2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Canim bebeğin cinsiyetini öğrendin mi

ben 2 saatlik falan yol gittim, dönüşü de var
bir sıkıntı olmaz bence
doktorun bahsettiği herhalde şu uzuun saatler süren yolculuklar
Ben şu zamana kadar 7 saat yol hemde 4-5 kere gittim otobüs sarsmıyor molada yürüdüm yada mescidte uzandım çok abartmayın rahat olun bence

Canım ben her gün türk kahvesi içiyorum, kahve gibi yararlı bir şeyin zararlı olacağına inanamıyorum

Ben 84 le hamile kaldim. Simdi 82 yim. Ben de bazen endiseleniyorum ama bazen de iyi oluyor diyorum. Zaten kiloluyum, fazla sismek istemiyorum dogumu zorlastirma acisindan.
Cok gecmis olsum canim. Mudurle mudur yardimcisiyla konus, olmaz oyle kafasina gorenis yapmasinlar.
Zeynep ismini ben de cok begeniyorum. Oglum olacak allah izin verirse. Ben de isim arayisindayim.
Biz de kavga asamasindayiz merak etme resmen adam hicbir sey begenmiyor. Ama ben de onunkileri begenmiyorum. Daha bir tane ortak noktada bilismadik

Yaa konusunda da ayni. Gece kirk kere uyaniyorum sagimin solumun agrisindan. Napacam bilmem.
Oy oy. Ayni teklifi esim de bana yapmisti. Ama tabiki kabul etmedim. Cunku esimin istegine birakirsam yavrucagimi yazik bebisime hayat boyu sevmeyecegi isim koyar o ben biliyorum ortak noktada bulusamiyoruz ama olsum. Sut ve yogurdu fazla tuketmiyordum ama 3-4 gun dis agrisi cektim ve hemen sut-yogurt-peynir uclusune dadandim. Simdi iyiyim disim falan agirmiyor. Kahveden de nefret ederdim. Ama hamilelikte canim cektigi icin arasira iciyorum
Banada kız ismi daha zor geliyor. Galiba ikiside zor :) Demin bir arkadasa yazmistim. Ömer ismi çok hoşuma gidiyor. Veya belki Yusuf. Biraz klasik ama yeni nesillerden daha güzel bence.
Yusuf ismini bende cok begeniyorum. Ama neden bilmem hic kendi cocugumda dusunmedim. Dur esime bir de yusuf fikrini aciyim. Kesin yusufu da begenmez.
Ben erkekse adini koydum herkezde kabul etmeye basladi sukur kulaklarina herkezin simdiden alistiriyorum. Artik bebek demiyolar yigit ali diyorlar esimdede kabul etme sinyalleri basladii insallah degismez artik
Yigit ismini o kadar benimsedim ki! Sanki karnimdaki cocuk yogit o derece ama esim su guzel ismi begenmiyor. İnsallah zamanla benimki de kabullenmeye baslar.
Tartışmak istemiyorum hayır olmaz giyince üzülüyor eşim kıyamıyorum . Hem zaten tedavi süreci onu çok yıprattı olmaz çocuğumuz diyordu sürekli olumsuzdu . Kırılsın istemiyorum , tamam dicem
Ah ah ben de kirmak istemiyorum ama istemedigim bir isim de olsun istemiyorum. Zevklerimiz cok farkli
Ekmek yemiyorum çok az bazen canım isterse ama salatayı çok yiyorum et ürünlerini daha çok yiyemiyorum. Etraftan o kadar çok şey duyuyorumki onu ye bu ye şunu ye diyorum heralde ben beslenemiyorum
Aman ne derlerse desinler bosver. Ben de daha kirmizi et urunleri yiyemiyorum. Sarimsak ve etten tiksinmistim. Sarimsagi aştim cok sukur. İnsallah et tiksintim de kalkar tamamen.
Stres hep ya. Benim de resmen nefesim dataliyir, icime sikinti basiyor. Kafayi yiyecek gibi oluyorum. Esim stresten diyor. Kendimce stres yapmadigimi saniyorum ama suan fark ettim resmen bebekten baska hicbir sey dusunmuyorum. Bir dk Aklimdan cikmiyor.
Gicik oluyorum su kaynana ve kayinbaba nin bu isteklerine. Benimkiler dillendirmedi hic ama illaki istiyorlardir icten ise. Benim esim babasinin adini koymak istedi. Valla cok sert hi tepki vererek kirdim sanirim ama napiyim banane. Herifin 27 tane torunu var. Bir tanesi bile kendi ismini tasimiyor. Ki diger gelinleri ve damatlari hep akrabasi(hepsi akraba evliligi yapmis) ya kiz kardesinin oglu, kizi ya da erkek kardesinin. Yani kendi cocugu ve yigeni koymamis torunun kendi ismini. Kocam benim koymami bekliyor. Yine sinirlendim durduk yere.
Yigit ali gercekten cok guzel bir isim. Koca in diger cocukta yaptigi da cok ayip. Bazen esim sakayla karisik bana da diyor senin haberin bile olmaz gider kimligi alip gelirim diye. Direk hakkimi helal etmem, seni de asla affetmem diyorum. Allahtan biraz allah korkusu olan birisi. Her me kadar arada isyan etmeye kalksada.
Liste fikri iyiymis. Biz de anlasamiyoruz. Ben de bi deneyim. Ama 100 isimlik liste yapsam bir tanesini bile begenmez.
Yagiz baran cok guzel. Evet biraz agir ama buyudugunde cok asil duracak :)
Ben demir ilaci gyno ferro sanol ve vitamin olarak decavit kullaniyorum. Omega takviyesi henuz hic almadim. Doktorum da demedi. Ceviz yemeye calisiyorum.
Amann gicik oluyorum su yenmez bu yenmez. Zaten bebegin dogacagi varsa dogar. Bu dunyada rıskı yoks bi nar yuzunden dusmez yani. Ben gayette nar da yedim misirda yedim maydonoz da yedim. Bol bol hatta.
Decaviti bana da yazmıstı doktor ama bende kusma ve ishal yaptı malesef bunun üzerine imom diye bi hap kullanıyorum.
Decaviti gece yatarken kullaniyorum. Hicbir problemle karsilasmadim.
Ben hep dusunmuyorum, korkmuyorum, stresli degilim sanardim. Ama bugun burayi okurken fark ettim. Bir sn aklimdan cikmiyor benek. Bu forumda dolasmamiz bile aslinda ne kadar stresli oldugumuzu goateriyor. Burda mayis anneleri forumunda dolasitoruz ki kendimizden birilerini gorup rahatlayalim. Ne kadar dusunmuyoruz stresli degiliz desek de aslinda cok stresliyiz. Bu da malesef uykularimizi kaciriyor.
Gercekten cok fazla istemis yarim gune. Hem de yemek ve utu yapmayacakmis. Oldu canim. Kucuk gordugumden degil ama yillarini universiteye vermis insanlar gunde 12 saat calisiyor da asgari ucrete boyun eymek zorunda kaliyor. Bence siz biraz acgoZlu birisine denk gelmissiniz. Yemegi siz yaptiktan sonra bence temizlik icin haftada iki gun birini alsaniz daha iyi olur yevmiye karsiliginda.
Bendede benzer durumlar, doktor yolculuk konusunda birsey dememisti sormakta gelmedi aklima o an, yakin zamanda uc saatlik yola gidecektim problem olurmu ki ?
Olacagini sanmam. Ben 5-6 haftalikken cikmistim takur tukur koy yoluna.
Gecmis olaun xanim. İnsallah bir sey yoktur. İlavlar cogunlukla kabiz yapiyor. Ama bunyeden bunyeye farkli etkiler gosterecektir. Ben demir ilacini ilk ictigimde ishal olmustum. Cok afadersin simsiyahti diski. Simdi vucudum ilaca alistiktan sonra kabiz yapmaya basladi.
Ben de almiyorum omega. Balik arada yiyorum. Hergun ceviz yemeye calisiyorum. Omega faydali. Ancak olmazsa olmaz olacagini sanmiyorum.
Tek duam tek isteğim iyi çıkması inşallah iyi çıkacak . Stresten sütüm kesildi zaten
Hamile iken emzirmeye devam mi ediyorsunuz?

Kokmuyor mu canım bunlar ben ne kakao ne de badem yağinın kokusuna katlanabilirim doğrusu
Valla çatlamamak için o kokulara bi 4 ay kadar dayandım. çok şükür ki değdi. Sabah kalkar kalkmaz atletimi değiştiriyodum bi sorun olmadi şükür.

Kokmuyor mu canım bunlar ben ne kakao ne de badem yağinın kokusuna katlanabilirim doğrusu

Valla çatlamamak için o kokulara bi 4 ay kadar dayandım. çok şükür ki değdi. Sabah kalkar kalkmaz atletimi değiştiriyodum bi sorun olmadi şükür.

Hindistan cevizi yagini deneyebilirsiniz. Hem miss gibi kokuyor. Hem de cok guzel nemlendiriyor. Ben suruyorum. Bakalim insallah catlamam. Zaten ergenlikten kalma hakihazirda catlak dolu vucudum. Daha fazla olaun istemiyorum.

Hindistan cevizi yagini deneyebilirsiniz. Hem miss gibi kokuyor. Hem de cok guzel nemlendiriyor. Ben suruyorum. Bakalim insallah catlamam. Zaten ergenlikten kalma hakihazirda catlak dolu vucudum. Daha fazla olaun istemiyorum.
Beni kokudan ziyade o yağlı his rahatsız ediyordu biraz ama sabah atletimi değiştirmek rahatlatıyordu. hindistan cevizi yağını da göğüs ucu çatlağı için alıcam aklımda

Beni kokudan ziyade o yağlı his rahatsız ediyordu biraz ama sabah atletimi değiştirmek rahatlatıyordu. hindistan cevizi yağını da göğüs ucu çatlağı için alıcam aklımda
Beni o his rahasiz da etmiyor. :) hatta atlet de degistiymiyorum. Atletin nemiyle karnim daha nemli duruyor gibime geliyor

Ağrılarımız nerdeyse aynı Can'ım. Amaaan ne hassas hamileler olduk ya. Öyle imrendim ki 9 ay hoplayıp zıplayanlara. Ağrılara insan dayanıyor da bir şey mi olacak acaba endişesi yiyip bitiriyor işte
Yeğenimin adı Yusuf. En güzel erkek isimlerinden. Hatta eşim de dedi. Yusuf olmasaydı kesinlikle biz Yusuf koyardık diye. Ablam olsun yine de koyun diyor :)
Yusuf Yekta da yakışmış bence Yanyana. Yusuflar gerçekten çok güzel yüzlü oluyor.

Ay canım o ne öyle ya. Sigorta da istiyırmuymuş hanfendi.
Bir de sadece temizlik için gelecekse haftanın 2-3 günü bile alsan yeter bence.

[/QUOTE]
Çok şaşırdım ya :) buraya göre ben de 3.5 aylık hamile oluyorum. Ben herkese 4 ay bitti diyorum oysaki :)))
Demir ilacı ben de kabızlık yaptı. Çok kötü oldum. Korkudan zorlnamıyorum da. 2 gündür içmedim rahatladım biraz.

Valla sayenizde Yağız Baran a ısınıyorum galiba :))
Başka da ortak noktada buluşamıyoruz zaten. Sonunda kayınbaba adı konulmasın da yağız Baran olsun :)
Ben de eşime aynı şeyi diyorum onca torunu olmuş biri koysaymış demek ki konulabilecek bi isim değil güzel olsaydı zaten sana gerek kalmazdı diyorum. 7 sene bekledim bu bebişi. Bi zahmet ismine de biz karar verelim.
Eşine söyle şakın öyle sen hastanedeyken sürpriz bir kimlikle gelmesin
Valla çok kırıcı bir durum olur.

Can'ım o yağı ben burda okudum ilk. Normalde Hindistan cevizi kokusundan nefret ediyorum. Şampuanlarda falan. Yağı daha da bi kötü kokuyor. Meğer annem de çok uzun zamandır kullanıyormuş o yağı.
Ben kozmetik mağazasından aldım. Umarım doğru almışımdır. Böyle bal mumu gibi bir şey.
Ama öyle mis gibi kokmuyor yanlış mı aldım acaba cam kavanozda.

Dolunay22
Yapmaz heralde o kadarini. Cunku cok uzulmecegimi bilir. Tanidim taniyali beni uzmemek icin cabalar heralde cocuk olunca degismez, insallah degismez benim kayinbabamin adi ismail, kotu bir isim degil ama benim hic sevmedigim bir isim. Tanidigim butun ismaillere gicik olmusumdir hep. Boyle antipatik tiplerdi hepsi. İstemiyorum bebegimin adi ismail olsun. Esinle ortak nokta ise yagiz baran gercekten vazgecmeyin. Cok guzel bir isim gercekten. Gozumde daha cocuk yastayken bile cok efendi, temiz, duzgun bir cocuk canlaniyor :)

Hindistan cevizi yagi konusunda da dogru almissinizdir. Sogukta kati sicak da sivi oluyor. Sevmiyorsaniz sevmemeniz normL. Ben cok sevdigim icin bana guzel geliyor :))

Son düzenleme:
Çok şaşırdım ya :) buraya göre ben de 3.5 aylık hamile oluyorum. Ben herkese 4 ay bitti diyorum oysaki :)))

Demir ilacı ben de kabızlık yaptı. Çok kötü oldum. Korkudan zorlnamıyorum da. 2 gündür içmedim rahatladım biraz.

Valla sayenizde Yağız Baran a ısınıyorum galiba :))
Başka da ortak noktada buluşamıyoruz zaten. Sonunda kayınbaba adı konulmasın da yağız Baran olsun :)
Ben de eşime aynı şeyi diyorum onca torunu olmuş biri koysaymış demek ki konulabilecek bi isim değil güzel olsaydı zaten sana gerek kalmazdı diyorum. 7 sene bekledim bu bebişi. Bi zahmet ismine de biz karar verelim.
Eşine söyle şakın öyle sen hastanedeyken sürpriz bir kimlikle gelmesin
Valla çok kırıcı bir durum olur.

Can'ım o yağı ben burda okudum ilk. Normalde Hindistan cevizi kokusundan nefret ediyorum. Şampuanlarda falan. Yağı daha da bi kötü kokuyor. Meğer annem de çok uzun zamandır kullanıyormuş o yağı.
Ben kozmetik mağazasından aldım. Umarım doğru almışımdır. Böyle bal mumu gibi bir şey.
Ama öyle mis gibi kokmuyor yanlış mı aldım acaba cam kavanozda.[/QUOTE]
Dogru almissindir hindistan cevizi yagi sogukta hemen donar bu mevsimlerde bal mumu gibi oluyor yazın sıvılaşir

Yigit hep soyle ama boyle tatli tatli de insallah alisir. Benimkide asiri batuhan istiyordu ustune gitmeden yapmaya calis. Sitres ya ben suan ev ustuma ustume geliyor artik nefes alamiyor gibiyim. Nasil rahatlicamida bilmiyorum. Birseyleri resmen kiracakdim dedim sakin yine sen toplicaksin hersey cokdar gelmeye basladi bana sonra basladim aglamaya ama yok yok hala rahaylayamadim napcamida bilmiyorum.

Gececek insallah. Ben cok bunaldigimda sikinti bastiginda soguk moguk dinlemiyorum, cami acip temiz hava aliyorum. Biraz rahatlatiyor.

Ay benim de aksine çok yaramaz bi tip geliyor gözümün önüne :))
Bu arada evet İsmail iyiymiş yine. Ama hoşlanmadığın insanların isminden koymak gerçekten can sıkıcı. Valla benim kayınbabamın ismi öyle konulacak bir isim de değil ki kendini çok seviyorum ama üzgünüm yani. Piyango bana vurmasın mümkünse. Ya bi de insan çocuğuna seslenemez bile kayınbabasının yanında.

Dogru almissindir hindistan cevizi yagi sogukta hemen donar bu mevsimlerde bal mumu gibi oluyor yazın sıvılaşir[/QUOTE]
Tamam Can'ım çok sağol. Kullanalım bakalım inş iyi gelir.

bence de seslenmesi zor gelir. Ben de severim kayinbabami. Ama dedigin gibi insan guzel bi ismi olsa dahi koymak istemiyor. Benim babam vefat etti. Ve sevdigim bir ismi vardi Yani erken yasta ölmüşolmasa koyardim babamin ismini. Sirf baska oglum olursa kayinbabamin adini koymak duser diye koymuyorum

Allah rahmet eylesin Can'ım benim.
Açıkçası ölen kişilerin isminin konulmasına da karşıyım ben. Eşimin çok sevdiği bir kuzeni yıllar önce kazada vefat etmiş. Çok iyi bir çocukmuş. Onun ismini koyalım dedi. Karşı çıktım. Ne bileyim yani isim seviliyor olursa konulabilir ama kaybedilen kişi düşünülerek konuluyorsa doğru gelmiyor bana.
İnş siz de ortak noktayı bulursunuz eşinizle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…