2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Olsun canım Allah o sabrı gücü de vericek sana , gebesin hormonlar tavan çok dolduysan normaldir . Kolaylıklar diliyorum

Bu zamanda çocukların olanakları o kadar fazla ki artık mutlu edemiyoruz onları. Yeri geldi oğlum istemeden ben aldım bazı oyuncaklarını. Hep eksik kalmasın düşüncesi var bizde ama yanlış yapiyoruz. Bazi seyler eksik olmali bence. Eksik olmaması gereken tek şey sevgimiz olmalı. Bu arada şunu da Adem güneşin kitabında okudum. Çocuklarınızı yeri gelince sevin. Aşırı sevgide çocuğu şımarık doyumsuz memnuniyetsiz yapar diyor. Anlicagin orta yolu bulmak çok zor. Biz eskiden sokaklarda arkadaşlarımızla oynardık enerjimizi atardık. Simdi çocuklarımızı apartman dairesine tıktık. Arada bir oyun alanlari ya da parktalar. Düzenli oynadıkları arkadaşları yok. Paylaşmayı sosyalleşmeyi bilmiyorlar doğal olarak. Bu da onların agresif sinirli çocuk olmalarına neden oluyor.

Valla biri bitiyor biri başlıyor Allah eksikliklerini gostermesin ama bence büyüdükçe daha iyi...3 yaşından sonra bizim biraz ufak tefek çatışmalarımız oldu oğlumla çünkü babası çocuk ne isterse yapıyordu vursa kırsa gülüyordu sadece ben hayır diyor gibi oldum ama zamanla çocuk anlıyor kendisi de muhakeme ediyor geçen babasına diyormuş ki para biriktirelim de anneme araba alalım çok hoşuma gitti doğrusu...ben de hicbir şeyi eksik olmasın fikrine karşıyım tablet almam telefon oynatmam, satranç oynarız lego yaparız vs her şeye sahip olabileceği ve her şeyin istediği gibi olacağı bir dünya yok Koç ların Sabancı ların çocuğu değil bunlar ve eğitim doğar doğmaz başlar...çocuğa bazı şeyleri ögretmen eğitimler vermek için 5 yaşına gelmesini beklemeyin...güçlü olsunlar vara yoğa travma kriz psikolog ilaç

Sen merak etme geçecek o anda o seni dinlemiyor anlamıyor üstünden biraz zaman geçip sakinleştiğinde anlatırsın ama o anda değil orda bir kriz var ve sizin eliniz ayağınıza dolaştıkça kriz yaratmaya devam edecek hatta daha şiddetlilerini...sen eşine anlatırken bi bakacaksın susmuş sizi dinliyor...cambazlık yaptırır bu bacaksızlar insana

Arkadaslar hepiniz folik asiti biraktiniz mi.ben 14. Haftada sadece multivitamin decavit verdi doktor?
Doktor bana vitamin verdiginden beri ben doktora sormadan biraktim folik asiti. Cunku vitaminlerin icinde de var. Ben de decavit ve gyno ferro sanol kullaniyorum donusumlu. İkisinin icinde de folik asit var. Ekstra almaya gerek yok her seyin fazlasi zarar. Benim bu iki ilaci bile beraber kullanmam lazimdi ama ben kafama gore birgun birini birgun digerini kullaniyorum.

Beşik konuşulmuş
Ben montessori oda yapıcam, yatağıyla her şeyiyle
6 ay kadar anne yanı beşiğinde yatırıcam, chicconunki çok kullanışlı
Sonra odasına geçiricem, planım bu yönde
Montessori daha büyükken yapılıyo ama eninde sonunda öyle yapmak istediğim için şimdiden yapıcam
Yürüme çağına kadar yatağın kapı kısmını kapatırım, sonra açarım kendi istediği gibi çıksın girsin

Biz cinsiyeti henüz tam ogrenemeyenlerdeniz:) erken alisveris iyi degil derler ama ben de 4. Ay bitince ufak ufak baslicam.sonradan hepsine birden butce yetmiyor:)

Bende ikinciden agzim yandi daha dun bile cocuk magazasi girdim hic birsey icimden almak gelmiyor. Begenmiyomuyum neden boyleyim anlayamiyorum. Herkez hep kizina aliyorsn git bebegine bi takim al diyo. Cinsiyeti ayrintiliya kadar beklemkde istiyorum yarin tekrar cinsoyet soracagim 12 hafta 6 gunlukken soylediler cinsiyet ama kizimada hep erkek demislerdi o yuzden alisveris su sekil yapiyorum lahusa gecelimi aldim simdilik

Başladık canım. Hoşuma giden bir kaç şey aldim. Cinsiyet tam belli olunca büyük parçalara başlamayı düşünüyorum

Bende ayrintiliya kadar beklim diyorum bana erkdk dediler ama erkek kiyafeti bakdim icimden hic almak gelmiyor oysa dusumdeyken bunu kesin almalim derdim. Yarin tekrar cinsiyet sorcam simdilik kendi lahusa gecelik gibi seyler aldim bende.

Bende cocun cinsiyeti ayrintilida kesin olsun istiyorum lahusa gecelik aldim sadece bende kapi susu yapmak istiyorum kendim erkek dedikleri icin harfleri aldimm ama yie yapmadan beklemek istiyorum.

Mantıklı aslında. Ben o ilk 6 ay bebeği nasıl uyutacağımdan muzdaribim odam çok küçük chicco next 2 me anca sığar herhalde

Bende ayrintiliya kadar beklim diyorum bana erkdk dediler ama erkek kiyafeti bakdim icimden hic almak gelmiyor oysa dusumdeyken bunu kesin almalim derdim. Yarin tekrar cinsiyet sorcam simdilik kendi lahusa gecelik gibi seyler aldim bende.
Bende lohusa geceliklerine bende bakıyorum ama kilom ne durumda olacak onu bilmiyorum. Şimdiki olculerinize goremi aldınız.

Beninde dusumden sebeb alamiyorum. Ama lagusa gecelik aldim bide kapi susu yapmak icin harf felan ama ayrinti bekliyirum. Yapmadan once yinede

Bende lohusa geceliklerine bende bakıyorum ama kilom ne durumda olacak onu bilmiyorum. Şimdiki olculerinize goremi aldınız.

Soyle yaptim ben kizimdayken m2 beden giymistim. Zaten alirkende az cok tahmin oluyor icine cok rahat sihacami dusunuyorum beden genis genis. Bide alt ust takim aldim. Onuda m beden aldim cunku digeri oyle almistim bide ben hamile kalmadan once cok kilo vermistim 36 bedene dustum. Asiri zayiflamis kilo alamiyordum. Suanda tabi bide hamile kalmadan once hani emzirmede bitmus herseyi o kadar ve kucuk aldim icin giymeye pek birseyim kalmadi. Ama bende kilo alanlardanim. Hamileyken kizimda 17 kilo 85 gram aldim. Bundada bekliyorum hatta gecerim gozuyle bakiyorum. Yani xs bedenden m beden geciyorum gibi dusun bide lahusa gecelikde m2 yaziyor normal mden bile genis gibi

Son düzenleme:
Can'ım chicco nun anne yanı çok küçük. Çok kısa zaman kullanabilirsin. Ayrıca ben bebeğin özellikle yaşına girene kadar anne baba odasında yatması taraftarıyım.
Yatak odandan şifoniyeri falan çıkarıp odana beşik koyabilirsin. Bir de ikea da da anne yanı beşiği var. Üstelik yan tarafı takıp çıkarmalı boyutu da normal beşik gibi. Onu düşünebilirsin.

Can'ım bez stoklamayı hiç kimse önermiyor. Beş ne kadar kaliteli olursa olsun her bebeğin teni farklı olduğundan en iyi bez bile pişiğe neden olabiliyormuş.

Montessori tarza bayılıyorum. Allah nasip ederse 1.5-2 sene sonra ben de düşünüyorum onu. Ve kesinlikle ev tipi ana kucağı olmazsa olmaz. İlk alacağım şeylerden biri. Hatta önerilen bi model var. Onu ekleyeyim fikir olsun herkese

Kizlar benim besik bu hem sallahabiliyo hem sabitleniyo tekerlekli goturmesi rahat bu internetteki site hali kendiminkini sokup bazanin altina kaldirdim.. sonra kuracagim tekrar. Kullanmak bana nasip olmadi kosmet oglumaymis. Cunku niz yatakda 3 deli gibi yatoyoruz artik. Oglumu yanima alamayacagim

Eklentiler

• 20171119_192741.webp
    10,3 KB · Görüntüleme: 61

Bebek bezi soyle yeni dogandan 1 paket 2 numara 2 paket 3 numara 3 paket gittii kizimda. ilk 6 ay bebek cok hizli kilo aliyo bide bez degisince bebek pisik oluyo. yani ayni bezden hep gitmek lazim. Kizimda prima kullandim sonra degistim cunku primanin buyuk bezleri adi oluyo. Bende henuz almadim. Ama bi yeni dogan alirim bide iki numara felan heralde.

Ben oğlumda bebek odasi yapmadım bir şifonyer birde 3 kapılı dolap aldim yatak olarak da park yatak aldım. Dolap üzerine stickerlar aldım. park yatak çok işime yaradı 6-7 ay yatak odamızda yattı. Sonra odasina aldim hatta babam vefat edince annemlerdir kaldık uzun süre toplayıp yatagida götürdük rahat ettik. 2 yaşını geçti hala yatabiliyor

bebek hareketlerini hisseden arkadaslar nerde hissediyorsnz ben gobegimin ust tarafinda hissediyorum bu haftalarda o kadar yukarda olur mu ki gaz da deil eminim ama bilemedim ilk cocugumda hep kasık da hissetmistim

Sorumun cevabı buradaymış tamamdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…