- 29 Aralık 2013
- 5.684
- 5.548
- 198
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #60.081
Annanesine gidicez ramazanda başka nereye gidilirki :)Oo masallah nerelere gitceksiniz bizede yaz sonra :)
5 er damla serum fizyolojik damlattim hic hapsurup cikarmadi .dr da oyke olur demisti1-2 damla içme suyu damlatıyorum hemen hapşırıyor ve çıkartıyor. Çok kuru ise yumuşuyor 3-4 saat sonra yeniden su damlatıyorum tamamen çıkmış oluyor.
Benim oğlum da 26 günlüktü ve ben de evden 37.7 ateşle götürdüm hastaneye hastanede ölçtüklerinde 38.5 falan olmuştu fitil verdiler düşürdüler ama dünyanın heryerinde 28 gün altı bebekler yenidoğan sayılırmış ve yenidoğan ateşi cok önemli olup araştırılması gerekiyomuş.. şuan robin o yüzden yoğunbakımda aslında ateşi falan yok artık sadece enfeksiyon var sakın ihmal etme mutlaka götür doktora.. ve aklınızda bulunsun yenidoğan yoğunbakımları özel hastanelerde falan ücretsizmiş.. onu da belirteyim şuracığa..Çok geçmiş olsun Rabbim tez vakitte sağlıkla evinize dönmeyi nasip etsin. Biz de geçen gün arabada klimayı açtık ve daha 25 günlük olan bebişi üşüttükdünden beri 37.7 civarı ateşi var. Canım çok sıkkın. Yarım fitil verdim bakalım ateş yükselirse Dr a gidicez. Çok takip edemedim sizin belirtiler neydi canım ateşi kaçtı bebişinin ?
Oda dogru :)Annanesine gidicez ramazanda başka nereye gidilirki :)
Çok şükür ki farketmişsin şuan seni çok iyi anlıyorum benim kızım 12 gün kaldı o ziyaret saatini iple cekiyodum senin kuzumda çok çabuk iyileşip cikicak Allah'ın izniyleKızlar sizde cok dikkat edin.. doktor bana çok şanslısınız normalde yenidoğan ateşini anneler pek farkedemez çünkü hep sarıp sarmanaldığından bebekler sıcaktır zaten genelde havaleyle gelirler hastaneye dedi.. o yüzden sık sık bakın ateşine cocukların ben de kafası bana sıcak geldi diye öylesine ölçtüm de farkettim ihmal etmeyin sakın...
Ya cok ilginc gecen olctugumde 37.5 tu dr u aradim normal 38 olursa gel dedilerBenim oğlum da 26 günlüktü ve ben de evden 37.7 ateşle götürdüm hastaneye hastanede ölçtüklerinde 38.5 falan olmuştu fitil verdiler düşürdüler ama dünyanın heryerinde 28 gün altı bebekler yenidoğan sayılırmış ve yenidoğan ateşi cok önemli olup araştırılması gerekiyomuş.. şuan robin o yüzden yoğunbakımda aslında ateşi falan yok artık sadece enfeksiyon var sakın ihmal etme mutlaka götür doktora.. ve aklınızda bulunsun yenidoğan yoğunbakımları özel hastanelerde falan ücretsizmiş.. onu da belirteyim şuracığa..
Aminnn inşallahh bebekler hasta olmasın gerçekten çok zor.. kuzu gibi yatıyo kuvezin içinde... bi de sadece 3 dk gösteriyolar bişey de anlayamıyorum psikolojim yerlerde hayırlısıyla alalım ordan inşallah..Çok şükür ki farketmişsin şuan seni çok iyi anlıyorum benim kızım 12 gün kaldı o ziyaret saatini iple cekiyodum senin kuzumda çok çabuk iyileşip cikicak Allah'ın izniyle
3 dk nedir ya nerde yatıyo hangi hastane bizim 15 20 dk oluyodu görüşAminnn inşallahh bebekler hasta olmasın gerçekten çok zor.. kuzu gibi yatıyo kuvezin içinde... bi de sadece 3 dk gösteriyolar bişey de anlayamıyorum psikolojim yerlerde hayırlısıyla alalım ordan inşallah..
Öncelikle çok .geçmiş olsun moralini yüksek tut sütun etkilenmesin Allah analı babalı büyütsün biran önce şifa versin inşallahKizlar pazartesi gun 40+4te doktor kontrolunde sezeryanla o gun dogum olmasina karar verdik Ben en bastan beri bekleme taraftari degildim zaten
Ogleden sonra kuzumuz kucagimiza geldi
Fakat sezeryan sonrasi benim icin cok zor gecti her acidan Bunu ayri bir konuda yazmayi dusunuyorum
Su anda ise iki gundur yine hastanedeyiz cunku ben surekli emen kuzumu keyfi iyi ve doyuyor sanarken o açlıkla bogusmus 4.gun yuksek atesle acile getirdik o zamandir yatiyoruz Sarilik ve dehidrasyon var benim meme uclarim da bu kadar kisa zamanda yara bere icinde kaldi
Simdilik boyle hic keyfim yok
Öncelikle çok .geçmiş olsun moralini yüksek tut sütun etkilenmesin Allah analı babalı büyütsün biran önce şifa versin inşallah
Bende ikisini bir sağıyorum bebişin içmediğini dolaba kaldırıyorumkizlar süt sağan arkadaşlara bir sorum olacak acil ben sag mememdeki sutu sagdım çok az çıktı soldakini ustune sagip kaldirabilirmiyim.difrize koymak icin.
Buarada kizim uyanana kadar tekrar dolmus olurmu gogsum bilemedim .makineyi yeni kullaniyorum
5 er damla serum fizyolojik damlattim hic hapsurup cikarmadi .dr da oyke olur demisti
Aynen ya. Bende bi giydirip bi soydurmaktan bunaldim. Bazen tek zibinla tutuyorum. sonra icim el vermiyo kundakliyorum oyle tekrar giydirmekle ugrasmamak icin.Ev bir serin bir sıcak çocuğa ne giydircegimi şaşırdım..çok giydiriyorum terliyor..az giydiriyorum üşür sancılanir diye korkuyorum. Bu gelgitler hiç bitmeyecek..hep bi acaba
İkisini ust üste sığabilirsin.kizlar süt sağan arkadaşlara bir sorum olacak acil ben sag mememdeki sutu sagdım çok az çıktı soldakini ustune sagip kaldirabilirmiyim.difrize koymak icin.
Buarada kizim uyanana kadar tekrar dolmus olurmu gogsum bilemedim .makineyi yeni kullaniyorum
Beb esnerken damaklarina falan bakmaya calusiyorum. Sanirim pamukcun icin yanak icleri ve damaklarında da beyazlik olmasi kazim. Bizimkinin de dili dogdugundan beri beyaz.Kızlar pamukçuk olduğunu nasıl anlıyorsunuz? Dilinde beyazlık hep oluyordu ama bugün tortu gibi olmuş ve çok mutsuz gergin sinirli
Benim bebeğim doğar doğmaz girdi kuveze mosmordu 12 gün kaldı ama ben kendimi hep süte odakladim.kizimi beslemem lazım ona benim sütüm.lazim diye hep sagdim şahsım ve Allah'a şükür geldi sütüm bebeğin emin ellerde onlar bizden daha dayanikli sadece sabır lazım sanaSagol canim amin
Dogum oldu ilk 4 gun kendi ağrılarıma agladim Sonra da el kadar bebege bakamayip hastaneye yatirdigimiza Hele damar yolu actilar veya kan aliyorlarsa ben ondan cok agliyorum
Herkes de ayni seyi soyluyor bu kadar aglamaya süt gelmez zaten diyorlar
Canım kaldırabilirsin ama mesela sağ tarafı sağdın dolaba koydun o soğudu diğerini sağdığında direkt onun üstüne koymamalıymışız sıcaklıkları farklı olduğu için son sağdığınıda dolapta bir süre bekletip daha sonra birleştirmeliymişiz ebe bu şekilde söyledikizlar süt sağan arkadaşlara bir sorum olacak acil ben sag mememdeki sutu sagdım çok az çıktı soldakini ustune sagip kaldirabilirmiyim.difrize koymak icin.
Ben her zaman birleştiriyorum canım iki memeden çıkanı.. dolana koy hemen dipfrize kaldırma, sütün dolmazsa onu verirsin, sütün yeterse kaldırırsınkizlar süt sağan arkadaşlara bir sorum olacak acil ben sag mememdeki sutu sagdım çok az çıktı soldakini ustune sagip kaldirabilirmiyim.difrize koymak icin.
Herşeyden olabilirmiş.. havadan, eve gelen gidenden falan.. hemde nasıl zor bir de göstermiyolar deli olcam 3 dk sadece çocuk resmen karantinada tek başına kuvezde yatıyoinşallah erken çıkarırlar.. gerçi enfeksiyon düşmezse 5 gün daha kalcakmış kafayı yerim herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?