- 24 Ağustos 2015
- 629
- 543
- 103
- 38
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #9.621
Rabbim bağışlasın bize minikleri benim ikinci olacak inşEvet ilk bebeğim ve çok tedirginim zaten :) enfeksiyon da çok zararlı ama benim de doktorum maydanoz onermedi. Ama hamile kalmadan önce içiyordum.
Rabbim bağışlasın bize minikleri benim ikinci olacak inş
Bende yiyorm salatada yemeklerde az az ama en tehlikeli kaynatıp içmek gebeşiktem once kaynatp içiyordm adet olmak için ve oluyordum da bekarkende ayda br hafta kaynatıp içerdim hem zayıflatıcı hem adet oluyordum böyle yapıyorsa düşüğe nasıl neden olmazValla ne yalan soyleyim ben yiyorum maydonoz ya. Cok seviyorum napiyim. Gecen gun bir oturusta bir bag yedim. İki gundur de bir bagi iki gune yayarak yemeye calisiyoruminsallah bir zararini gormem. Soyle limonlu tuzlu ohh miss.
Arkadasin verdigi miktar cok az bir miktar. Bence bizim haftalarimizda problem yaratmaz ama tabi erken gebeliklerde dikkatli olmak lazim. Ben maydonoz suyunun yumurtaliklara etkisinin oldugunu ogrendigimden beri suyunu icmem. Belki zarari da olabilir diye. Cok sukur bir problem yasamadim da icmek zorunda kalmadim. Ama boyle bitkisel tedavileri de iyi arastirmak lazim. Faydasindan cok zararini gormeyelim de.Bende yiyorm salatada yemeklerde az az ama en tehlikeli kaynatıp içmek gebeşiktem once kaynatp içiyordm adet olmak için ve oluyordum da bekarkende ayda br hafta kaynatıp içerdim hem zayıflatıcı hem adet oluyordum böyle yapıyorsa düşüğe nasıl neden olmaz
Arkadasin verdigi miktar cok az bir miktar. Bence bizim haftalarimizda problem yaratmaz ama tabi erken gebeliklerde dikkatli olmak lazim. Ben maydonoz suyunun yumurtaliklara etkisinin oldugunu ogrendigimden beri suyunu icmem. Belki zarari da olabilir diye. Cok sukur bir problem yasamadim da icmek zorunda kalmadim. Ama boyle bitkisel tedavileri de iyi arastirmak lazim. Faydasindan cok zararini gormeyelim de.
Yok canım hiç bişey olmaz dedi doktor gerçekten bi sıkıntısı yok arada bir düşmek istiyorlar okadar 16. Haftada o sıkıntıda bitecek İnş çünkü iyice ezilecekmiş altta kalan zaten şimdiden yamultmuş kardeşi onları nasipleri yokmuş anne olarak içim cız ediyor sadede görünce ama Rabbim bilir diyip tevekkül ediyorum Allah be büyük normalde ni pıhtı kalsa ölürüzA a acok gecmis olsun. Su an hayretler icerisindeyim. İnsanin gercekten hayattan ogrenecekleri asla bitmiyor. Kalbi duran bebekler icinizde ya hala size veya diger bebege zarar vermiyor mu? Allah korusun zehirleme durumu falan olmuyor mu? Ya da bundan korunmak icin bir tedavi mi aliyorsunuz?
Ben anlatamıyorum galiba derdimi,birşeyleri kanıtlamak istermiş gibi popüler magazinsel sitelerden bilgi paylaşmanız Benim için birşey ifade etmiyor konuyla ilgili varsa bir hekim görüşü bir olgu sunumu bir kanıta dayalı deneysel çalışma onları paylaşın üzerine konuşalım bilgilenelim. Kaldı ki paylaştığınız yazı da da aşırıya kaçılmadan tüketilebilir yazıyor yani ben de farklı birşey söylemiyorum sanırım değil mi tam olarak okuduysanız tekrar üzerine basarak söylüyorum çeyrek bağ maydonoz diye belirtmemin sebebi miktarın az kullanılmasını sağlamak.Gebelikte maydanoz suyu: gebelikte anne adaylarının dikkat etmesi gereken önemli noktalardan biri besin tüketimidir. Ne fazla nede az yemelidir. Bazı besinlerin anne adayı tarafınca tüketilmesi düşük yapmasına neden olabilir. Gebelikte maydanoz tüketmek, suyunu ve çayını içmek düşüğe neden olabilir. Sebebi de maydanoz bitkisinin yapsıcaklıknda apiol ve beta bisabolene maddesinin olmasıdır. Bu maddelarden apiol abortif çocuk düşürücü etkilidir. Bu sebepten hamileliğin ilk üç ayında maydanoz tüketiminde uzak durulmalıdır. Sonrada maydanoz tüketiminde aşırıya kaçmamak gerekir. Marul, domates, havuç ve salatalıktan yapılan salata hem hamilelik sırasında hem hamilelik sonrasında iyi bir besin kaynağıdır. Maydanoz bir demir deposudur, hamilelikten önce ve sonra tüketilmesi vücut için gereklidir.
15 canim.Senin ki kaç haftalık canım
Yani her seyin hayirlisini veriyor rabbim. Oyle dusun üzme kendini. Bir sey daha sorabilir miyim? Bu cogul gebelik oldugu icin, saglikli bebek de tasidigin icin mi boyle? Yani mesela tek bebege hamile bir annenin karnında ölse bebegi o zaman aliyorlar di mi o zaman tehlikeli oldugu icin.Yok canım hiç bişey olmaz dedi doktor gerçekten bi sıkıntısı yok arada bir düşmek istiyorlar okadar 16. Haftada o sıkıntıda bitecek İnş çünkü iyice ezilecekmiş altta kalan zaten şimdiden yamultmuş kardeşi onları nasipleri yokmuş anne olarak içim cız ediyor sadede görünce ama Rabbim bilir diyip tevekkül ediyorum Allah be büyük normalde ni pıhtı kalsa ölürüz
İyi geceler kızlar, geçen salı kan vermiştim 2li tarama için bugün telefonla sordum sonucu doktor baktı iyi dedi. Yalnız benim doktorumun yaklaşımı çok farklıydı. Sanki yaptırmamızı istemedi ya da önemsemiyordu. Testi anlattı işte risk çıksa karnından su aldırır mısın...vs vs....istersen yaparız sen bilirsin falan eşim de yaptıralım dedi...baştan savma gibi geldi bana biraz bu iş...radyolojiye falan göndermedi ense kalınlıgı 1.3mm burnu oluşmuş parmakları tamam falan dedi acaba gereksiz mi gördü bu kadar da yapın yaptırın diye söylenen bi tarama testi
Bence de bu test gereksiz. Doktor da gereksiz gormus olabilir. Sonucta tedavisi olmayan bir durum bu. Ayrica sonucuna gore hareket etmek de riskli bir sey. Bazen gorup duyuyoruz risk yuksek denilen insanlar normal doguruyor. Yani o kadar takilma bunu. Ben de sonuclarimi alali merdeyse 1 ay olacak daha gostermedik doktoruma.İyi geceler kızlar, geçen salı kan vermiştim 2li tarama için bugün telefonla sordum sonucu doktor baktı iyi dedi. Yalnız benim doktorumun yaklaşımı çok farklıydı. Sanki yaptırmamızı istemedi ya da önemsemiyordu. Testi anlattı işte risk çıksa karnından su aldırır mısın...vs vs....istersen yaparız sen bilirsin falan eşim de yaptıralım dedi...baştan savma gibi geldi bana biraz bu iş...radyolojiye falan göndermedi ense kalınlıgı 1.3mm burnu oluşmuş parmakları tamam falan dedi acaba gereksiz mi gördü bu kadar da yapın yaptırın diye söylenen bi tarama testi
İnşallah şeker yüklemesinde de böyle davranır çünkü onu zaten hiç istemiyorum 1.hamileliğimde de sadece 2li tarama yapılmıştı...yani kesinliği de olmayan bir test peki neden bu kadar pompalanıyor her yerde???Bence de bu test gereksiz. Doktor da gereksiz gormus olabilir. Sonucta tedavisi olmayan bir durum bu. Ayrica sonucuna gore hareket etmek de riskli bir sey. Bazen gorup duyuyoruz risk yuksek denilen insanlar normal doguruyor. Yani o kadar takilma bunu. Ben de sonuclarimi alali merdeyse 1 ay olacak daha gostermedik doktoruma.
Can'ım deneyeceğim mutlaka. Çok sağol. O bantlar zararlıdır belki diye hiç kullanmamıştım.Şu hani buruna takılan aparatları an alsana canım belki daha rahat nefes almana yardımcı olur yastığa damlatılan damlalarda çok işe yarıyor doğal bir çözümde lavanta alıp bı keseye koyup yastığına ilistirebilirsin
Ya maşallah çözüm sunmadığı bir şey YokÇörek otunu kavurup kokusunu burnuna çekebilirsiniz nane yağıyla da masaj yapabilirsin sıcak bir duşta iyi gelir hemen geçer insallah
Sağol Can'ım alıcam ben de.Burun bantlarından kullanın arkadaşlar gece yatarken özellikle kullanıyorum ben
Ah canım ya dikkat et. Şakın şakın bundan sonra öyle bir şey yapma olur mu? Rabbim korur bebişini ama önce senin dikkat etmen lazım.Bugun yatili misafirim var. Ve yataklari hazirlarken yalnizdim nedense eve girmelerini bekleyemedim salak gibi. İki kanepeyi halinin ustunden atlatmak icin kaldırarak cekmek zorunda kaldim. Simdi kasıklarimda ince bir sızı var o kadar korkuyorum ki. Kizlar 15 haftalik hamileyim heralde bi kanepeyi kaldirarak 5-10 cm cektim diye bir problem cikmaz. Keske yapmasaydim ya cok pismanim.
Seviyoruz seniBen anlatamıyorum galiba derdimi,birşeyleri kanıtlamak istermiş gibi popüler magazinsel sitelerden bilgi paylaşmanız Benim için birşey ifade etmiyor konuyla ilgili varsa bir hekim görüşü bir olgu sunumu bir kanıta dayalı deneysel çalışma onları paylaşın üzerine konuşalım bilgilenelim. Kaldı ki paylaştığınız yazı da da aşırıya kaçılmadan tüketilebilir yazıyor yani ben de farklı birşey söylemiyorum sanırım değil mi tam olarak okuduysanız tekrar üzerine basarak söylüyorum çeyrek bağ maydonoz diye belirtmemin sebebi miktarın az kullanılmasını sağlamak.
Ben de bugün sınıftan çıkınca kapıyı ittim kapanmıyor, bir yüklendim omzumla sonra tüm vücudumla...aman Allah ım deli miyim neyim unutmuşum hamile olduğumu karnım falan yerinden oynadı sankiBugun yatili misafirim var. Ve yataklari hazirlarken yalnizdim nedense eve girmelerini bekleyemedim salak gibi. İki kanepeyi halinin ustunden atlatmak icin kaldırarak cekmek zorunda kaldim. Simdi kasıklarimda ince bir sızı var o kadar korkuyorum ki. Kizlar 15 haftalik hamileyim heralde bi kanepeyi kaldirarak 5-10 cm cektim diye bir problem cikmaz. Keske yapmasaydim ya cok pismanim.
Geçmiş olsun. Ben de uyuyamadım gripten. şimdi parol içtim. inşallah bir zararı yokturBu saatte tek uyuymayan ben miyim mide ve bağırsak gazı sıkıntısından uyuyamıyorum. Gözümden uyku akıyor ama nafile. Bir de son günlerde çok iştahsızım. Hiçbir şey istemiyor canım. Bulantım yok tiksintim yok ama lokmalar agzımda büyüyor ne zormuş bu gebelik
Geçmiş olsun. Ben de uyuyamadım gripten. şimdi parol içtim. inşallah bir zararı yokturçok kötü olmasam içmem ama mecbur kaldım
Ben maydanoz yiyorum. Zaten salataya ceyrek dal atiyorum. Az biraz esim yiyor kalanini ben. Nazar degmesin ama turp gibiyiz.İyi
de maydanoz sökücüdür allah korusun hamile olanlar denemesin kasılmaya düşüğe erken doğuma neden oluyor sadece suyu değil fazla maydanoz tüketmek bile neden oluyor bebek kayıplarına
biraz daha azaltin bence. Ben de yiyorum. Hatta bu aksam yaninda maydanoz olan bir sey pisirmek istiyorumValla ne yalan soyleyim ben yiyorum maydonoz ya. Cok seviyorum napiyim. Gecen gun bir oturusta bir bag yedim. İki gundur de bir bagi iki gune yayarak yemeye calisiyoruminsallah bir zararini gormem. Soyle limonlu tuzlu ohh miss.
Ben doktorunuza katilmiyorum.İyi geceler kızlar, geçen salı kan vermiştim 2li tarama için bugün telefonla sordum sonucu doktor baktı iyi dedi. Yalnız benim doktorumun yaklaşımı çok farklıydı. Sanki yaptırmamızı istemedi ya da önemsemiyordu. Testi anlattı işte risk çıksa karnından su aldırır mısın...vs vs....istersen yaparız sen bilirsin falan eşim de yaptıralım dedi...baştan savma gibi geldi bana biraz bu iş...radyolojiye falan göndermedi ense kalınlıgı 1.3mm burnu oluşmuş parmakları tamam falan dedi acaba gereksiz mi gördü bu kadar da yapın yaptırın diye söylenen bi tarama testi
Canim cigkofte cekti simdi :)hanimlar sadece salataya biraz maydonoz koyup yemek bile enfeksiyonuma cok iyi geldi. ama ikinci hamilelim ve dusumde cok maydonoz yedim aslinda ilk hamilelimden dusuk oldunu biliyordum ama ikinci hamilelimde aklima hic gelmedi hep canim bol maydonozlu cig kofte cekti. dusukden sonra aklima gelince ben bu aptalligi nasil yaptim dedim. ama bi bakima bebegiminde gunu yokmus. aylarca acisini cektim haladaha unuttummu hayir. cocum olsada oda benim evladim. ben ailemi biz 3 tuk dort olucaz diye saymiyorum. biz 4 kisiligimiz biri cennette besinci olucaz diyorum. sonucda ocagin sonunda hamile kaldim mart 12sinde dustu canim yavrum. ama enfeksiyonda cok riksli hamilelikde doktorlar bebegin gelisimi acisindan ilac veremiyolar bu gun tanidimiz doktor bizim eve geldi ve dedi. bol su ic bebek acisndan pek veremiyoruz dedi. ve kanama icinde daha riskli oldum icin enfeksiyonda ilerlemis bu arada cok fazla dinlenmemi ozelliklede hic sitres yapmami soyledi ne yazikki kizim bu gun cok agir hasta oldu. balgam doluyor oksuruyor yemek yiyemiyor atesleniyor nezle karisik ilaclarini aldik. ve odada iki gecedir soganla uyuyoruz keinlikle faydasini goruyorum cunku cocuk geniz akintisindan uyuyamazken balgamdan boyle bekkeyin 1 saati askin rahatladini guzel nefes almaya basladini fark edeceksiniz. oksurugude hafifliyor. sanirim 3 ay tehlikesini atlatsakda hala cok riks faktorundeyiz ozellikle bana hem bebegimi kaybedecegimi hemde sezeryan acisi yasayabilcemi soyluyolar. bebegimi kaybetmek istemiyorum. ameliyati bosunada olmak istemiyorum cunku her hamilelikde sezeryan riskler artiyor normal dogum kadar cocun beden kaldirmadigi icin olmuyor. Allah yardimcimiz olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?