diye yanlış tutuyor aldım anında çıktı gazı... doyar doymaz mideden çıkacak gazı bağırsaklara inmeden...inince bizim gibi kalkıp gezemediğinden yata yata nasıl çıksın aşağıdan...bunu deneyin bencecanim gaz cikartirken karni tam dize yada omuza denk getirildiginde bebek kusmuyor mu? bana kusarmis gibi geldiginden oyle yapamiyorum. ama dogru olanin senin soyledigin oldugunu da biliyorum.
Tamam vanım gaz çıkartırken öyle yapmaya çalışıyorum ama bazen sırf uyusun diye direk bıraktığım oluyor . Ben uyandırıyorum normalde 2.5saati gecirmiyorum o da mememin ucu yara çok dolunca daha çok acıyor . Az kaldı yaranın gecmesine sonra gece uyandırmicam . Zaten kndisi uyanıyor bzm kızdaGece emme saatlerimiz aynı seninle...bizim de 2de 5te 7de emdi kakasını yaptı bez değiştik şimdi tekrar emzirdim uyudu...emdikten sonra hemen çıkar gazını midedeyken daha kolay çıkar bağırsaklara inince zor...omzuna koydugunda bebeğin karnını tam omzuna; dizine koyduğunda da tam dizine denk getirmeye çalış...omzun mesela bebeğin göğsüne denk gelmesin...ilk zamanlar annem bile düzgün çıkaramadı bebeğin gazını onu fark ettim mide daha asağıda olduğundan öyle daha kolay çıkıyor
Bnde mamajoo bar tavsiye etmiyorum arkadaşımdan almıştım acıtıyor sağarken çok kısık bi ayarda ancak sağıyorum gerektiğindekizlar elektrikli gogus pompasi kullanan var mi? tavsiye ettiginiz marka falan? manuel almistim ama pek ise yaramiyor.
Ben lansinoh kullanıyorum canım ikilisini.tavsiye ederim önce masaj yapıyor sonra sagmaya geçiyor. Acitmiyor hiç. Goguslerimde yaram yok o yuzdenkizlar elektrikli gogus pompasi kullanan var mi? tavsiye ettiginiz marka falan? manuel almistim ama pek ise yaramiyor.
Canım bebeğini tuvalete oturur pozisyondp kucağında tut o zaman rahat yapiyo benimki bı deneBiz de ıkınma ve ağlama seanslari yapıyoruzbi şıçırtamadim veledi
Canım bebeğini tuvalete oturur pozisyondp kucağında tut o zaman rahat yapiyo benimki bı deneBiz de ıkınma ve ağlama seanslari yapıyoruzbi şıçırtamadim veledi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?