- 14 Kasım 2011
- 6.108
- 7.484
- 448
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #16.921
Eki Görüntüle 2084383
Tam net belli oluyor canım kendini gösterirse tabi :) Benimki naptıysak elini burnundan çekmedi :)
Buda benim minik kızım
Eki Görüntüle 2084389
Can'ım ben de dün girdim. Görünmüyor tam ama ekleyeyim ben de :)
Kızlar çok şükür biz de atlattık detaylı ultrasonu sağ salim...bebeğim kesinlikle kız ve gayet sağlıklı görünüyor inşallah sıhhatle kucağımıza almak da nasip olur...ama renkli görüntü ve fotoğraf yok onları ben sana veririm iyi poz yakaladığımızda demişti doktorum...Oğlumun kafası büyüktü bunun küçükmüş karın çevresi ve bacak boyu yaklaşık 23 haftaya denk ama başı 20.haftada.. kendi doktoruma ne zaman giderim bilmiyorum bakalım i n diyecek
Kızlar hayırlı olsun ayrıntılılar güzel geçmiş maşallahSelamlar hanımlar. Ayrıntılı ultrasondan çıktım. Çok şükür herşey yolunda. Enteresan bir durusu vardı doktor çok karakteristik bir özelliği var dedi. Eşime baktı babasına benziyor yakışıklı olacak ama babasını geçecek dedi. Ama sıpa o kadar kısacık gosterdiki yüzünü anlık görebildik. Uyuyordu çok uykucu olacak dedi ama bir uyandı bir uyandı kıpır kıpır.
Benim organlarimi inceledi sol böbreğinde yağlanma var bazen damarlarda yumak olup bu şekilde görülebiliyor ama doğumdan sonra tekrar benim ayrıntılı ultrasona girmem gerektiğini söyledi. Durum budur kızlar .
Enes beyin yuzunude goremedik video ve fotoğraf verdiler.Evimize dönüyoruz
Çok sevindim ya Figen hanımın gözleri yaşardı demiştin aklımdan çıkmıyordu. Çok çok güzel bir haber bu canım gözünaydın :))Canım telefonum bozuldu ondan giremedim ya . Cts sonuç geldi bin şükür temiz
Hımm ben üçlü dörtlü yaptırmadım ayrıntılı da devlette yaptırdım çok da iyi bakılmadı özele para vermeyin diyordum ama verin bencede:))Ben 4lüyü yaptırdım nöral tüp defektine bakılsın diye çünkü fazla folik asit falan kullanmamıştım ama risksiz bölgedeydi. Bugün detaylıda omurilik düzgün kapalı yumru vs yok dedi demek ki 4lü test olmadan da anlaşılabiliyor
İlk defa duydum canım ben dünyadan bi habeeimKızlar bu afp sanırım testi nedir Bilgili olan var mı? Bana yaptırıldı ama sormayı unuttum yaptıran var mı acaba
Kızlar bu afp sanırım testi nedir Bilgili olan var mı? Bana yaptırıldı ama sormayı unuttum yaptıran var mı acaba
Afp işte 4lüde falan noral tup defekti ihtimali için bakılan kan tahlili...Kızlar bu afp sanırım testi nedir Bilgili olan var mı? Bana yaptırıldı ama sormayı unuttum yaptıran var mı acaba
ikili temiz çıkmıştı, doktorum üçlüye gerek yok demişti yaptırmadım. dörtlüyü istersen yaptır bi sorun olursa hazırlıklı olursun dedi sonuç bekliyorum.Kızlar ikili testi temiz çıkanlar üçlü dörtlü yaptırdınız mı? Durup durup içime kurt düşüyor
Mesela ben hayatım boyunca hiç öyle çok zayıf olamadım ben mutfağın önünden geçsem 3 kilo biniyo üstüme ömrüm boyunca dikkat etmek zorundayım.. yine dikkat ediyorum aslında hamile kalmadan önceki gibi besleniyorum sadece hareketlerim kısıtlandı eskiden hemen hemen hergün koşardım en az 1 saat ya da yüzerdim şimdi yürüyorum sadece o da orta tempoda yediklerim erimiyo sanırım metabolizmam yerlerde aynı şekilde psikolojimdeYani bu olayı çözebilmiş değilim İnan hamilelikten öncesine göre çok daha fazla dikkat ediyorum. Hayatım boyunca hep zayıf sağlıklı ve kilosu oynamayan biri oldum. Ama hamileliklerim su içsem yarar modunda geçiyor. Daha fazla hareket daha az yemek. Ama her hafta bir kilo alıyorum.
Seni çok iyi anlıyorum oyüzden gerçekten bünye meselesi. Başka bir açıklaması olamaz. Ne yapalım yani üç öğün brokoli yesem yine alıyorum brokoli de mi yemeyelim
İkili testte bakılıyo bildiğim kadarıyla alfa feta protein diye bi maddenin miktarına bakılıyo. Ben ikili yaptırmadım 3 lü ve 4 lü yaptırdım onlarda bakılmıştı.Kızlar bu afp sanırım testi nedir Bilgili olan var mı? Bana yaptırıldı ama sormayı unuttum yaptıran var mı acaba
Canım ben kan ilacını sabah aldığımda kabız oluyodum fakat doktor gece almamı söyledi troid ilacıyla beraber alınmamalıdır gece aldgimn beri kabızlık yok sende gece al istersen bir dene yaniGunluk nerdeyse 4 litre su iciyorum. Hatta bazen 5 i buluyor. Agir yemek yemiyorum. Yogurt tuketmeye calisiyorum. Zeytinyağı yiyorum iki kasiga yakin ise yarasin diye. Ama hala kabizim.gercekten artik yeter. Kuru kaysi, kuru meyvelerin bekletilmis sulari vs.. demeyin. Çunku hicbir sey ise yaramiyor. Zaten normal hayatimda da basima belaydi bu dert. Hamilelikte iyice hortladi. 4 gundur cikamiyorum tuvalete 3 kilo almisim birden bire. Cok kotu hissediyorum kendimi.
Doğal yöntemler işe yaramıyorsa Duphalac şurup deneyebilirsiniz. Doktorum tavsiye etmişti, bebeğe bir zararı yok.Gunluk nerdeyse 4 litre su iciyorum. Hatta bazen 5 i buluyor. Agir yemek yemiyorum. Yogurt tuketmeye calisiyorum. Zeytinyağı yiyorum iki kasiga yakin ise yarasin diye. Ama hala kabizim.gercekten artik yeter. Kuru kaysi, kuru meyvelerin bekletilmis sulari vs.. demeyin. Çunku hicbir sey ise yaramiyor. Zaten normal hayatimda da basima belaydi bu dert. Hamilelikte iyice hortladi. 4 gundur cikamiyorum tuvalete 3 kilo almisim birden bire. Cok kotu hissediyorum kendimi.
Dörtlü testte bakılıyoKızlar bu afp sanırım testi nedir Bilgili olan var mı? Bana yaptırıldı ama sormayı unuttum yaptıran var mı acaba
Benim risk çıkmamıştı ikilide ama doktorum 4lü de afp mom değerine bakılıyo, o önemli bence yaptıralım dedi diye dörtlü de yaptırdımKızlar ikili testi temiz çıkanlar üçlü dörtlü yaptırdınız mı? Durup durup içime kurt düşüyor
Ayninseylero yasamisiz bakalm neden oluyo. Bugun iyiyim cok sukurE
Evet o alanda bebek sertleşiyo.. Bu ilk tecrübe değil benim ama ilk kez bukadar canım yanıyor gebelikte ben sezeryan yerime bağlıyorum.. Ama genelde oluyo demekki birde ben 3 gebelikte hep sağ taraftan hamile kaldım ilk defa sol yumurta dan kaldın sol tarafım ağrıyor zaten ondanmı diyorum acaba ama bilemiyorum tabi
Yaaaa canim sen yine sukretmek yerine kuruntu yapiyosun bak bebeğine zarar yapma boyle. Ilk 3 ay senin gibiydim ne salakmisim. Simdi plasenta previa yasiyorum. Gercekten kafaya takcak biseyim var ve takmiyorum. Hadi sende yorma beynini artik hersey guzel olucak.Kızlar ikili testi temiz çıkanlar üçlü dörtlü yaptırdınız mı? Durup durup içime kurt düşüyor
Ben 2 3 sene boyunca 4 gunde bir tuvalete cikardim. Her sabah tuvaletim geldimi gelirmi diye kendimi dinlerdim ve gelsin diye senin gibi yemedigim sey kalmazdi. Ne zaman ben bu tuvalet isini dusunmemeye basladim hergun tuvalete cikmaya basladim. Bagirsaklara 2. Beyin derler. Yedigimiz tabiki cok etkili ama kafamiz beynimiz daha cok etkili. Dusunme tuvalete cikarmiyim diye emin ol duzene giricek ben bizzat yasadim ya. Hamilelikte kabiz olucaz o kesin o yuzden amannn de icimde sisip kalamaz herhalde de. Sen zeyrinyagini ic.bir avuc kuru meyveni ye ne zmn gelicek doye sakin sakin dusunme. Bi de bunu de. Gercekten kafaya taktigindan gelmiyo. Ama suan cok tikaliysa ve tas gibiyse ucu onu acman lazim. Benim doktorum glisèinli fitille bi kereye mahsus kullan zarari yok ama.aliskanlik yapması sıkıntı yaratir dedi. Acildiktan sonrada heo yumusak seyler ye ve EN ONEMLISI DUSUNMEGunluk nerdeyse 4 litre su iciyorum. Hatta bazen 5 i buluyor. Agir yemek yemiyorum. Yogurt tuketmeye calisiyorum. Zeytinyağı yiyorum iki kasiga yakin ise yarasin diye. Ama hala kabizim.gercekten artik yeter. Kuru kaysi, kuru meyvelerin bekletilmis sulari vs.. demeyin. Çunku hicbir sey ise yaramiyor. Zaten normal hayatimda da basima belaydi bu dert. Hamilelikte iyice hortladi. 4 gundur cikamiyorum tuvalete 3 kilo almisim birden bire. Cok kotu hissediyorum kendimi.
İdolumsunGüçlü olun kızlar...anneyiz biz...ben emzirdiysem herkes emzirir...eşim benim yüzüme bakmıyordu ne doğum hediyesi ne çiçeği böceği...gözünü hırs bürümüştü...anneme ters davranıyordu babamın çocugun kulağına okuduğu ezana bile terslendi bebek gormeye gelen görümcemler üstüne tüy dikti...ben vazgeçmedim anneme de dedim ki şimdi beni bırakır gidersen kocamın bunalımı yüzünden, sütüm kesilirse, ömür boyu vicdan azabı çekeceksin benim için kal...o dellensin dursun biz bu bebeğe anne sütü vericez dua et bizimle ilgilen bizi sev...çok şükür o kadar olaya ragmen sutüm de kesilmedi...hepsi geçti gitti...ben sağlıklı bebeğim oldu 1 günde hastaneden çıktım geldim emziriyorum diye mutluluktan uçuyordum ve bunu kimsenin bozmasına izin vermedim...siz de öyle yapacaksınız inşallah...emzireceğiz mis gibi sütlerimiz helal olsun şifa olsun kuzulara...no biberon no mama
Mesleğin yaşam şeklin kaldığın yaşadığın yer eşittir ben . Seni çok iyi anlıyorum . Meslek hayatıma kendi isteğim dışında ara verdim şantiyelere daha doğrusu , evden şantiyeye destek veriyorum şu an. Sana kolaylıklar dilemek istedim okuyunca , işimiz öylesine zor ki hemde gebeyken ..Merhaba, neden zorlandıgınızı anlayamadım? Hamileliğinizmi kötü geçiyor? Eğer öyleyse elbette haklısınız karamsar olmakta ama hamileliğinizin riski ile ilgili değilse bu endişeniz açıkcası yersiz geldi bana. İnsan olarak her türlü koşullara şartlara imkanımız elverdikçe hazırlıklı olmalıyız. Ve 1ay görev-şubat tatili-1ay görev-doğum izni diye anladım ben. O kadar emek vermişsiniz, emek vermenin ne demek oldugunu bizlerden çok daha iyi biliyorsunuz ama hakkınız olmayan bir raporu almaya calısıyorsunuz ne kadar doğru bu karar? Üstelik ihtiyacınız olsa doktorlar zaten uygun görüp verir. Gittiğiniz yer Muş merkezmis, köy de değil. Şantiyede çalışıyorum, mühendisim, sabah 7 -aksam 7 -tatilimiz yok, 4 tarafımızda dağlarla kaplı, sadece gökyüzüne baktıgımızda göğün maviliğini görebiliyoruz; çalıştığım sartlar böyle yani. Üstelik doğum izni vs hakkımda olmayacak. Çok şükür yaşıyorum sağlıklıyım, nasipse bir bebeğim olcak. Daha ne olsun? Lütfen pozitif düşünün, insana bazı güçlükler iyi gelir, daha da olgunlasır, hayata sıkı tutunmasını sağlar. Demek istediğim öğretmenlik çok güzel bir meslek, ne güzel basarmıssınızda, yolun basındasınız madem, çok daha güçlü durun, sağlam adımlar atın, ve kendinize güvenin!
Canım ben vinelac diye bir multivitamin probiyotik kullanıyorum, onun sayesinde bagırsaklarım düzenli çalışıyor, hatta ben kilo aldırıyor diye bıraksak mı diye sormuştum doktora, o zaman yoğun kabızlık yaşarsın dedi.doktoruna danış istersen sen de ondan kullan. 4 litre suyu da çok içiyorsun bence çünkü idrar yolu enfeksiyonu olmuştum ben de 4 litreyi geçiyordum günde hemen iyileşmek için, böbrek sancısı yaşamaya başladım, doktor 2,5 litreyi geçme kış günü diye her seferinde tembihliyorGunluk nerdeyse 4 litre su iciyorum. Hatta bazen 5 i buluyor. Agir yemek yemiyorum. Yogurt tuketmeye calisiyorum. Zeytinyağı yiyorum iki kasiga yakin ise yarasin diye. Ama hala kabizim.gercekten artik yeter. Kuru kaysi, kuru meyvelerin bekletilmis sulari vs.. demeyin. Çunku hicbir sey ise yaramiyor. Zaten normal hayatimda da basima belaydi bu dert. Hamilelikte iyice hortladi. 4 gundur cikamiyorum tuvalete 3 kilo almisim birden bire. Cok kotu hissediyorum kendimi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?