- 7 Ocak 2014
- 3.767
- 3.477
- 248
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #11.761
işte şifonyerimi çıkarsam beşik sığar evet . Ama hem bebeğin tüm eşyalarını hem de benim ve eşimin kozmetik sağlık ve pijama çamaşır ihtiyaçlarımız diğer odada kalmış olacak . Her alt değiştirmede banyoda o odadan eşya taşıycaz mecbur hem bebişe hem bize. Diğer oda da bir nevi giyinme odası olacak. Gönlümden geçen herşey elimin altında olsundu ama sanırım öyle olamıcak. Şu an evimde değilim odamı görseniz daha iyi fikir olurdu gidince çeker koyarım fikirlerinize çok ihtiyacım olacak. Park yatak çok kullanışlı evet o Konuda çok haklısınız , chicco çok ufak kalıcak sonradan .Can'ım chicco nun anne yanı çok küçük. Çok kısa zaman kullanabilirsin. Ayrıca ben bebeğin özellikle yaşına girene kadar anne baba odasında yatması taraftarıyım.
Yatak odandan şifoniyeri falan çıkarıp odana beşik koyabilirsin. Bir de ikea da da anne yanı beşiği var. Üstelik yan tarafı takıp çıkarmalı boyutu da normal beşik gibi. Onu düşünebilirsin.
Can'ım bez stoklamayı hiç kimse önermiyor. Beş ne kadar kaliteli olursa olsun her bebeğin teni farklı olduğundan en iyi bez bile pişiğe neden olabiliyormuş.
Montessori tarza bayılıyorum. Allah nasip ederse 1.5-2 sene sonra ben de düşünüyorum onu. Ve kesinlikle ev tipi ana kucağı olmazsa olmaz. İlk alacağım şeylerden biri. Hatta önerilen bi model var. Onu ekleyeyim fikir olsun herkeseEki Görüntüle 2069361
kesinlikle aynı fikirdeyim , bende yeni doğan ve 1 numaradan 100 küsürlü olandan alıcam prima olucak sonrasında bebeğe göre gerekirse değiştirir ve beden büyütürüz .Bebek bezi soyle yeni dogandan 1 paket 2 numara 2 paket 3 numara 3 paket gittii kizimda. ilk 6 ay bebek cok hizli kilo aliyo bide bez degisince bebek pisik oluyo. yani ayni bezden hep gitmek lazim. Kizimda prima kullandim sonra degistim cunku primanin buyuk bezleri adi oluyo. Bende henuz almadim. Ama bi yeni dogan alirim bide iki numara felan heralde.
Altında benim göbek deliğimin 2-3 parmak, dışarıdan dokununca hissedilmiyor sadece içerde pıt pıt pıt gibi hemen gelip geçiyor ve düzensiz...benim de 2.bebek ve bağırsak hareketi olmadığına eminim tozdan falan 3defa hapşırıyorum sinüzit de var epey şiddetli bi hapşırık mesela hapşırıktan sonra kesin oluyorbebek hareketlerini hisseden arkadaslar nerde hissediyorsnz ben gobegimin ust tarafinda hissediyorum bu haftalarda o kadar yukarda olur mu ki gaz da deil eminim ama bilemedim ilk cocugumda hep kasık da hissetmistim
sence gobek ustunde olur mu acebaAltında benim göbek deliğimin 2-3 parmak, dışarıdan dokununca hissedilmiyor sadece içerde pıt pıt pıt gibi hemen gelip geçiyor ve düzensiz...benim de 2.bebek ve bağırsak hareketi olmadığına eminim tozdan falan 3defa hapşırıyorum sinüzit de var epey şiddetli bi hapşırık mesela hapşırıktan sonra kesin oluyor
Ben tam hareket olarak anlayamadım henüz. Sadece karnımda arada anlık bisey geziyor gibi hissediyorum. oğlumu 17. hafta da seyirme gibi hissetmiştim. Bu daha farklı ama çok düzensiz. Bugün hissedemedim mesela. Geçen gün eminim bebisti geziyordu karnımda.bebek hareketlerini hisseden arkadaslar nerde hissediyorsnz ben gobegimin ust tarafinda hissediyorum bu haftalarda o kadar yukarda olur mu ki gaz da deil eminim ama bilemedim ilk cocugumda hep kasık da hissetmistim
tam olarak nerde hissettin cnmBen tam hareket olarak anlayamadım henüz. Sadece karnımda arada anlık bisey geziyor gibi hissediyorum. oğlumu 17. hafta da seyirme gibi hissetmiştim. Bu daha farklı ama çok düzensiz. Bugün hissedemedim mesela. Geçen gün eminim bebisti geziyordu karnımda.
Bazen çok aşağıda olmasa da kasıkta ve göbeğe yakın yerde de hissettim Bence senin hissettiğin bebiş. Benim de bugün aşağıda agrım var ya. resmen rahim ağrıyor sanki zor yürüyorum neden acabatam olarak nerde hissettin cnm
Lohusa geceliğinin bedenini nasıl seçiyorsunuz ? Ben bedenimi kestiremiyorum olur mu o zaman acaba ?
Can'ım biz de birkaç aya taşınıyoruz. Tarih belli değil ev aldık ne zaman teslim edilirse. Orası da şimdiki evim gibi 2+1 ama çok çok küçük. Hele yatak odası bu evimdeki odanın yarısı nerdeyse. Benim içinde aynı durum olacak. Üstelik benim gelen gidenim çok oluyor diğer odayı giyinme odası gibi kullanmam da zor eşyam çok.işte şifonyerimi çıkarsam beşik sığar evet . Ama hem bebeğin tüm eşyalarını hem de benim ve eşimin kozmetik sağlık ve pijama çamaşır ihtiyaçlarımız diğer odada kalmış olacak . Her alt değiştirmede banyoda o odadan eşya taşıycaz mecbur hem bebişe hem bize. Diğer oda da bir nevi giyinme odası olacak. Gönlümden geçen herşey elimin altında olsundu ama sanırım öyle olamıcak. Şu an evimde değilim odamı görseniz daha iyi fikir olurdu gidince çeker koyarım fikirlerinize çok ihtiyacım olacak. Park yatak çok kullanışlı evet o Konuda çok haklısınız , chicco çok ufak kalıcak sonradan .
kesinlikle aynı fikirdeyim , bende yeni doğan ve 1 numaradan 100 küsürlü olandan alıcam prima olucak sonrasında bebeğe göre gerekirse değiştirir ve beden büyütürüz .
Lohusa geceliğinin bedenini nasıl seçiyorsunuz ? Ben bedenimi kestiremiyorum olur mu o zaman acaba ?
Benim yatak odamda küçük bu yuzden diger kucuk odayi giyinme odasi yaptim dolap orda duruyor ütü camasirasma falanda orda. Bu sayede yatak odam oldukca genisledi besikde kolayca sigar bu sayede. Odandan buyuk dolabi cikarabiliyorsan bunu dusunebilrsinişte şifonyerimi çıkarsam beşik sığar evet . Ama hem bebeğin tüm eşyalarını hem de benim ve eşimin kozmetik sağlık ve pijama çamaşır ihtiyaçlarımız diğer odada kalmış olacak . Her alt değiştirmede banyoda o odadan eşya taşıycaz mecbur hem bebişe hem bize. Diğer oda da bir nevi giyinme odası olacak. Gönlümden geçen herşey elimin altında olsundu ama sanırım öyle olamıcak. Şu an evimde değilim odamı görseniz daha iyi fikir olurdu gidince çeker koyarım fikirlerinize çok ihtiyacım olacak. Park yatak çok kullanışlı evet o Konuda çok haklısınız , chicco çok ufak kalıcak sonradan .
kesinlikle aynı fikirdeyim , bende yeni doğan ve 1 numaradan 100 küsürlü olandan alıcam prima olucak sonrasında bebeğe göre gerekirse değiştirir ve beden büyütürüz .
Tracy Hogg "Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler " . oğluma hamileyken alıp okuduğum bir kitap. Bilmedigim birçok şeyi bu kitaptan öğrendim. Emzirme, Beslenme, bebeklerde uyku düzeni, Tuvalet eğitimine kadar ne ararsan bu kitapta var. Ara ara hala açıp faydalandigim kısımlar oluyor. Herkeste bulunması gereken bir kitapKızlar önereceğiniz kitaplar var mı? Okuduğunuz ve beğendiğiniz? Bu süreçte işimize yarayacak...
Bir arkadaşım "mahallenin en mutlu bebeği" ni tavsiye etti. Onu sipariş vericem. Varsa beraberinde başka kitaplarda sipariş vereyim istiyorum.
Benim eşimde ağırdan alıyor. Havuzlu hanı duymuş gidip hepsini birden ordan alırız diyor.Niye bu kadar erken alıyorsunuz. Tabii sonra birden hepsini almak bütçeyi sarsıyor ama almak yerine bir kenara parasını koysanız daha mantıklı.
Ben ilk hamileliğimde 7.5-8 aylık gibi eminönünde havuzlu hana gidip tüm herşeyi aldık. Nevresim takımı uyku seti hastane çıkışı loğusa geceliği loğusa takımı emzirme sütyeni odasını kapı süsü zibinlari ...vs
Bebek bezi evybaby kullandım ve memnundum dedikleri gibi stok yapmaya gerek yok hiç ıslak mendil kullanmadım pamuk ve su ile altını sildim. Şimdi bile ıslak mendille silsem hemen pişik olur.
Bu bebisimle komili bebek bezini denemeyi düşünüyorum yada organik yıkayabilir bebek bezi.
Alisveris icin havuzlu hana git mutlaka dediler banada. Cokda yakin degilim oraya ama, fiyat olarak cokmu uygun gittigine degermiNiye bu kadar erken alıyorsunuz. Tabii sonra birden hepsini almak bütçeyi sarsıyor ama almak yerine bir kenara parasını koysanız daha mantıklı.
Ben ilk hamileliğimde 7.5-8 aylık gibi eminönünde havuzlu hana gidip tüm herşeyi aldık. Nevresim takımı uyku seti hastane çıkışı loğusa geceliği loğusa takımı emzirme sütyeni odasını kapı süsü zibinlari ...vs
Bebek bezi evybaby kullandım ve memnundum dedikleri gibi stok yapmaya gerek yok hiç ıslak mendil kullanmadım pamuk ve su ile altını sildim. Şimdi bile ıslak mendille silsem hemen pişik olur.
Bu bebisimle komili bebek bezini denemeyi düşünüyorum yada organik yıkayabilir bebek bezi.
Mahallenin en mutlu bebegini kutuphaneden aldim okuyacagim. Bebek aglarken on sakinlestirmek uzerine.Kızlar önereceğiniz kitaplar var mı? Okuduğunuz ve beğendiğiniz? Bu süreçte işimize yarayacak...
Bir arkadaşım "mahallenin en mutlu bebeği" ni tavsiye etti. Onu sipariş vericem. Varsa beraberinde başka kitaplarda sipariş vereyim istiyorum.
Niye bu kadar erken alıyorsunuz. Tabii sonra birden hepsini almak bütçeyi sarsıyor ama almak yerine bir kenara parasını koysanız daha mantıklı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?