2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
şu iki geceliğe bittim (biri pijama biri gecelik)
ama çok mu açık emin olamadım ya, ben normalde açık giyinirim ama ne bileyim ziyaretçi falan gelecek
rahat edemem di mi
canim ikisi de birbirinden guzel. her ikisinin de sabahligi var, hastanede misafir geldiginde sabahlikla kalirsin. evde de ayni biri geldiginde sabahligini gecirirsin uzerine, kimse yokken de rahat rahat oturursun. zaten emzirme icin, bakim yapmak icin goguslerimize hizlica ulasmamiz gerekecek o donemler. ben fazla acik diye dusunmuyorum. pijamami aldim ben ama gecelik icin buna benzer biseyler dusunuyorum ben de

Sorma bana inşallah değişir erkektir diyen bile oldu hem de akraba. O ayrı bir olay zaten ama benim aklımı niye bulandırıyorsun değil mi valla birsürü de şey aldım mutlu mutlu. Bu olaylardan karnımı saklama olayına girdim inan kimse yorum yapmasa keşke. Allah bağışlasın de git dimi

bende aynı muhabbetti çok duydum.herkes sorusu cinsiyeti erkek deyince %60 olsun diyo millet erkek evlat olsun der ama neyse.kızda olsa erkekte olsa aynı muhabet.allahım sağlıkla sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin kızmış erkekmiş hiiiççççç farketmez:dua::dua:

Iyi geceler canlar iki sorunum var benim birincisi burun kanamalarim basladi diger bir sorun ise akintim fazlalasti cok afedersiniz su gibi daha once yasamadigim icin acaba suyummu geliyor diye kafam karisti?

bana doktorum hormonlardan dolayı burun ve dişeti kanamaların olur ama bunlar normal şeyler demişti.akıntı konusunda bişey bilmiyorum

morhipoya alçak dedim ama baktığım site de aynı fiyata çekti fiyatları birden inanmıyorum :sinirli:

Evet canım aslında hep bu şekilde düşünmeye çalışıyorum ama o an söylediklerinde ispat etmeye çalışma durumu beni yoruyor. İnsanların bunu sorgulaması canımı sıkıyor. Mesela ilk hamileliğimde de karnın çok büyük çok şiştin neden böyle ödemin oldu ki diye çok yorum almıştım. Okadar etkilenmiştim ki şimdi ödüm kopuyor ödemden :KK43:

:-) ben de anneme diyorum cidden yanlarda basenlerde hiçbişey yok gibi ama karnım kocaman. Annem bile diyor ya nasıl boşvereyim :p
Ya aslında he he diyip geçeceksin. Hamileliğimin daha 15. Haftasındaydım. İnsanlar görünce hiç kilo almamışsın ay aynısın. Karnın çıkmamış hiç falan diyorlardı. ama içlerinden illaki densiz çıkacak tabi. Biri çıktı "ay şişmişsin " demez mi? Ben şok tabi Bu kadar fesatlık olmaz dedim ya. Ben de kim görse aksine aynısın diyor bi sen mi öyle şişmiş görüyorsun tuhaf dedim. Sonra kıvırdı Yok kilo değil ödem olmuş çok belli bilmem ne. Bende de öyle olmuştu falan filan. Kendi Doğumdan sonra bile hamile gibiydi. Herkes hamile sanıyordu. Bi tip insanlar malesef çıkıyor ister istemez Can'ım. Sen de dengeli su iç. Ödem için en iyi o sanırım.
Ay çok geriliyorum ben yaa takıyorum baya sohbet esnasında.. Hatta şöyle bişi anlatayım ben kabus görünce kızım deli gibi tekmeler uyandırır beni.. arkadaşlarımla eğlenceli sohbet ederken çok yumuşak hareketler yapar.. kaynanamlar böyle sohbet ederken acayip geriliyorum ve bebeğim deli gibi tekme atıyor.. bide göbeğimi sevip o bizim sesimize çok alıştı bizi çok seviyor falan diyorlar.. içimden diyorum tam tersi bence anne uzaklaş ordan diyor. Bide eşimin ailesi tahsilli baya.. aslında daha olgun daha yapıcı sohbet edebilirler. Ama her zaman aynı tatsız sohbette ısrarlılar. Hatta biara ciddi ciddi bebeği bize verin tatillerde görürsünüz biz büyütelim teklifinde bulundular da eşim çok kızdı kavga etti falan. Aslında seneler sonra hamile kalabildigim için aşırı mutluyuz ama böyle saçma sohbetler oluyor geriliyoruz. Bakalım doğunca neler olacak diyoruz.
Yaaa şu yaz tatillerinde 3-4 ay çocuğu yazlığa alıp götürmek iSteyen sizinkiler miydi? Öyle bişey okumuştum. Kayınvalide kendi çocuğu moduna girmişti :bicak:
Can'ım bu işler tahsille olmuyor malesef. Cehalet başka bir şey.
Ama dua et ki eşin senin yanında. Önemli olan da o bence.

Kızlar acayip sıkıldım her görenin aa bu erkek karnı değişir bak demesinden. Kaç doktor gördü diyorum yok bişey alma sakın diyorlar. Nedir bu insanlardaki cinsiyet filozofluğu :KK43:

İnsanlar çok boşboğaz çok bilmişler yok memelerin büyümemiş yok göbeğin çok büyük yok erkek göbeği boş konuşmaya bayılıyorlar , laf ola beri gele aman iki dakika susmasınlar:sinirli:

Ben 3 doktora gittim ikisi perinatologdu biride kendi doktorum. Perinatologlar bana birakti istersen yaptir dediler ve belirsizlik beni cok sinir etmisti. Kendi doktoruma elimdeki sonuclarla gidince o yapalim icimiz rahat olsun dedi. Insallah sizde hayirli sonuclar alirsiniz. Siz ikili testtemi yaptirmadiniz
Evet yaptırmadım bide bende kanama alanı var dr un şüphelendiği diğer durum o bebek kanı yutmuşsa ondan parlak görünüyor olabilir seri inşallah öyledir Allah içimizi feraha kavuştursun bi an önce

Kizlar musmutlu bol tepikli bir gununuz olsun gece sorunumu paylastim cevaplandirdiginiz icin tesekkur ederim cuma gunune anca randavu bulabildim tedbir amacli gorunucem bakalim burun kanamasi cok normalmis de akintimi su mu cozemedim baktirmakta fayda var.

Kizlar merhaba bir sure once bana verilen diyet listesini paylasmistim. Cok kisa surede yani ilk 4 ayda 6 kilo aldigim icin doktor cok kizmisti sojra ustune 2 kilo daha alip 69 oldum. Sonra diyetisyene gittim ve o listedekileri az cok yaptim. Ve yine 67.5 kiloya döndüm. Alacagima biraz verdim bile. Bebegim de buyumus ve normal kilosunda ve boyunda devam etmisti o arada. Yani cok sikiliyorum bu listeler filan ama dikkat edince kilo alimi yavasliyor hatta bebek buyuyor ama benim kilom azaliyor bu cok iyi moral oldu. Canim deliler gibi tatli istiyor ama haftada 1 izin verdim kendime. Bir bakin listeme doktorunuza da danissarak kullanin isterseniz

Tatli diyince doktorum kilon alimin haftana gore iyi dedi. Bebek de normal kilosunda. Seker yuklemesine gerek yok dedi. Ama icim rahat degil. Sekee yuklemesinde kullanican 50 mg icecegin 2-3 baklavaya esdeger oldugunu yada bir porsiyon kunefeye esdeger oldugunu soyledi doktor. Ben birgun aclik kanima baktirdiktan sonra o sivigi icmek yerine baklava yesem ne olur ki diye dusundum :) cok mu sacma ne dersiniz nihayetinde gunluk hayatimda o ssekerli siviyi degil baklavayi tuketiyorum (ki haftada bir belki daha cok sutlu tatli yiyorum) yabi normalde hayatimda olan birseyin etkisini olcmek daha mantikli degil mi? Bir de boyle bir blog yazisi buldum. Siz ne dusunursunuz doktorunuza danistiniz mi merak ettim :KK66:
https://www.elele.com.tr/blog/anne-tavsan/benim-secimim

4.gebelik 2 yaşayan bir vefat eden var ilk ikide bişey yoktu şükür 3.de çıktı bu aslında gayet güzel rahat bi gebelik geçiyor anlamadım neden oldu yine bunda kan sulandırıcı da kullanıyorum ama nasip
Canım kötüyü düşünme sen, inanıyorum ki büyük bir ihtimalle iyidir meleğin, belki ince zarif bir prenses olacaktır o annesi, kendinize onu da germe şimdi, bir daha ki kontrolün ne zaman inşallah hayırlısıyla korkuların son bulacak :dua::nazar::KK15:

Kizlar musmutlu bol tepikli bir gununuz olsun gece sorunumu paylastim cevaplandirdiginiz icin tesekkur ederim cuma gunune anca randavu bulabildim tedbir amacli gorunucem bakalim burun kanamasi cok normalmis de akintimi su mu cozemedim baktirmakta fayda var.
Canım turnusol kağıdı ile akıntımı yoksa su mu olayı kolayca farkediliyor. Eczaneden alabilirsin. Kağıdın verdiği renk değişimi su mu akıntımı netleşiyorr

Slm canım, ben Denizli Pamukkale'deyim, yardımcı olabileceğim birşeyse seve seve...Hoppa
ayy çok sevindim canım ben yarıyıl tatilinde kardeşimin yanında olacağım ıspartadayım normalde ama burda bebek elyası satan mağazalar hakkaten pahalı yılbasında bi mağazaya girmiştim cemeteks diye hem güzel hem ucuz şeyler var kardeşim dediki abla burda ucuz olur hep burdan al ama erkek neticede neyin nerde olduğunu bilmiyor sana sorayım denizlide böyle hem ucuz hem kaiteli hemde çesitin bol olduğu mağaza neresidir canım.

Evet canım aslında hep bu şekilde düşünmeye çalışıyorum ama o an söylediklerinde ispat etmeye çalışma durumu beni yoruyor. İnsanların bunu sorgulaması canımı sıkıyor. Mesela ilk hamileliğimde de karnın çok büyük çok şiştin neden böyle ödemin oldu ki diye çok yorum almıştım. Okadar etkilenmiştim ki şimdi ödüm kopuyor ödemden :KK43:

:-) ben de anneme diyorum cidden yanlarda basenlerde hiçbişey yok gibi ama karnım kocaman. Annem bile diyor ya nasıl boşvereyim :p
Gül geç boşver, hiç uğraşma, doğunca boş konuştuklarını görecekleri zaten sende kızını süsler püsler gözlerine gözlerine sokarsın, :anne::KK8:

Kizlar merhaba bir sure once bana verilen diyet listesini paylasmistim. Cok kisa surede yani ilk 4 ayda 6 kilo aldigim icin doktor cok kizmisti sojra ustune 2 kilo daha alip 69 oldum. Sonra diyetisyene gittim ve o listedekileri az cok yaptim. Ve yine 67.5 kiloya döndüm. Alacagima biraz verdim bile. Bebegim de buyumus ve normal kilosunda ve boyunda devam etmisti o arada. Yani cok sikiliyorum bu listeler filan ama dikkat edince kilo alimi yavasliyor hatta bebek buyuyor ama benim kilom azaliyor bu cok iyi moral oldu. Canim deliler gibi tatli istiyor ama haftada 1 izin verdim kendime. Bir bakin listeme doktorunuza da danissarak kullanin isterseniz

Tatli diyince doktorum kilon alimin haftana gore iyi dedi. Bebek de normal kilosunda. Seker yuklemesine gerek yok dedi. Ama icim rahat degil. Sekee yuklemesinde kullanican 50 mg icecegin 2-3 baklavaya esdeger oldugunu yada bir porsiyon kunefeye esdeger oldugunu soyledi doktor. Ben birgun aclik kanima baktirdiktan sonra o sivigi icmek yerine baklava yesem ne olur ki diye dusundum :) cok mu sacma ne dersiniz nihayetinde gunluk hayatimda o ssekerli siviyi degil baklavayi tuketiyorum (ki haftada bir belki daha cok sutlu tatli yiyorum) yabi normalde hayatimda olan birseyin etkisini olcmek daha mantikli degil mi? Bir de boyle bir blog yazisi buldum. Siz ne dusunursunuz doktorunuza danistiniz mi merak ettim :KK66:
Canim merhaba, bebeginin ve senin saglikli olmaniza cok sevindim. seker yuklemesi ile ilgili benim daha zamanim oldugu icin doktorumla henuz konusmadim ama seker yuklemesinde kullanilan seker yerine baklava yeme fikrine katilmiyorum. cunku sekerin kimyasal olarak birden fazla formu vardir. baklavadan aldigin sekerin kimyasi ile doktorun sana verecegi sekerin kimyasi birbirnden farklidir. kimyalari farkli oldugu icin de vucudunun verecegi tepkiler de degisir. o yuzden doktorumuz ne derse o sekilde ilerlemek daha dogru olur.

Iyi geceler canlar iki sorunum var benim birincisi burun kanamalarim basladi diger bir sorun ise akintim fazlalasti cok afedersiniz su gibi daha once yasamadigim icin acaba suyummu geliyor diye kafam karisti?
Sanmıyorum ama sen her ihtimale karşılık bir dr'a git, zaman kaybetme :110:

Canim merhaba, bebeginin ve senin saglikli olmaniza cok sevindim. seker yuklemesi ile ilgili benim daha zamanim oldugu icin doktorumla henuz konusmadim ama seker yuklemesinde kullanilan seker yerine baklava yeme fikrine katilmiyorum. cunku sekerin kimyasal olarak birden fazla formu vardir. baklavadan aldigin sekerin kimyasi ile doktorun sana verecegi sekerin kimyasi birbirnden farklidir. kimyalari farkli oldugu icin de vucudunun verecegi tepkiler de degisir. o yuzden doktorumuz ne derse o sekilde ilerlemek daha dogru olur.
Haklisin onu da dusundumdedigin gibi farkli seker turleri ama emin olamadim. Doktorumun dedigini yapip hic bulasmasam mi acaba bu islere. Gerekli degil diyorsa bir bildigi vardir tabi ki. Farkli gorusleri duymak iyidir ama yine de. Sanirim :) cok sagol cevabin icin.

ayy çok sevindim canım ben yarıyıl tatilinde kardeşimin yanında olacağım ıspartadayım normalde ama burda bebek elyası satan mağazalar hakkaten pahalı yılbasında bi mağazaya girmiştim cemeteks diye hem güzel hem ucuz şeyler var kardeşim dediki abla burda ucuz olur hep burdan al ama erkek neticede neyin nerde olduğunu bilmiyor sana sorayım denizlide böyle hem ucuz hem kaiteli hemde çesitin bol olduğu mağaza neresidir canım.
Evet canım cemeteks gerçekten kaliteli ürünler bulunduran bir mağazadır, ben Bayram yerinde Beyza bebe diye bir bebek mağazası var oraya çok uğrarım, ürünleri çok güzel ve çeşit bol oraya da bir bak derim, kardeşin bilir belki giyim dünyası yüksel ergül var onun sokağında tam karşısında ben oradan birçok severek kullandığım ürün aldım, iyi alışverişler :KK54:

Kizlar cok sikintili durumdayim oturup aglicam artik cocugumdan utaniyorum yaa:KK61:
Grip oldu esim hic dikkat etmedi dusunmedi sonunda banada bulastirdi.
Ama onunda agzina dislerine vurdu benimde.
Benim disetlerim sisti agridan duramiyorum.2 gecedir uyuyamiyorum agridan :KK61:
Napim sizce dahiliyeye mi gidiyim resmen grip yapti.antibiyotik verirler simdi.

Back
X