- Konu Sahibi kardelen384
-
- #13.521
Kotu sonuc cikmaz bence. Moralinizi bozmayin simdidenKötü sonuç çıkarsa gebeliğimi sonlandıracağım maalesef
Kotu sonuc cikmaz bence. Moralinizi bozmayin simdiden
Canim bebeğin cinsiyetini öğrendin miBende öyleyim canım beyaz ekmek çok yerim normalde , hamilelik öncesi et, balık, hamurişi,çay çok severdim ondanda tiksindim Tatlıya bayılırım sewdiğim şeyleri yiyince midem ekşiyor. Buğday ekmeği, köy ekmeği , kepekli ekmek ne varsa denedim 3 aydır kilom aynı bakalım 4. aydayım kilo aldığımı sanmıyorum
Ben şu zamana kadar 7 saat yol hemde 4-5 kere gittim otobüs sarsmıyor molada yürüdüm yada mescidte uzandım çok abartmayın rahat olun benceben 2 saatlik falan yol gittim, dönüşü de var
bir sıkıntı olmaz bence
doktorun bahsettiği herhalde şu uzuun saatler süren yolculuklar
Yok ben rahatım zaten, geziyorum ediyorumBen şu zamana kadar 7 saat yol hemde 4-5 kere gittim otobüs sarsmıyor molada yürüdüm yada mescidte uzandım çok abartmayın rahat olun bence
Kızlar günaydın, rahatsız olan arkadaşlara geçmiş olsun tez vakitte düzelirsiniz inşallah. Bende isim bulamayanlardanım henüz eşim benim istediğim ismi istemiyor, önceden de anlaşmıştık erkek sen kız ben diye Ki bu anlaşmayıda yapan benim ama çok pişmanım şuandaBakalım ikna edebilecekmiyim bilmiyorum. Ben birşey sorucam günde ne kadar süt ve yoğurt tüketiyorsunuz? Birde ben arada kahve içiyorum varmı benim gibi içen arada tek tük.
Ben 84 le hamile kaldim. Simdi 82 yim.Kızlar bir iki göz gezdirdim de kilo muhabbeti dönmüş. Genelde alınan kilolardan yakınmışsınız. Bende tam tersi 50 kilo ile hamile kaldım şuan 51'im. Bende bunu takıyorum kafaya :/ ben kendimden ziyade bebeği besleyecek besinler tüketiyorum, zaten normalde de çok iştahlı biri değilimdir. Yine de 1 kilo almış olmak az değil mi ya ://
Bu arada hepimizin kandili mübarek olsun, dualarımdasınız
Cok gecmis olsum canim. Mudurle mudur yardimcisiyla konus, olmaz oyle kafasina gorenis yapmasinlar.Kızlar merhaba
Bugün sabah kalktım lavaboya gittim bir baktım tuvalet kağıdında kan !!
Kızlar elim ayağım öyle bir titredi ki.. eşimi nasıl aradım o nasıl o kadar çabuk geldi bilmiyorum Hastaneye gittik benim doktor acil doğuma girmiş Başka doktora yonlendirdiler girdik ama o ultrason masasına ağlamaktan çıkamadım Doktor beni bi sakinleştirdi bebek iyi bak zipliyor dedi !!
Üstelik ultrason da kanama alani da yoktu Ama kasılma görüyorum dedi Aksama kadar hastanedeydim serum iğne vs..
Yarın tekrar gideceğim Üç gün de rapor verdiler
Bugünkü doktor yorgunluk veya stresten olur dedi Ögretmenim kızlar ve çocukların dersleri geri kalmasın diye hiç rapor almak istemiyordum Ama ders programının düzensizliği beni yoruyordu daha dün mudur yardimcisina neden benim derslerin her gün geç bitiyor bazı arkadaşlar sabah gelip öğlen evine gidiyorken? Durumum belli artık biraz da kendimi düşünmem gerek demiştim gerçekten de öyle olacak sanirim artık
Zeynep ismini ben de cok begeniyorum. Oglum olacak allah izin verirse. Ben de isim arayisindayim.Günaydın annisler. Nasılsıniz ? Kanama yaşayan arkadaslara çok geçmiş olsun. İnşallah tekrardan aynı şeyi yasamazsiniz.
Kiz anneleriiii..İsim dusunuyo musunuz bakalım ? Ben erkenden isim derdine dustum. Cunku kimsenin kalbini kirmak istemiyorum. Direk bi isim bulup soranlara ''x olacak ismi'' diyip kestirip atmak istiyorum. Ama bi türlü begenemiyorum. Zeynep,Beren biraz aklıma yattı. Sizler ne dusunuyorsunuz?
Biz de kavga asamasindayiz merak etmeGünaydın hepinizekanaması olan arkadaşlarım çok geçmiş olsun Allah’ın izniyle herşey yolundadır moralinizi bozmayın bebeğinize yansıtmayın, dikkati de eksik etmeyin isim bulanlar arayanlar ne hızlısınız öyle ? Biz daha kavga aşamasındayız iki ismi olsun istiyoruz uyum arıyoruz eşimin istediği isim ile benim istediğim isim uyumu sıfır hele soyadımızla hiç alakası Yok napıcam bilmiyorum hangi ismi beğensem hayır komşumuz vardı hayır kavga etmiştim biriyle hayır o çok sinir bozucuydu deyip birilerini çağrıştırıyor bahanesiyle vazgeçiyor eşim. Kız olsaydı hemencecik koyardık onu anladım erkek zor , eşler takıntılı neyse iyi kötü bi karara varcaz artık zaman çok Hanımlar benim başka bir derdim var üç gecedir uyuyamıyorum soluma yatıyorum sol kalçam dize kadar uyuşuyo gece ona uyanıyorum birde . Sırt ağrısı da çabası. Yastık koyuyorum karnıma sırtıma, oda gece dönüp duruyorum etraftan topluyorum sabah araştırdım hamile yastıkları var böyle u şeklinde kocaman alan kullanan var mı ? Memnuniyetiniz nasıl ? Denesem mi diyorum
Oy oy. Ayni teklifi esim de bana yapmisti. Ama tabiki kabul etmedim. Cunku esimin istegine birakirsam yavrucagimi yazik bebisime hayat boyu sevmeyecegi isim koyar o ben biliyorumKızlar günaydın, rahatsız olan arkadaşlara geçmiş olsun tez vakitte düzelirsiniz inşallah. Bende isim bulamayanlardanım henüz eşim benim istediğim ismi istemiyor, önceden de anlaşmıştık erkek sen kız ben diye Ki bu anlaşmayıda yapan benim ama çok pişmanım şuandaBakalım ikna edebilecekmiyim bilmiyorum. Ben birşey sorucam günde ne kadar süt ve yoğurt tüketiyorsunuz? Birde ben arada kahve içiyorum varmı benim gibi içen arada tek tük.
Yusuf ismini bende cok begeniyorum. Ama neden bilmem hic kendi cocugumda dusunmedim. Dur esime bir de yusuf fikrini aciyim. Kesin yusufu da begenmez.Banada kız ismi daha zor geliyor. Galiba ikiside zor :) Demin bir arkadasa yazmistim. Ömer ismi çok hoşuma gidiyor. Veya belki Yusuf. Biraz klasik ama yeni nesillerden daha güzel bence.
Yigit ismini o kadar benimsedim ki! Sanki karnimdaki cocuk yogit o dereceBen erkekse adini koydum herkezde kabul etmeye basladi sukur kulaklarina herkezin simdiden alistiriyorum. Artik bebek demiyolar yigit ali diyorlar esimdede kabul etme sinyalleri basladii insallah degismez artik
Ah ah ben de kirmak istemiyorum ama istemedigim bir isim de olsun istemiyorum. Zevklerimiz cok farkliTartışmak istemiyorum hayır olmaz giyince üzülüyor eşim kıyamıyorum . Hem zaten tedavi süreci onu çok yıprattı olmaz çocuğumuz diyordu sürekli olumsuzdu . Kırılsın istemiyorum , tamam dicem
Aman ne derlerse desinler bosver. Ben de daha kirmizi et urunleri yiyemiyorum. Sarimsak ve etten tiksinmistim. Sarimsagi aştim cok sukur. İnsallah et tiksintim de kalkar tamamen.Ekmek yemiyorum çok az bazen canım isterse ama salatayı çok yiyorum et ürünlerini daha çok yiyemiyorum. Etraftan o kadar çok şey duyuyorumki onu ye bu ye şunu ye diyorum heralde ben beslenemiyorum
Stres hep ya. Benim de resmen nefesim dataliyir, icime sikinti basiyor. Kafayi yiyecek gibi oluyorum. Esim stresten diyor. Kendimce stres yapmadigimi saniyorum ama suan fark ettim resmen bebekten baska hicbir sey dusunmuyorum. Bir dk Aklimdan cikmiyor.Bende bunda o ruyadan gordum avucum icinde erken dogum yapmak zorunda kaliyorum. diyorum o bu haftalarda yasayamaz ilginc tarafi esimde gormus beni uzmemek icin demek istememis. Ikinci cocugum dusumdede ruyadada esim bebegimin vedasini gormustu ama ben kizimdada gordum boyle ruyalar bence biraz biz onlari cok merak ettimiz icin olabilir Allah bebeklerimize uzun omur ver mubarek eyler insallah sitrese kendini koyup bebeginide uzme iyi olacaksiniz annesi insallah
Gicik oluyorum su kaynana ve kayinbaba nin bu isteklerine. Benimkiler dillendirmedi hic ama illaki istiyorlardir icten ise. Benim esim babasinin adini koymak istedi. Valla cok sert hi tepki vererek kirdim sanirim ama napiyim banane. Herifin 27 tane torunu var. Bir tanesi bile kendi ismini tasimiyor. Ki diger gelinleri ve damatlari hep akrabasi(hepsi akraba evliligi yapmis) ya kiz kardesinin oglu, kizi ya da erkek kardesinin. Yani kendi cocugu ve yigeni koymamis torunun kendi ismini. Kocam benim koymami bekliyor. Yine sinirlendim durduk yere.Aynen öyle canım. Arayış içine girmelerinden ziyade kvnin adını koy demelerini istemiyorum. Çünkü Hayriye,Nuriye tarzı bi ismi var. Reddedersem kırılırlar biliyorum. Eşimde annesinin adını koymak istemiyor. Hiç o diyaloglara girmeden adını x koycaz diyip siyrilmam lazım. Ama işte bulamıyorum ki bi türlü. Hiç biri sinmiyor içime. Yakın zamanda maaile toplanicaz sanırım. Napcam bilmiyorum..
Yigit ali gercekten cok guzel bir isim. Koca in diger cocukta yaptigi da cok ayip. Bazen esim sakayla karisik bana da diyor senin haberin bile olmaz gider kimligi alip gelirim diye. Direk hakkimi helal etmem, seni de asla affetmem diyorum. Allahtan biraz allah korkusu olan birisi. Her me kadar arada isyan etmeye kalksada.Seni korkutmak istemem ama kizimda kaynanam cok karisti bizim halime rumeysa daha aklima gelmeyen cok isim ve esimle kaynanam dedigi oldu. benim ismini koymadi hastaneden cikmadan kimlik elime geldi. oysa bi gece kaldim hastane. Bunda ben yigit ali dedim kaynanamda razi geldi ben direk koydum onun adi yigit ali anlami bu bak kulaga nasil felan tavladim onlari. boylelikle kirilmadan herkez isi bitirdim. herkez bebegime yigit ali demeye basladi. sanki dogmus adi konmus gibi da.vraniyolar esimde batuhan istiyordu atisiyorduk gecen ismi begenmeye basladini soyledi. bence sitres sokma kendini anlami nasil olmasi istiyorsn mesela o sekil dusun bulacaksin eminim. bulmadan o topa girenlerinide engelle baska konu at ortami karistir bulana dek ki kimse kirilmadan altindan kalk bu isin
Liste fikri iyiymis. Biz de anlasamiyoruz. Ben de bi deneyim. Ama 100 isimlik liste yapsam bir tanesini bile begenmez.bencede, sağlıklı doğsun, birbirinizi de kırmayında varsın ismi uyumsuz olsun, benim ilk çocuğumda eşim koydu ikincide sen koy dedi ama önerdiğim hiçbir ismi onaylamadı,bende bir liste yaptım anlamlarıyla birlikte yazdım eline verdim, bu listeden o seçti ismi böylece ne o ne de ben kırılmış oldum
Yagiz baran cok guzel. Evet biraz agir ama buyudugunde cok asil duracak :)Kızlar takipteyim bikaç gündür. Annemleregeldim. Azıcık yol yürüsem o gün sağa sola bile dönemiyorum yatarken. Kalkmak zaten ölüm gibi oluyor. Magnezyum bi işe yaramadı. Neden böyleyim anlamıyorum gerçekten. Bildiğiniz kasıktaki kemikli yerler ağrıyor tutuluyor sanki. Hayat kalitem çok düşük.
Kanaması Olan arkadaşlara da çok geçmiş olsun. Okudukça insan panikliyor iyice. Üstüne bir de ağrılar olunca.
İsim konusunda eşim yıllardır Baran istiyor. Ben de rüyamda yağız ismini görmüştüm. İki isim de güzel ama ağır geliyor bana.
Eşim yağız Baran diyor artık.
İsmi böyle kalacak sanırım
Ben de Mahir, Yunus Emre ve tahir isimlerini çok seviyorum. Hoş Mahir ve tahir de çok ağır ama ne bileyim karizmatik geliyor.
Kızım olsaydı Zühre yada Feride olsun istiyordum. Kız bebişlere fikir olsun.
Ben demir ilaci gyno ferro sanol ve vitamin olarak decavit kullaniyorum. Omega takviyesi henuz hic almadim. Doktorum da demedi. Ceviz yemeye calisiyorum.Kızlar ben de kontrolde cinsiyet ögrenemedim ama suyu iyi plasenta düzgün yerleşmiş 146gram haftasından 4-5 gün ileride, kanım 11.8e düşmüş Vinalac yazdı gıda takviyesi diyor üstünde devlet ödemiyor bu vitamin yeterli mi acaba, hepiniz demir veya kan ilacına başladınız mı? Hep öyle okuyordum burda ama bana vermedi; omega3 ve magnezyum hapına da gerek yok dedi...
Amann gicik oluyorum su yenmez bu yenmez. Zaten bebegin dogacagi varsa dogar. Bu dunyada rıskı yoks bi nar yuzunden dusmez yani. Ben gayette nar da yedim misirda yedim maydonoz da yedim. Bol bol hatta.Genelde sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Hamile kalmadan önce 1 paket sigara içerdim tamamen bıraktım sigarayı. Ama kahve canım bazen istediği için içiyorum ama Bu nar meselesini ben anlamadım zaten hiç yemedim daha ama nar mısır yenmez falan dediler hep ama nar neden yenmiyormuş ki
Decaviti gece yatarken kullaniyorum. Hicbir problemle karsilasmadim.Decaviti bana da yazmıstı doktor ama bende kusma ve ishal yaptı malesef bunun üzerine imom diye bi hap kullanıyorum.
Ben hep dusunmuyorum, korkmuyorum, stresli degilim sanardim. Ama bugun burayi okurken fark ettim. Bir sn aklimdan cikmiyor benek. Bu forumda dolasmamiz bile aslinda ne kadar stresli oldugumuzu goateriyor. Burda mayis anneleri forumunda dolasitoruz ki kendimizden birilerini gorup rahatlayalim. Ne kadar dusunmuyoruz stresli degiliz desek de aslinda cok stresliyiz. Bu da malesef uykularimizi kaciriyor.Canım kan gördüysen rüyanda zaten geçersiz olmuş lütfen takılma bilinç altı oyunu bunlar bu haftalardan sonra kabus olayı herkeste artıcak malesef bu rahat yatamıyo olmak hani hep aklımızda korkular var... Ve kan basıncı ile ilgili benimde başladı canım bol dua edip okuyalım kendimize
Gercekten cok fazla istemis yarim gune. Hem de yemek ve utu yapmayacakmis. Oldu canim. Kucuk gordugumden degil ama yillarini universiteye vermis insanlar gunde 12 saat calisiyor da asgari ucrete boyun eymek zorunda kaliyor. Bence siz biraz acgoZlu birisine denk gelmissiniz. Yemegi siz yaptiktan sonra bence temizlik icin haftada iki gun birini alsaniz daha iyi olur yevmiye karsiliginda.Evet bizde de durum o maalesef iyiler hoşlarda erkeklerin genel sorunu bu sanırım
Haftanın beş günü yarım gün alayım diyorum 2000 tl diyor yemek yapmam ütü olmazsa iyi olur şartları da en düşük isteyen asgari ücret İstiyor maalesef yarım günebiz zaten 3 kişiyiz çocukta okula başlayacak evime göre bana çok yüksek geldi inşallah en kısa zamanda kafama göre birini bulurum
Olacagini sanmam. Ben 5-6 haftalikken cikmistim takur tukur koy yoluna.Bendede benzer durumlar, doktor yolculuk konusunda birsey dememisti sormakta gelmedi aklima o an, yakin zamanda uc saatlik yola gidecektim problem olurmu ki ?
Gecmis olaun xanim. İnsallah bir sey yoktur. İlavlar cogunlukla kabiz yapiyor. Ama bunyeden bunyeye farkli etkiler gosterecektir. Ben demir ilacini ilk ictigimde ishal olmustum. Cok afadersin simsiyahti diski. Simdi vucudum ilaca alistiktan sonra kabiz yapmaya basladi.Kizlae kullandiginiz vitaminler demir vs ishal veya bulanti yapti mi? Bende baya ciddi ishal var 2 gundur. Isten ciktim Doktora geldim bekliyorim cok endiselendim.
Haftasoni disarda et yemistikm acaba cig miydi ben anlamadim ici. Listeria da ishal yaparmis. Cok canim sıkkin. Bakalim doktor ne diyecek
Ben de almiyorum omega. Balik arada yiyorum. Hergun ceviz yemeye calisiyorum. Omega faydali. Ancak olmazsa olmaz olacagini sanmiyorum.Vinalac ben iciyodum ama sonra gittim kendim decavit aldim icerigine baktim cok az fark var hatta decavitte bazilari daha fazla var. omega 3 icin bana duosvit verdi les gibi icemedim illa ic diyo baska vereyim dedi verdi soruyo iciyo musun diye icemiyorum dedim o zaman krill yagi al dedi daha az kokuluymus illa takti omega 3 e. Icmesek nolur ben balik da yiyemiyorum
Hamile iken emzirmeye devam mi ediyorsunuz?Tek duam tek isteğim iyi çıkması inşallah iyi çıkacak . Stresten sütüm kesildi zaten
Valla çatlamamak için o kokulara bi 4 ay kadar dayandım. çok şükür ki değdi. Sabah kalkar kalkmaz atletimi değiştiriyodum bi sorun olmadi şükür.Kokmuyor mu canım bunlar ben ne kakao ne de badem yağinın kokusuna katlanabilirim doğrusu
Kokmuyor mu canım bunlar ben ne kakao ne de badem yağinın kokusuna katlanabilirim doğrusu
Valla çatlamamak için o kokulara bi 4 ay kadar dayandım. çok şükür ki değdi. Sabah kalkar kalkmaz atletimi değiştiriyodum bi sorun olmadi şükür.
Beni kokudan ziyade o yağlı his rahatsız ediyordu biraz ama sabah atletimi değiştirmek rahatlatıyordu. hindistan cevizi yağını da göğüs ucu çatlağı için alıcam aklımdaHindistan cevizi yagini deneyebilirsiniz. Hem miss gibi kokuyor. Hem de cok guzel nemlendiriyor. Ben suruyorum. Bakalim insallah catlamam. Zaten ergenlikten kalma hakihazirda catlak dolu vucudum. Daha fazla olaun istemiyorum.
Beni o his rahasiz da etmiyor. :) hatta atlet de degistiymiyorum. Atletin nemiyle karnim daha nemli duruyor gibime geliyorBeni kokudan ziyade o yağlı his rahatsız ediyordu biraz ama sabah atletimi değiştirmek rahatlatıyordu. hindistan cevizi yağını da göğüs ucu çatlağı için alıcam aklımda
Ağrılarımız nerdeyse aynı Can'ım. Amaaan ne hassas hamileler olduk ya. Öyle imrendim ki 9 ay hoplayıp zıplayanlara. Ağrılara insan dayanıyor da bir şey mi olacak acaba endişesi yiyip bitiriyor iştecanım benimde merdiven çıkarken nefesim tıkanıyor bacaklarım ağrıyor ve ayakta kalınca resmen popo üstündeki kemiklerim çok acıyor. Şimdiden böyleyse ne yapcaz biz. Bizde de eşim Yusuf istiyor ben Yekta. Yusuf Yekta diye seviyorum artık sağlıkla gelsinler anne baba ikisinide isteği olsun yağız baran da güzel bence. Mahir de pek hoş ağır değil aslında büyücek onlar.
Ay canım o ne öyle ya. Sigorta da istiyırmuymuş hanfendi.Evet bizde de durum o maalesef iyiler hoşlarda erkeklerin genel sorunu bu sanırım
Haftanın beş günü yarım gün alayım diyorum 2000 tl diyor yemek yapmam ütü olmazsa iyi olur şartları da en düşük isteyen asgari ücret İstiyor maalesef yarım günebiz zaten 3 kişiyiz çocukta okula başlayacak evime göre bana çok yüksek geldi inşallah en kısa zamanda kafama göre birini bulurum
[/QUOTE]şöyle bir şey buldum bu galiba doğru hesap
GEBELİK HAFTALARININ DENK GELDİĞİ AYLAR
4 hafta 2 günlük gebelik = 30 günlük = 1 aylık hamile oluyorsunuz.
5 haftalık gebelik kaç aylık oluyor = 35 günlük = 1 ay 5 günlük hamile oluyorsunuz.
6 haftalık gebelik kaç aylık oluyor = 42 günlük = 1 ay 12 günlük hamile oluyorsunuz.
7 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 49 günlük = 1 ay 19 günlük hamile oluyorsunuz.
8 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 56 günlük = 1 ay 26 günlük hamile oluyorsunuz.
8 hafta 4 günlük gebelik = 60 günlük = 2 aylık hamile oluyorsunuz.
9 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 63 günlük = 2 ay 3 günlük hamile oluyorsunuz.
10 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 70 günlük = 2 ay 10 günlük hamile oluyorsunuz.
11 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 77 günlük = 2 ay 17 günlük hamile oluyorsunuz.
12 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 84 günlük = 2 ay 24 günlük hamile oluyorsunuz.
12 hafta 6 günlük gebelik = 90 günlük = 3 aylık hamile oluyorsunuz.
13 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 91 günlük = 3 ay 1 günlük hamile oluyorsunuz.
14 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 98 günlük = 3 ay 8 günlük hamile oluyorsunuz.
15 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 105 günlük = 3 ay 15 günlük hamile oluyorsunuz.
16 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 112 günlük = 3 ay 22 günlük hamile oluyorsunuz.
17 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 119 günlük = 3 ay 29 günlük hamile oluyorsunuz.
17 hafta 1 günlük gebelik = 120 günlük = 4 aylık hamile oluyorsunuz.
18 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 126 günlük = 4 ay 6 günlük hamile oluyorsunuz.
19 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 133 günlük = 4 ay 13 günlük hamile oluyorsunuz.
20 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 140 günlük = 4 ay 20 günlük hamile oluyorsunuz.
21 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 147 günlük = 4 ay 27 günlük hamile oluyorsunuz.
21 hafta 3 günlük gebelik = 150 günlük = 5 aylık hamile oluyorsunuz.
22 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 154 günlük = 5 ay 4 günlük hamile oluyorsunuz.
23 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 161 günlük = 5 ay 11 günlük hamile oluyorsunuz.
24 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 168 günlük = 5 ay 18 günlük hamile oluyorsunuz.
25 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 175 günlük = 5 ay 25 günlük hamile oluyorsunuz.
25 hafta 5 günlük gebelik = 180 günlük = 6 aylık hamile oluyorsunuz.
26 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 182 günlük = 6 ay 2 günlük hamile oluyorsunuz.
27 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 189 günlük = 6 ay 9 günlük hamile oluyorsunuz.
28 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 196 günlük = 6 ay 16 günlük hamile oluyorsunuz.
29 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 203 günlük = 6 ay 23 günlük hamile oluyorsunuz.
30 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 210 günlük = 7 aylık hamile oluyorsunuz.
31 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 217 günlük =7 ay 7 günlük hamile oluyorsunuz.
32 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 224 günlük = 7 ay 14 günlük hamile oluyorsunuz.
33 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 231 günlük = 7 ay 21 günlük hamile oluyorsunuz.
34 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 238 günlük = 7 ay 28 günlük hamile oluyorsunuz.
34 hafta 2 günlük gebelik = 240 günlük = 8 aylık hamile oluyorsunuz.
35 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 245 günlük = 8 ay 5 günlük hamile oluyorsunuz.
36 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 252 günlük = 8 ay 12 günlük hamile oluyorsunuz.
37 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 259 günlük = 8 ay 19 günlük hamile oluyorsunuz.
38 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 266 günlük = 8 ay 26 günlük hamile oluyorsunuz.
38 hafta 4 günlük gebelik = 270 günlük = 9 aylık hamile oluyorsunuz.
39 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 273 günlük = 9 ay 3 günlük hamile oluyorsunuz.
40 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= 280 günlük = 9 ay 10 günlük hamile oluyorsunuz.
Demir ilacı ben de kabızlık yaptı. Çok kötü oldum. Korkudan zorlnamıyorum da. 2 gündür içmedim rahatladım biraz.Kizlae kullandiginiz vitaminler demir vs ishal veya bulanti yapti mi? Bende baya ciddi ishal var 2 gundur. Isten ciktim Doktora geldim bekliyorim cok endiselendim.
Haftasoni disarda et yemistikm acaba cig miydi ben anlamadim ici. Listeria da ishal yaparmis. Cok canim sıkkin. Bakalim doktor ne diyecek
Valla sayenizde Yağız Baran a ısınıyorum galiba :))Ben 84 le hamile kaldim. Simdi 82 yim.Ben de bazen endiseleniyorum ama bazen de iyi oluyor diyorum. Zaten kiloluyum, fazla sismek istemiyorum dogumu zorlastirma acisindan.
Cok gecmis olsum canim. Mudurle mudur yardimcisiyla konus, olmaz oyle kafasina gorenis yapmasinlar.
Zeynep ismini ben de cok begeniyorum. Oglum olacak allah izin verirse. Ben de isim arayisindayim.
Biz de kavga asamasindayiz merak etmeresmen adam hicbir sey begenmiyor. Ama ben de onunkileri begenmiyorum. Daha bir tane ortak noktada bilismadik
Yaa konusunda da ayni. Gece kirk kere uyaniyorum sagimin solumun agrisindan. Napacam bilmem.
Oy oy. Ayni teklifi esim de bana yapmisti. Ama tabiki kabul etmedim. Cunku esimin istegine birakirsam yavrucagimi yazik bebisime hayat boyu sevmeyecegi isim koyar o ben biliyorumortak noktada bulusamiyoruz ama olsum. Sut ve yogurdu fazla tuketmiyordum ama 3-4 gun dis agrisi cektim ve hemen sut-yogurt-peynir uclusune dadandim. Simdi iyiyim disim falan agirmiyor. Kahveden de nefret ederdim. Ama hamilelikte canim cektigi icin arasira iciyorum
Yusuf ismini bende cok begeniyorum. Ama neden bilmem hic kendi cocugumda dusunmedim. Dur esime bir de yusuf fikrini aciyim. Kesin yusufu da begenmez.
Yigit ismini o kadar benimsedim ki! Sanki karnimdaki cocuk yogit o dereceama esim su guzel ismi begenmiyor. İnsallah zamanla benimki de kabullenmeye baslar.
Ah ah ben de kirmak istemiyorum ama istemedigim bir isim de olsun istemiyorum. Zevklerimiz cok farkli
Aman ne derlerse desinler bosver. Ben de daha kirmizi et urunleri yiyemiyorum. Sarimsak ve etten tiksinmistim. Sarimsagi aştim cok sukur. İnsallah et tiksintim de kalkar tamamen.
Stres hep ya. Benim de resmen nefesim dataliyir, icime sikinti basiyor. Kafayi yiyecek gibi oluyorum. Esim stresten diyor. Kendimce stres yapmadigimi saniyorum ama suan fark ettim resmen bebekten baska hicbir sey dusunmuyorum. Bir dk Aklimdan cikmiyor.
Gicik oluyorum su kaynana ve kayinbaba nin bu isteklerine. Benimkiler dillendirmedi hic ama illaki istiyorlardir icten ise. Benim esim babasinin adini koymak istedi. Valla cok sert hi tepki vererek kirdim sanirim ama napiyim banane. Herifin 27 tane torunu var. Bir tanesi bile kendi ismini tasimiyor. Ki diger gelinleri ve damatlari hep akrabasi(hepsi akraba evliligi yapmis) ya kiz kardesinin oglu, kizi ya da erkek kardesinin. Yani kendi cocugu ve yigeni koymamis torunun kendi ismini. Kocam benim koymami bekliyor. Yine sinirlendim durduk yere.
Yigit ali gercekten cok guzel bir isim. Koca in diger cocukta yaptigi da cok ayip. Bazen esim sakayla karisik bana da diyor senin haberin bile olmaz gider kimligi alip gelirim diye. Direk hakkimi helal etmem, seni de asla affetmem diyorum. Allahtan biraz allah korkusu olan birisi. Her me kadar arada isyan etmeye kalksada.
Liste fikri iyiymis. Biz de anlasamiyoruz. Ben de bi deneyim. Ama 100 isimlik liste yapsam bir tanesini bile begenmez.
Yagiz baran cok guzel. Evet biraz agir ama buyudugunde cok asil duracak :)
Ben demir ilaci gyno ferro sanol ve vitamin olarak decavit kullaniyorum. Omega takviyesi henuz hic almadim. Doktorum da demedi. Ceviz yemeye calisiyorum.
Amann gicik oluyorum su yenmez bu yenmez. Zaten bebegin dogacagi varsa dogar. Bu dunyada rıskı yoks bi nar yuzunden dusmez yani. Ben gayette nar da yedim misirda yedim maydonoz da yedim. Bol bol hatta.
Decaviti gece yatarken kullaniyorum. Hicbir problemle karsilasmadim.
Ben hep dusunmuyorum, korkmuyorum, stresli degilim sanardim. Ama bugun burayi okurken fark ettim. Bir sn aklimdan cikmiyor benek. Bu forumda dolasmamiz bile aslinda ne kadar stresli oldugumuzu goateriyor. Burda mayis anneleri forumunda dolasitoruz ki kendimizden birilerini gorup rahatlayalim. Ne kadar dusunmuyoruz stresli degiliz desek de aslinda cok stresliyiz. Bu da malesef uykularimizi kaciriyor.
Gercekten cok fazla istemis yarim gune. Hem de yemek ve utu yapmayacakmis. Oldu canim. Kucuk gordugumden degil ama yillarini universiteye vermis insanlar gunde 12 saat calisiyor da asgari ucrete boyun eymek zorunda kaliyor. Bence siz biraz acgoZlu birisine denk gelmissiniz. Yemegi siz yaptiktan sonra bence temizlik icin haftada iki gun birini alsaniz daha iyi olur yevmiye karsiliginda.
Olacagini sanmam. Ben 5-6 haftalikken cikmistim takur tukur koy yoluna.
Gecmis olaun xanim. İnsallah bir sey yoktur. İlavlar cogunlukla kabiz yapiyor. Ama bunyeden bunyeye farkli etkiler gosterecektir. Ben demir ilacini ilk ictigimde ishal olmustum. Cok afadersin simsiyahti diski. Simdi vucudum ilaca alistiktan sonra kabiz yapmaya basladi.
Ben de almiyorum omega. Balik arada yiyorum. Hergun ceviz yemeye calisiyorum. Omega faydali. Ancak olmazsa olmaz olacagini sanmiyorum.
Hamile iken emzirmeye devam mi ediyorsunuz?
Can'ım o yağı ben burda okudum ilk. Normalde Hindistan cevizi kokusundan nefret ediyorum. Şampuanlarda falan. Yağı daha da bi kötü kokuyor. Meğer annem de çok uzun zamandır kullanıyormuş o yağı.Hindistan cevizi yagini deneyebilirsiniz. Hem miss gibi kokuyor. Hem de cok guzel nemlendiriyor. Ben suruyorum. Bakalim insallah catlamam. Zaten ergenlikten kalma hakihazirda catlak dolu vucudum. Daha fazla olaun istemiyorum.
Çok şaşırdım ya :) buraya göre ben de 3.5 aylık hamile oluyorum. Ben herkese 4 ay bitti diyorum oysaki :)))Ağrılarımız nerdeyse aynı Can'ım. Amaaan ne hassas hamileler olduk ya. Öyle imrendim ki 9 ay hoplayıp zıplayanlara. Ağrılara insan dayanıyor da bir şey mi olacak acaba endişesi yiyip bitiriyor işte
Yeğenimin adı Yusuf. En güzel erkek isimlerinden. Hatta eşim de dedi. Yusuf olmasaydı kesinlikle biz Yusuf koyardık diye. Ablam olsun yine de koyun diyor :)
Yusuf Yekta da yakışmış bence Yanyana. Yusuflar gerçekten çok güzel yüzlü oluyor.
Ay canım o ne öyle ya. Sigorta da istiyırmuymuş hanfendi.
Bir de sadece temizlik için gelecekse haftanın 2-3 günü bile alsan yeter bence.
Ben 84 le hamile kaldim. Simdi 82 yim.Ben de bazen endiseleniyorum ama bazen de iyi oluyor diyorum. Zaten kiloluyum, fazla sismek istemiyorum dogumu zorlastirma acisindan.
Cok gecmis olsum canim. Mudurle mudur yardimcisiyla konus, olmaz oyle kafasina gorenis yapmasinlar.
Zeynep ismini ben de cok begeniyorum. Oglum olacak allah izin verirse. Ben de isim arayisindayim.
Biz de kavga asamasindayiz merak etmeresmen adam hicbir sey begenmiyor. Ama ben de onunkileri begenmiyorum. Daha bir tane ortak noktada bilismadik
Yaa konusunda da ayni. Gece kirk kere uyaniyorum sagimin solumun agrisindan. Napacam bilmem.
Oy oy. Ayni teklifi esim de bana yapmisti. Ama tabiki kabul etmedim. Cunku esimin istegine birakirsam yavrucagimi yazik bebisime hayat boyu sevmeyecegi isim koyar o ben biliyorumortak noktada bulusamiyoruz ama olsum. Sut ve yogurdu fazla tuketmiyordum ama 3-4 gun dis agrisi cektim ve hemen sut-yogurt-peynir uclusune dadandim. Simdi iyiyim disim falan agirmiyor. Kahveden de nefret ederdim. Ama hamilelikte canim cektigi icin arasira iciyorum
Yusuf ismini bende cok begeniyorum. Ama neden bilmem hic kendi cocugumda dusunmedim. Dur esime bir de yusuf fikrini aciyim. Kesin yusufu da begenmez.
Yigit ismini o kadar benimsedim ki! Sanki karnimdaki cocuk yogit o dereceama esim su guzel ismi begenmiyor. İnsallah zamanla benimki de kabullenmeye baslar.
Ah ah ben de kirmak istemiyorum ama istemedigim bir isim de olsun istemiyorum. Zevklerimiz cok farkli
Aman ne derlerse desinler bosver. Ben de daha kirmizi et urunleri yiyemiyorum. Sarimsak ve etten tiksinmistim. Sarimsagi aştim cok sukur. İnsallah et tiksintim de kalkar tamamen.
Stres hep ya. Benim de resmen nefesim dataliyir, icime sikinti basiyor. Kafayi yiyecek gibi oluyorum. Esim stresten diyor. Kendimce stres yapmadigimi saniyorum ama suan fark ettim resmen bebekten baska hicbir sey dusunmuyorum. Bir dk Aklimdan cikmiyor.
Gicik oluyorum su kaynana ve kayinbaba nin bu isteklerine. Benimkiler dillendirmedi hic ama illaki istiyorlardir icten ise. Benim esim babasinin adini koymak istedi. Valla cok sert hi tepki vererek kirdim sanirim ama napiyim banane. Herifin 27 tane torunu var. Bir tanesi bile kendi ismini tasimiyor. Ki diger gelinleri ve damatlari hep akrabasi(hepsi akraba evliligi yapmis) ya kiz kardesinin oglu, kizi ya da erkek kardesinin. Yani kendi cocugu ve yigeni koymamis torunun kendi ismini. Kocam benim koymami bekliyor. Yine sinirlendim durduk yere.
Yigit ali gercekten cok guzel bir isim. Koca in diger cocukta yaptigi da cok ayip. Bazen esim sakayla karisik bana da diyor senin haberin bile olmaz gider kimligi alip gelirim diye. Direk hakkimi helal etmem, seni de asla affetmem diyorum. Allahtan biraz allah korkusu olan birisi. Her me kadar arada isyan etmeye kalksada.
Liste fikri iyiymis. Biz de anlasamiyoruz. Ben de bi deneyim. Ama 100 isimlik liste yapsam bir tanesini bile begenmez.
Yagiz baran cok guzel. Evet biraz agir ama buyudugunde cok asil duracak :)
Ben demir ilaci gyno ferro sanol ve vitamin olarak decavit kullaniyorum. Omega takviyesi henuz hic almadim. Doktorum da demedi. Ceviz yemeye calisiyorum.
Amann gicik oluyorum su yenmez bu yenmez. Zaten bebegin dogacagi varsa dogar. Bu dunyada rıskı yoks bi nar yuzunden dusmez yani. Ben gayette nar da yedim misirda yedim maydonoz da yedim. Bol bol hatta.
Decaviti gece yatarken kullaniyorum. Hicbir problemle karsilasmadim.
Ben hep dusunmuyorum, korkmuyorum, stresli degilim sanardim. Ama bugun burayi okurken fark ettim. Bir sn aklimdan cikmiyor benek. Bu forumda dolasmamiz bile aslinda ne kadar stresli oldugumuzu goateriyor. Burda mayis anneleri forumunda dolasitoruz ki kendimizden birilerini gorup rahatlayalim. Ne kadar dusunmuyoruz stresli degiliz desek de aslinda cok stresliyiz. Bu da malesef uykularimizi kaciriyor.
Gercekten cok fazla istemis yarim gune. Hem de yemek ve utu yapmayacakmis. Oldu canim. Kucuk gordugumden degil ama yillarini universiteye vermis insanlar gunde 12 saat calisiyor da asgari ucrete boyun eymek zorunda kaliyor. Bence siz biraz acgoZlu birisine denk gelmissiniz. Yemegi siz yaptiktan sonra bence temizlik icin haftada iki gun birini alsaniz daha iyi olur yevmiye karsiliginda.
Olacagini sanmam. Ben 5-6 haftalikken cikmistim takur tukur koy yoluna.
Gecmis olaun xanim. İnsallah bir sey yoktur. İlavlar cogunlukla kabiz yapiyor. Ama bunyeden bunyeye farkli etkiler gosterecektir. Ben demir ilacini ilk ictigimde ishal olmustum. Cok afadersin simsiyahti diski. Simdi vucudum ilaca alistiktan sonra kabiz yapmaya basladi.
Ben de almiyorum omega. Balik arada yiyorum. Hergun ceviz yemeye calisiyorum. Omega faydali. Ancak olmazsa olmaz olacagini sanmiyorum.
Hamile iken emzirmeye devam mi ediyorsunuz?
Gececek insallah. Ben cok bunaldigimda sikinti bastiginda soguk moguk dinlemiyorum, cami acip temiz hava aliyorum. Biraz rahatlatiyor.Yigit hep soyle ama boyle tatli tatli de insallah alisir. Benimkide asiri batuhan istiyordu ustune gitmeden yapmaya calis. Sitres ya ben suan ev ustuma ustume geliyor artik nefes alamiyor gibiyim. Nasil rahatlicamida bilmiyorum. Birseyleri resmen kiracakdim dedim sakin yine sen toplicaksin hersey cokdar gelmeye basladi bana sonra basladim aglamaya ama yok yok hala rahaylayamadim napcamida bilmiyorum.
Yapmaz heralde o kadarini. Cunku cok uzulmecegimi bilir. Tanidim taniyali beni uzmemek icin cabalar heralde cocuk olunca degismez, insallah degismezbenim kayinbabamin adi ismail, kotu bir isim degil ama benim hic sevmedigim bir isim. Tanidigim butun ismaillere gicik olmusumdir hep. Boyle antipatik tiplerdi hepsi. İstemiyorum bebegimin adi ismail olsun. Esinle ortak nokta ise yagiz baran gercekten vazgecmeyin. Cok guzel bir isim gercekten. Gozumde daha cocuk yastayken bile cok efendi, temiz, duzgun bir cocuk canlaniyor :)
Dogru almissindir hindistan cevizi yagi sogukta hemen donar bu mevsimlerde bal mumu gibi oluyor yazın sıvılaşir[/QUOTE]
Ay benim de aksine çok yaramaz bi tip geliyor gözümün önüne :))
Bu arada evet İsmail iyiymiş yine. Ama hoşlanmadığın insanların isminden koymak gerçekten can sıkıcı. Valla benim kayınbabamın ismi öyle konulacak bir isim de değil kikendini çok seviyorum ama üzgünüm yani. Piyango bana vurmasın mümkünse. Ya bi de insan çocuğuna seslenemez bile kayınbabasının yanında.
Dogru almissindir hindistan cevizi yagi sogukta hemen donar bu mevsimlerde bal mumu gibi oluyor yazın sıvılaşir
Allah rahmet eylesin Can'ım benim.bence de seslenmesi zor gelir. Ben de severim kayinbabami. Ama dedigin gibi insan guzel bi ismi olsa dahi koymak istemiyor. Benim babam vefat etti. Ve sevdigim bir ismi vardi Yani erken yasta ölmüşolmasa koyardim babamin ismini. Sirf baska oglum olursa kayinbabamin adini koymak duser diye koymuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?