- 10 Aralık 2016
- 143
- 98
- 18
- 40
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #17.241
153 atıyor erkek benim bebişYas deme oyle 140 uzeri kiz falandoktor bana erkek dedi ama tekrar gostermedi. Kalp atisi da hep 140 uzeri. Hatta bugun 170 atiyordu sonra 142 ye dustu. Oglusuma alistim ben :/ su ayrintiliyi hayirlisiyla atlatsaydim.
Çok çok geçmiş olsun.
İnşallah herşey yolunda gider beynindeki sıvı azalır kalbindeki odakta kapanir.
Allah yardımcın olsun dediğin gibi bol bol duadan başka yapacak birşey yok sagsaglim alırsın inşallah bebeğini kucagina.
Allah'tan gelene raziyiz canım dünya duayla ayakta dua edelim olurmu karamsarlığa kapılmak yokInsallah alirim zaten dedim kordonsentez yaptirsam tedavi yapabiliyormusunuz diye oda kesinlikle tedavisi yok dedi. Ama beynij bi tarafi buyuk kalirsa dogardogmaz ameliyatla jant takilabilir dedi. Gormesi yurumesi zeka geriligi gibi sorunlarda olabilirmis bu kordonsentezi sadece bu cocun sorumlulunu alip almamak ilgili yapiyolar 26 haftadan sonra kesinlikke aldirilmaz dedi sen zaten 23 olmak uzeresin felan bir suru sey en kotusu perinotoloji sivi ilerlicek gibi belli ediyor kendini dedi.
Kizlar kedi besleyenler varmi aramizda bilmiyorum ama bi sorum olacak. Evimde kedi beslemiyorum ama isyerine bikac haftadir surekli ugrayan bi sokak kedimiz var. Fazla yaklasmamaya calisiyorum ama bazen hafif seviyorum ve disari cikarmak icin tutuyorum. Kapinin disina yemek ve kum koyduk ve iceridede yanimizda dolasiyor ve koltugumuza cikip uyuyor. Cok tatli ve disarisi soguk diye kiyamiyoruz gun icinde cani nezaman isterse gelip gidiyor. Hamilelik doneminde kedinin bana zarari olabilirmi toksoplazma acisindan?
Var olmazmi ben perinetoloji gittim genetik danisman gonderildim ve genetik danismani kabul edersem kordonsentez yapilmasi isteniyor amiyonsentezmi ne vakti gecti benim icin kordonsentez ise bu carsambadan sonra yapilamiyor bu tes dusik riski amiyonteze gore daha yuksek eger aldirmayacaksan bu riske girme dedi. Bizde hersey Allahdan dedi ve yaptirmadik bi riske bebegimi atmadim. Bundan 1 ay sonrasi benim icin cok onemli hem kafasindaki sivi daha buyuyup buyumemeso hem kalbindeki seyin yok olup olmamasi gibi bunuda artik zamanla takipler gosterecek. Isin diger tatafo artik hep perinatoloji yemi gidicem arastirma hastanesimi dogum yapmaliyim. Bebekde sorun oluraa dogar dogmaz ameliyattada alinabilir hersey karisti tek dua artik.
Yas deme oyle 140 uzeri kiz falandoktor bana erkek dedi ama tekrar gostermedi. Kalp atisi da hep 140 uzeri. Hatta bugun 170 atiyordu sonra 142 ye dustu. Oglusuma alistim ben :/ su ayrintiliyi hayirlisiyla atlatsaydim.
Kizlar gobekleriniz ne alemde :) kac aylik gorunuyorsunuz :))
Canım benimki kesin erkek ve kalbi ayrıntılıda 160 atıyordu. Onunla alakası yok bence. Hep yüksek attı kalbi. Benim bütün işaretler kızdı ama erkek çıktı ama
inşallah yavrucağını sağlıcakla kucağına alırsın canım, gebe okulundaki ebe hemşiremiz sorunlu olabilecek doğumlar için en iyi hastane malesef sevelim yada sevmeyelim zeynep kamil miş, sen hangi hastaneye gitmiştinVar olmazmi ben perinetoloji gittim genetik danisman gonderildim ve genetik danismani kabul edersem kordonsentez yapilmasi isteniyor amiyonsentezmi ne vakti gecti benim icin kordonsentez ise bu carsambadan sonra yapilamiyor bu tes dusik riski amiyonteze gore daha yuksek eger aldirmayacaksan bu riske girme dedi. Bizde hersey Allahdan dedi ve yaptirmadik bi riske bebegimi atmadim. Bundan 1 ay sonrasi benim icin cok onemli hem kafasindaki sivi daha buyuyup buyumemeso hem kalbindeki seyin yok olup olmamasi gibi bunuda artik zamanla takipler gosterecek. Isin diger tatafo artik hep perinatoloji yemi gidicem arastirma hastanesimi dogum yapmaliyim. Bebekde sorun oluraa dogar dogmaz ameliyattada alinabilir hersey karisti tek dua artik.
Canım ben onunda kader olduğuna inanıyorum bi tanıdık vardı hiç kediyle alakası yokmuş kedi sevmemiş ama bi şekilde bulaşmıştı ona , ben yıllarca kedi besledim hiç bana geçmemiş bağışıklığım yoktu çok şaşırmıştım.
Senin gibi hamileyken ben de ihtiyacı olan yavru kediyi besledim tutamadım kendimi Rabbim korusun iyi niyetimizi görsün inşallah . Ellerini yıka bol bol dokunduğunda
Ayyyy bayılıyorum su kedilere yaaa maşallah çok ta sevimli birşey olmaz hijyene dikkat ediyosun sonuçta kumunu falan ellene yeter benceAynen tabi olacagi varsa bi sekilde olur. Bende cok fazla dokunmuyorum ama dokunsam bile hemen ellerimi yikiyorum. Sokak kedisi oldugu icin parazit olayi daha yuksek olabilir ama masallah pek temiz bi kedi.
ben perinetoloji gittim genetik danisman gonderildim ve genetik danismani kabul edersem kordonsentez yapilmasi isteniyor amiyonsentezmi ne vakti gecti benim icin kordonsentez ise bu carsambadan sonra yapilamiyor bu tes dusik riski amiyonteze gore daha yuksek eger aldirmayacaksan bu riske girme dedi. Bizde hersey Allahdan dedi ve yaptirmadik bi riske bebegimi atmadim. Bundan 1 ay sonrasi benim icin cok onemli hem kafasindaki sivi daha buyuyup buyumemeso hem kalbindeki seyin yok olup olmamasi gibi bunuda artik zamanlatakipler gosterecek. Isin diger tatafi artik hep perinatolojiyemi gidicem arastirma hastanesimi dogum yapmaliyim. Bebekde sorun olursa dogar dogmaz ameliyattadaalinabilir dedi docent doktor hersey karisti tek dua artik. Zaten riskli oldugum icin bu riske airetten girmedim. Ama doktor beynindeki seyin onemli oldunu belki gormucek belki yurumucek belki zeka geri olucak gibi seyler soyledi. Bundan sonrasi onemli cunku sivi sinirda ama perinatoliji ilerlicegi belli oluyorda dedi
Ayyyy bayılıyorum su kedilere yaaa maşallah çok ta sevimli birşey olmaz hijyene dikkat ediyosun sonuçta kumunu falan ellene yeter bence
Insallah alirim zaten dedim kordonsentez yaptirsam tedavi yapabiliyormusunuz diye oda kesinlikle tedavisi yok dedi. Ama beynij bi tarafi buyuk kalirsa dogardogmaz ameliyatla jant takilabilir dedi. Gormesi yurumesi zeka geriligi gibi sorunlarda olabilirmis bu kordonsentezi sadece bu cocun sorumlulunu alip almamak ilgili yapiyolar 26 haftadan sonra kesinlikke aldirilmaz dedi sen zaten 23 olmak uzeresin felan bir suru sey en kotusu perinotoloji sivi ilerlicek gibi belli ediyor kendini dedi.
Allah'a emanet canım; esirgesin tüm yavrularimızı, dilerim tüm bu sıkıntılar geçmişte kalır bebeğini sağ salim kucağına alırsın,ben perinetoloji gittim genetik danisman gonderildim ve genetik danismani kabul edersem kordonsentez yapilmasi isteniyor amiyonsentezmi ne vakti gecti benim icin kordonsentez ise bu carsambadan sonra yapilamiyor bu tes dusik riski amiyonteze gore daha yuksek eger aldirmayacaksan bu riske girme dedi. Bizde hersey Allahdan dedi ve yaptirmadik bi riske bebegimi atmadim. Bundan 1 ay sonrasi benim icin cok onemli hem kafasindaki sivi daha buyuyup buyumemeso hem kalbindeki seyin yok olup olmamasi gibi bunuda artik zamanlatakipler gosterecek. Isin diger tatafi artik hep perinatolojiyemi gidicem arastirma hastanesimi dogum yapmaliyim. Bebekde sorun olursa dogar dogmaz ameliyattadaalinabilir dedi docent doktor hersey karisti tek dua artik. Zaten riskli oldugum icin bu riske airetten girmedim. Ama doktor beynindeki seyin onemli oldunu belki gormucek belki yurumucek belki zeka geri olucak gibi seyler soyledi. Bundan sonrasi onemli cunku sivi sinirda ama perinatoliji ilerlicegi belli oluyorda dedi
Ekmek yersen çok kilo alırsın. Bazen bende uykumdan uyanıyorum ve sadece bir muz yiyip yatıyorum.Bence liste normal yaa. Ben bundan daha az yitirim. Ama doydugum icin daha az yiyorum. Ama aciktigimda da saat kac olursa olaun yiyorum bir seyler. Gecen gece saat 2 de acliktan uyuyamadim ve ekmek arasi sandvic yapip yedimve bence hamileligin en guzel yanlarindan birisi bu yemelerden pismanlik duymamak.
Büyük ihtimal o yüzden hissedemiyorsun. Sen dinlenik ve enerjik olduğunda daha çok oynuyor. Bende yorgun ve uykusuz olduğumda hiç kıpırdamıyor.Kizlar bu arada kilo falan konusulmus baya. Ben iki gundur yine cok sis hissediyorum kendimi. İstahim da artti biraz. Bu zamana kadar almamistim ama bugunden sonra sanirim alacagim. İnsallah fazla almam dogumu zorlastirmam. Bir de iki uc gundur fazla yogunum, hele dun nerdeyse hic oturmadim. Bebegimin hareketlerini hissetmiyorum. Yoruldugum icin olabilir mi yaa?
NRYSYN toksoplazma kedi dışkısı aracılıyla bulaşıyor sende kumuna dokunmuyorum diyorsun zaten kumunada yapmiyormus ama kediler de kendilerini yalayarak temizliyorlar o yüzden hijyeni elden birakmamak lazim.
Gerçi toksoplazmaya neden olan kistler yeşilliklerde ve etlerde de bulunabiliyor. Iyi yıkamayan yeşillik ve iyi pişmeyen etten geçebiliyorBeyazkediiiiii Belki arkadaşına bu yolla bulaşmış olabilir.
Bu yüzden hamilelik dönemi 2 kat dikkat
Ben top yutmuş gibiyim :))Kizlar gobekleriniz ne alemde :) kac aylik gorunuyorsunuz :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?