- 6 Mayıs 2011
- 1.890
- 3.089
- 133
- 40
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #60.041
Ay ben nasıl katil olmamışım halâ hayret ediyorum...oğlum öyle sağlıklıydı 4 kilo 52cm doğmuştu gürül gürül emiyordu her şeyi süperdi ona rağmen görme mi yoksa algılama mı özürlü bilemediğim görümcem her görüşmemizde "bu çocuk zayıflamış" derdi her zaman da çocuk %75 ya da %90 persentil içindeydi yani bu kadar gıcıklık olamaz...şimdi uzaktayız doğumdan sonra güya tebrik etmeye aramış eşime işte sütü geliyor mu yok bebek emiyor mu aptal yaa dedim çok iyi bakıyor merak etme büyüttüğü çocuk ortada deseydin...gıcıklığın kitabını yazarlarZorlama boşver. Olmuyorsa olmuyordur. Ben dr’a çok üzülüyorum mama veriyorum diye dedim. Üzülme ve şu mamaları artık öcü gibi görmekten vazgeç dedi. Mamaya karşı olmak geriden gelen bir alışkanlık çünkü eskiden böyle formül mamalar yoktu bebekler pirinç unu vs ile besleniyordu doğal olarak saglıksızlardı ama şimdi mamalar bilimsel yöntemlerle yapılıyor, elbet anne sütü yerini tutmaz ama öcü de değiller dedi. İnan rahatladım. Sen de bunu düşün. Ve herşeyden önce kafanı sakin tut. Kim canını sıkıyorsa ver cevabını. Bu çocugu ben dogurdum de. Dün kv ablası bana diyor ki aman ha kaldırırken şöyle tut böyle tut, dedim bu çocuga 1 ayı aşkın zamandır ben bakıyorum haaa.. haaa kısmını uzattım bilerek artık sus kıvamında. Gık diyemedi. Hiç tahammülüm yok tavsiyeye falan. Uykusuzluktan harap olmuşum, beynim cacık kıvamında zaten
Katı sümük varsa hafiften üşütmüş olabilir...nerdeydiniz siz canım...biz bursa dayız hava bikaç gündür epey sıcak ama ben daha çok soymadım kızımı çıtçıtlı atlet içten çorap ve patikli takım giydiriyorum...2 günde 1 yıkadığımız için, biraz da yıkandığı günler daha dikkatli olmaz lazım, banyodan sonra şapka ve eldivenini de giydiriyorum bir süre en azından ısınsın diye...hava çok dengesiz arada beni bile çarpıyor daha bi rüzgar esince falan fayanslara çıplak ayak basınca karnım ağrıyor...bugün belki bi iftara falan çıkarız bu şekilde giydirip yine 1 penye 1 de en dıştan örgü battaniyeye sarıyorum...çok sıcak olursa battaniyeleri açıp hava aldırıyorum anakucağının içindeBebişleri nasıl giydiriyorsunuz evim 26 derece ve ben gazdan ötürü ayağına çorap üstüne patikli alt, üstüne atlet ve uzun kollu zıbın giydiriyorum çokmu sizce yarın güneşte dışarı çıkartmayı düşünüyorum ne giydirsem
Burnundada 2 gündür katı sümükler var sıcaktanmı yoksa üşüttüm mü
Sizin ev baya sıcak galiba. Ya bizimki altını alırken bile üşüyor valla. Eldiven takmasam elleri buz gibi. Ki bizim evde baya sıcak üstelik.Oh bee ben rahatladımsizin uzun kollu paylaşımları gördükçe ben yanıyodum . İnan üstünü bile uyurken on dk örtüyosam on dk açık bırakıyorum çok çabuk uk sıcaklayor
Benim denoyleBen de uyku eğitimi ile ilgili kitap mı alsam napsam diye bakıyodum
1.5 saattir emiyo ve cin gibi bakıyo
Çok uykum var ya
Can'ım bize nurse harveys fayda sağladı. Krizler şiddetli ağlamalar kesildi birazKızlar Allah rızası için şu gaza bir çare bulan varsa söylesin. Oğlum 2 gündür gazdan kıvranıyor gece uyumuyor. Ağlamaktan mahfoldu kuzumkimyon verdim azıcık. Gaz damlası kullanıpta memnun kalan varsa adını yazabilir mi ?
Valla sıcak canım ya sabah güneşin doğmasıyla bi vuruyor ne zmn gidiyor güneş bilmiyrum bile . Eldiveni bnde bi takıyorum bi çıkartıyorum dediğin gibi üşüyor eli . Bi de bzm kuzda sıcağı sevmiyor galibaSizin ev baya sıcak galiba. Ya bizimki altını alırken bile üşüyor valla. Eldiven takmasam elleri buz gibi. Ki bizim evde baya sıcak üstelik.
Kızlar ben kafayı yicem yemin ederim
Memedeyken memeyi ağzından çıkarıp ağlayıp aranmaya çırpınmaya başlıyo
Derdi ne anlamıyorum ya 2 saat oldu emiyo memem koptu yemin ederim
Eşim başka odaya gitti şimdi dayanamayıp
Geldiğimiz noktaya bak
Rahat battı bana ben istedim bu çocuğu
Aha işte aynı şey yine oldu.. 4 bucukta bir uyanıyor benim kız taaa akşam 8-9 ‘a kadar kuş uykuları uyuyup uyanıyor. 20 dk 15 dk uyku mu olur ya gün içinde. Bu saatte uyanılır mı yaaaaaakıramıyorum bu erken uyanmasını ve son 3 gündür de gün içindeki uykusuzlugunu. Deliricem. Babasına bıraktım şimdi. Beşiğinde sallıyor ve emziğe karşı olan adam emzik verdi bebeğe. Adam da çaresiz ama ben de uykusuzum. Uyuyacam uyumak istiyorum
Ben çocuk istemiyordum ki ya niye yaptım ki niye niye..
Aynı emzik veriyorum degisirkenbenimki 1 aylik, altini degistirirken bile agliyor. illa kucak yada meme 2-3 gundur bunu huy edindi, kucaga almazsan aglamaktan mosmor oluyor
ah keske emzik alsa, hergun tekrar deniyorum emzigi vermeyi ama yok almiyor haspam.benm mememin ucunu emzik gibi yapti bi garip sekli var artik mememinAynı emzik veriyorum degisirken
Benimde 70 den 80 e çıktı memem uçları da inek gibi oldu delireceğimah keske emzik alsa, hergun tekrar deniyorum emzigi vermeyi ama yok almiyor haspam.benm mememin ucunu emzik gibi yapti bi garip sekli var artik mememin
Teşekkür ederim canım.içime su serptin.belki bir kaç ay rahat ederim diye umut ediyorumİlk 40günde yaşanan kanamaları adetten saymıyor kadın dogumcular ama çoğu kadında lohusalığın son günleri senin gibi aktif kanıyorbunları genelde Doğum sonrası hormonal değişime bağlı kanama diye değerlendirip geçiyorlar. Adet gibi uzun da sürmüyor zaten birkaç gün en fazla. Muhtemelen senin ki de öyledir
Benimki de oyle. Bu ara savaşıyoruz memeyle. Biberon vermeyeli nerdeyse 20 gun oldu. Ama memeyi reddedecek de biberonla devam edecek doye cok korkuyorumKızlar ben kafayı yicem yemin ederim
Memedeyken memeyi ağzından çıkarıp ağlayıp aranmaya çırpınmaya başlıyo
Derdi ne anlamıyorum ya 2 saat oldu emiyo memem koptu yemin ederim
Eşim başka odaya gitti şimdi dayanamayıp
Geldiğimiz noktaya bak
Rahat battı bana ben istedim bu çocuğu
Ben ertesi gün yıkadım canımKızlar ilk ay asısından sonra yıkadınız mı
Herşeyden olabilirmiş.. havadan, eve gelen gidenden falan.. hemde nasıl zor bir de göstermiyolar deli olcam 3 dk sadece çocuk resmen karantinada tek başına kuvezde yatıyoCanim cok gecmis olsun .
Neden olmus peki boyle bi anda .
Rabbim acil sifalar versin insallah .
Nekadar zordur senin icin
Katı sümük varsa hafiften üşütmüş olabilir...nerdeydiniz siz canım...biz bursa dayız hava bikaç gündür epey sıcak ama ben daha çok soymadım kızımı çıtçıtlı atlet içten çorap ve patikli takım giydiriyorum...2 günde 1 yıkadığımız için, biraz da yıkandığı günler daha dikkatli olmaz lazım, banyodan sonra şapka ve eldivenini de giydiriyorum bir süre en azından ısınsın diye...hava çok dengesiz arada beni bile çarpıyor daha bi rüzgar esince falan fayanslara çıplak ayak basınca karnım ağrıyor...bugün belki bi iftara falan çıkarız bu şekilde giydirip yine 1 penye 1 de en dıştan örgü battaniyeye sarıyorum...çok sıcak olursa battaniyeleri açıp hava aldırıyorum anakucağının içinde
Kac gunluk oldunuz cnm sarilik devam ediyor dedinde merak ettimKizlar bugun saglikocagina gittik.ilk asimizi vurulduk.
Sorularimizi sorduk.
Ilk asimiz hepatit b yi olduk.dus alabilir agrisi olmaz dedi.
Bir ay sonra verem asisi varmis canli asi oldugu icin yikayip getr 3 gun yikanmamasi gerekecek dedi.
Kafasinda bi kizariklik vardi oda dogum lekesiymis .
Pamukcuk icin karbonatli suya devam dedi.damla verirsem kusma yapabilir dedi.
Agzindaki sivilceler gececekmis .
Cok uyuyormus 2saatte bir emzrmeliymisim .sariligi devam ediyormus kilo kaybetmis .
Isin kotu tarafi uyuyor uyansada cok emmiyor napicam bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?