2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Arkadaşlar bebişlerinizin isimlerini ne düşünüyorsunuz:) Ben kızım olursa ahsen koymayı düşünüyorum ama kaynanama bi türlü söyletemedik zor isim diyor:)
Kızım olsaydı bende ahsen düşünüyordum ilk kızımın adı da asel:)ama dr erkek tahmininde bulundu erkek için net isim belirlemedik henüz ama aklımızda rüzgar var

Günaydın arkadaşlar bende Yorgun’um ama aynı zamanda uyuyamıyorum da nedense sürekli başım ağrıyor bu yüzden

kız ismi belli bakınız kullanıcı adım
ama erkek ismi olarak hiçbir şey içime sinmiyo, bakalım belki kız olur uğraştırmaz bizi kuzucuk

Iki cesit uyusmazlik var okudugum kadariyla.
Biri rh pozitif - negatif uyusmazligi. Sanirim Anne negatif bebek pozitifse oluyor. Ikinci gebelikte daha sikintili sanirim ama tedavi ediliyor diye biliyorum.
---
Internetten:
Klasik kan uyuşmazlığı durumlarında annenin antikorları ikinci gebelikte, bebek dolaşımına çocuk eşinden (plasenta) geçerek kan hücrelerini öldürmeye başlıyor. Ne kadar büyük oranda antikor geçerse, bebeğin anne karnında, kansızlığa bağlı kalp yetmezliği ve buna bağlı ölme riski o kadar artar. Hem anneyi hem de bebeği korumak için en uygun çözüm, annenin bağışıklık sistemi bir kez uyarıldıktan sonra geri dönülmez bir şekilde yabancı kırmızı kan hücrelerine karşı antikor ürettiğinden, bu uyarının hiç oluşmaması sağlamak.

Bu uyarılma işlemi ilk doğumda %1 oranında oluşabiliyor. Ancak her uyarının doğumla gelmesi söz konusu değildir. Bu yolun dışında, kan uyuşmazlığı, yanlış kan nakli, kan ile bulaşmış cerrahi aletler ile girişim veya enjeksiyonlara bağlı olarak meydana gelebiliyor.

Bu nedenle Rh (-) olan her anne adayı, hamilelik sürecinin başında anti-Rh antikorlar açısından araştırılmalıdır (İndirekt Coombs Testi.)

Kan uyuşmazlığının en önemli tedavisi korunma olduğundan aşağıdaki kurallara uyulmalı:
• Hamilelik döneminin başında eşlerin kan grupları tespit edilmeli.
• Anne ve baba adaylarında Rh uyuşmazlığı varsa indirekt coombs testi uygun aralıklarla tekrarlanmalı.
• Gerekli görüldüğü takdirde ilk gebelikte 28. haftada erken korunma iğnesi (Rh hiper immün globulin) yapılabilir.
• Bebeğin kan grubu Rh pozitif ise; sonraki bebekleri korumak için antikor üretimini engelleyecek Rh hiperimmunglobin enjeksiyonu 72 saat içinde yapılmalı.
• Annenin duyarlı hale gelmiş olması bebeği riske sokar. Bu nedenle hamileliğin ilerleyen aylarında; kandaki antikor düzeyleri kontrol edilir. Antikor düzeyi yüksekse, özel testlerle bebeğin sağlığı mutlaka bir perinatoloji kliniğinde takip edilmeli ve uygun tedavi yapılmalı.
• 3 aydan büyük düşüklerde immunglobulin uygulaması tam doz yapılmalı. İlk 3 ay içinde 6 - 8 haftadan sonra ceninde kırmızı kan hücreleri oluşmaya başladığından düşük doz hiperimmünglobulin (koruyucu iğne) yapılması uygun olur.
• Tıbbi nedenlerle veya isteğe bağlı olarak kürtajlarda Rh hiperimmunglobulin müdahaleden önce uygulanmalı, operasyon mümkünse vakum ile yapılmalı.
---

Ikinci uyusmazlik ise A-B antikoru uyusmazligi. Mesela Ben 0 grubuyum. A ve B antikorum var. Bu kan grubunu bozuyorum. Ayni sekilde A da B antikoru var, B de A. Eger Ben 0 iken bebek baska bir kan grubu olursa bebegin kanini bozuyorum. Eger bu olursa ve bebege antikor gecmisse sikintili. genelde dogumdan Ilk 24 saat icinde mudahale edilmesi gerekiyor. Bebegin kanini bozuldugu icin gozleri sarimtirak oluyor. Halk arasinda sarilik olarak bilinen hastalik olusuyor. Sari isik tedavisiyle veya bebegin kaninin degistirilmesiyle tedavi oluyor. Sanirim bebek Anne karnindayken sikinti yok bunda ama emin degilim.

az once doktordan geldim ve 2 linin sonucunu aldim cok dusukde olsa risk var dedi hayirlisi bakalim 9 ay sonra insallah saglikli bi evladim olcagina inaniyorum nt si crl si normaldi kan tahliline gore cok az dedi risk
Paylasmak isterseniz Kacta kac riskleriniz? Doktorum 100 de 1 ve uzeri olmadigi surece risk saymiyiruz dedi.

MERHABA
2 Lİ TEST TOPLAMDA NE KADAR SÜREDE ZAMAN ALIYOR
RANDEVU SAATİMİ ONA GÖRE ALICAMDA

herkese günaydın arkadaşlar..Haftaya kimler yorgun başladı..11. haftadayım hala çok halsizim
Günaydın canım aynen senin gibiyim ben se hep yorgun ve uykusuz hissediyorum kendimi. Akşam 8de uyuklamaya başlıyorum sabah da hiç uyumamis gibi uyaniyorum. Tabi çalışınca da zor oluyor.

Bende bekarken Enes ismini çok begenirdim hatta oğlum olursa koyarım derdim ama şimdi kararsızım esimde geçen Uhud geldi namaz kılarken aklıma diyor Uhud da bana pek sıcak gelmedi. İsim koymak zor ismis yaaa

Paylasmak isterseniz Kacta kac riskleriniz? Doktorum 100 de 1 ve uzeri olmadigi surece risk saymiyiruz dedi.
PAPP-A -0,642 duzeltilmis-0,54
fb-hcg- 77,9 duzeltilmis - 1,99
yas riski- 1:729
biyokimyasal trisomy 21 riski - 1:211
kombine trisomy 21 riski 1:1281
trisomy 13/18+nt <1:10000
sonusda 1281 kisiden 1 inde risk oldugu yaziyor benimki duusuk risk yaziyor
crl 53 nt de 1.2 cikmisti 11+5 gunluk yapildi test

Boyle internette okuyup okuyup gitmemizi istemiyorlar sanirim. Neden oyle dusunuyorsun, daha once dusugun mu var (yok) filan sordu. Sonra Boyle seyleri okuyup bosuna kendini uzme ( bizi de mesgul etme)ye getirdi.
Mantikli ama kolay birsekilde ogrenilebiliyorsa diye merak etmistim kan testi gibi birseyle sadece. Tshin yuksek oldugunu kan testim sonucunda ogrenmem gibi. Ama belki de o kadar kolay ogrenilemiyor ki gereksiz yere test yaptirmamizi ya da evhamlanmamizi istemiyorlar. Cok sagol mesajin icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…