2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kahve haftada 1 maksimum 2 içiyorum çayı çok severdim öyle bardağın sayısı falan yoktu yani şimdi maksimum 3 barsak içiyorum canım istemiyor zaten sigarayı bırakmak çok zor oldu ama şükür yani şimdi iyim.. Balık haftada 2 veya 3 et tavuk diğer günler... Sütü hergün içerdim 2 haftadır içemiyorum malesef herşeyden tüketmeye uğraşıyorum İnş yarar kuzuma diğerinde de yedim anam dünyaları yedim yaramadı ama bunda yarıcak İnş minnakım sağlıkla gelsin

Sigarayi birakman cok iyi olmus. Kahve dedigimiz gibi bikac gunde 1 iciyorsan bi zarari olmaz korkma. Ben normalde kahveyle pek aram yok simdi esim icince bazen ondan bikac yudumluyorum.
Bende anlamiyorum tamda nar mevsimi yani. Herseyden vitaminini almaya calis dedi. Hatta bu bitki caylari bile soylendigi kadar cok tehlikeli degil dedi ama fazla icmemek lazim. Maydonoz mesela abartmadikca yenilebilir. Okadar cok paketlenmis gida yiyoruz ister istemez yani onlarda pek saglikli sayilmaz. Herseye dikkat edebilmemiz mumkun degil elimizden geleni yapmaya calisalim insallah.

Amin canım inşallah sağlıklıca kucağına alırsın. Ben çay hiç içmiyorum yaklaşık 17 senedir ağzıma sürmedim tiksindim küçükken birdaha içemedim icetea bile içmiyorum çay olduğu için. Sanırım az içmekten birşey olmaz. Et ürünlerini tam yiyemesemde az az da olsa tüketmeye başladım. Ağırlıklı olarak salata yoğurt pilav şeklinde besleniyorum. Balık midemi mahvettiği için 2 haftada bir az yiyebiliyorum. Tavuk normaldede sevmem ama yinede haşlama olarak azda olsa yemeye çalışıyorum. Düzenli olarak 1 avuç ceviz yiyiyorum tek aksatmadığım şey ceviz. Mevyeyide 2 haftadır çok yiyemiyorum. Zaten hiç meyveyle aram yok aklıma bile gelmezdi normalde şimdi zorla yiyorum. Hepsini birgüne sığdırmak çok zor oluyor benim için. Az az yemeye çalışıyorum. Allahtan daha 1 kilo aldım. İnşallah son aylarda çok almayız.

Maşallah size Sende önden gidiyorsun hamilelik takvimin 16 ondan sordum günümüz aynımı diye bugun itibariyle bende 15+4ama 16 uyumlu benimde 3 gün önde

Hangi hesaplamaya gore ayimizi belirliyecez ben daha tam anliyamadim
Benimde 6 gun onden gidiyo ultrasonda. Yani sat'a gore bugun 14+3 ama ultrasonda 15+2.
Kac haftaliksin diye soranlara ne diyecegimi sasiriyorum

Kan değerlerinde trizomi 18 çook riskli çıktığın yaptırmaya karar verdim . Down olmuş olsaydı dna yaptıracaktık ama trizomi olunca %99 olan amniyo daha mantıklı geldi
canım risk oranın kaçtı bilmiyorum ama amniyoda 1/200 düşük riski var hele ki uzmanı yapmazsa, yurdışına kan gönderiyorlar o da yüzde 99 sonuç veriyor adını bilemedim şimdi hatta Türkiyede de yapılıyormuş bir laboratuvarda.

Geçmiş olsun aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum bana dinlen dedi ama bir çoçuğum daha var ve yalnızız pek mümkün olmuyor inşallah bir Daha ki kontrolde hepimizin sıkıntısı düzelmiş olur

Kizlar Ecem ismi nasıl sizce ? Cok tatli,minicik bi kız canlanıyor gözümde. Büyüyünce biraz garip olur ama. Ecem hala,ecem teyze
Haha eşimde hep büyüdüğünü soyluyerek popüler isim koydurmuyo bana yok torunları mira anne annemi diyck falan .çok güzel isim bence sevdiysen koy bence.ben ilk kızıma buse çok seviyodm koydum buna daha koydurmuyo.zeynep su koycz Allah kısmet ederse

Evet gerçekten hiç birşeye yeteri kadar istesekte dikkat edemiyoruz. Bazen bana istemediğim birşey olsa bile aman ye canın çeker diye tutturuyorlar. Yemekte doysamda şunu da ye muhabbeti çok oluyor. Bende abartılmadığı sürece çok zararlı olacağını düşünmüyorum herşeyden az az yenmesi gerekiyor. İnşallah sağlıcakla kucaklarımıza alırız bebişlerimizi

Hangi hesaplamaya gore ayimizi belirliyecez ben daha tam anliyamadim
Benimde 6 gun onden gidiyo ultrasonda. Yani sat'a gore bugun 14+3 ama ultrasonda 15+2.
Kac haftaliksin diye soranlara ne diyecegimi sasiriyorum
Benim programda hamilelikte 1 ay 40 den hesaplanır yazıyor ama bazı arkadaşlar kabul etmiyor mantıklı aslında yoksa 9 ayda değil 10. ayda doğurmuş oluruz bebişleri :)

Fetal dna yaptıralım dedim ama trizomide %93 kesinlik çıkar defi amyo %99 ya karar verdim diyorumda kafam o kadar karışık ki anlatamam

canım benimde merdiven çıkarken nefesim tıkanıyor bacaklarım ağrıyor ve ayakta kalınca resmen popo üstündeki kemiklerim çok acıyor. Şimdiden böyleyse ne yapcaz biz. Bizde de eşim Yusuf istiyor ben Yekta. Yusuf Yekta diye seviyorum artık sağlıkla gelsinler anne baba ikisinide isteği olsun yağız baran da güzel bence. Mahir de pek hoş ağır değil aslında büyücek onlar.

Fetal dna yaptıralım dedim ama trizomide %93 kesinlik çıkar defi amyo %99 ya karar verdim diyorumda kafam o kadar karışık ki anlatamam
korkmayın lütfen bizde de 4'lü de afp yüksek çıktı bir tık ama 1/173 osb risk denildi ben ayrıntılı ultrasona gireceğim 18 haftada perinatologa gidip. Allah korusun öyle olsa bebeği aldıracak mısınız asıl soru bu olmalı. Bence içimizi ferahlatıp evladımızın iyi olduğuna odaklanalım, ayrıntılı ultrasonda uzmanında yapıldığında çok fazla bilgi veriyor. Bunlar birer olasılık ve bu olasılıkların da yüzde 3-4 ü tutuyor düşünün. yaş kilo gebelik haftası dahil ediliyor iyi düşünün acele etmeyin. Cevap şu olmalı aldıracak mıyım? Bu tarama testleri yurtdışında yapılıyor ve orada kadınlar ufak bir risk de aldırıyorlar ama bizim analık duygularımız inançlarımız farklı.

Geçmiş olsun aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum bana dinlen dedi ama bir çoçuğum daha var ve yalnızız pek mümkün olmuyor inşallah bir Daha ki kontrolde hepimizin sıkıntısı düzelmiş olur
Yanında bir yakının olması iyi olurdu. Benimde ilk gebeliğim. Yaş 36. Senin durumun daha zormuş çocuk olunca. Benim annem yanımda. Tabi burada eşlere büyük iş düşüyor. Asıl onların bizlere tam destek vermeleri gerekiyor. İnşallah sonraki haftalarda buradan güzel haberler veririz.

Benim programda hamilelikte 1 ay 40 den hesaplanır yazıyor ama bazı arkadaşlar kabul etmiyor mantıklı aslında yoksa 9 ayda değil 10. ayda doğurmuş oluruz bebişleri :)

Evet onu bende okumustum :)
Benim merak ettigim bu ultrasonda bebek sata gore 6 gun onden gidiyor yani aslinda 2 tane hesaplama var hangisini kullanmam lazim yani ben 14 haftalikmiyim yoksa 15 haftalikmi :)

Kötü sonuç çıkarsa gebeliğimi sonlandıracağım maalesef

Ben erkekse adini koydum herkezde kabul etmeye basladi sukur kulaklarina herkezin simdiden alistiriyorum. Artik bebek demiyolar yigit ali diyorlar esimdede kabul etme sinyalleri basladii insallah degismez artik
Maşallah cinsiyeti belli değil mi henüz? Yiğit Ali çok güzzel bir isim, bizde kız olursa Nehir Bera olacak nasipse tabi :)

Canım aynı durumu ben de yaşıyorum hatta sabah ben de yazdım konu ile bilgim yok internette araştırdım biraz kafam karıştı . kanama olunca gel dedi bana da

benim de bebeğim tüp bebek ve benim de plasentam aşağıda
bana da doktor ilişki, ağır iş, uzun yol yasak dedi
inşallah çıkar yukarı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…