2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
işte şifonyerimi çıkarsam beşik sığar evet . Ama hem bebeğin tüm eşyalarını hem de benim ve eşimin kozmetik sağlık ve pijama çamaşır ihtiyaçlarımız diğer odada kalmış olacak . Her alt değiştirmede banyoda o odadan eşya taşıycaz mecbur hem bebişe hem bize. Diğer oda da bir nevi giyinme odası olacak. Gönlümden geçen herşey elimin altında olsundu ama sanırım öyle olamıcak. Şu an evimde değilim odamı görseniz daha iyi fikir olurdu gidince çeker koyarım fikirlerinize çok ihtiyacım olacak. Park yatak çok kullanışlı evet o Konuda çok haklısınız , chicco çok ufak kalıcak sonradan .

kesinlikle aynı fikirdeyim , bende yeni doğan ve 1 numaradan 100 küsürlü olandan alıcam prima olucak sonrasında bebeğe göre gerekirse değiştirir ve beden büyütürüz .

bebek hareketlerini hisseden arkadaslar nerde hissediyorsnz ben gobegimin ust tarafinda hissediyorum bu haftalarda o kadar yukarda olur mu ki gaz da deil eminim ama bilemedim ilk cocugumda hep kasık da hissetmistim
Altında benim göbek deliğimin 2-3 parmak, dışarıdan dokununca hissedilmiyor sadece içerde pıt pıt pıt gibi hemen gelip geçiyor ve düzensiz...benim de 2.bebek ve bağırsak hareketi olmadığına eminim tozdan falan 3defa hapşırıyorum sinüzit de var epey şiddetli bi hapşırık mesela hapşırıktan sonra kesin oluyor

sence gobek ustunde olur mu aceba

bebek hareketlerini hisseden arkadaslar nerde hissediyorsnz ben gobegimin ust tarafinda hissediyorum bu haftalarda o kadar yukarda olur mu ki gaz da deil eminim ama bilemedim ilk cocugumda hep kasık da hissetmistim
Ben tam hareket olarak anlayamadım henüz. Sadece karnımda arada anlık bisey geziyor gibi hissediyorum. oğlumu 17. hafta da seyirme gibi hissetmiştim. Bu daha farklı ama çok düzensiz. Bugün hissedemedim mesela. Geçen gün eminim bebisti geziyordu karnımda.

tam olarak nerde hissettin cnm

Valla benim bebiş içerde geziyor ama vurma yok sağa sola ortaya sertleşiyo anlıyorum orda olduğunu sancılı bi sertleşme değil şükür Oyüzden korkmuyorum ama bu kontrolde doktora iyice sorucam İnşallah bide vursa minnak İnşallah

Lohusa geceliğinin bedenini nasıl seçiyorsunuz ? Ben bedenimi kestiremiyorum olur mu o zaman acaba ?

Ben kizimda 48 kiloydum 65.85 ciktim. M2 beden aldim cok rahat oldu. Simdi gene 50 kiloylan kaldim 38 bedenler benden dusuyordu yine 36 beden giymeye baslamistim sonradan bulmak zor oluyor kizimdayken zorlanmistim merkezde oldugum halde simdi merkeze cok uzagim gene m2 beden aldim. yani normal mden bile buyuk gibi duruyor. Yani kendini az cok tanirsin. Hamilelikde kilo cok oynuyor tabi ama aldin magza bile az cok diyor yani su beden kadar felan diye

Can'ım biz de birkaç aya taşınıyoruz. Tarih belli değil ev aldık ne zaman teslim edilirse. Orası da şimdiki evim gibi 2+1 ama çok çok küçük. Hele yatak odası bu evimdeki odanın yarısı nerdeyse. Benim içinde aynı durum olacak. Üstelik benim gelen gidenim çok oluyor diğer odayı giyinme odası gibi kullanmam da zor eşyam çok.
Ben de kara kara düşünüyorum şuan. Bu durumda çocuk odası yapana kadar park yatak mantıklısı. Bence bebeğin yatağını ayırmaktansa şifonyeri çıkar kozmetik vs içinde duvara monteli üst raflardan alırsınız.

Kızlar beşik sohbeti olmuş park yatak gerçekten çoook rahat ama eşim heves etti ben mobilya beşik almıştım kullanmak nasip olmadı İnş bunda kullanırız.. Bez deseniz kaç paket stok var hiç saymadım ama bir duvar boylu boyunca dizili alt katımda bana ait bütün eşyalar orda bebeğin arkadaşlar toplayıp koydular şimdi onları annemler gelip ayırır artık ilerde kullanmayacaklarımı ayırırlar o erkek ti bu kız olucak İnş sağlıklı olsunda... Herşey tam bizim biberon a kadar ambalaj da eviniz büyükse bebek kamerası şart bence ki küçükde olsa şart odada tarar en azından sürekli takibe gitmek zorunda olunmuyor... Birde kızlar benim bir hevesim vardı ahh ahh ki istediğim gün oluvermişti oğlumda içimi hani şu eski beşikler varya tahta yerde sallanan küçük onlarda çok hevesim var oda hazır İnş kuzucugumm onun içinde uyur nasip olur

Kizlar ben bebegimin hareketlerini hissediyorum artik cok sukur. Duzensiz suanda ama acaba demiyorum cunku bariz belli benimde elinle koyunca degilde. Boyle icinde birsey vurup vurul gidiyor gibi bazen sayiyorum. 3 dort kez felan ediyor. Cok sukur Allah hepimize nasip etsin insallah yarin kontrolum var. Insallah devlette ilk cinsiyet tahminimi alirim.

Kızlar önereceğiniz kitaplar var mı? Okuduğunuz ve beğendiğiniz? Bu süreçte işimize yarayacak...
Bir arkadaşım "mahallenin en mutlu bebeği" ni tavsiye etti. Onu sipariş vericem. Varsa beraberinde başka kitaplarda sipariş vereyim istiyorum.

Lohusa geceliğinin bedenini nasıl seçiyorsunuz ? Ben bedenimi kestiremiyorum olur mu o zaman acaba ?

Niye bu kadar erken alıyorsunuz. Tabii sonra birden hepsini almak bütçeyi sarsıyor ama almak yerine bir kenara parasını koysanız daha mantıklı.
Ben ilk hamileliğimde 7.5-8 aylık gibi eminönünde havuzlu hana gidip tüm herşeyi aldık. Nevresim takımı uyku seti hastane çıkışı loğusa geceliği loğusa takımı emzirme sütyeni odasını kapı süsü zibinlari ...vs

Bebek bezi evybaby kullandım ve memnundum dedikleri gibi stok yapmaya gerek yok hiç ıslak mendil kullanmadım pamuk ve su ile altını sildim. Şimdi bile ıslak mendille silsem hemen pişik olur.
Bu bebisimle komili bebek bezini denemeyi düşünüyorum yada organik yıkayabilir bebek bezi.

Benim yatak odamda küçük bu yuzden diger kucuk odayi giyinme odasi yaptim dolap orda duruyor ütü camasirasma falanda orda. Bu sayede yatak odam oldukca genisledi besikde kolayca sigar bu sayede. Odandan buyuk dolabi cikarabiliyorsan bunu dusunebilrsin

Tracy Hogg "Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler " . oğluma hamileyken alıp okuduğum bir kitap. Bilmedigim birçok şeyi bu kitaptan öğrendim. Emzirme, Beslenme, bebeklerde uyku düzeni, Tuvalet eğitimine kadar ne ararsan bu kitapta var. Ara ara hala açıp faydalandigim kısımlar oluyor. Herkeste bulunması gereken bir kitap

Benim eşimde ağırdan alıyor. Havuzlu hanı duymuş gidip hepsini birden ordan alırız diyor.
Ama çok yorucu olabilir. Son aylar ne durumda olacağımızı da bilemiyoruz ki

Alisveris icin havuzlu hana git mutlaka dediler banada. Cokda yakin degilim oraya ama, fiyat olarak cokmu uygun gittigine degermi

Mahallenin en mutlu bebegini kutuphaneden aldim okuyacagim. Bebek aglarken on sakinlestirmek uzerine.

Bir de Gary Ezzo'nun bebek bilgeligi kitabi var. Onu okumayi dusunuyorum. Bebege 3. Ay bitince baslanan uyku egitimi vermek uzerine. Dogumdan sonra 5inci ayda ise donmem gerekiyor. Buyuk ihtimalle esimden baska yardimcim olmayacak. Ve o da Sabah is gidiyor. O yuzden bebegimin gece biraz uzun sureli uyumayi ogrenmesi sart.
Bir de simdi Heidi murkoff in "bebeginizi beklerken sizi neler beklerini okuyorum". Genel olarak hafta hafta hamileligi anlatiyor.

Alışveriş için biraz erken gibi ama tabi tercihe kalmış bi hevesle alan alıyor...park yatak kullandık toplayıp kaldırmıstık onu çıkarıp kurarız puseti var taşımak için...battaniye vs hiç almıycam oğlumunkiler kullanilabilir kıyafet de cinsiyete falan kalıyor biraz...alacağim en önemli şey bebek arabası onu da ne zaman olsa alırız...ben ilk 1buçuk ay evdeydim sonra annemdeydik tatilde orda burda eve donüşte 4-5 aylıkken falan ben park yataği götürüp odasına koydum hep orda yattı çok hareketli olduğundan tahta beşik olmazmış zaten kafasını çarpardı kalkıp düsebilirdi sonra da oyun parkı gibi kullandı epey bir bence bunlara fazla para vermeye gerek yok yüksek bi çekmeceli parçası vardı yatak odası takımımın onu ve 1 komidini odasına koydum çok rahat oldu...bence kıyafet falan da çok fazla almayın yığım yığım, hediye geliyor bi sürü...çoğunu açtığıma pisman oldum ben oglum 4 kiloydu gelenler en küçyk bedenmiş 1 kere giydi bir daha giyemedi...kitapları arkadaşlara dağıttım Ayşe Öner ve Tracy Hogg vardı hatırladığım ama internetten de çok okudum araştırdım...ben uyku ve yemek işini iyi düzenledim çok şükür

Komili bebek bezini denedim hic begenmedim sizdiriyor ve kalin diger bezlere gore hic hosuma gitmedi bi kac ay once kullandim. Ama yeni dogan nasildir bilemiyorum kizim 2 yasindaydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…