- 25 Ekim 2016
- 2.558
- 4.236
- 63
- 41
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #10.301
Bak canım başına gelen bilir bu işi tıp dili bilmem ben açık konuşayım eşekten düşeni eşekten düşen anlar biliyorum... Geçen sene tam bu ay sonucum çıktı ikili test 1:50yani seninle aynı nerdeyse bütün doktorlara gittim fakültesi araştırması özeli her gittiğim şu özel olan test kağıdını uzattı elime tedavi dedim yok dediler alma yada yaşatma dediler... Sonuç olarak..en son artık boş konuşanlara uydum ne hakkın var onu doğurmaya insana benzemezse nolcak ya başka hastalığı varsa dediler noldu amniyosentez yaptırdım dedimki ay bari bilgim olsun hazırlıklı olayım... Bu işin hazırlık aşaması olan arkadaşlara sesleniyorum nasıl alışacaksınız???? Bunun bi alışması tada tedbiri falan yok amniyosentez yaptırdım sonuç olarak yavrum düştümü düşecekmi diye amniyosentez sonrası ayrı kabus yaşadım kii asla aldırmak istemiyordum... 40 gün sonra amniyosentez sonucu çıktı meleğim tertemizdi.... Ve malesef ki ben onu bu salak test yüzünden stresten mahvetmiştim.... Demem o ki lütfen itibar etme sonra sana bir sürü kapı açana gidiyorsun diyorsunki re bu temiz çıktı birsürü kötü seneryo anlatmıştınız şaka gibi yüzüne bile bakmadan şey yaa zaten burnu varmış ensede iymiş biz tedbiri aldık demezlermi ölürmüsün öldürürmüsün... Lütfen takılma unutma bu test bir tarama seninki de bu sisteme takılan bi rakam ayriyeten bu istatistik rakamlar türk kadınlarına değil fakir ve yoksul ni azınlıktan alınan kan testleriyle oluşturan bir teori bunu doktorasını yaptım yeminle bak sabırlı ol 20 haftalık ayrıntılı ultrasyon gir tırnağına kadar gör kuzunu için rahat etsin bak ben yapmadım bile bebişini asla üzme lütfen bol dua et sadaka verBende tek avuntu şuan için ultrasonda sıkıntı çıkmaması . Salı gününü bekliyorum artık de randevum var bakalım ne diyecek .
Canım benim geceleri bacaklarım çekiliyordu aniden uyandırıyodu beni magnezyum içtim ani çekilmelerim bitti ama sabahları yinede müthiş bir gerilme ihtiyacı var doktoruna bir danış gerekli görürse sanada mg başlatabilirMagnezyum neden kullanıyorsun Can'ım? Benim de çok ciddi kasılmalarım var özellikle sağ bacağımda. Biraz yorulsam üstüne basamıyorum topallıyorum resmen sağa sola dönerken bile çok zorlanıyorum. Şimdiden böyleyse ilerleyen haftalarda napayım bilmiyorum. Biraz araştırdım magnezyum eksikliğinden olabiliyormuş.
Sen de yaşadın mı böyle sıkıntılar?
Bak bi arkadaşım da vicks önermişti ben hamilelikte kullanılmıyo diye biliyordum. Doktoru ona sıcak suyun içine ufak bir parça vicks atıp erit onu koklar gibi yap demiş açılıyormuş. direk burnuna süren de var koku çok keskin zararı olabilir ama uzaktan denenebilir. Bir de eğer boğazında ağrı varsa adaçayını demle o çayla beraber boğazına gargara yap enfeksiyona iyi geliyor.Gerçekten çok zor 2 gecedir uyuyamıyorum gözlerim balon gibi oldu. Suratım şişti resmen tıkanıklıktan. Sorucam bugün eczaneye ilaç son çare kullanmak istiyorum çünkü şu 3 aylık süreçte çok hastalandım 4,5 senedir toplasan böyle hasta olmamışımdır. Bugün hemen eczaneden alayım.
Bak bi arkadaşım da vicks önermişti ben hamilelikte kullanılmıyo diye biliyordum. Doktoru ona sıcak suyun içine ufak bir parça vicks atıp erit onu koklar gibi yap demiş açılıyormuş. direk burnuna süren de var koku çok keskin zararı olabilir ama uzaktan denenebilir. Bir de eğer boğazında ağrı varsa adaçayını demle o çayla beraber boğazına gargara yap enfeksiyona iyi geliyor.
Amannnn yok be ıkınızde bmm ıcın saf ve temızsınız ayıramadım sızı dersın sendeAslinda ayni anlamdalar oyuzden oyle soyledi canim duru= berrak berrak = duru anlaminda farkli isimlerde oldugunicin buyuuunce kizarlar sana ayni anlamda niye isim koyuyorsun anne derler dedi
teşekkür ederim canım,inşallah hepimiz sağlıcakla kucağımıza alırız.Hayırlı olsun güzel kızın canım.
Burun falan enEki Görüntüle 2066235 @sofiarya Canım bir foto yolluyrum bak bu da ultrasondan sonra verdiği kağıt. Seni çok yordum kusura bakma ne olur .
Valla ultrasonda herşey iyi maşallahEki Görüntüle 2066235 @sofiarya Canım bir foto yolluyrum bak bu da ultrasondan sonra verdiği kağıt. Seni çok yordum kusura bakma ne olur .
Canım aslında lansinohu da silmene gerek yok bebeğe bi zararı yok. Ama yine de bebeğe krem gibi bişey emzirmek istemediği için herkes siliyor. Bide gerçekten göğüs ucu nemlendirmeye 7. Ayda başlamk lazımmış ki çocuk doğdugunda göğüs hazır olsun. Yoksa bu sıkıntıyı herkes yaşıyor gibiF fcevriye canım yeterli tabi ayvaların cekirdeklerni at buzluga o zamanda cıkar buzu cözülsün sonrada koy bi kavanoza suyun icine ama su cok dolu olmasın tabi kapat agzını bi gün sonra jel gibi oluyo zaten bende yapmıstım süper bişey arkadasında dediği gibi cocuk emse bile sıkıntı yok lansinohu filan hep temizlemek gerekiyo emzirmeden
Bak canım başına gelen bilir bu işi tıp dili bilmem ben açık konuşayım eşekten düşeni eşekten düşen anlar biliyorum... Geçen sene tam bu ay sonucum çıktı ikili test 1:50yani seninle aynı nerdeyse bütün doktorlara gittim fakültesi araştırması özeli her gittiğim şu özel olan test kağıdını uzattı elime tedavi dedim yok dediler alma yada yaşatma dediler... Sonuç olarak..en son artık boş konuşanlara uydum ne hakkın var onu doğurmaya insana benzemezse nolcak ya başka hastalığı varsa dediler noldu amniyosentez yaptırdım dedimki ay bari bilgim olsun hazırlıklı olayım... Bu işin hazırlık aşaması olan arkadaşlara sesleniyorum nasıl alışacaksınız???? Bunun bi alışması tada tedbiri falan yok amniyosentez yaptırdım sonuç olarak yavrum düştümü düşecekmi diye amniyosentez sonrası ayrı kabus yaşadım kii asla aldırmak istemiyordum... 40 gün sonra amniyosentez sonucu çıktı meleğim tertemizdi.... Ve malesef ki ben onu bu salak test yüzünden stresten mahvetmiştim.... Demem o ki lütfen itibar etme sonra sana bir sürü kapı açana gidiyorsun diyorsunki re bu temiz çıktı birsürü kötü seneryo anlatmıştınız şaka gibi yüzüne bile bakmadan şey yaa zaten burnu varmış ensede iymiş biz tedbiri aldık demezlermi ölürmüsün öldürürmüsün... Lütfen takılma unutma bu test bir tarama seninki de bu sisteme takılan bi rakam ayriyeten bu istatistik rakamlar türk kadınlarına değil fakir ve yoksul ni azınlıktan alınan kan testleriyle oluşturan bir teori bunu doktorasını yaptım yeminle bak sabırlı ol 20 haftalık ayrıntılı ultrasyon gir tırnağına kadar gör kuzunu için rahat etsin bak ben yapmadım bile bebişini asla üzme lütfen bol dua et sadaka ver
Direk burnuna sürme zaten ben geçen eşimin sırtına sürdüm biraz. kokudan boğuluyodum çok keskin rahatsız ediyo. Sudaki buharı dene sen yine. Olmadı okaliptuslu bebek damlasını sor eczaneye.Adaçayı hiç aklıma gelmedi evdede var yapayım gidince gargara. Bende buhar yapılmıyodur diye yapmadım vicksi buhar olarak evde birde onu deneyim çünkü sürmek burnumu açmadı sağolasın canım çok
benimki tutmuş gözüküyor.Kızlar cinsiyet kesinleşenler cin takvimi filan tuttu mu ne tuttu ne tutmadı yazsanıza
Canım içini ferah tut inşallah sağlıklıdır bebeğin. Zaten stres hem bebeğe hem sana daha çok zarar verir. Amniyosentezi de iyice araştırmadan karar verme. Olmadı fetal dna yı yaptır onda karından sıvı alımı yok.Şşmdi doktorum aradı çarşamba gel perinatologla konuşalım bakalım ama acil amniyosentez yapılması lazım dedi . Hepinizin dualarına talibim
Ya su cati muayenesinden cok cekiniyorum birileri sagolsun kotu seyler anlattida.. zor degildir umarim :)Ben doktora sordum canım, günde yarım saat normal tempoda yürüyüş şart dedi, istersen uzman birinin eşliğinde hamile pilatesi ya da yogası yapabilirsin dedi. Normal Doğum istiyorum dedim çok güldü ilerleyen vakitlerde çatı muayenesi karar verir ona, sen yürüyüşünü mutlaka yap gerisi kolay dedi sonra da
Evet tabiki benimde oyle rahim genisledigi icin sertlik olusuyor ordaKizlar alt karnimda bi sertlik var. Hamilelikten mi acaba. Daha bebek hareketlerini hic hissetmiyorum.
Canım demir haplarının genel olarak bi kabızlık gibi etkisi var bildiğim kadarıylaGyno ferro sanol ya da demir hapı kullananlar nasıl kullanıyo. Eczane akşam yatmadan demiş. Ama doktorum kahvaltıdan 2 saat sonra portakal suyuyla iç dedi. O şekilde içiyorum. Ama karnımda ağrı yapıyo.ve davul gibi şişiriyo karnımı. Bu sefer karnımın ne sebepten ağrıdıgını çözemiyorum. Başka bişey olsa haptan diyip önemsemeyeceğim. Siz nasıl içiyosunuz.
Demiştim canım amniyosentez yaptırmaktan korkma sonra biraz dikkat etmen gerekiyor bi kaç gün ağrılı bir işlem değil normal bir iğne acıdı sinek ısırığı gibi kendini biraz korursun geçer gider sonuçta zaten temiz çıkıcak İnşallah dua edicez hep beraber inşallah Rabbim evladını saba sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü kılsın bu bir imtihan canım Allah huzuruna bekler duayaŞşmdi doktorum aradı çarşamba gel perinatologla konuşalım bakalım ama acil amniyosentez yapılması lazım dedi . Hepinizin dualarına talibim
Haklısın cnm ben onu akıl edemedim mesela ilkte bunda yapıcam insallahCanım aslında lansinohu da silmene gerek yok bebeğe bi zararı yok. Ama yine de bebeğe krem gibi bişey emzirmek istemediği için herkes siliyor. Bide gerçekten göğüs ucu nemlendirmeye 7. Ayda başlamk lazımmış ki çocuk doğdugunda göğüs hazır olsun. Yoksa bu sıkıntıyı herkes yaşıyor gibi
Bol yürüyüş yap yokuş cik ve merdiven cik varsa imkanın benim ilk gerçekten de çok zor oldu hiç birşey yapmiyodm koydeyfim evden dışarı çıkmıyor dum ev işi çok yapiyodum ama fayda göremedim ikinci İst geldim hiç durmadan yürüyüş yapıyordum.bulundugmuz binada yüksek katliydi üst kata kadar çıkıp inoyodm nasıl doğum oldu anlamadimhanımlar merhaba,
benim de bir kızçem oluyor.
biliyorum erken ama şimdiden normal doğum için neler yapılabilir çünkü bazı tanıdıklarım mutlaka yürü yoksa bebek içerde kımıldamaz sezeryan yaparlar dedi.
tabi yine o anki koşullar neyi gerektirirse o olur ama tecrübeli olanlarınızdan bilgi almak isterim ilk gebeliğm çok cahilim her konuda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?