2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kizlar ufak ifak alisverise baslayaniniz varmi
Canım ben henüz bişey almadım ama babynest emzirme yastığı yaptıracağım onların modellerimi falan belirledim yaptıracağım kişiyle falan konuştuk beşiğide internetten beğendik mağazada görüp alacağız sma daha çok erken olduğu için acele etmiyorum lohusa seti ve südlü hastane çıkışınıda beğendim görüştüm ama henüz yaptırmam

Calisiorum cnm ama rapor isticem doktorum zaten verim diordu sagolasin insallah hepimiz saglikla aliriz kucagimiza

Arkadaslar hepiniz folik asiti biraktiniz mi.ben 14. Haftada sadece multivitamin decavit verdi doktor?

Bende 13. haftada folik asiti birakabilirsin vitamin kullanmaya basla dedi ve Decavit verdi. Saglik ocaginda kan hapi verdilermi diye sordular yok dedim, ihtiyac olabilir bi kan tahlili yaptir ona gore bakalim dedi daha yaptirmadim ama 3 hafta sonra randevum var ozaman soracam kendi doktoruma.

Bende de ilk hamileliğimde olmustu, kum dökmüştüm. Tabi ki herkes de farklı bir sebebi olabilir.

Annemde idrar yollarina baktiralim dior yarin bi tahlil vereyim
Geçmiş olsun. İdrar yolları olabilir diyecektim ben de. Kasılmayı bile tetikliyormuş idrar yolu. Bir de asla uzanma canım araştırırsan çok tehlikeli olduğunu göreceksin. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın.

Kızlar kızım 2.5 yaşında ağlama krizleri dönemi başladı ve resmen başedemiyorum. Güya çocuk gelişimciyim ama terzi kendi söküğünü asla dikemiyormuş. Arada hala kasılma ağrı oluyor Cuma dr a gittim yine kasılma var rahimde. Ayakta durma diyor doktor ama kızımla ne mümkün. Eşim yardımcı olduğu halde illallah ettiriyor bize. İki çocuk annesi olmak beni çok korkutmaya başladı. Bu konuda biraz desteğe ihtiyacım var sanırım
Araları küçük büyük olayına pek inanmıyorum ilk çocuk büyük de olsa kıskanıyor. 5 yaşında öğrencim var altına yapmaya başladı kardeşi oldu diye. Annesiyle uyumaya başlamış. Bunlar hep normal süreçler biliyorum ben de yaşayacağım erken de olda geç de olsa. Ama bebek doğumca bu ağlama krizleri biter mi acaba ya. Çok kötü ağlıyor sakinleşmiyor. Bana bir el atın nolur

Herkese merhaba nasılsınız ? Bugün inanılmaz tuhaf bir şeye takmış durumdayım karnım küçülmüş sanki , üç ay önceki gibi acaba diyorum bişey mi oldu . Kötü düşünme bebişko iyi diyorum sonra bilemedim varmı benimle ayni durumda olan yoksa ben depresyona mı girdim acaba

Benim ilk bebiş olacak durumuna akıl fikir veremem belki ama sabırlı olmanı bu süreci atlatacağını söyleyebilirim. Çocuk gelişimi ile ilgili yazılara denk gelmiştim kardeşi olacağını öğrenen çocuklar bu hıysuzlukları yapıyormuş , ama onlara asla kızmamak gerek

Kizlar ufak ifak alisverise baslayaniniz varmi
Bi çorabı bile Yok bebeğimin daha kayıp yaşayan arkadaşlarım çok oldu o sebeple geciktiriyorum psikolojik bir şey bu bir de eşimden uzaktayım şu an o da çok heves ediyor bekle beraber alalım diyor , birazda onu bekliyorum açıkçası ama ilk alacağım bebek arabası , beşiği yada oda takımı olacak kıyafetleri sonra alıcağını . Bahar bebeği olacak bizimkiler şimdi mağazalarda çok model yok yenidoğan şeti dışında.sanki mart gibi kıyafet almak daha mantıklı gibi

Ilk aylardaki karin sisligi bebekten degil gazdan dolayi oluyor bendede siskinlik var hep ama bazen daha buyuk bazen daha kucuk oluyor karnim. Ayakta kaldikca buyuyor normal bence sendeki kuculmelerde gazin azaldigi icin olabilir

Ilk aylardaki karin sisligi bebekten degil gazdan dolayi oluyor bendede siskinlik var hep ama bazen daha buyuk bazen daha kucuk oluyor karnim. Ayakta kaldikca buyuyor normal bence sendeki kuculmelerde gazin azaldigi icin olabilir
Ya bende öyle düşündüm ilk ama gynoferrosanol kullanıyorum kabızlık yapıyor yani bağırsaklar vs. O biçim şu aralar belki de ama olabilir haklısın, çok teşekkür ediyorum

Bebekle alakası yok canım klasik sendromlar...aradaki yaş farkı anneye yarayan bir şey benim oğlum 5buçuk yaşında her işini kendi görüyor ne bulsa yiyor yatsam da sorun olmuyor yani eskisi gibi kucağımda değil aşırı ilgi istemiyor resim yapıyor ödev yapıyor yap boz yapıyor...kardeşi olduğunda illa ki olur kıskançlıklar ama ben onu da sürece katarak hallederim diye düsünüyorum bol bol kucağina alır bez getirir falan...sana gelince sebepsiz ağlama krizlerini bastırmaya çalışma o anda ikna etmek için konuşmaya çalıştıkça şiddetleniyor belki de ağlayıp rahatlamaya ihtiyacı vardır, istediğini yaptırmak için ağlıyorsa sakin bir zamanında ağlayarak seni ikna edemeyeceğini kesin bir dille anlat hayırsa hayırdır, mesela 1 dondurma istedi yedi 2.istedi hayır çatlayana kadar ağlasa da susacak ve bunun doğru bir yöntem olmadığını anlayacak...sen sakin ol onu susturmak için çirpınma dikkat dağıt, o anda normal bir şekilde eşine bir şey anlatmaya başla, mesela bugün balkonumuza bir kuş kondu tüyleri maviydi çok güzeldi acaba ne kuşuydu keşke sen de görseydin ama uçtu gitti...gibi gibi

Şimdiden hayırlı olsun aldıkların canım. Araba yada odası konusunda fikir edindin mi hiye cim ? Ne düşünüyorsun ?
Teşekkür ederim canım. Evet kanz marka cok kullanışlı olduğunu söylüyor cevremdekiler hem yatak hem dik oturma fonksiyonu olanları. Oda konusu şöyle, ilk başta çok hevesliydim aslında bebek odası yapmaya ama ablam çok gereksiz masraf olacağını söyledi. Biraz büyüyünce normal çocuk odası yaparsın dedi benim de aklıma yatti. Şimdilik sadece beşik almayı düşünüyoruz. Park yatak olanlardan daha sonra katlanıp kaldirilabiliyormus. Onuda ortak bir renk almayı düşünüyorum inşallah kardeş düşünürsek o zamanda kullanmak için. Böyle canım sen nasılsın almaya başladın mı birşeyler.

Alışverişe başlamadım hiç , annemlerdeyim eşim uzakta bekle beni Ocak şubat gibi Alırız diyor onu beklemedeyim anlayacağın. Ya benim şöyle bir sorunum var evimizde yatak odası çok ufak , gardrop yatak şifonter zar zor sığmıştı odaya karyola alamıyorum ufak bir beşik hatta anne yanı olan portatif çözümler anca benim tarafıma sığabilir. Başka türlü bizim odada dönmek bile zulüm. Birde ufak odam var yatak odamın dibinde şu an orda çamaşır askısı ütü masası süpürge var . Acaba diyorum onları boşaltsam orayabir karyola iki kapılı bir gardrop mu alsam . En azından bebek yanımda uyuşa bile döküntüsü eşyası odasında durur temiz bi şekilde . Bu fikrime masraf olur diyen var çocuk senle yatcak uzun süre diyen var . Birde şu anne yanı yatakları çok ufak hani beşik yerine geçmez tabi ama bende çok kararsızım ne yapacağımı bilmiyorum . Kendi dolabımda yada şifonterimde bebeğe yer ayırabilseydim hiç düşünmiyecektim fakat evde depolama alanı sorunsalı var bu sebeple bebeğe yerde veremiyorum yatak odasındaki dolaplarda. İkea dam falan mı alsam bir beşik bir dolap bilemiyorum . Fikirlere açığım bana akıl erin ya

Dilaraginosss birde bez konusu var canım epey bir kişiden bez stoğu yapmami indirimleri takip etmemi söylediler. Molfix ve Prima ikisinden de karışık alicam çünkü bazen vücudu her bezi kabul etmeye biliyormuş pişik oluyormuş.

Ya canım ben bu konuda başka bi fikir sunayım sana. Banada tecrübeli arkadaşlarım bir paket yenidoğan al gerisini bebeğinin durumuna bakıp al dediler . Çocuğun nasıl kilo artışı olacağını ve cildinin ne tepki vereceğini bilmediğimizden stok yapmak mantıklı değilmiş. Yeni doğan ve 1 numaradan birer paket alsan daha iyi olmaz mı ? Onların içinde 100 e yakın var zaten. Ha ıslak mendili alt açma bezleri ve pamuklardan çokça stokla . Bezi beklemeni öneririm ben öyle yapıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…