- 28 Kasım 2012
- 7.030
- 4.605
- 373
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #61.321
Avent emzigimizi dinlenme tesislerinde kaybettikkıyamet koptu, başka emzik vardı istemiyor sıpa. Şehir içine girip avent aradik bize ettiğine bak
Bende onlardan aldım ilk başta şırıngayla uyguladım hep genZine kaçtı ağladı . Sonra ucuz bir burun spreyi aldım içini boşalttım . Kaynamış suda bekletip yıkadım güzelce . İçine doldurdum serum fizyolojiği onla burnuna sıktım . Yetişkinler gibi uyguladım bebeği dik tutup . Ağlamadı hem de genizine kaçmadı . İstersen sen de dene .Kizlar biliyorsunuz serum fizyolojikler pahalı ve sık kullnildiginda bir hafta gitmiyor. Dun kuzenim geldi esi sağlıkçı. Onkar kendi bebeklerine kullanmak icin normal serum almislar. Onlar da %0,9 NaCl çözeltisiymiş. İcinden şırınga ile çekip çocuğun burnuna uygulamislar hep. Galiba ben de oyle yapacagim artik.
Şu yazını okumadan beş dakika önce meraktan kızımın emziğini değiştirdim . Dğduğundan beri kauçuk emzik kullanıyodum bi tane de yedek kauçuk almıştım . Bi tanede ne olur ne olmaz diye silikon emzik almıltım . Bu arada kauçukları 8 silikonu 12 liraya almıştım öyle pahalı da değil . Az önce silikon emziği verdim ve tuttu.
aynı ezikten 3 tane aldım ben biryere gidersekte yedek taşıyorum muhakkak bebekler hep alıştığı emziği ister
Maşallah maşallah nazar değmesin bende kuvezde biberonla besliyorlar diye beni emmez diye korkmuştum ama emdi fakat benim kıza emziği zor tutturuyorumŞu yazını okumadan beş dakika önce meraktan kızımın emziğini değiştirdim . Dğduğundan beri kauçuk emzik kullanıyodum bi tane de yedek kauçuk almıştım . Bi tanede ne olur ne olmaz diye silikon emzik almıltım . Bu arada kauçukları 8 silikonu 12 liraya almıştım öyle pahalı da değil . Az önce silikon emziği verdim ve tuttubu kızın ağzına ne versen tutuyor maşallah . Ay nzar değdirmim mesela bir ay sdece silikon uçla emzirdim .mememi tutmaz diye korkmuştum ilk denemem de tuttu . Hatta şuan bi göğsümü normal bi göğsümü silikon uçla emziriyor .
Sizin bebekler kac dk emiyor kizlar benim kiz 3-4 saat de 15 dk emip uykuya daliyor aceba doyuyor mu diye dusunuyorum once yarim saat 40 dk emerdi
Dediğim gibi önce göğüslerini temizle hatta duş al sonra da iyice tüm göğsüne sür. Benim 2 kullanımda geçti gitti ağrılarım. Kızımın agzında hemen düzeldiBanada o ilacı verdi ama göğüslerine sür demedi bide onu deneyim ;(
Kız sende iyi sabır var yaYa puseti mı taşıyalım bebeği mı emzigi mı biberonu mu onun çantasını mı bizimkini mi valla kafalar gitti bi gaflete düştük hanımın kıymetli emzigini kaybettik otobanı inletti dana
Hmmm Anladım kuzum çok teşekkür ederimCanımm mamayı sordum doktor dedi ki bütün mamaların içeriği hemen hemen aynıdır kim daha cok reklam yaparsa o daha cok satar.. deneyerek cocuğun sindirim sistemini hangisi iyi çalıştırıyosa ya da hangisi daha iyi kilo aldırıyosa ona devam edin dedi..
Napayim kuzum artik koyverdim gitti dun gece 4 saat hic susmadan aglayinca demekki artik buna aliscaz ağlar ağlar susar dedim bi rahatlama geldiKız sende iyi sabır var yaben olsam buraya gitip yazacak takati bile bulamam kendimde. Kız ağlayınca elim ayagım kesiliyor benim. Moralim çöküyor, toparlanamıyorum saatlerce
Ben de devamli uyutmaya calisiyorum. Uyanikken sadece agliyor, 3 dk dan fazla normal durmuyor ki. Sizler nasil gece/gunduz farki yasasin diye uğraşıp, gece uzun uyusun diye ugrasiyorsunuz anlamadim. Bizimki aglamasin da kac saat ne zaman uyursa uyusun diye bakiyorum ben.. hata mi ediyorum acabaBen sürekli uyutmaya çalışıyorum uyumadığı ve emmediği zaman hep ağladığı için
Bu akşam 10 a doğru uyutmaya çalıştım taaaa 12 de uyudu
Cok sagol canimm aminn. Dun gece okaliptüs yagi damlattim kaynar suyun icine ve yatiginiz odaya koydum. Burnunun acilmasina biraz etki etti siyebilirim bugun daha rahat. Ama oksurugu duzelmedi. Bir de kamasinin rengi yesile dondu ve biraz katilasti. Anribiyotikten heraldeSana yazamadım bi türlü kendi derdime düştüm nasıl oldu oğlun iyi dimi biraz daha? Çok geçmiş olsun cankm benim Allah bi daha yaşatmasın..
Benimki de hep genzine kaciyor yaBende onlardan aldım ilk başta şırıngayla uyguladım hep genZine kaçtı ağladı . Sonra ucuz bir burun spreyi aldım içini boşalttım . Kaynamış suda bekletip yıkadım güzelce . İçine doldurdum serum fizyolojiği onla burnuna sıktım . Yetişkinler gibi uyguladım bebeği dik tutup . Ağlamadı hem de genizine kaçmadı . İstersen sen de dene .
Kilosuda iyi gorunuyor simdilik cnm benimkide 3-4 saatte bi uyaniyor dedin gibi sanirim ac olsa durmazCanim benimki bazen 7 dk emip uyuyor.. 3-4 saat sonra emmedigi oluyor uzerine. Ben her 3 saatte bir enzirmis olmaya özen gösteriyorum,onun disinda kac dk emdigine karışmıyorum. Zira ac olsa uyumaz, uyanir illaki.. kilo almasi normalse ve bezini sık dgistiyorsan takılma hic emme süresine. Bizdeki kilo alimi gayet iyi,masallah diyor doktorlar:)
Herkes ayni seyden muzdarip galiba cnm benimkide az emip uyuyor 2 gundur 10-15 dkKizlar bebis kendiliginden uyandi babasi mama hazirlamaya basladi ben de emzirmeye basladim o sirada Emdigi toplam on dakika bile yok kendilginden birakti hemen de uykuya dalma pozisyonu aldi Babasi o sirada mamayi getirdi ama kesinlikle almadi mamayi biz de zorlamadik artik
Acaba aç mı biraktik iyice zorlasa miydik bilemedim guzel emdi ama o kadarcik emmeyle doymus olamaz
Doktor banada o ilaci yazdi bende kullaniyorum pamukcuk oldu dili cok sukur rahat emmeye basladi birazEvet pamukçuk o. Sakın karbonatlı su falan kıllanma. Karbonat daha beter yapıyormuş herşeyi. Doktora git ve bebeğe verdiği ilaçtan sen de sür göğüslerine. Göğüslerini sıcak suyla ıslatılmış bezle tenizle ve ilacı sür. Bize Mikostatin diye bir ilaç vermişti doktor. Bebeğin agzına damlatıyorsun ve göğüslerine de sürüyorsun. Doktorsuz ilaç kullanma pamukcuk ciddi bir şey. Karbonat asla
Benimkide ayni senin gibi oldu cnm bana adet deilmis gibi geliyor ilisliden dolayi olmus olabilir uzun zamandir olmayinca tahris oldu galiba cunki benimkide az azKizlar meraba kirki bitince adet olanlar nasil bi adet oldunuz acaba yogunluk acisndan yani bebegm 50 gunluk oldu kirkimin bitmesine yakin akintim sariya donmustu nerdeyse 40 cikinca 2-3 gun sonra 2 kerede iliski oldu tabitekrar kan rengi koyulasti ve hafif artti adet agrisida cektim 3 aylik ignede vurdurmstm normal adetim kdar cok degil ama kanama devam edyor ne zaman kesilir kesin adet midir artk kan olayindan biraz skldm 50 gundur bitmiyor
Bende ole yaptim cnm hatta doktor yazmisti banada 2 haftalikjen burnu tikanmistidaKizlar biliyorsunuz serum fizyolojikler pahalı ve sık kullnildiginda bir hafta gitmiyor. Dun kuzenim geldi esi sağlıkçı. Onkar kendi bebeklerine kullanmak icin normal serum almislar. Onlar da %0,9 NaCl çözeltisiymiş. İcinden şırınga ile çekip çocuğun burnuna uygulamislar hep. Galiba ben de oyle yapacagim artik.
Bence hepimiz yiyoruz kafayı. Evde kendimi bir göğüs dışarda, ayagında yastık, yabında beşik, elimde biberon görüyorum ya diyorum ki vah ki ne vah.. ne zaman biter bu hallerimiz acabaNapayim kuzum artik koyverdim gitti dun gece 4 saat hic susmadan aglayinca demekki artik buna aliscaz ağlar ağlar susar dedim bi rahatlama geldiya da kafayi yiyorum
Yani işte bu gibi durumlarda en mantıklısı sabit bi yer belirleyip oraya gitmek bugğn ben gittim hastaneye baktılar kilosuna 4200 gr geldi çıplak 200 gr almış işte bir haftada ne kadar farkediyor tartıdan tartıyaBen de geçen hastaneye gittiğimde 3 hastane gezdim cocuğu hemen yoğunbakıma vermek istemedim 3 hastanede de 1.30 saat arayla farklı çıktı kilosu ortalama aldım artık napayım..
Benim doktor da bütün mamalar aynı fazla para vermeye gerek Yok bebelac alın dedi gazlı olduğu için bizimki.Canımm mamayı sordum doktor dedi ki bütün mamaların içeriği hemen hemen aynıdır kim daha cok reklam yaparsa o daha cok satar.. deneyerek cocuğun sindirim sistemini hangisi iyi çalıştırıyosa ya da hangisi daha iyi kilo aldırıyosa ona devam edin dedi..
Anne ne kadar şakin rahat olursa bebek de öyle olurmuş Can'ım.Napayim kuzum artik koyverdim gitti dun gece 4 saat hic susmadan aglayinca demekki artik buna aliscaz ağlar ağlar susar dedim bi rahatlama geldiya da kafayi yiyorum
Biz iyiyiz çok şükür normale döndü darısı sana olsun inşallahhCok sagol canimm aminn. Dun gece okaliptüs yagi damlattim kaynar suyun icine ve yatiginiz odaya koydum. Burnunun acilmasina biraz etki etti siyebilirim bugun daha rahat. Ama oksurugu duzelmedi. Bir de kamasinin rengi yesile dondu ve biraz katilasti. Anribiyotikten heraldesiz nasil oldunuz?
Benimki de hep genzine kaciyor yao yuzden tedirgin oluyorum aonucta tuzlu su bebege zarar verir mi diye?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?