2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
sence gobek ustunde olur mu aceba
Canım bana o söylediğin yer çok yukarıda geldi sanki, oralarda olması için epey büyümüş olması gerekmez mi doktor da aşağılara tutar genelde ultrasonu, bağırsak desen orda değil gaz desen...bilemedim...midenden olsa anlaman lazım...gezinir mi ki oralarda

Bende Ocak şubat gibi riske atmadan alıcam , bedenden emin olamamıştım çok güzel fikir oldu teşekkür ederim
sanırım bende şifonyeri çıkarıcam şu durumda en mantıklısı. Kozmetik parçaları da kaplı kutularda saklıyorum zaten onları raflı bi sistem yaparım dediğin gibi , teşekkür ederim fikir verdiğin için

O beşikler çok tatlı gerçekten , nasip olsun kullanırsın inşallah
Ayşe Öner’in “hamilelik Doğum bebek bakımı “ kitabını almıştım ilk çok samimi bir dille yazılmış ve rengarenk bi baş ucu kitabı. sonrasında bebeğim ve ben in iki ciltli “Doğum ve bebek bakımı “setini aldım o da sıkmadan öğreten detay bilgiler veren bi set. Bunun dışındaki Şermin çakracının “başlarım şimdi anneliğe “ kitabı çok sevimli bir kitap okumak isteyeninize öneririm bir solukta okursunuz . Bunların dışında “emiyor mu ?” Adlı kitabı sipariş ettim Hande birsay ım, baya konuşuldu merak ettim gelince fikirlerimi paylaşırım. Bir de ben internet üzerinden “9 aylık heyecanın bekleyişi “ adlı bir hamilelik günlüğü istetmiştin. İçeriği çok renkli heyecanlı istediğiniz yorumları hisleri yazıp foto yapıştırabiliyorsunuz , ilk günden Doğuma kadar bir çok anınızı yazıp çizip çocuğunuz için saklayabilirsiniz
Yok erkenden almak için değil fikir için sordum ben ocak gibi alışveriş yapmayı planlıyorum nasip olursa. Erken alışveriş yapmaktan çekiniyorum , toplu yapmak hem ekonomik hem mantıklı geliyor alacaklarımı unutmam listem ile giderim tak tak alırım
ah o koca dolap ne odadan çıkıyor nede diğer odama sığıyor toplu konut evlerinde kiradayım eşya ve ev ile başım dertte

Olsun canım Allah o sabrı gücü de vericek sana , gebesin hormonlar tavan çok dolduysan normaldir . Kolaylıklar diliyorum
Sağol canım zaten birgün canımdan beziyorsam kalan günler iyi ki var diyorum. Önceden böyle değildim son bir ay oldu böyle kesin hormonlardan. Böyle bişey işte bazen taşıyor

Evet mutlu edemiyoruz çünkü arkadaşları yok. Gerçekten eskiden 3 5 oyuncağımız ama birsürü arkadaşımız vardı çok üzülüyorum. Adem güneşi ben de seviyorum okuduğum kitapları da oldu ama uygulamada uymuyor söyledikleri çocuğa. Sanki anne babayı hiç düşünmüyor hep çocuk odaklı düşünüyor gibi geliyor bana. Eksik birşeyleri olmalı çok haklısın zaten eksik bırakmasam her istediğini yapsam bu krizleri yaşamayacağız. Ona hayır deyince çıldırıyor saatlerce ağlıyor. Müdahale etmiyorum ama üzülüyorum işte

Ay yerim araba alacak demek ki sana :) neyse babasına ince bir mesaj olmuş tebrikler. Bugün denedim daha çabuk sustu tuttum bu yöntemi :) teşekkürler eksik olmayın geçecek diyorsunuz ya nasıl
Rahatlıyorum.

Canım bende tracy hogg var yollayabilirim sana

Alisveris icin havuzlu hana git mutlaka dediler banada. Cokda yakin degilim oraya ama, fiyat olarak cokmu uygun gittigine degermi
Uygun değil Kızlar bence. Daha uyguna bulabilirsiniz. Ben hiç tavsiye etmiyorum. Birtek Fatih’te bisikletçiler çarşısı var orada bebek arabasını ucuza bulabilirsiniz, bence şubattaki e bebek indirimi de avantajlı ama.

Herkese merhabaa
Ben hala cinsiyet öğrenemedim alışveriş yapmak istiyorum deli gibi ama yapamıyorum şuan yurtdışında tatildeyim burdan bir kaç bişey aldım ev tipi ana kucağı falan bakalım ne kadar işime yarıcak :) benim ilk çocuğum ve hiç bişey bilmiyorum buraları okuyarak öğreniyorum herkes ne aldıysa yazsak benim gibi tecrübesizlere yol göstermek adına güzel olmaz mı?

2 tane sipariş verdim şimdilik. Aslında bu tarz kitaplara çok inanmam. Zamanında o kadar çok psikoloji kitabı okudum ki pratikte bir çoğunun işe yaramadığını gördüm. Genelde birçok kitabın altındaki eğitim yorumları da pratikte uygulanamadığı yönünde. Ama bebeğinizi beklerken sizi neler bekler in 2. Kitabını almayı düşünüyorum ilerleyen zamanlarda.

Gerçekten de çocuk yetiştirmek kitaplardaki kadar kolay olmuyor. Ben hamilelikten bu yana çok kitap okudum. hala da okurum. Fakat önerilen yöntemleri her çocuk kabul etmiyor. uygulamaya gelince malesef Kitapların yüzde yüz faydası oldu diyemem. Şu da var kendimi kontrol etmeyi, daha sabırlı olmayı, çocuğuma doğru yaklaşımı okuyarak öğrendim.

Kızlar kitapları okumak çok önemli okuyup hafızamıza kazımalıyız ama her çocuğun kendi fıtratı var hepimiz okuduğumuz doğru olan bilgileri çocuklarımızın fıtratına göre harmanlayarak hayata geçirmeliyiz.. çünkü her çocuk parmak izi gibi karakterstik özelliklere sahip olarak geliyo dünyaya... iki kardeşe bile aynı bilgiyi öğretmek için farklı yollar izlemek gerekiyor. Zamanla hepimiz kendimizce doğru olan yöntemleri bulacağız mutlaka...

bebek hareketlerini hisseden arkadaslar nerde hissediyorsnz ben gobegimin ust tarafinda hissediyorum bu haftalarda o kadar yukarda olur mu ki gaz da deil eminim ama bilemedim ilk cocugumda hep kasık da hissetmistim
Göbek deligimden iki parmak kadar aşağıda hissediyorum benim de ikinci gebeliğim ilki pek hatırlamıyorum 5 yıl oldu ilk hareketlerini özellikle ama az önce çikolata yedim uzandım tam dediğim yerde harekete başladı çok kısa ama sen de bi çikolata yiyip uzan ve bekle bakim canım belkide gerçekten gazdır

Benim eşimde ağırdan alıyor. Havuzlu hanı duymuş gidip hepsini birden ordan alırız diyor.
Ama çok yorucu olabilir. Son aylar ne durumda olacağımızı da bilemiyoruz ki

Tabii ki haklisin hele eminönü çok yorucu olabiliyor. Ama ben 8 ayliktim ve her yoruldum dediğimde dinlenmiş oldum. Aslen alışverişten çok benim as erdigim birseyi yemeye gitmiştik oraya alışverişte aradan cikti

Alisveris icin havuzlu hana git mutlaka dediler banada. Cokda yakin degilim oraya ama, fiyat olarak cokmu uygun gittigine degermi

Çok yakın değilsen yorma kendini uygun bulunan setlerde vardı pahalı olanda guzel yani 5 kat bebek eşyaları ben o zamana kadar çok alışverişe çıkmamıştım bebek için o yüzden piyasayı bilmiyordum ucuzu da varmış ama dediğim gibi gezmek lazım ucuzunu bulmak icin.

Komili bebek bezini denedim hic begenmedim sizdiriyor ve kalin diger bezlere gore hic hosuma gitmedi bi kac ay once kullandim. Ama yeni dogan nasildir bilemiyorum kizim 2 yasindaydi

Doğrudur benim eşim israil ürünleri konusunda çok hassastır. Anne karnındaki bebeği sadece müslüman diye vuran bir millet müslüman bebeklerine neler yapmaz zaten bu konuda net ortamından bircok teori var. Sadece bebek bezi değil diğer her ürüne bakarak alır. Evybaby yi 2 sene önce kullandım pek memnun olan yoktu. Benim öyle çok memnuniyetsizligim olmadi. Bazı geceler üzerine çıktı tuvaleti ama prima kullanan arkadaşıma sorduğumda oda zaman zaman bu sorunla karşılaştığını söyledi. Yalnız evybabynin kokusu çok güzel Esim busefer komili deneyelim mi diye sordu kararsizim organik yıkayabilir bebek bezinize düşünüyorum. Yapabilirmiyim bilmiyorum ama eşim eğer yapabilirim dersen alırız dedi. Organik bezde korkum kurutma olayı
Içinizde yıkayabilir bebek bezini düşünen var mi

Hiç düşünmedim bu yıkanabilir bezi ama uğraşabileceğimi sanmıyorum...Prima fazla pahalı ortalama 3 yıl kullanacağinızı düşünürseniz epey masraflı oluyor...fazla fark yok bence ben de 3-5 marka denedim ve Evy Baby de karar kıldım onu kullandım ilk zamanlar ne yaparsanız yapın o kaka sırta kadar çıkıyor günde 7-8 defa sulu kaka yani normal çıkması...bez sonucta hepsi aynı hatta bi arkadaş A101 den alıyormuş memnundu

Alışveriş konusunda da mutlaka Civil i takip edin...sürekli indirimli ürünleri bulunur

tired cim haklisin ek gıdaya geçene kadar bayağı batıyor üstü bebisin. Oğlum neredeyse 26 aylık olacak hala altını bağlıyoruz. Eskisi kadar hassas olmadığı için bim in bezine geçtik. Oğlum değil de ben çok zorlandım kokusundan dolayı
Bu aylarda tuvalete de alıştıramam bebeğim doğunca alışması daha da zor olacak

Bende merkeze uzak oldugum ve kizimdan oturu agirlasincada zor cikicam icin ayrintikidan sonra eksiklerimi tamamlamaya calisacagim. Bide son zamanlara birden birakinca cok eksik cikiyo unutuyorsun ben hep gidemicem icin boyke yaomayi dusunuyorum banyo takimini alirim bunun gibi baslarim.

Onunla bas nasil edecen zorlanmazmisin. gerci eskilerde boyle yapiyordu. Benim kuzenimde bu yuzden bimin bebek bezini kullaniyor. Primayi hem adilesti icin hemde bizde korktuk cunku icinde tuz gibi birsey olmaya basladi ayni sekilde bezden cikip kizima yapisiyordu kisirlastirma felan duymustuk vazgectik ondan. Sleepy kullandik oda guzeldi ilk aldimiz diger pektler iyi cikmadi. Komili bi paket aldim pisik onlemedi sizdirdi ve cok kalindi. Canbebede cok pisik sorun yasadik hugges bi sevdik bi sevmedim molfixde biraz iyiydi simdilik. bende kizimi kesecegim bezden bakalim ne zaman. esinde bu konuda cok hakli keske kendi ulkemizde primalara tas cikarir bez uretse. Bencede hazir gidadan cok kendi malzemelerimizle kendimiz yapmaliyiz cogu seyleri oncelikle gida. zaten benim babam disarda yememize cok karsidir icine ne koyup kattiklari nasil yaptiklari belli degil yemeyin diyo. kendide gıda pazarlama calisiyo pek cok gitti yerde goruyo olumsuzluklari. Bence teknolojinin bazi alanlarinda bile uzak durmak gerek teknolojisizde olmaz ama resmen bizi robotlastiriyo. sohpet gezmekdi arkadasdi uzaklastiriyo. cocuklar bile disarda oyun yerine evde tablet bilgisayarda. ureticilik hayalleri kesifleri kısıtlaniyo beyinleri gelisemiyo bence

Tuvalet eğitimi için acele etmeyin 26 ay erken eğer çocuk kendisi ısrarcı değilse bezi çıkarmak konusunda...oglum nisan doğumlu önceki yaz erkendi bütün yıl sordum bezi çıkaralım mı işte bu güzel yere yap vs yok asla çıkarmıyor ağlıyordu ben de vazgeçtim...3 yaşını doldur haziranda okullar da tatilken annemin bahçesinde bi sabah sordum çıkaralım dedi o gün epey bi lazımlıkta oturdu kalktı ertesi gün tamamen söyledi ne gece ne gündüz, bir daha bağlamadım altına da kaçırmadı her yerde her çeşiy tuvalete yaptı...çocuğun hazır olması gerekiyor...onu da kendinizi de yıpratmayın...kas gelişimi olgunlaşma çok şey var işin içinde zorlamayın...eskiler bezi elinde yıkıyor diye acele ediyormuş ne acelesi var valla yolda belde kokaylık bile...yapa yapa geziyor bırakın kendisi rahatsız olsun keşfetsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…