- 5 Eylül 2016
- 1.042
- 1.470
- 133
- 48
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #9.661
canım takmamaya çalış, bırak evini b.k götürsün, sen ev işlerini v.s yapmaya devam ettikçe senin rahatsız olup yatman gerektiğine inanmazlar, zaten içlerinde bir nebze vicdan ve insanlık olsa bu aşamaya gelmez durumlar, sen dinlenmen gerek zamanlar da dinlenir, sağlıklı bir şekilde devam ederdin,hanimlar sadece salataya biraz maydonoz koyup yemek bile enfeksiyonuma cok iyi geldi. ama ikinci hamilelim ve dusumde cok maydonoz yedim aslinda ilk hamilelimden dusuk oldunu biliyordum ama ikinci hamilelimde aklima hic gelmedi hep canim bol maydonozlu cig kofte cekti. dusukden sonra aklima gelince ben bu aptalligi nasil yaptim dedim. ama bi bakima bebegiminde gunu yokmus. aylarca acisini cektim haladaha unuttummu hayir. cocum olsada oda benim evladim. ben ailemi biz 3 tuk dort olucaz diye saymiyorum. biz 4 kisiligimiz biri cennette besinci olucaz diyorum. sonucda ocagin sonunda hamile kaldim mart 12sinde dustu canim yavrum. ama enfeksiyonda cok riksli hamilelikde doktorlar bebegin gelisimi acisindan ilac veremiyolar bu gun tanidimiz doktor bizim eve geldi ve dedi. bol su ic bebek acisndan pek veremiyoruz dedi. ve kanama icinde daha riskli oldum icin enfeksiyonda ilerlemis bu arada cok fazla dinlenmemi ozelliklede hic sitres yapmami soyledi ne yazikki kizim bu gun cok agir hasta oldu. balgam doluyor oksuruyor yemek yiyemiyor atesleniyor nezle karisik ilaclarini aldik. ve odada iki gecedir soganla uyuyoruz keinlikle faydasini goruyorum cunku cocuk geniz akintisindan uyuyamazken balgamdan boyle bekkeyin 1 saati askin rahatladini guzel nefes almaya basladini fark edeceksiniz. oksurugude hafifliyor. sanirim 3 ay tehlikesini atlatsakda hala cok riks faktorundeyiz ozellikle bana hem bebegimi kaybedecegimi hemde sezeryan acisi yasayabilcemi soyluyolar. bebegimi kaybetmek istemiyorum. ameliyati bosunada olmak istemiyorum cunku her hamilelikde sezeryan riskler artiyor normal dogum kadar cocun beden kaldirmadigi icin olmuyor. Allah yardimcimiz olsun.
Çok şükür aslında hani olcak olan ne kadar dikkat etsende oluyo inancım buna tamBende dw kan uyuşmazlığı vardı ya da mış demem daha doğru. İkinci hamileliğimin 32. Haftasında kan grubumun a rh (+) değilde (-) olduğunu öğrendim. Ortaokuldayken kızılayda yapılan tetkikte pozitif olduğum söylenmişti. İkinci bebeğimi doğurdum. Sonra uyuşmazlık iğnesi vuruldum çünkü bebek pozitifti. Çok şükür sorun yaşamadım. Bu kadar ihmale rağmen ben sorun yaşamadıysam senin hiç kafana takmaman lazım canım. Allah sağlık versin inşallah
inşallah nasip olursa bebeğimBen 12 +3 de gittim şimdi belli olmaz dedi
evet düzenlenmiş mom yazıyo 0,42Duzeltilmis pappa 0.42 mi?
Ben maydanoz yiyorum. Zaten salataya ceyrek dal atiyorum. Az biraz esim yiyor kalanini ben. Nazar degmesin ama turp gibiyiz.
Buarada maydanozun farkli kimyasal kalintisi olabilir. organik yiyeceklerin pahali oldugunu biliyorum ama maydanoz gibi ot seklinde olan sebzeleri evde saksida yetistirin, organik alin yada hic yemeyin daha iyi. Ozellikle hamile iken.
biraz daha azaltin bence. Ben de yiyorum. Hatta bu aksam yaninda maydanoz olan bir sey pisirmek istiyorum
Ben doktorunuza katilmiyorum.
Burada sigortam ve devlet neredeyse hic bir seyi %100karsilamazken devlet sadece ve sadece ikili testi karsiliyor. Down sendromu kadar cici olmayan sakatliklarda var sonucta.
Konu mudahale edememekse de anlamiyorum zirt pirt ultrasona sokuyorlar, hamileligin ilk 5 haftasinda gun asiri Kan aliyorlar sizden o gun HCG degerini ikiye katlanmismi diye. Katlanmasa yine mudahale edemiyorlar. O zaman onu niye yapiyorlar
Neyseki sonucunu iyi cikmis sanirim. Gecmis olsun.
Canim cigkofte cekti Bence bebekler yediklerimizden dusseydi ertesi gun hapi gibi haplar olmazdi. Evlilik disi hamile kalan kadinlar hemen bebekten iki bag maydanoz yiyip kurtulurdu. Ilk hamile kaldigim hafta bir bag taze nane yemistim ve yillar sonra ilk defa bulup almistik. Vucudumun bu ne diye tanimiyorum diye asiri tepki verip dusuk yapmasi gerekmezmiydi. Yine taze zencefil suyu iciyorum hemen hemen her gun taze limon suyu ile karistirip. Bir sey olmadi.
Yine Ilk haftalarda tatile gitmistik, ananas papaya gibi meyvelerin oldugu meyve tabagi vardi kahvaltida bunlardan asiri yiyordum. O da tuketilmemeliymis ama bilmiyordum. Bir set olmadi.
Sanirim sandik sandik yemedikce Boyle rahmi uyaran yiyecekler, tutunacak bebege zarar vermiyor. Tutunmayan bebekse malesef serum ile beslensek bile gidiyor. 36 haftadan sonra but konuya farkli bakabilirim ama :)
kan uyuşmazlığı konusunda yaradan bana torpil geçmiş,Çok şükür aslında hani olcak olan ne kadar dikkat etsende oluyo inancım buna tam
Dış gebelikten ötürü hastaneden yatmıstım o zaman bi rh uyumsuzlugundan ötürü birini görmüştüm etkilendim sanırım
olacaklardan cok yapabilceğim dikkat ediceğim bişey varsa korkusu bilmiyodum keske yapsaydım cümlesi kurdurmasın Allah yoksa hersey nasip
Allah a emanet canım korkma İnş böyle bi durum yaşamıcaksın yavrunada geçmiş olsun havalar bozdukça toparlayamıyorum bende çocukları
canım takmamaya çalış, bırak evini b.k götürsün, sen ev işlerini v.s yapmaya devam ettikçe senin rahatsız olup yatman gerektiğine inanmazlar, zaten içlerinde bir nebze vicdan ve insanlık olsa bu aşamaya gelmez durumlar, sen dinlenmen gerek zamanlar da dinlenir, sağlıklı bir şekilde devam ederdin,
öyle kızıyorum ki , sırt sırta verip öyle döveceksin bu tip insanları
offf kusura bakma haksızlığa gelemiyorum çenem düştü yine
gunaydin kizlar.maydanozla ilgili baya konusulmus) bende gorusumu belirteyim.bencede maydanoz cok.zararli hamile iken.1.2dal ile birsey olmaz.ama fazlasi zarar bence.ben eczaciyim.bir hastamiz var kadin surekli gelir ilac falan alir.o soyledi bana zamaninda hic kurtaj yaptirmadigini 2.3aylik gebelikleri maydanozla maydanoz suyuyla dusurdugunu soylemisdi.2.3aylik dusuk yapmasinin nedeni gec farketmesi tabi.3cocugu var.onu duydugum andan.kesinlikle maydanoz yemiyorum
Bende senin gibi 3le başladım şimdi tek gebelik devam ediyor düşük yapmadım içerde hala duruyor hatta ultrasyon da bile çıkıyorlar Rabbim bu yavrularımızı korusun.. Ben zaten ikili yapmıcaktım ama dediğin doğru aslında bunu doktora bi cuma günü sorayım bende çünkü içerde duruyorlar hala... Rabbim sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah
Hayırlı haberlerle gelin inşallah:) Ben de cuma günü gideceğim.Selam hanimlar umarim herkes iyidir maydanoz konusunda bende sadece salatalarda yiyorum:)) bugun ogleden sonra kontrolum var dr.un yanindan cikinca direk yazicam size insalh hersey yolunda gider. Benim gibi kontrolu olanlar varsa hayirli haberlerle gelsinler insalh.
İnsallah canim. İnsallah hepimiz saglikli dogumlar gerceklestiririz.Tabiki alıyorlar oda hemen zehirlemez amniyon sıvısı koruyor sanırım tabi belli süre ama bendeki durum farklı hormonal sanırım ne bana nede kardeşler birbirine zarar vermeyecek İnşallah tabiki Rabbim bilir doktorum öyle dedi doğumda ayrı yumurta 3.leri olduğu için bu bebeğin kesesine yapışık çıkıcaklarmış benimde başıma ilk kez geldi :) ama hayatta herşeyden tecrübem vardı bi bu konuda yoktu onuda öğrendim.... Cuma günü kontrol var inş herşey yolundadır...
İnsallah canim cok daha dikkatli olmaliyiz.Ben de bugün sınıftan çıkınca kapıyı ittim kapanmıyor, bir yüklendim omzumla sonra tüm vücudumla...aman Allah ım deli miyim neyim unutmuşum hamile olduğumu karnım falan yerinden oynadı sankieşime de söyleyemedim kızacak...inşallah iyidir bebeğim
merhabalar herkese
benim randevum 21 kasımda.. geçmiyor zaman hiç, her şey yolundadır inşallah
ikili test olacak o gün ve birkaç kan tahlili idrar tahlili falan da olacak
cinsiyeti de gösterir inşallah ya, o kadar merak ediyorum ki
ben maydonoz normalde de hiç sevmem, dolayısıyla hiç zorlanmıyorum yememe konusunda
amasofiarya nın verdiği her bilgiye çok güveniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?