- 1 Ağustos 2013
- 769
- 535
- 103
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #8.321
Bu arada daha önce sana kan verildiyse bu sekildede duyarlılık oluşmuş olabilir. Bide bi sağlıkla doğması imkansız yazmışsın şöyle bir çözümü var. Şuan senin kanında oluşmuş antikorların bebeğe zarar vermemesi için anne karnında müdahale ile bebeğin kan grubu değiştiriliyor. Bu şekilde antikorlar bebeğe zarar vermemiş oluyor. Ama bundan daha kolay bir çözüm yolu da olabilir. Mutlaka başka bir doktorla görüş. Eminim bir çözüm yolu vardır.Arkadaşlar bu kan uyuşmazlığı konusunda bişey bilen var mı benim sorunum bizim kan uyuşmazlığımız olduğu gibi bide bunu vücudumun çok erken farketmesi 3 doktorla görüştüm sağlıkla doğması imkansız çok erken farketmiş vücudun dedi üstelik ne bir kürtaj veya düşük geçmişim olmamasına rağmen siz neler yaptınız bu durumda olan var mı indireks coombs adında bi test yaptılar normalde negatif çıkması iyiymiş bende pozitif çıktı çok telaşlıyım
Ne kan alımı ne düşük ne kürtaj öncesinde hiçbirşey yaşamadım ama perde astım bi kaç gün önce ve bi iki damla kanamam oldu sonrasında uyarılmış olabilir diye düşündük 3 doktorda aynısını dedi yarın başka hastaneye gidicem orda da anlatacam durumuBu arada daha önce sana kan verildiyse bu sekildede duyarlılık oluşmuş olabilir. Bide bi sağlıkla doğması imkansız yazmışsın şöyle bir çözümü var. Şuan senin kanında oluşmuş antikorların bebeğe zarar vermemesi için anne karnında müdahale ile bebeğin kan grubu değiştiriliyor. Bu şekilde antikorlar bebeğe zarar vermemiş oluyor. Ama bundan daha kolay bir çözüm yolu da olabilir. Mutlaka başka bir doktorla görüş. Eminim bir çözüm yolu vardır.
Normalde kan uyuşmazlığı olanları bu konularda uyarırlar uzanma karına darbe alma durumunda şüphe varsa acilen doktora başvurulmalı aslında. Kanama sebep olmuş olabilir. İndirekt coombs testin titrasyonlu mu yapıldı. Sadece pozitif mi yazıyor yoksa bir değer var mıNe kan alımı ne düşük ne kürtaj öncesinde hiçbirşey yaşamadım ama perde astım bi kaç gün önce ve bi iki damla kanamam oldu sonrasında uyarılmış olabilir diye düşündük 3 doktorda aynısını dedi yarın başka hastaneye gidicem orda da anlatacam durumu
Aynisini bende sordum hemsireme. Sordugum icin bile Baya kizdi bana.Insallah bu gebeligin sorunsuz gecer canim. Ben pihtilasma problemini ilk defa duydugum icin hani belki vardir dusuk olmadan bileyim onlem alabileyim diye sordum. Ama pihtilasma problemi olmasa da yasanabiliyor sikintilar tabi ki Allah herseyin hayirlisini nasip etsin hepimiz icin.
Aa neden acaba? Bir aciklama yapti mi?Aynisini bende sordum hemsireme. Sordugum icin bile Baya kizdi bana.
canim bendede uyusmazlik var 7 haftalikken o testi yaptirmistim negatif cikti bu 2. hamileligim ilkinde 7 aylikken vurunmustum dogduktan sonrada 48 saat icinde 2. igneyi vurundum oglumun kan grubu pozitifti o yuzden. zaten bu 2. igneyi diger hamilelikler icin yapiyorlar.bide burda bazi arkadaslar ilk haftalar dusuk doz igne vurunmuslardi sanirim dusuk tehlikesi vardi emin deilim bence sen baska bi doktorada gorun canimArkadaşlar bu kan uyuşmazlığı konusunda bişey bilen var mı benim sorunum bizim kan uyuşmazlığımız olduğu gibi bide bunu vücudumun çok erken farketmesi 3 doktorla görüştüm sağlıkla doğması imkansız çok erken farketmiş vücudun dedi üstelik ne bir kürtaj veya düşük geçmişim olmamasına rağmen siz neler yaptınız bu durumda olan var mı indireks coombs adında bi test yaptılar normalde negatif çıkması iyiymiş bende pozitif çıktı çok telaşlıyım
iğne vurmadılar mı?Arkadaşlar bu kan uyuşmazlığı konusunda bişey bilen var mı benim sorunum bizim kan uyuşmazlığımız olduğu gibi bide bunu vücudumun çok erken farketmesi 3 doktorla görüştüm sağlıkla doğması imkansız çok erken farketmiş vücudun dedi üstelik ne bir kürtaj veya düşük geçmişim olmamasına rağmen siz neler yaptınız bu durumda olan var mı indireks coombs adında bi test yaptılar normalde negatif çıkması iyiymiş bende pozitif çıktı çok telaşlıyım
Arkadaşlar bu kan uyuşmazlığı konusunda bişey bilen var mı benim sorunum bizim kan uyuşmazlığımız olduğu gibi bide bunu vücudumun çok erken farketmesi 3 doktorla görüştüm sağlıkla doğması imkansız çok erken farketmiş vücudun dedi üstelik ne bir kürtaj veya düşük geçmişim olmamasına rağmen siz neler yaptınız bu durumda olan var mı indireks coombs adında bi test yaptılar normalde negatif çıkması iyiymiş bende pozitif çıktı çok telaşlıyım
No
Normal cnm benimde oluyodu ani bisekilde sancı giriyo hemen de geciyodu şimdi geçti rahatım şükür sennde az kalmış tabi yinede Dr sor istersen
herkese günaydın arkadaşlar..Haftaya kimler yorgun başladı..11. haftadayım hala çok halsizim
ben ayılamıyorum ya hamilelikten ne kadar erken yatsam daGunaydin canim bende cok fazla halsizlik yok ama normaldede zaten sabahlari yataktan kalkmakta zorlaniyorum. Heleki pazartesi gunleri :)
ben ayılamıyorum ya hamilelikten ne kadar erken yatsam da
güzel isimmiş canm allah gönlüne göre versin inşallah,evet büyüklerimiz zor isimleri sevmıyor telaffuzu kolay olan isimn tercihleriArkadaşlar bebişlerinizin isimlerini ne düşünüyorsunuz:) Ben kızım olursa ahsen koymayı düşünüyorum ama kaynanama bi türlü söyletemedik zor isim diyor:)
Bana 10 gün sonra demişlerdi on günden önce aramıştım çıkmıştıİkili test yaptıranlar sonuç kaç günde çıkıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?