2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Merhaba kizlar

TSH islerinden anlayanlar lutfen bana yardimci olun, cok moralim bozuk. 5 hafta once tshim 2.47 idi. Yani ilk trimester icin sinirdaydi (daha bile dusuk olsa daha iyi olurdu ama ilacla kontrol altinda diye dusunmustum 25 mg kullaniyordum) 1 ay sonra yani gecen hafta baktirdigimda 3'e yukselmisti acayip panik oldum ilacimi 3 gun 50mg 4 gun 25 mg olacak sekilde ayarladik.

1 hafta sonra yani dun tekrar baktirayim dedim dozu artirinca ne oldu 3.85 olmhs!!!! Off neden artiyor ki bugun endokrin ile randevum var. Ne yapacagim dozu ayarlayip optimum dozu bulmaya calisicaz ama bu artis beni cok korkuttu. Bir zarari olmus mudur bebegime? Stres oliyorum ve sanirom bu da hem tiroid icin hem bebek icin hiiic iyi degil.

Tsh'iniza mutlaka baktirin kizlar 3 ve alti ise gayet iyi bu ikinci trimester dedikleri 4-5-6. Ay icin. Benim bildigim boyle tabi en guzeli doktora danismak bu arada hep ayni yerde baktirdim t3 ve t4 simdilik normal sinirlar icinde Allaha sukur.

EL MUSAVVİR -112896
Her varlığa en uygun şekli veren,farklı suretlerde yaratan,tasvir eden,şekillendirip biçimlendiren.

kardelen384 = 2896
beren20 = 1000
ftmkya = 21000
P pedike =1000
hiye =1000
ZeynepBusee =6000
NRYSYN =1000
elifahsen =1000
kirgincicekler =1000
Dolunay22 =3000
@emsaLus =2000
A Ayse1995 =1000
NXIXDAA =1000
@Deli mavi prenses =1000
Hayatimmm70 =3000
hayalim16 =1000
UykucuSirine =1000
loveren =3000
D ddades =1000
weryew =1000
B Berenimo877 =2000
Z Zynp0606 =1000
Zeynosrkn84 =5000
_meLinDa_ =9000
@Kelebeklibride =1000
Assos =5000
ask1 = 2000
D Denizzccan =4000
Derin88 =1000
M Mavi0411 =1000
Kahverengikus =1000
P prenses2534 =3000
toist =1000
sofiarya =12000
@-huzur- =3000
S sayer =1000
@Gokfer =1000
Fonetik =1000
ahsenitakvim34 =1000
ANNONA =1000
@fancy life =1000
N nisann_tr =1000
@Mustu 34 =1000

KALAN=0

Allah kabul etsin. Cuma gününe kadar herkes bitirmis olsun. Bitirdikten sonra bu listedeki arkadaslari niyet ederek duasını unutmayin. Dua derken icinizden ne gelirse.

Belki hamileliği sorunsuz ve risksiz giden hamilelerde maydonoz sorun olmayabilir ama benim gibi ve Grupta bilmediğim rahimde aktif kanaması olan hamilelerde sıkıntıya yol açabilir bu durumda risk az bile olsa dikkatli olmak gerekir diye düşünüyorum

gunaydin kizlar.maydanozla ilgili baya konusulmus) bende gorusumu belirteyim.bencede maydanoz cok.zararli hamile iken.1.2dal ile birsey olmaz.ama fazlasi zarar bence.ben eczaciyim.bir hastamiz var kadin surekli gelir ilac falan alir.o soyledi bana zamaninda hic kurtaj yaptirmadigini 2.3aylik gebelikleri maydanozla maydanoz suyuyla dusurdugunu soylemisdi.2.3aylik dusuk yapmasinin nedeni gec farketmesi tabi.3cocugu var.onu duydugum andan.kesinlikle maydanoz yemiyorum

sonucta vucudu arindiran temizleyen.bir etkisi var.bekarken idrar yolu enfekiyonu oldugumda kaynatip suyunu iciyordum.ilaca gerek kalmadan iyilesiyordum.ama simdi kesinlikle yemiyorum.bilerekden risk almak cok mantiksiz

Kızlar günaydın.
Maydanoz konusu konuşulmuş.
Bu konuda maalesef halen uzlaşılmış değil. Bana göre de abartmadan yenildiği sürece zararı olmaz diye düşünüyorum. Ancak gebeliğin ilk dönemleri daha dikkatli olmalı.
Zira tüp bebek tedavisinde bile o süreçte maydanoz dereotu nane gibi taze otların yenilmesi yasaklanıyor. Birçok dr yenmemesi taraftarı.
Geçenlerde hurma ile ilgili bir şeyler okudum. Hurmanın rahim kasılmalarına neden olabileceği aklıma gelmezdi. Meğer son haftalar doğumu kolaylaştırsın diye hurma yiyormuş kadınlar. Çok şaşırdım.
O günde birkaç tane hurma yemiştim ve gerçekten o gün ciddi kasık ağrısı çektim. Tecrübe etmiş oldum.
Demem o ki bence bu her şeyde olduğu gibi gebeye özgü bir durum.
Ben 6 yıl sonunda binbir tedaviyle kavuştuğum bebeğimi riske atamıyorum elimde değil. Maydanozu sadece çorbalarda yiyorum. Çok sevmeme rağmen bu tür otlardan uzak duruyorum. Çünkü hep bir düşük tehditim vardı. Tabi ki şunun da farkındayım düşecek olduktan sonra onu bunu yememek fayda değil. Dediğim gibi bizimki sadece tedbir.
Sorunsuz hamilelik geçirenlerde ise afiyet olsun. Benim yerime de yiyin

Tabiki alıyorlar oda hemen zehirlemez amniyon sıvısı koruyor sanırım tabi belli süre ama bendeki durum farklı hormonal sanırım ne bana nede kardeşler birbirine zarar vermeyecek İnşallah tabiki Rabbim bilir doktorum öyle dedi doğumda ayrı yumurta 3.leri olduğu için bu bebeğin kesesine yapışık çıkıcaklarmış benimde başıma ilk kez geldi :) ama hayatta herşeyden tecrübem vardı bi bu konuda yoktu onuda öğrendim.... Cuma günü kontrol var inş herşey yolundadır...

Neden bilmiyomusun canım çünkü artık bazı doktorlar arada kaldı yalnış çıkan sonuç yüzünden bıktılar ve dini görüşüde etkiliyor tabiki nerden biliyorsun deme ben 3 ay koşturdum doktor doktor ziya çetin diye bir doktor var meşhur bursada kesinlikle tarama taraftarı değil aldırmaya karşı nedenmi?? Kendi yavrusu engelli ikili de çıkmamış ve bütün kontrollerini yaptığı halde anlaşılmamış.. Yani ikili temiz çıkıp engelli olan yokmu sanıyorsunuz yada 3lü 4lü deney üstüne deney yada engelli diyip sapa sağlam çıkankar insanın nasibi neyse onu yaşıyor inanın... Sapa sağlam taşırsın doğum anı oksijen gitmez kucağından düşer Ne bileyim birsürü şey olur sen yine nasibini yaşarsın bize düşen dua etmek.. Zaten temiz çıkmış düşünmeyin artık bukadar... Vallahi dediğim kadar oldu bu tarama faslı İnşallah herkes hayırlı haberler alır ve bu konu kapanır gerçi sonra 3lü sonra 4lü konusu açılır bu böyle sürer gider. Canım benim yavrularımıza bol dua edip beklicez kapalı sandıklarımız açıldığında hepimiz şükredip sevinicez İnş keyfini sür hamileliğin ne büyük nimetteyiz....

Allah a emanet canım korkma İnş böyle bi durum yaşamıcaksın yavrunada geçmiş olsun havalar bozdukça toparlayamıyorum bende çocukları

Arkadaşlar bu maydanoz ortamı gerdi bence şöyle yapalım......... Bakın şimdi hiç sıkıntısı olmayan yani kanama düşük derdi olmayan yesin abartmadan.... Amaaa yıllarca bebek hasretinden canı çıkan kardeşlerim var yada kanama alanı olan düşük riski olan ben gibi mesela yemeyin yaaa nolcak ki şimdi enfeksiyonumuzu normalde sanki maydonozla atıyor gibi davranmayalım lütfenn... Değersiz bebek yoktur ama zor elde edilen bebek vardır tabiki dikkat etmeliyiz ama çok güzel kokuncada tadına bakın canım hiç bişey olmaz bundan korkmayın herkes kendi yavrusunu nasıl koruyacağını bilir akıl vermeye gerek yok tabi.... Şuan bi gerçek maydanoz, nane, aşotu, ananas, nar, ilk aylarda hurma nın aşırısı zararlıdır bunu anladık zaten ama ben 1 dilim ananası yiyorum mesela haftada 1 canım çekerse.. Emin olun Yediğiniz tavuklar yumurtalar ve hatta içtiğiniz su bile bunlardan zararlı... Ve bence bu muhabbeti uzatmak bile daha zararlı herkeste bi maydanoz muhabbeti :) 2. Tremestra girdik rahat edicez İnşallah şimdi balayı zamanı hadi kızlar şurada ne kaldı bebişlerin gelmesine keyfini sürün

Amin inşallah sağolsun cinsiyeti ne olursa olsun sağlıklı sıhhatli olsun basım gözüm üstüne
benim korkum saçma biraz ama eşimle kan uyusmazlıgımız var gerçi daha önce iğne vs oldum bunda da 28 haftada bakılcak ama ister istemez bi korku oluyo acaba bişey yapmam gerekiyomu diye.
bi dr a sordum 0,30 n altında olmadıktna sonra düşük ama sıkıntı olcak bi durum değil dedi
hayırlısı hamılelık psikolojisi sanırım :)

Bende dw kan uyuşmazlığı vardı ya da mış demem daha doğru. İkinci hamileliğimin 32. Haftasında kan grubumun a rh (+) değilde (-) olduğunu öğrendim. Ortaokuldayken kızılayda yapılan tetkikte pozitif olduğum söylenmişti. İkinci bebeğimi doğurdum. Sonra uyuşmazlık iğnesi vuruldum çünkü bebek pozitifti. Çok şükür sorun yaşamadım. Bu kadar ihmale rağmen ben sorun yaşamadıysam senin hiç kafana takmaman lazım canım. Allah sağlık versin inşallah

Haklısın aslında, ve ben pinpirikli telaşlı doktor sevmem kendim de tevekkülden yanayım, kimi defalarca tüp bebek deniyor olmuyor kimi de 1seferle hamile kalıyor, 9 ay hamileliği gizlice sürdürüp hastane tuvaletinde sağlıklı bebek doğuran da var...3lü ve 4lü zaten yaptırmam buna da sıcak bakmıyordum galiba burdaki yazışmalardan etkilendim. Doktorumun benimle ilgilenmediğini düşünmek istemiyorum sadece yani böyle üstünkörü mü geçti dedim. Nagihan Uzun a gidiyorum ben Aritmi de diğer Jimer Doruk vs hepsi uzak bize zor olacaktı, işini yaptıktan sonra doktor fark etmez dedim hep hatta hastane bile sonuçta aynı yapılanlar şeyler, soğukkanlı olması da iyi bi yandan...teşekkür ederim

Selam güzeller bende bir kaç gündür karın ağrısı var tuvalet işini evdeki bıcırdan dolayı erteliyorum arada ondan sanırım bir de cırcır oldum

aynen benimde hamilelikten evvel pek tercih ettiğim bir meyve değildi, son bir haftadır, yemeye başladım iştahla, mide bulantılarım olduğu zaman yemeye çalışıyorum, bastırıyor bayağı faydası oldu

Kizlar deli gibi bas agrim var gozum yerinden cikacak bildigin zonkluor dun aksamdan beri gecmedi gitti yapilacak bise varmi ilac icmek istemiorum onerisi olan varmi
Bendede 3 gün sürdü cnm vicksle ovdum sakaklar imi başımı filan bi o iyi geldi gibi patates koydum bana misin demedi parol içtim son çare

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…