- 6 Mayıs 2011
- 1.890
- 3.089
- 133
- 40
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #11.781
Canım bana o söylediğin yer çok yukarıda geldi sanki, oralarda olması için epey büyümüş olması gerekmez mi doktor da aşağılara tutar genelde ultrasonu, bağırsak desen orda değil gaz desen...bilemedim...midenden olsa anlaman lazım...gezinir mi ki oralardasence gobek ustunde olur mu aceba
Bende Ocak şubat gibi riske atmadan alıcam , bedenden emin olamamıştım çok güzel fikir oldu teşekkür ederimBen kizimda 48 kiloydum 65.85 ciktim. M2 beden aldim cok rahat oldu. Simdi gene 50 kiloylan kaldim 38 bedenler benden dusuyordu yine 36 beden giymeye baslamistim sonradan bulmak zor oluyor kizimdayken zorlanmistim merkezde oldugum halde simdi merkeze cok uzagim gene m2 beden aldim. yani normal mden bile buyuk gibi duruyor. Yani kendini az cok tanirsin. Hamilelikde kilo cok oynuyor tabi ama aldin magza bile az cok diyor yani su beden kadar felan diye
sanırım bende şifonyeri çıkarıcam şu durumda en mantıklısı. Kozmetik parçaları da kaplı kutularda saklıyorum zaten onları raflı bi sistem yaparım dediğin gibi , teşekkür ederim fikir verdiğin içinCan'ım biz de birkaç aya taşınıyoruz. Tarih belli değil ev aldık ne zaman teslim edilirse. Orası da şimdiki evim gibi 2+1 ama çok çok küçük. Hele yatak odası bu evimdeki odanın yarısı nerdeyse. Benim içinde aynı durum olacak. Üstelik benim gelen gidenim çok oluyor diğer odayı giyinme odası gibi kullanmam da zor eşyam çok.
Ben de kara kara düşünüyorum şuan. Bu durumda çocuk odası yapana kadar park yatak mantıklısı. Bence bebeğin yatağını ayırmaktansa şifonyeri çıkar kozmetik vs içinde duvara monteli üst raflardan alırsınız.
O beşikler çok tatlı gerçekten , nasip olsun kullanırsın inşallahKızlar beşik sohbeti olmuş park yatak gerçekten çoook rahat ama eşim heves etti ben mobilya beşik almıştım kullanmak nasip olmadı İnş bunda kullanırız.. Bez deseniz kaç paket stok var hiç saymadım ama bir duvar boylu boyunca dizili alt katımda bana ait bütün eşyalar orda bebeğin arkadaşlar toplayıp koydular şimdi onları annemler gelip ayırır artık ilerde kullanmayacaklarımı ayırırlar o erkek ti bu kız olucak İnş sağlıklı olsunda... Herşey tam bizim biberon a kadar ambalaj da eviniz büyükse bebek kamerası şart bence ki küçükde olsa şart odada tarar en azından sürekli takibe gitmek zorunda olunmuyor... Birde kızlar benim bir hevesim vardı ahh ahh ki istediğim gün oluvermişti oğlumda içimi hani şu eski beşikler varya tahta yerde sallanan küçük onlarda çok hevesim var oda hazır İnş kuzucugumm onun içinde uyur nasip olur
Ayşe Öner’in “hamilelik Doğum bebek bakımı “ kitabını almıştım ilk çok samimi bir dille yazılmış ve rengarenk bi baş ucu kitabı. sonrasında bebeğim ve ben in iki ciltli “Doğum ve bebek bakımı “setini aldım o da sıkmadan öğreten detay bilgiler veren bi set. Bunun dışındaki Şermin çakracının “başlarım şimdi anneliğe “ kitabı çok sevimli bir kitap okumak isteyeninize öneririm bir solukta okursunuz . Bunların dışında “emiyor mu ?” Adlı kitabı sipariş ettim Hande birsay ım, baya konuşuldu merak ettim gelince fikirlerimi paylaşırım. Bir de ben internet üzerinden “9 aylık heyecanın bekleyişi “ adlı bir hamilelik günlüğü istetmiştin. İçeriği çok renkli heyecanlı istediğiniz yorumları hisleri yazıp foto yapıştırabiliyorsunuz , ilk günden Doğuma kadar bir çok anınızı yazıp çizip çocuğunuz için saklayabilirsinizKızlar önereceğiniz kitaplar var mı? Okuduğunuz ve beğendiğiniz? Bu süreçte işimize yarayacak...
Bir arkadaşım "mahallenin en mutlu bebeği" ni tavsiye etti. Onu sipariş vericem. Varsa beraberinde başka kitaplarda sipariş vereyim istiyorum.
Yok erkenden almak için değil fikir için sordum ben ocak gibi alışveriş yapmayı planlıyorum nasip olursa. Erken alışveriş yapmaktan çekiniyorum , toplu yapmak hem ekonomik hem mantıklı geliyor alacaklarımı unutmam listem ile giderim tak tak alırımNiye bu kadar erken alıyorsunuz. Tabii sonra birden hepsini almak bütçeyi sarsıyor ama almak yerine bir kenara parasını koysanız daha mantıklı.
Ben ilk hamileliğimde 7.5-8 aylık gibi eminönünde havuzlu hana gidip tüm herşeyi aldık. Nevresim takımı uyku seti hastane çıkışı loğusa geceliği loğusa takımı emzirme sütyeni odasını kapı süsü zibinlari ...vs
Bebek bezi evybaby kullandım ve memnundum dedikleri gibi stok yapmaya gerek yok hiç ıslak mendil kullanmadım pamuk ve su ile altını sildim. Şimdi bile ıslak mendille silsem hemen pişik olur.
Bu bebisimle komili bebek bezini denemeyi düşünüyorum yada organik yıkayabilir bebek bezi.
ah o koca dolap ne odadan çıkıyor nede diğer odama sığıyor toplu konut evlerinde kiradayım eşya ve ev ile başım dertteBenim yatak odamda küçük bu yuzden diger kucuk odayi giyinme odasi yaptim dolap orda duruyor ütü camasirasma falanda orda. Bu sayede yatak odam oldukca genisledi besikde kolayca sigar bu sayede. Odandan buyuk dolabi cikarabiliyorsan bunu dusunebilrsin
Sağol canım zaten birgün canımdan beziyorsam kalan günler iyi ki var diyorum. Önceden böyle değildim son bir ay oldu böyle kesin hormonlardan. Böyle bişey işte bazen taşıyorOlsun canım Allah o sabrı gücü de vericek sana , gebesin hormonlar tavan çok dolduysan normaldir . Kolaylıklar diliyorum
Evet mutlu edemiyoruz çünkü arkadaşları yok. Gerçekten eskiden 3 5 oyuncağımız ama birsürü arkadaşımız vardı çok üzülüyorum. Adem güneşi ben de seviyorum okuduğum kitapları da oldu ama uygulamada uymuyor söyledikleri çocuğa. Sanki anne babayı hiç düşünmüyor hep çocuk odaklı düşünüyor gibi geliyor bana. Eksik birşeyleri olmalı çok haklısın zaten eksik bırakmasam her istediğini yapsam bu krizleri yaşamayacağız. Ona hayır deyince çıldırıyor saatlerce ağlıyor. Müdahale etmiyorum ama üzülüyorum işteBu zamanda çocukların olanakları o kadar fazla ki artık mutlu edemiyoruz onları. Yeri geldi oğlum istemeden ben aldım bazı oyuncaklarını. Hep eksik kalmasın düşüncesi var bizde ama yanlış yapiyoruz. Bazi seyler eksik olmali bence. Eksik olmaması gereken tek şey sevgimiz olmalı. Bu arada şunu da Adem güneşin kitabında okudum. Çocuklarınızı yeri gelince sevin. Aşırı sevgide çocuğu şımarık doyumsuz memnuniyetsiz yapar diyor. Anlicagin orta yolu bulmak çok zor. Biz eskiden sokaklarda arkadaşlarımızla oynardık enerjimizi atardık. Simdi çocuklarımızı apartman dairesine tıktık. Arada bir oyun alanlari ya da parktalar. Düzenli oynadıkları arkadaşları yok. Paylaşmayı sosyalleşmeyi bilmiyorlar doğal olarak. Bu da onların agresif sinirli çocuk olmalarına neden oluyor.
Valla biri bitiyor biri başlıyor Allah eksikliklerini gostermesin ama bence büyüdükçe daha iyi...3 yaşından sonra bizim biraz ufak tefek çatışmalarımız oldu oğlumla çünkü babası çocuk ne isterse yapıyordu vursa kırsa gülüyordu sadece ben hayır diyor gibi oldum ama zamanla çocuk anlıyor kendisi de muhakeme ediyor geçen babasına diyormuş ki para biriktirelim de anneme araba alalımçok hoşuma gitti doğrusu...ben de hicbir şeyi eksik olmasın fikrine karşıyım tablet almam telefon oynatmam, satranç oynarız lego yaparız vs her şeye sahip olabileceği ve her şeyin istediği gibi olacağı bir dünya yok Koç ların Sabancı ların çocuğu değil bunlar ve eğitim doğar doğmaz başlar...çocuğa bazı şeyleri ögretmen eğitimler vermek için 5 yaşına gelmesini beklemeyin...güçlü olsunlar vara yoğa travma kriz psikolog ilaç
Ay yerim araba alacak demek ki sana :) neyse babasına ince bir mesaj olmuş tebrikler. Bugün denedim daha çabuk sustu tuttum bu yöntemi :) teşekkürler eksik olmayın geçecek diyorsunuz ya nasılSen merak etme geçecek o anda o seni dinlemiyor anlamıyor üstünden biraz zaman geçip sakinleştiğinde anlatırsın ama o anda değil orda bir kriz var ve sizin eliniz ayağınıza dolaştıkça kriz yaratmaya devam edecek hatta daha şiddetlilerini...sen eşine anlatırken bi bakacaksın susmuş sizi dinliyor...cambazlık yaptırır bu bacaksızlar insana
Canım bende tracy hogg var yollayabilirim sanaKızlar önereceğiniz kitaplar var mı? Okuduğunuz ve beğendiğiniz? Bu süreçte işimize yarayacak...
Bir arkadaşım "mahallenin en mutlu bebeği" ni tavsiye etti. Onu sipariş vericem. Varsa beraberinde başka kitaplarda sipariş vereyim istiyorum.
Uygun değil Kızlar bence. Daha uyguna bulabilirsiniz. Ben hiç tavsiye etmiyorum. Birtek Fatih’te bisikletçiler çarşısı var orada bebek arabasını ucuza bulabilirsiniz, bence şubattaki e bebek indirimi de avantajlı ama.Alisveris icin havuzlu hana git mutlaka dediler banada. Cokda yakin degilim oraya ama, fiyat olarak cokmu uygun gittigine degermi
2 tane sipariş verdim şimdilik. Aslında bu tarz kitaplara çok inanmam. Zamanında o kadar çok psikoloji kitabı okudum ki pratikte bir çoğunun işe yaramadığını gördüm. Genelde birçok kitabın altındaki eğitim yorumları da pratikte uygulanamadığı yönünde. Ama bebeğinizi beklerken sizi neler bekler in 2. Kitabını almayı düşünüyorum ilerleyen zamanlarda.Mahallenin en mutlu bebegini kutuphaneden aldim okuyacagim. Bebek aglarken on sakinlestirmek uzerine.
Bir de Gary Ezzo'nun bebek bilgeligi kitabi var. Onu okumayi dusunuyorum. Bebege 3. Ay bitince baslanan uyku egitimi vermek uzerine. Dogumdan sonra 5inci ayda ise donmem gerekiyor. Buyuk ihtimalle esimden baska yardimcim olmayacak. Ve o da Sabah is gidiyor. O yuzden bebegimin gece biraz uzun sureli uyumayi ogrenmesi sart.
Bir de simdi Heidi murkoff in "bebeginizi beklerken sizi neler beklerini okuyorum". Genel olarak hafta hafta hamileligi anlatiyor.
Can'ım benim çok sağol inceliğin için. Hiç zahmet etme. 2 kitap siparişi verdim şimdilik. Eğer ihtiyacım olursa senden de isterim. Çok teşekkür ederim tekrarCanım bende tracy hogg var yollayabilirim sana
Gerçekten de çocuk yetiştirmek kitaplardaki kadar kolay olmuyor. Ben hamilelikten bu yana çok kitap okudum. hala da okurum. Fakat önerilen yöntemleri her çocuk kabul etmiyor. uygulamaya gelince malesef Kitapların yüzde yüz faydası oldu diyemem. Şu da var kendimi kontrol etmeyi, daha sabırlı olmayı, çocuğuma doğru yaklaşımı okuyarak öğrendim.2 tane sipariş verdim şimdilik. Aslında bu tarz kitaplara çok inanmam. Zamanında o kadar çok psikoloji kitabı okudum ki pratikte bir çoğunun işe yaramadığını gördüm. Genelde birçok kitabın altındaki eğitim yorumları da pratikte uygulanamadığı yönünde. Ama bebeğinizi beklerken sizi neler bekler in 2. Kitabını almayı düşünüyorum ilerleyen zamanlarda.
Göbek deligimden iki parmak kadar aşağıda hissediyorum benim de ikinci gebeliğim ilki pek hatırlamıyorum 5 yıl oldu ilk hareketlerini özellikle ama az önce çikolata yedim uzandım tam dediğim yerde harekete başladı çok kısa ama sen de bi çikolata yiyip uzan ve bekle bakim canım belkide gerçekten gazdırbebek hareketlerini hisseden arkadaslar nerde hissediyorsnz ben gobegimin ust tarafinda hissediyorum bu haftalarda o kadar yukarda olur mu ki gaz da deil eminim ama bilemedim ilk cocugumda hep kasık da hissetmistim
Benim eşimde ağırdan alıyor. Havuzlu hanı duymuş gidip hepsini birden ordan alırız diyor.
Ama çok yorucu olabilir. Son aylar ne durumda olacağımızı da bilemiyoruz ki
Alisveris icin havuzlu hana git mutlaka dediler banada. Cokda yakin degilim oraya ama, fiyat olarak cokmu uygun gittigine degermi
Komili bebek bezini denedim hic begenmedim sizdiriyor ve kalin diger bezlere gore hic hosuma gitmedi bi kac ay once kullandim. Ama yeni dogan nasildir bilemiyorum kizim 2 yasindaydi
Hiç düşünmedim bu yıkanabilir bezi ama uğraşabileceğimi sanmıyorum...Prima fazla pahalı ortalama 3 yıl kullanacağinızı düşünürseniz epey masraflı oluyor...fazla fark yok bence ben de 3-5 marka denedim ve Evy Baby de karar kıldım onu kullandım ilk zamanlar ne yaparsanız yapın o kaka sırta kadar çıkıyor günde 7-8 defa sulu kaka yani normal çıkması...bez sonucta hepsi aynı hatta bi arkadaş A101 den alıyormuş memnunduTabii ki haklisin hele eminönü çok yorucu olabiliyor. Ama ben 8 ayliktim ve her yoruldum dediğimde dinlenmiş oldum. Aslen alışverişten çok benim as erdigim birseyi yemeye gitmiştik oraya alışverişte aradan cikti
Çok yakın değilsen yorma kendini uygun bulunan setlerde vardı pahalı olanda guzel yani 5 kat bebek eşyaları ben o zamana kadar çok alışverişe çıkmamıştım bebek için o yüzden piyasayı bilmiyordum ucuzu da varmış ama dediğim gibi gezmek lazım ucuzunu bulmak icin.
Doğrudur benim eşim israil ürünleri konusunda çok hassastır. Anne karnındaki bebeği sadece müslüman diye vuran bir millet müslüman bebeklerine neler yapmaz zaten bu konuda net ortamından bircok teori var. Sadece bebek bezi değil diğer her ürüne bakarak alır. Evybaby yi 2 sene önce kullandım pek memnun olan yoktu. Benim öyle çok memnuniyetsizligim olmadi. Bazı geceler üzerine çıktı tuvaleti ama prima kullanan arkadaşıma sorduğumda oda zaman zaman bu sorunla karşılaştığını söyledi. Yalnız evybabynin kokusu çok güzel Esim busefer komili deneyelim mi diye sordu kararsizim organik yıkayabilir bebek bezinize düşünüyorum. Yapabilirmiyim bilmiyorum ama eşim eğer yapabilirim dersen alırız dedi. Organik bezde korkum kurutma olayı
Içinizde yıkayabilir bebek bezini düşünen var mi
Bende Ocak şubat gibi riske atmadan alıcam , bedenden emin olamamıştım çok güzel fikir oldu teşekkür ederim
sanırım bende şifonyeri çıkarıcam şu durumda en mantıklısı. Kozmetik parçaları da kaplı kutularda saklıyorum zaten onları raflı bi sistem yaparım dediğin gibi , teşekkür ederim fikir verdiğin için
O beşikler çok tatlı gerçekten , nasip olsun kullanırsın inşallah
Ayşe Öner’in “hamilelik Doğum bebek bakımı “ kitabını almıştım ilk çok samimi bir dille yazılmış ve rengarenk bi baş ucu kitabı. sonrasında bebeğim ve ben in iki ciltli “Doğum ve bebek bakımı “setini aldım o da sıkmadan öğreten detay bilgiler veren bi set. Bunun dışındaki Şermin çakracının “başlarım şimdi anneliğe “ kitabı çok sevimli bir kitap okumak isteyeninize öneririm bir solukta okursunuz . Bunların dışında “emiyor mu ?” Adlı kitabı sipariş ettim Hande birsay ım, baya konuşuldu merak ettim gelince fikirlerimi paylaşırım. Bir de ben internet üzerinden “9 aylık heyecanın bekleyişi “ adlı bir hamilelik günlüğü istetmiştin. İçeriği çok renkli heyecanlı istediğiniz yorumları hisleri yazıp foto yapıştırabiliyorsunuz , ilk günden Doğuma kadar bir çok anınızı yazıp çizip çocuğunuz için saklayabilirsiniz
Yok erkenden almak için değil fikir için sordum ben ocak gibi alışveriş yapmayı planlıyorum nasip olursa. Erken alışveriş yapmaktan çekiniyorum , toplu yapmak hem ekonomik hem mantıklı geliyor alacaklarımı unutmam listem ile giderim tak tak alırım
ah o koca dolap ne odadan çıkıyor nede diğer odama sığıyor toplu konut evlerinde kiradayım eşya ve ev ile başım dertte
Tabii ki haklisin hele eminönü çok yorucu olabiliyor. Ama ben 8 ayliktim ve her yoruldum dediğimde dinlenmiş oldum. Aslen alışverişten çok benim as erdigim birseyi yemeye gitmiştik oraya alışverişte aradan cikti
Çok yakın değilsen yorma kendini uygun bulunan setlerde vardı pahalı olanda guzel yani 5 kat bebek eşyaları ben o zamana kadar çok alışverişe çıkmamıştım bebek için o yüzden piyasayı bilmiyordum ucuzu da varmış ama dediğim gibi gezmek lazım ucuzunu bulmak icin.
Doğrudur benim eşim israil ürünleri konusunda çok hassastır. Anne karnındaki bebeği sadece müslüman diye vuran bir millet müslüman bebeklerine neler yapmaz zaten bu konuda net ortamından bircok teori var. Sadece bebek bezi değil diğer her ürüne bakarak alır. Evybaby yi 2 sene önce kullandım pek memnun olan yoktu. Benim öyle çok memnuniyetsizligim olmadi. Bazı geceler üzerine çıktı tuvaleti ama prima kullanan arkadaşıma sorduğumda oda zaman zaman bu sorunla karşılaştığını söyledi. Yalnız evybabynin kokusu çok güzel Esim busefer komili deneyelim mi diye sordu kararsizim organik yıkayabilir bebek bezinize düşünüyorum. Yapabilirmiyim bilmiyorum ama eşim eğer yapabilirim dersen alırız dedi. Organik bezde korkum kurutma olayı
Içinizde yıkayabilir bebek bezini düşünen var mi
Tuvalet eğitimi için acele etmeyin 26 ay erken eğer çocuk kendisi ısrarcı değilse bezi çıkarmak konusunda...oglum nisan doğumlu önceki yaz erkendi bütün yıl sordum bezi çıkaralım mı işte bu güzel yere yap vs yok asla çıkarmıyor ağlıyordu ben de vazgeçtim...3 yaşını doldur haziranda okullar da tatilken annemin bahçesinde bi sabah sordum çıkaralım dedi o gün epey bi lazımlıkta oturdu kalktı ertesi gün tamamen söyledi ne gece ne gündüz, bir daha bağlamadım altına da kaçırmadı her yerde her çeşiy tuvalete yaptı...çocuğun hazır olması gerekiyor...onu da kendinizi de yıpratmayın...kas gelişimi olgunlaşma çok şey var işin içinde zorlamayın...eskiler bezi elinde yıkıyor diye acele ediyormuş ne acelesi var valla yolda belde kokaylık bile...yapa yapa geziyortired cim haklisin ek gıdaya geçene kadar bayağı batıyor üstü bebisin. Oğlum neredeyse 26 aylık olacak hala altını bağlıyoruz. Eskisi kadar hassas olmadığı için bim in bezine geçtik. Oğlum değil de ben çok zorlandım kokusundan dolayı
Bu aylarda tuvalete de alıştıramam bebeğim doğunca alışması daha da zor olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?