- 25 Ekim 2016
- 2.558
- 4.236
- 63
- 41
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #13.461
Maşallah size Sende önden gidiyorsun hamilelik takvimin 16 ondan sordum günümüz aynımı diye bugun itibariyle bende 15+4ama 16 uyumlu benimde 3 gün öndeGittiğim gün 15+5 ti 16+4 görünüyordu...bugün 16 bitti 17ye giriyoruz
Genelde sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Hamile kalmadan önce 1 paket sigara içerdim tamamen bıraktım sigarayı. Ama kahve canım bazen istediği için içiyorum ama Bu nar meselesini ben anlamadım zaten hiç yemedim daha ama nar mısır yenmez falan dediler hep ama nar neden yenmiyormuş ki
Kahve haftada 1 maksimum 2 içiyorum çayı çok severdim öyle bardağın sayısı falan yoktu yani şimdi maksimum 3 barsak içiyorum canım istemiyor zaten sigarayı bırakmak çok zor oldu ama şükür yani şimdi iyim.. Balık haftada 2 veya 3 et tavuk diğer günler... Sütü hergün içerdim 2 haftadır içemiyorum malesef herşeyden tüketmeye uğraşıyorum İnş yarar kuzuma diğerinde de yedim anam dünyaları yedim yaramadı ama bunda yarıcak İnş minnakım sağlıkla gelsin
Maşallah size Sende önden gidiyorsun hamilelik takvimin 16 ondan sordum günümüz aynımı diye bugun itibariyle bende 15+4ama 16 uyumlu benimde 3 gün önde
canım risk oranın kaçtı bilmiyorum ama amniyoda 1/200 düşük riski var hele ki uzmanı yapmazsa, yurdışına kan gönderiyorlar o da yüzde 99 sonuç veriyor adını bilemedim şimdi hatta Türkiyede de yapılıyormuş bir laboratuvarda.Kan değerlerinde trizomi 18 çook riskli çıktığın yaptırmaya karar verdim . Down olmuş olsaydı dna yaptıracaktık ama trizomi olunca %99 olan amniyo daha mantıklı geldi
Geçmiş olsun aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum bana dinlen dedi ama bir çoçuğum daha var ve yalnızız pek mümkün olmuyor inşallah bir Daha ki kontrolde hepimizin sıkıntısı düzelmiş olurŞimdi dinlenmeye çalışıyorum. Evet yukarı çıkabiliyormuş, inşallah öyle olur. Kıymetli gebelikler yaşıyoruz, mucizeler. Rabbim hepimize evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
Haha eşimde hep büyüdüğünü soyluyerek popüler isim koydurmuyo bana yok torunları mira anne annemi diyck falan .çok güzel isim bence sevdiysen koy bence.ben ilk kızıma buse çok seviyodm koydum buna daha koydurmuyo.zeynep su koycz Allah kısmet ederseKizlar Ecem ismi nasıl sizce ? Cok tatli,minicik bi kız canlanıyor gözümde. Büyüyünce biraz garip olur ama. Ecem hala,ecem teyze
Sigarayi birakman cok iyi olmus. Kahve dedigimiz gibi bikac gunde 1 iciyorsan bi zarari olmaz korkma. Ben normalde kahveyle pek aram yok simdi esim icince bazen ondan bikac yudumluyorum.
Bende anlamiyorum tamda nar mevsimi yani. Herseyden vitaminini almaya calis dedi. Hatta bu bitki caylari bile soylendigi kadar cok tehlikeli degil dedi ama fazla icmemek lazim. Maydonoz mesela abartmadikca yenilebilir. Okadar cok paketlenmis gida yiyoruz ister istemez yani onlarda pek saglikli sayilmaz. Herseye dikkat edebilmemiz mumkun degil elimizden geleni yapmaya calisalim insallah.
Benim programda hamilelikte 1 ay 40 den hesaplanır yazıyor ama bazı arkadaşlar kabul etmiyor mantıklı aslında yoksa 9 ayda değil 10. ayda doğurmuş oluruz bebişleri :)Hangi hesaplamaya gore ayimizi belirliyecez ben daha tam anliyamadim
Benimde 6 gun onden gidiyo ultrasonda. Yani sat'a gore bugun 14+3 ama ultrasonda 15+2.
Kac haftaliksin diye soranlara ne diyecegimi sasiriyorum
canım risk oranın kaçtı bilmiyorum ama amniyoda 1/200 düşük riski var hele ki uzmanı yapmazsa, yurdışına kan gönderiyorlar o da yüzde 99 sonuç veriyor adını bilemedim şimdi hatta Türkiyede de yapılıyormuş bir laboratuvarda.
canım benimde merdiven çıkarken nefesim tıkanıyor bacaklarım ağrıyor ve ayakta kalınca resmen popo üstündeki kemiklerim çok acıyor. Şimdiden böyleyse ne yapcaz biz. Bizde de eşim Yusuf istiyor ben Yekta. Yusuf Yekta diye seviyorum artık sağlıkla gelsinler anne baba ikisinide isteği olsun yağız baran da güzel bence. Mahir de pek hoş ağır değil aslında büyücek onlar.Kızlar takipteyim bikaç gündür. Annemleregeldim. Azıcık yol yürüsem o gün sağa sola bile dönemiyorum yatarken. Kalkmak zaten ölüm gibi oluyor. Magnezyum bi işe yaramadı. Neden böyleyim anlamıyorum gerçekten. Bildiğiniz kasıktaki kemikli yerler ağrıyor tutuluyor sanki. Hayat kalitem çok düşük.
Kanaması Olan arkadaşlara da çok geçmiş olsun. Okudukça insan panikliyor iyice. Üstüne bir de ağrılar olunca.
İsim konusunda eşim yıllardır Baran istiyor. Ben de rüyamda yağız ismini görmüştüm. İki isim de güzel ama ağır geliyor bana.
Eşim yağız Baran diyor artık.
İsmi böyle kalacak sanırım
Ben de Mahir, Yunus Emre ve tahir isimlerini çok seviyorum. Hoş Mahir ve tahir de çok ağır ama ne bileyim karizmatik geliyor.
Kızım olsaydı Zühre yada Feride olsun istiyordum. Kız bebişlere fikir olsun.
Herşey minik kuzularımız için, çok teşekkürler@Fonetik Z zeynepada33 Geçmiş olsun arkadaşlar ayaklarınızı uzatıp yatacaksınız...o da biraz sıkıcı oluyor Allah tez zamanda şifa versin...yeter ki bebişler iyi olsun
korkmayın lütfen bizde de 4'lü de afp yüksek çıktı bir tık ama 1/173 osb risk denildi ben ayrıntılı ultrasona gireceğim 18 haftada perinatologa gidip. Allah korusun öyle olsa bebeği aldıracak mısınız asıl soru bu olmalı. Bence içimizi ferahlatıp evladımızın iyi olduğuna odaklanalım, ayrıntılı ultrasonda uzmanında yapıldığında çok fazla bilgi veriyor. Bunlar birer olasılık ve bu olasılıkların da yüzde 3-4 ü tutuyor düşünün. yaş kilo gebelik haftası dahil ediliyor iyi düşünün acele etmeyin. Cevap şu olmalı aldıracak mıyım? Bu tarama testleri yurtdışında yapılıyor ve orada kadınlar ufak bir risk de aldırıyorlar ama bizim analık duygularımız inançlarımız farklı.Fetal dna yaptıralım dedim ama trizomide %93 kesinlik çıkar defi amyo %99 ya karar verdim diyorumda kafam o kadar karışık ki anlatamam
Yanında bir yakının olması iyi olurdu. Benimde ilk gebeliğim. Yaş 36. Senin durumun daha zormuş çocuk olunca. Benim annem yanımda. Tabi burada eşlere büyük iş düşüyor. Asıl onların bizlere tam destek vermeleri gerekiyor. İnşallah sonraki haftalarda buradan güzel haberler veririz.Geçmiş olsun aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum bana dinlen dedi ama bir çoçuğum daha var ve yalnızız pek mümkün olmuyor inşallah bir Daha ki kontrolde hepimizin sıkıntısı düzelmiş olur
Benim programda hamilelikte 1 ay 40 den hesaplanır yazıyor ama bazı arkadaşlar kabul etmiyor mantıklı aslında yoksa 9 ayda değil 10. ayda doğurmuş oluruz bebişleri :)
korkmayın lütfen bizde de 4'lü de afp yüksek çıktı bir tık ama 1/173 osb risk denildi ben ayrıntılı ultrasona gireceğim 18 haftada perinatologa gidip. Allah korusun öyle olsa bebeği aldıracak mısınız asıl soru bu olmalı. Bence içimizi ferahlatıp evladımızın iyi olduğuna odaklanalım, ayrıntılı ultrasonda uzmanında yapıldığında çok fazla bilgi veriyor. Bunlar birer olasılık ve bu olasılıkların da yüzde 3-4 ü tutuyor düşünün. yaş kilo gebelik haftası dahil ediliyor iyi düşünün acele etmeyin. Cevap şu olmalı aldıracak mıyım? Bu tarama testleri yurtdışında yapılıyor ve orada kadınlar ufak bir risk de aldırıyorlar ama bizim analık duygularımız inançlarımız farklı.
Maşallah cinsiyeti belli değil mi henüz? Yiğit Ali çok güzzel bir isim, bizde kız olursa Nehir Bera olacak nasipse tabi :)Ben erkekse adini koydum herkezde kabul etmeye basladi sukur kulaklarina herkezin simdiden alistiriyorum. Artik bebek demiyolar yigit ali diyorlar esimdede kabul etme sinyalleri basladii insallah degismez artik
Canım aynı durumu ben de yaşıyorum hatta sabah ben de yazdım konu ile bilgim yok internette araştırdım biraz kafam karıştı . kanama olunca gel dedi bana daMerhaba arkadaşlar, ben 17haftalık hamileyim. Tüp bebek. Haftaiçi kontrolum vardı. Doktorum plesantanın rahim ağzında olduğunu söyledi. Takip edeceğiz dedi. Panik olmama için uyardı, kanama olursa diye. Benimle benzer durumu yaşayan var mı?
benim de bebeğim tüp bebek ve benim de plasentam aşağıdaŞimdi dinlenmeye çalışıyorum. Evet yukarı çıkabiliyormuş, inşallah öyle olur. Kıymetli gebelikler yaşıyoruz, mucizeler. Rabbim hepimize evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?