- 7 Ocak 2014
- 3.767
- 3.477
- 248
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #11.741
Olsun canım Allah o sabrı gücü de vericek sana , gebesin hormonlar tavan çok dolduysan normaldir . Kolaylıklar diliyorumKardeşi olacağını bilmiyor söylemedik bu yüzden. Bazen sabrım taşacak gibi oluyor eşime bırakıp gidiyorum ama daha çok ağlıyor. Kurallı olmaya çalışıyorum ama kızan bir anne değilim. İnşallah sabırlı olabilirim bazen dolacak taşacak gibi oluyorum.
Bu zamanda çocukların olanakları o kadar fazla ki artık mutlu edemiyoruz onları. Yeri geldi oğlum istemeden ben aldım bazı oyuncaklarını. Hep eksik kalmasın düşüncesi var bizde ama yanlış yapiyoruz. Bazi seyler eksik olmali bence. Eksik olmaması gereken tek şey sevgimiz olmalı. Bu arada şunu da Adem güneşin kitabında okudum. Çocuklarınızı yeri gelince sevin. Aşırı sevgide çocuğu şımarık doyumsuz memnuniyetsiz yapar diyor. Anlicagin orta yolu bulmak çok zor. Biz eskiden sokaklarda arkadaşlarımızla oynardık enerjimizi atardık. Simdi çocuklarımızı apartman dairesine tıktık. Arada bir oyun alanlari ya da parktalar. Düzenli oynadıkları arkadaşları yok. Paylaşmayı sosyalleşmeyi bilmiyorlar doğal olarak. Bu da onların agresif sinirli çocuk olmalarına neden oluyor.Of aynı şeyleri yazmışsın işte rahatlıyorum okuyunca. Ben iyi anne değilime bağlıyorum sanırım hamilelikten ama okuyunca çocukla alakalı diyorum. Dediğin gibi ağlayıp bağırıp hasta oluyor İnan. Şişiyor gözleri mosmor birebir aynı şeyleri yazmışsın. Bizim de anneanne gidecek bize kalacak herşey ama Allah sağlık verdin böyle mutsuz bir çocuk olmasın o beni kahrediyor. Hiç mi mutlu edemiyoruz diye düşünüp duruyorum.fıtrat pedagojisi kitabını okuyorum ben de canım. Onu da okuyacağım muhakkak ama sağol
Valla biri bitiyor biri başlıyor Allah eksikliklerini gostermesin ama bence büyüdükçe daha iyi...3 yaşından sonra bizim biraz ufak tefek çatışmalarımız oldu oğlumla çünkü babası çocuk ne isterse yapıyordu vursa kırsa gülüyordu sadece ben hayır diyor gibi oldum ama zamanla çocuk anlıyor kendisi de muhakeme ediyor geçen babasına diyormuş ki para biriktirelim de anneme araba alalımBebeği bilmiyor zaten canım haklısın klasik sendromlar. Ben liğini kurmak ispatlamak istiyor bana. Herşeye eyvallah ana kardeşi olunca sabredebilmek miyim bukadar. Dün dediğini farkettim eşim açıklamaya çalıştıkça daha çok bağırıyor kızıyor bize bazen vuruyor. Ben susmaya çalışıyorum dikkatini dağıtıp başka bileyle kandırmaya karşıyım ama dediğini deneyip eşimle konuşacağım. O işe yarar kesin :) bak aklıma gelmemişti işte bu tepki vermiyorum kesinlikle açıklamaya çalışıyorum sonradan ama şuanlık nafile anlamıyor. Tek bilmek istediğim bu sendromlar geçecek değil mi
Sen merak etme geçecek o anda o seni dinlemiyor anlamıyor üstünden biraz zaman geçip sakinleştiğinde anlatırsın ama o anda değil orda bir kriz var ve sizin eliniz ayağınıza dolaştıkça kriz yaratmaya devam edecek hatta daha şiddetlilerini...sen eşine anlatırken bi bakacaksın susmuş sizi dinliyor...cambazlık yaptırır bu bacaksızlar insanaBebeği bilmiyor zaten canım haklısın klasik sendromlar. Ben liğini kurmak ispatlamak istiyor bana. Herşeye eyvallah ana kardeşi olunca sabredebilmek miyim bukadar. Dün dediğini farkettim eşim açıklamaya çalıştıkça daha çok bağırıyor kızıyor bize bazen vuruyor. Ben susmaya çalışıyorum dikkatini dağıtıp başka bileyle kandırmaya karşıyım ama dediğini deneyip eşimle konuşacağım. O işe yarar kesin :) bak aklıma gelmemişti işte bu tepki vermiyorum kesinlikle açıklamaya çalışıyorum sonradan ama şuanlık nafile anlamıyor. Tek bilmek istediğim bu sendromlar geçecek değil mi
Doktor bana vitamin verdiginden beri ben doktora sormadan biraktim folik asiti. Cunku vitaminlerin icinde de var. Ben de decavit ve gyno ferro sanol kullaniyorum donusumlu. İkisinin icinde de folik asit var. Ekstra almaya gerek yok her seyin fazlasi zarar. Benim bu iki ilaci bile beraber kullanmam lazimdi ama ben kafama gore birgun birini birgun digerini kullaniyorum.Arkadaslar hepiniz folik asiti biraktiniz mi.ben 14. Haftada sadece multivitamin decavit verdi doktor?
Biz cinsiyeti henüz tam ogrenemeyenlerdeniz:) erken alisveris iyi degil derler ama ben de 4. Ay bitince ufak ufak baslicam.sonradan hepsine birden butce yetmiyor:)
Başladık canım. Hoşuma giden bir kaç şey aldim. Cinsiyet tam belli olunca büyük parçalara başlamayı düşünüyorum
Canım ben henüz bişey almadım ama babynest emzirme yastığı yaptıracağım onların modellerimi falan belirledim yaptıracağım kişiyle falan konuştuk beşiğide internetten beğendik mağazada görüp alacağız sma daha çok erken olduğu için acele etmiyorum lohusa seti ve südlü hastane çıkışınıda beğendim görüştüm ama henüz yaptırmam
Mantıklı aslında. Ben o ilk 6 ay bebeği nasıl uyutacağımdan muzdaribim odam çok küçük chicco next 2 me anca sığar herhaldeBeşik konuşulmuş
Ben montessori oda yapıcam, yatağıyla her şeyiyle
6 ay kadar anne yanı beşiğinde yatırıcam, chicconunki çok kullanışlı
Sonra odasına geçiricem, planım bu yönde
Montessori daha büyükken yapılıyo ama eninde sonunda öyle yapmak istediğim için şimdiden yapıcam
Yürüme çağına kadar yatağın kapı kısmını kapatırım, sonra açarım kendi istediği gibi çıksın girsin
Bende lohusa geceliklerine bende bakıyorum ama kilom ne durumda olacak onu bilmiyorum. Şimdiki olculerinize goremi aldınız.Bende ayrintiliya kadar beklim diyorum bana erkdk dediler ama erkek kiyafeti bakdim icimden hic almak gelmiyor oysa dusumdeyken bunu kesin almalim derdim. Yarin tekrar cinsiyet sorcam simdilik kendi lahusa gecelik gibi seyler aldim bende.
Bi çorabı bile Yok bebeğimin dahakayıp yaşayan arkadaşlarım çok oldu o sebeple geciktiriyorum psikolojik bir şey bu bir de eşimden uzaktayım şu an o da çok heves ediyor bekle beraber alalım diyor , birazda onu bekliyorum açıkçası ama ilk alacağım bebek arabası , beşiği yada oda takımı olacak kıyafetleri sonra alıcağını . Bahar bebeği olacak bizimkiler şimdi mağazalarda çok model yok yenidoğan şeti dışında.sanki mart gibi kıyafet almak daha mantıklı gibi
Bende lohusa geceliklerine bende bakıyorum ama kilom ne durumda olacak onu bilmiyorum. Şimdiki olculerinize goremi aldınız.
Can'ım chicco nun anne yanı çok küçük. Çok kısa zaman kullanabilirsin. Ayrıca ben bebeğin özellikle yaşına girene kadar anne baba odasında yatması taraftarıyım.Alışverişe başlamadım hiç , annemlerdeyim eşim uzakta bekle beni Ocak şubat gibi Alırız diyor onu beklemedeyim anlayacağın. Ya benim şöyle bir sorunum var evimizde yatak odası çok ufak , gardrop yatak şifonter zar zor sığmıştı odaya karyola alamıyorum ufak bir beşik hatta anne yanı olan portatif çözümler anca benim tarafıma sığabilir. Başka türlü bizim odada dönmek bile zulüm. Birde ufak odam var yatak odamın dibinde şu an orda çamaşır askısı ütü masası süpürge var . Acaba diyorum onları boşaltsam orayabir karyola iki kapılı bir gardrop mu alsam . En azından bebek yanımda uyuşa bile döküntüsü eşyası odasında durur temiz bi şekilde . Bu fikrime masraf olur diyen var çocuk senle yatcak uzun süre diyen var . Birde şu anne yanı yatakları çok ufak hani beşik yerine geçmez tabi ama bende çok kararsızım ne yapacağımı bilmiyorum . Kendi dolabımda yada şifonterimde bebeğe yer ayırabilseydim hiç düşünmiyecektim fakat evde depolama alanı sorunsalı var bu sebeple bebeğe yerde veremiyorum yatak odasındaki dolaplarda. İkea dam falan mı alsam bir beşik bir dolap bilemiyorum .Fikirlere açığım bana akıl erin ya
Can'ım bez stoklamayı hiç kimse önermiyor. Beş ne kadar kaliteli olursa olsun her bebeğin teni farklı olduğundan en iyi bez bile pişiğe neden olabiliyormuş.Dilaraginosss birde bez konusu var canım epey bir kişiden bez stoğu yapmami indirimleri takip etmemi söylediler. Molfix ve Prima ikisinden de karışık alicam çünkü bazen vücudu her bezi kabul etmeye biliyormuş pişik oluyormuş.
Montessori tarza bayılıyorum. Allah nasip ederse 1.5-2 sene sonra ben de düşünüyorum onu. Ve kesinlikle ev tipi ana kucağı olmazsa olmaz. İlk alacağım şeylerden biri. Hatta önerilen bi model var. Onu ekleyeyim fikir olsun herkeseKızlar beşik konusu konuşulmuş. Görüntü olarak hoş olmasa da en kullanışlı olan park yataklar. Oğlum şuana kadar onda yattı. yaza doğru montesorri tarzı yatak yaptıralım diyoruz. Park yataklar 3.5 yaşına kadar kurtarıcı. ilk 6 ay orta katta yatiyor bebek. tutunup kalkmaya başlayınca yatağı zemine indiriyorsunuz. Bir de kafasını çarptı etti derdi yok. oğlum çok deli yatiyor onu anca park yatak paklarmış diyorum hep. Bir de biz ilk 5 ay için ev tipi ana kucağı kullandık. Gece de onda uyudu. Alıp emzirmem kolay oluyordu. sonra onu bir arkadaşım istedi ve 2 yıldır geri vermedigeçen gün arıyor ana kucağını biz baya eskittik size doğum hediyesi olarak başkasını alıcaz falan dedi. Ama bizim ana kucağıni vermesi gerekirdi. Tabiki bisey diyemedim ama eskise bile zaten en fazla 4-5 ay kullanılan bisey. idare ederdik tekrar. Neyse artık sağlık olsun dedim. Sizin de aklınızda olsun Ev tipi ana kucağı olmazsa olmazlar arasında.
Ya canım ben bu konuda başka bi fikir sunayım sana. Banada tecrübeli arkadaşlarım bir paket yenidoğan al gerisini bebeğinin durumuna bakıp al dediler . Çocuğun nasıl kilo artışı olacağını ve cildinin ne tepki vereceğini bilmediğimizden stok yapmak mantıklı değilmiş. Yeni doğan ve 1 numaradan birer paket alsan daha iyi olmaz mı ?Onların içinde 100 e yakın var zaten. Ha ıslak mendili alt açma bezleri ve pamuklardan çokça stokla . Bezi beklemeni öneririm ben öyle yapıcam
Lohusa geceliğinin bedenini nasıl seçiyorsunuz ? Ben bedenimi kestiremiyorum olur mu o zaman acaba ?Beninde dusumden sebeb alamiyorum. Ama lagusa gecelik aldim bide kapi susu yapmak icin harf felan ama ayrinti bekliyirum. Yapmadan once yinede
Sorumun cevabı buradaymış tamamdırSoyle yaptim ben kizimdayken m2 beden giymistim. Zaten alirkende az cok tahmin oluyor icine cok rahat sihacami dusunuyorum beden genis genis. Bide alt ust takim aldim. Onuda m beden aldim cunku digeri oyle almistim bide ben hamile kalmadan once cok kilo vermistim 36 bedene dustum. Asiri zayiflamis kilo alamiyordum. Suanda tabi bide hamile kalmadan once hani emzirmede bitmus herseyi o kadar ve kucuk aldim icin giymeye pek birseyim kalmadi. Ama bende kilo alanlardanim. Hamileyken kizimda 17 kilo 85 gram aldim. Bundada bekliyorum hatta gecerim gozuyle bakiyorum. Yani xs bedenden m beden geciyorum gibi dusun bide lahusa gecelikde m2 yaziyor normal mden bile genis gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?