2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Valla ne yalan soyleyim ben yiyorum maydonoz ya. Cok seviyorum napiyim. Gecen gun bir oturusta bir bag yedim. İki gundur de bir bagi iki gune yayarak yemeye calisiyorum insallah bir zararini gormem. Soyle limonlu tuzlu ohh miss.
Bende yiyorm salatada yemeklerde az az ama en tehlikeli kaynatıp içmek gebeşiktem once kaynatp içiyordm adet olmak için ve oluyordum da bekarkende ayda br hafta kaynatıp içerdim hem zayıflatıcı hem adet oluyordum böyle yapıyorsa düşüğe nasıl neden olmaz

Arkadasin verdigi miktar cok az bir miktar. Bence bizim haftalarimizda problem yaratmaz ama tabi erken gebeliklerde dikkatli olmak lazim. Ben maydonoz suyunun yumurtaliklara etkisinin oldugunu ogrendigimden beri suyunu icmem. Belki zarari da olabilir diye. Cok sukur bir problem yasamadim da icmek zorunda kalmadim. Ama boyle bitkisel tedavileri de iyi arastirmak lazim. Faydasindan cok zararini gormeyelim de.

Senin ki kaç haftalık canım

Yok canım hiç bişey olmaz dedi doktor gerçekten bi sıkıntısı yok arada bir düşmek istiyorlar okadar 16. Haftada o sıkıntıda bitecek İnş çünkü iyice ezilecekmiş altta kalan zaten şimdiden yamultmuş kardeşi onları nasipleri yokmuş anne olarak içim cız ediyor sadede görünce ama Rabbim bilir diyip tevekkül ediyorum Allah be büyük normalde ni pıhtı kalsa ölürüz

Ben anlatamıyorum galiba derdimi,birşeyleri kanıtlamak istermiş gibi popüler magazinsel sitelerden bilgi paylaşmanız Benim için birşey ifade etmiyor konuyla ilgili varsa bir hekim görüşü bir olgu sunumu bir kanıta dayalı deneysel çalışma onları paylaşın üzerine konuşalım bilgilenelim. Kaldı ki paylaştığınız yazı da da aşırıya kaçılmadan tüketilebilir yazıyor yani ben de farklı birşey söylemiyorum sanırım değil mi tam olarak okuduysanız tekrar üzerine basarak söylüyorum çeyrek bağ maydonoz diye belirtmemin sebebi miktarın az kullanılmasını sağlamak.

Senin ki kaç haftalık canım
15 canim.
Yani her seyin hayirlisini veriyor rabbim. Oyle dusun üzme kendini. Bir sey daha sorabilir miyim? Bu cogul gebelik oldugu icin, saglikli bebek de tasidigin icin mi boyle? Yani mesela tek bebege hamile bir annenin karnında ölse bebegi o zaman aliyorlar di mi o zaman tehlikeli oldugu icin.

İyi geceler kızlar, geçen salı kan vermiştim 2li tarama için bugün telefonla sordum sonucu doktor baktı iyi dedi. Yalnız benim doktorumun yaklaşımı çok farklıydı. Sanki yaptırmamızı istemedi ya da önemsemiyordu. Testi anlattı işte risk çıksa karnından su aldırır mısın...vs vs....istersen yaparız sen bilirsin falan eşim de yaptıralım dedi...baştan savma gibi geldi bana biraz bu iş...radyolojiye falan göndermedi ense kalınlıgı 1.3mm burnu oluşmuş parmakları tamam falan dedi acaba gereksiz mi gördü bu kadar da yapın yaptırın diye söylenen bi tarama testi

Canım risk yüksek çıkmazsa sıvı almaya hiç gerek olmaz zaten

Bence de bu test gereksiz. Doktor da gereksiz gormus olabilir. Sonucta tedavisi olmayan bir durum bu. Ayrica sonucuna gore hareket etmek de riskli bir sey. Bazen gorup duyuyoruz risk yuksek denilen insanlar normal doguruyor. Yani o kadar takilma bunu. Ben de sonuclarimi alali merdeyse 1 ay olacak daha gostermedik doktoruma.

İnşallah şeker yüklemesinde de böyle davranır çünkü onu zaten hiç istemiyorum 1.hamileliğimde de sadece 2li tarama yapılmıştı...yani kesinliği de olmayan bir test peki neden bu kadar pompalanıyor her yerde???

hanimlar sadece salataya biraz maydonoz koyup yemek bile enfeksiyonuma cok iyi geldi. ama ikinci hamilelim ve dusumde cok maydonoz yedim aslinda ilk hamilelimden dusuk oldunu biliyordum ama ikinci hamilelimde aklima hic gelmedi hep canim bol maydonozlu cig kofte cekti. dusukden sonra aklima gelince ben bu aptalligi nasil yaptim dedim. ama bi bakima bebegiminde gunu yokmus. aylarca acisini cektim haladaha unuttummu hayir. cocum olsada oda benim evladim. ben ailemi biz 3 tuk dort olucaz diye saymiyorum. biz 4 kisiligimiz biri cennette besinci olucaz diyorum. sonucda ocagin sonunda hamile kaldim mart 12sinde dustu canim yavrum. ama enfeksiyonda cok riksli hamilelikde doktorlar bebegin gelisimi acisindan ilac veremiyolar bu gun tanidimiz doktor bizim eve geldi ve dedi. bol su ic bebek acisndan pek veremiyoruz dedi. ve kanama icinde daha riskli oldum icin enfeksiyonda ilerlemis bu arada cok fazla dinlenmemi ozelliklede hic sitres yapmami soyledi ne yazikki kizim bu gun cok agir hasta oldu. balgam doluyor oksuruyor yemek yiyemiyor atesleniyor nezle karisik ilaclarini aldik. ve odada iki gecedir soganla uyuyoruz keinlikle faydasini goruyorum cunku cocuk geniz akintisindan uyuyamazken balgamdan boyle bekkeyin 1 saati askin rahatladini guzel nefes almaya basladini fark edeceksiniz. oksurugude hafifliyor. sanirim 3 ay tehlikesini atlatsakda hala cok riks faktorundeyiz ozellikle bana hem bebegimi kaybedecegimi hemde sezeryan acisi yasayabilcemi soyluyolar. bebegimi kaybetmek istemiyorum. ameliyati bosunada olmak istemiyorum cunku her hamilelikde sezeryan riskler artiyor normal dogum kadar cocun beden kaldirmadigi icin olmuyor. Allah yardimcimiz olsun.

Can'ım deneyeceğim mutlaka. Çok sağol. O bantlar zararlıdır belki diye hiç kullanmamıştım.

Çörek otunu kavurup kokusunu burnuna çekebilirsiniz nane yağıyla da masaj yapabilirsin sıcak bir duşta iyi gelir hemen geçer insallah
Ya maşallah çözüm sunmadığı bir şey Yok

Burun bantlarından kullanın arkadaşlar gece yatarken özellikle kullanıyorum ben
Sağol Can'ım alıcam ben de.
Ah canım ya dikkat et. Şakın şakın bundan sonra öyle bir şey yapma olur mu? Rabbim korur bebişini ama önce senin dikkat etmen lazım.
Koca kanepeyi çekmek dizle itmek bile tehlikeli sen bir de kaldırmışsın.
Allahın izniyle bebiş iyidir ama lütfen bir daha yapma böyle.

Seviyoruz seni

Ben de bugün sınıftan çıkınca kapıyı ittim kapanmıyor, bir yüklendim omzumla sonra tüm vücudumla...aman Allah ım deli miyim neyim unutmuşum hamile olduğumu karnım falan yerinden oynadı sankieşime de söyleyemedim kızacak...inşallah iyidir bebeğim

Bu saatte tek uyuymayan ben miyim mide ve bağırsak gazı sıkıntısından uyuyamıyorum. Gözümden uyku akıyor ama nafile. Bir de son günlerde çok iştahsızım. Hiçbir şey istemiyor canım. Bulantım yok tiksintim yok ama lokmalar agzımda büyüyor ne zormuş bu gebelik

Geçmiş olsun. Ben de uyuyamadım gripten. şimdi parol içtim. inşallah bir zararı yoktur çok kötü olmasam içmem ama mecbur kaldım

Geçmiş olsun. Ben de uyuyamadım gripten. şimdi parol içtim. inşallah bir zararı yoktur çok kötü olmasam içmem ama mecbur kaldım

Geçmiş olsun parol zararsız diye biliyorum ama sen yine de dikkat et. Eğer varda zencefil limon çayı iç. Yastıgını yüksek tut ve bol su içip dinlen. Ben ilaçsız atlattım geçen hafta.

İyi

de maydanoz sökücüdür allah korusun hamile olanlar denemesin kasılmaya düşüğe erken doğuma neden oluyor sadece suyu değil fazla maydanoz tüketmek bile neden oluyor bebek kayıplarına
Ben maydanoz yiyorum. Zaten salataya ceyrek dal atiyorum. Az biraz esim yiyor kalanini ben. Nazar degmesin ama turp gibiyiz.
Buarada maydanozun farkli kimyasal kalintisi olabilir. organik yiyeceklerin pahali oldugunu biliyorum ama maydanoz gibi ot seklinde olan sebzeleri evde saksida yetistirin, organik alin yada hic yemeyin daha iyi. Ozellikle hamile iken.

Valla ne yalan soyleyim ben yiyorum maydonoz ya. Cok seviyorum napiyim. Gecen gun bir oturusta bir bag yedim. İki gundur de bir bagi iki gune yayarak yemeye calisiyorum insallah bir zararini gormem. Soyle limonlu tuzlu ohh miss.
biraz daha azaltin bence. Ben de yiyorum. Hatta bu aksam yaninda maydanoz olan bir sey pisirmek istiyorum

Ben doktorunuza katilmiyorum.
Burada sigortam ve devlet neredeyse hic bir seyi %100karsilamazken devlet sadece ve sadece ikili testi karsiliyor. Down sendromu kadar cici olmayan sakatliklarda var sonucta.
Konu mudahale edememekse de anlamiyorum zirt pirt ultrasona sokuyorlar, hamileligin ilk 5 haftasinda gun asiri Kan aliyorlar sizden o gun HCG degerini ikiye katlanmismi diye. Katlanmasa yine mudahale edemiyorlar. O zaman onu niye yapiyorlar
Neyseki sonucunu iyi cikmis sanirim. Gecmis olsun.

Canim cigkofte cekti simdi :)

Bence bebekler yediklerimizden dusseydi ertesi gun hapi gibi haplar olmazdi. Evlilik disi hamile kalan kadinlar hemen bebekten iki bag maydanoz yiyip kurtulurdu. Ilk hamile kaldigim hafta bir bag taze nane yemistim ve yillar sonra ilk defa bulup almistik. Vucudumun bu ne diye tanimiyorum diye asiri tepki verip dusuk yapmasi gerekmezmiydi. Yine taze zencefil suyu iciyorum hemen hemen her gun taze limon suyu ile karistirip. Bir sey olmadi.
Yine Ilk haftalarda tatile gitmistik, ananas papaya gibi meyvelerin oldugu meyve tabagi vardi kahvaltida bunlardan asiri yiyordum. O da tuketilmemeliymis ama bilmiyordum. Bir set olmadi.

Sanirim sandik sandik yemedikce Boyle rahmi uyaran yiyecekler, tutunacak bebege zarar vermiyor. Tutunmayan bebekse malesef serum ile beslensek bile gidiyor. 36 haftadan sonra but konuya farkli bakabilirim ama :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…