- Konu Sahibi kardelen384
-
- #57.501
Ac degil refleks icin falanda burkulmasinn gayet keyfinden yapiyo bebisler ben bakip guluyorum hosuma bile gidiyo sende tadini cikarOğlum eldivensiz kaldigi vakit elininemmeye basliyor yumruk yapipnormal aslinda farkindayim ama icim burkuluyor cop cop yumrugunu emdigini görünce tabi cevreden goren herkes de ayni tepki, esim de dahil ; “ aç bu aç “ .
Hemen deniyorumÖyle dedi doktorum canım. Ben biogaia kullanmıyorum çok sıvı yapıyordu kakasını diye. Metsil veriyorum sadece. sadece biogaia kullandığım günlerde de faydasını görmemiştim zaten
Sert zemine yatırıyorum. Bizim yatağımız mesela sert. Kendi yatağı da sert sünger. Yanından asla ayrılmıyorum başlarda kafasını gömüyordu çünkü. Eğer yüzüstüyken kafasını çeviremiyorsa daha erkendir demek oluyor bir de. Tehlikeli çünkü Allah korusun. Yanındayken yatırırsan sırtına pat pat vurursan osurmaya başlıyor zaten ya da üstten çıkarıyor gazını
Ben geçen gün kesin hasta oldı ateşi var diye ölçtüm 37.2 çıktı normal yani. Biz soğuğuz galiba kan keybettik doğumda kansızlıktan sanırsamKızlar bebeklerinizin ateşini ölçüyomusunuz ben koltuk altından ölçüyorum 36.8 çıkıyo bazen bana baya sıcak geliyo yavrum sizde durum nasıl
Fışkırarak kusarmış canım. Bir de annemden öğrendim yine süt kesiği gibi kusuyorsa doymuştur süt yaramıştır fazlasını kusuyordur. Ama sulu kusuyorsa fazlasını da kusmuş olabilir üşütmüş de olabilirmiş. Fışkırıyorsa o tehlikeli olabilirmiş.Çanakkale cnm :) 11.30 kalktık çok emdi uyurken şimdi minicik kustu ama terliyor birde uyurken degistim üstünü inş iyidir
Benim ki ikinirken kipkirmizi oluyor ayaklari kendine cekiyor ama bursa tehlikeli bi durum goremiyorum ben ama her bebis kendine ozeldir sikintili bi nefes durumu falan varsa tabiki dikkat etmek gerekir isin ozu herkes kendini ve bebegini iyi tanir ona gore davranir ben sadece bazi arkadaslari cok endiseli gordum biraz daha rahat olalik diyorumIkınırken bebek ağlıyor sürekli mosmor oluyor. Nasıl beşiğe bırakıp gidilir bu durumda
Bizimki ıkınmıyor ki sadece Can'ımKiskanma rahat ol seninde olsunn :) ya kizlar yanlis anlamayiz siz gazi var ikiniyo diyosunuz ya basinda bekliyosunuz benim de kaka yapacagi zaman ikiniyo baya ben besige koyup gidip isimi yapiyorum benim yapimda biraz rahat sanirim yani ikimiyo diye dert etmiyom kendime ikinsin ne olacak eninde sonunda cikacak o gaz kaka bunlari endise edip kendinizi duygusal anlamda yormayin bunlar sadece bebek tek bildikleri seyi yapiyolar ve emin olun buyuyunce hatirlamiycaklar
Bizimki ıkınmıyor ki sadece Can'ımçırpınıyor kıvranıyor ağlıyor malesef.
Yoksa kimse sadece bi ıkınmayı dert etmez sanırım
Valla biz de öyle yıkıyoruz. Odada küvette işkence resmen. Hep de ağladı banyoda su sesiyle sakinleşiyor hiç ağlamıyor.Ben de dün ilk kez yaptırdım. Beraber girdik banyoya fıskiyenin altinda yapiverdik cok da kolay oldu
Maalesef kolik canım. Öncelikle gaz ilacı hep aynı saatte verilmeli. Hergün yıkayabilirsin 5 dk bile suda dursa rahatlar. Ayaklarına 3 kat giydir çorap ya da patik. Asla üşümesin kuzum. Rezene gaz yapmaz vücuttaki gazı attırır size oyüzden öyle geliyor kızlar. Bebeğin de gazını çıkarmasına yardımcı oluyor. O gaz var zaten rezene sayesinde çıkarıyoruz.Dün akşam 8 de başladı yine 2.30 a kadar ağlama kıvranma. Kolik mi oldu bu çocuk anlamıyorum ki. Akşam saatleri coşuyor. Evde yalnızdım bi de. Ne kol kaldı ne bacak.İnan bezi ütüyle ısıtacak fırsat bile olmadı Can'ım. Elma yağı gaz ilacı karna masaj herseyi denedim ama sonuç sıfır.
Ben mama vermiştim iki gün. Kabız olmuştu Can'ım. Bıraktım şonra. Ama şimdi gazla başımız dertte. Yapıyorum masaj egzersiz ama sonuç yok. O saatleri tamamlaması gerekiyor. Bugün bi de sabah başladı.normalde sabah uyurdu. Gitgide sıklaşıyor napıcam bilmiyorum. Bi tek ana kucağında susuyor eşim aşağı yukarı kaldırıp indirince. Ona benim gücüm yetmiyor tabi. Anne karnındaki harekete benzediği için susarlarmış. Sallamak bile işe yaramıyor. İlla aşağı yukarı kaldırıp indireceksin :)
Eşim de bugün dedi rezene dokunuyor belki de şana. O yüzden gaz oluyor çocukta diye. Ben de rezene katmadan deneyeyim bari
Ay ne güzel. Nasıl duruyor? Bizimki uyanıkken yA emmek istiyor yA ağlıyor. Babası o kadar uzun süre tutamıyor malesef.
Bence şuan gerek yok ön süt su gibidir zaten. Bebeğin sunihtiyacını karşılar. Ama yazın çok sıcaklarda vereceğim bir çay kaşığı. Çünkü çok terleyip az emip susuz kalıyorlar. İdrar yolu enf olmuştu ilk kızımKızlar bebişlere su veriyor musunuz? Bi arkadaşıma doktorun bi kez bile mama verilirse artık su verilmeli her gün demiş. Ben iki gün mama kullandım. Sonra hiç su vermemiştim.
Yok tatlım ben değilim o, geminiwoman sanırım :) benim kaynanamın benim evimde makineye bardak koymuşlugu yokSen kaynanandan bazen cekiyosun temizlik yapmiyo diye soylendin sonra geldi temizledi oyle dedin diye uzuldun bide iyi kalplim benim :)
Hee benim doktor öyle demişti, iki ay bitti sayılır bişi kalmadı ama bi arkadaşın doktoru 3 ay sonra gel demişAboo deme oylez gizz leke filan olmasin yaa bide senin akilli doktorun 2 bucuk ay sonra gel demisti demi
canm benm bebisin dili cok az pamukcuk oldu. saglik ocaginda emzirmeden sonra cay kasigi ile biraz su vermemi soyledi doktor. ben gunde bikac kez vermeye calisiyorumKızlar bebişlere su veriyor musunuz? Bi arkadaşıma doktorun bi kez bile mama verilirse artık su verilmeli her gün demiş. Ben iki gün mama kullandım. Sonra hiç su vermemiştim.
Haha karistirdim ozamanYok tatlım ben değilim o, geminiwoman sanırım :) benim kaynanamın benim evimde makineye bardak koymuşlugu yok
Hee benim doktor öyle demişti, iki ay bitti sayılır bişi kalmadı ama bi arkadaşın doktoru 3 ay sonra gel demiş
Aminnnn inş. Ağlamak hafif kalıyorAgliyosa bisey diyemem canim insallah sifa bulur minnos
Aaaa biri bizi gözetlemiş resmenValla canim yillardir burdayim cok iyi okuyucuyumdur :) artik yazmaya karar verdim hepinizi okadar iyi tanidimki yazmadan edemedim
Meselaminikoglan gorumcesinden sikayetci hergun geliyor sanki kendi cocigu bide hamileyken cocugunu ders calismaya gonderiyodi
Sen kaynanandan bazen cekiyosun temizlik yapmiyo diye soylendin sonra geldi temizledi oyle dedin diye uzuldun bide iyi kalplim benim :)
@Dolunay in esi bi ara dna testi diye tutturdu cok sukur anladi hatasini :)
@sofiarya malumm aile hekimi hemsiremiz onu rahat birakmiyozz guzin abla gibi :)
Daha toist genc1anne annona zeynoserkan ve diger arkadaslarimiz hepsini ogrendim hamilelikleri nasil gecti dertleri nelerdi
Artik bu aileye bende dahil olmaliyim dedim :)
Canım ağlamıyorsa sadece ıkınıp morarıyorsa faydalı bile. Çabalıyor o ayak hareketleri gaz atımını kolaylaştırıyor. Ağlamadığı sürece dokunmuyorum ben bırakıyorum ıkınsın ayaklarıyla ittirsin bağırsaklarını çalıştırıyor çünkü. Ağlıyorsa zaten mecbur alıyorumIkınırken bebek ağlıyor sürekli mosmor oluyor. Nasıl beşiğe bırakıp gidilir bu durumda
Ahahha bence sen adam için değil kendin için yakıcan mumları falanHaha karistirdim ozaman
Aboo 3 ay nedir insaf ya
Madem bu kadar sık takip ettin biz niye seni tanimadikValla canim yillardir burdayim cok iyi okuyucuyumdur :) artik yazmaya karar verdim hepinizi okadar iyi tanidimki yazmadan edemedim
Meselaminikoglan gorumcesinden sikayetci hergun geliyor sanki kendi cocigu bide hamileyken cocugunu ders calismaya gonderiyodi
Sen kaynanandan bazen cekiyosun temizlik yapmiyo diye soylendin sonra geldi temizledi oyle dedin diye uzuldun bide iyi kalplim benim :)
@Dolunay in esi bi ara dna testi diye tutturdu cok sukur anladi hatasini :)
@sofiarya malumm aile hekimi hemsiremiz onu rahat birakmiyozz guzin abla gibi :)
Daha toist genc1anne annona zeynoserkan ve diger arkadaslarimiz hepsini ogrendim hamilelikleri nasil gecti dertleri nelerdi
Artik bu aileye bende dahil olmaliyim dedim :)
Valla biz de öyle yıkıyoruz. Odada küvette işkence resmen. Hep de ağladı banyoda su sesiyle sakinleşiyor hiç ağlamıyor.
Maalesef kolik canım. Öncelikle gaz ilacı hep aynı saatte verilmeli. Hergün yıkayabilirsin 5 dk bile suda dursa rahatlar. Ayaklarına 3 kat giydir çorap ya da patik. Asla üşümesin kuzum. Rezene gaz yapmaz vücuttaki gazı attırır size oyüzden öyle geliyor kızlar. Bebeğin de gazını çıkarmasına yardımcı oluyor. O gaz var zaten rezene sayesinde çıkarıyoruz.
Bence şuan gerek yok ön süt su gibidir zaten. Bebeğin sunihtiyacını karşılar. Ama yazın çok sıcaklarda vereceğim bir çay kaşığı. Çünkü çok terleyip az emip susuz kalıyorlar. İdrar yolu enf olmuştu ilk kızım
Offff kolik nedir yaa zaten o kadar stresli bi hamilelik yaşadım ki olmasa şaşardım Can'ım
Ay resmen hayalimBen de dün ilk kez yaptırdım. Beraber girdik banyoya fıskiyenin altinda yapiverdik cok da kolay oldu
Ac olmadigini biliyorum ama kiyamiyorum iste yaAc degil refleks icin falanda burkulmasinn gayet keyfinden yapiyo bebisler ben bakip guluyorum hosuma bile gidiyo sende tadini cikar
Nerdesin ki hic isinmasini bekleme. Sen gir once banyoya kendi banyonu yap suyun sicagiyla isinsin iceri. Sonra esin bebegi soydurup versin sana. Valla o kadar guzeldi ki. Gıkı cikmadı sakinledi resmen cocukz Simdi gorumcem geldi kuvette yikayacaz cocugu iskence cekecek resmen. Buraz daha buyusun de hic yikamam kuvette. Simdi tek banyo yaptiriyorum desem kirk laf eder hic ama hic cekemem inun kafkarini.Ay resmen hayalimbizimki suyu seviyor soyunca vekk diyor bir sonra şu gelince susuyor. Eşim beceriyor yikamayı simdilik ellemiyorum hava ısınsin beraber yikancaz oğlumla.
Oy bende ağlayacak gibi oluyorum ama emiyor uyuyo yatağa koyarken kolumu yakalıyor başlıyor cuk cuk hemen açıyorum ana yüreği buymuşOğlum eldivensiz kaldigi vakit elininemmeye basliyor yumruk yapipnormal aslinda farkindayim ama icim burkuluyor cop cop yumrugunu emdigini görünce tabi cevreden goren herkes de ayni tepki, esim de dahil ; “ aç bu aç “ .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?