2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kızlar benim ailem, ben, sülalem sarışın ve nerdeyse çoğu renkli gözlü ( mavi, yeşil, ela dolu sülalemde).. eşimin ailesi, eşim, sülalesi esmer ve buğday tenli hatta baya esmer olan akrabaları var renkli gözlü çok çok az , çoğu siyah gibi koyu gözlü.. bunu neden yazdım şöyle ki, hamile kaldığımdan beri kayınvalidem ve görümcem göbeğimi kara bebeğim die seviyorlar.. benle ultrasona geldiklerinde doktorun yanında bebeği esmer gördüklerini iddia ediyorlar, hatta akrabalara eşe dosta anlatırken ciddi ciddi esmer olacak kara bebeğimiz kara kızım die severek anlatıyorlar. Çok heyecanlı ve mutlu oldukları için kızmıyorum bu tavırlarına bide bu çocuğu yillarca bekledim bana farketmez kime benzerse nasil olursa olsun ama bunalıyorum baya bu sohbetten. Geçen de dedim benim de katkım var ya sarışın olma ihtimali var ozaman cami avlusuna mı bırakacaksınız yavrumu hayırdır dedim. Hamilelikte ateş geliyo habire zati.. bide kimsenin hayri yok bana. Daha öncede yazdım burda eşimle tek başımayız bu süreçte. Kimsenin yardımı olmadı hasta günlerimde. Ama sohbette bebeğimi sahiplenip ille de şöyle olacak ille de görümceme benzeyecekmiş başka ihtimali yokmuş falan ille de kara kızım die sevip anlatmaları bunlatiyor..ayrıntıli ultrasonda ilk kez kızımızın yüzünü net bir şekilde gördük ve eşim de dedi yüz hatları acayip sana benziyor aşkım die ben de farkettim acayip beni andırıyor. Hatta şaşırdık bu kadar net görüp bir tipi olmasına. Biz tüm bebekleri birbirne benzetirdik hatta derdik doğunca nasıl ayırt edicez hemşireler karıştırmaz inşallah falan die. Neyse bu ilk kez yüzünü görmemizi eşimle kayınvalidemin yanında anlattık. Hatta eşim espri yaptı sürekli aynaya bakmış çocuğu aynı kendine benzetmiş anne die.. çok bozuldu kaynanam. Ultrason resmini görmek istedi hiç benzemiyor sana dedi bana bozuk bir ifadeyle. Neresini benzettiniz dedi. Yuhhh.. görümcemle konuşmuslar o da demis illa bana benzeyecek.Benim işim baya zor olacak anladığım.. espiride dahi tahammülleri yok bana yada sülaleme benzemesine.. onun haricinde sürekli bebeğime alışveriş yapıyorlar çok mutlular çok seviniçliyiz diyorlar ama bu sohbet hiç hoş deil yaaa.. Eşim rahatlatıyor beni Allahtan gerilince.. Neyse milletin daha büyük sorunları oluyor tabi benimkiler biraz incir çekirdeğini doldurmuyor ama burda falan anlatıp rahatlıyorum biraz napim.. en samimi arkadaşlarım da ya hamile ya yeni doğum yaptı onların sorunları daha başka.. pek konuşulmuyor bu ara onlarla.. benim sorunlar biraz hafif kalıyor.. iyiki burası var.. kimse cevap yazmasa da ben yazıp rahatlıyorum:KK19:

Canım geçmişi yeni okuyabiliyorum. Çok geçmiş olsun kötü bir durum yoktur inanıyorum ben inşallah. Merak ettiğim oğullarında da var mıydı geriden gelme. Bünyesel de olabilir bence. Vitamin vs belki takviye gerekiyordur. Ben bir ay düzgün beslenemedim babam kolunu kesti çok üzüldüm bebek hemen gerilemiş. Belki senin de vitaminsel olarak desteklemen gerekiyordur sonuçta kaçıncı hamileliğin.
4.gebelik 2 yaşayan bir vefat eden var ilk ikide bişey yoktu şükür 3.de çıktı bu aslında gayet güzel rahat bi gebelik geçiyor anlamadım neden oldu yine bunda kan sulandırıcı da kullanıyorum ama nasip

Bende ilk 16 hafta hep küstüm sonradan yavaş yavas düzeldim. O zamanların acısını çıkarır gibi yiyorum :KK43: daha tartilmadim

Yarından itibaren dikkat edeceğim ben kesin karar aldım. Karnım halen davul gibi yediklerimden dolayı. Yatsam kuscak gibiyim. Hayatımda ilk kez gördüğüm için bu kiloları stres oluyorum :(

Kızlar benim ailem, ben, sülalem sarışın ve nerdeyse çoğu renkli gözlü ( mavi, yeşil, ela dolu sülalemde).. eşimin ailesi, eşim, sülalesi esmer ve buğday tenli hatta baya esmer olan akrabaları var renkli gözlü çok çok az , çoğu siyah gibi koyu gözlü.. bunu neden yazdım şöyle ki, hamile kaldığımdan beri kayınvalidem ve görümcem göbeğimi kara bebeğim die seviyorlar.. benle ultrasona geldiklerinde doktorun yanında bebeği esmer gördüklerini iddia ediyorlar, hatta akrabalara eşe dosta anlatırken ciddi ciddi esmer olacak kara bebeğimiz kara kızım die severek anlatıyorlar. Çok heyecanlı ve mutlu oldukları için kızmıyorum bu tavırlarına bide bu çocuğu yillarca bekledim bana farketmez kime benzerse nasil olursa olsun ama bunalıyorum baya bu sohbetten. Geçen de dedim benim de katkım var ya sarışın olma ihtimali var ozaman cami avlusuna mı bırakacaksınız yavrumu hayırdır dedim. Hamilelikte ateş geliyo habire zati.. bide kimsenin hayri yok bana. Daha öncede yazdım burda eşimle tek başımayız bu süreçte. Kimsenin yardımı olmadı hasta günlerimde. Ama sohbette bebeğimi sahiplenip ille de şöyle olacak ille de görümceme benzeyecekmiş başka ihtimali yokmuş falan ille de kara kızım die sevip anlatmaları bunlatiyor..ayrıntıli ultrasonda ilk kez kızımızın yüzünü net bir şekilde gördük ve eşim de dedi yüz hatları acayip sana benziyor aşkım die ben de farkettim acayip beni andırıyor. Hatta şaşırdık bu kadar net görüp bir tipi olmasına. Biz tüm bebekleri birbirne benzetirdik hatta derdik doğunca nasıl ayırt edicez hemşireler karıştırmaz inşallah falan die. Neyse bu ilk kez yüzünü görmemizi eşimle kayınvalidemin yanında anlattık. Hatta eşim espri yaptı sürekli aynaya bakmış çocuğu aynı kendine benzetmiş anne die.. çok bozuldu kaynanam. Ultrason resmini görmek istedi hiç benzemiyor sana dedi bana bozuk bir ifadeyle. Neresini benzettiniz dedi. Yuhhh.. görümcemle konuşmuslar o da demis illa bana benzeyecek.Benim işim baya zor olacak anladığım.. espiride dahi tahammülleri yok bana yada sülaleme benzemesine.. onun haricinde sürekli bebeğime alışveriş yapıyorlar çok mutlular çok seviniçliyiz diyorlar ama bu sohbet hiç hoş deil yaaa.. Eşim rahatlatıyor beni Allahtan gerilince.. Neyse milletin daha büyük sorunları oluyor tabi benimkiler biraz incir çekirdeğini doldurmuyor ama burda falan anlatıp rahatlıyorum biraz napim.. en samimi arkadaşlarım da ya hamile ya yeni doğum yaptı onların sorunları daha başka.. pek konuşulmuyor bu ara onlarla.. benim sorunlar biraz hafif kalıyor.. iyiki burası var.. kimse cevap yazmasa da ben yazıp rahatlıyorum:KK19:
Can'ım sen takma onları dicem ama kolay değil biliyorum. İnş sana benzer :KK45:
Güzel kapak olur onlara.
Benim de erkek kardeşim sarışın. Eşime diyorum bazen erkek çocuk dayıya benzer sarışın olabilir diyorum. Onun bile tahammülü Yok buna. İlle kendi genlerine çeksin istiyorlar. Cehalet başka bi şey değil. Ama Rabbim büyük. Onun Zaten kime benzeyeceği belli artık.

Sen onlara bakma canım. Herkeste aynı olacak diye bir şey Yok.
Can sıkıcı bir durum tabi. İnsanın içinde ister istemez acaba olur.
Karnın kız karnı gibi görünüp de yine erkek de olabilir yani. Bu ihtimal hepimiz için var.
Örnekler çok sonuçta :)
Ama sen kafanı karıştırma hiç.
Evet canım aslında hep bu şekilde düşünmeye çalışıyorum ama o an söylediklerinde ispat etmeye çalışma durumu beni yoruyor. İnsanların bunu sorgulaması canımı sıkıyor. Mesela ilk hamileliğimde de karnın çok büyük çok şiştin neden böyle ödemin oldu ki diye çok yorum almıştım. Okadar etkilenmiştim ki şimdi ödüm kopuyor ödemden :(

Kız ben kendi kendime diyorum hani kızlar yayılır di diye top koymuşum gibi karnım aynı oğlumdaki gibi boşver kim ne derse desin :)
:-) ben de anneme diyorum cidden yanlarda basenlerde hiçbişey yok gibi ama karnım kocaman. Annem bile diyor ya nasıl boşvereyim :-p

Iste o yurtdışına gonderilen amniyosentezin kanda bakilan hali. Ikili test riskiniz kacti. Benim o dusuk olmasina ragmen yaptilar
Ben test yaptırmak istemedim ultrason ölçümleri normaldi.inşallah güzel haberler alırsınız bende bu hafta içi karar verip yaptırmayı düşünüyorum

Ahaha aynı modellerden bende de çok var. Karnımı gören önce bir hamilesin negüzeeeeeel diyor, sonra erkek galiba karnın top gibi maşallaaaah diye ekliyorrr;ben Yok kız bu da Diyince de OLSUN!! diye dudak büküp arkalarını dönüp gidiyorlar. Manyak bu millet yaa valla; olsunmuşşş!!
Sorma bana inşallah değişir erkektir diyen bile oldu hem de akraba. O ayrı bir olay zaten ama benim aklımı niye bulandırıyorsun değil mi valla birsürü de şey aldım mutlu mutlu. Bu olaylardan karnımı saklama olayına girdim inan kimse yorum yapmasa keşke. Allah bağışlasın de git dimi

4.gebelik 2 yaşayan bir vefat eden var ilk ikide bişey yoktu şükür 3.de çıktı bu aslında gayet güzel rahat bi gebelik geçiyor anlamadım neden oldu yine bunda kan sulandırıcı da kullanıyorum ama nasip
İnşallah artmaz canım dua edelim bol bol sağlıklıda gelişsin yavrucuk. Bir kere oldu diye hep tedirgin olman çok normal bir sonraki kontrolde rahatlarsın inşallah. Ne zamandı kontrolün?

Merhaba canım biz de doğuluyuz. Sarışın renkli göze hastayız keşke olsa. Sizinkiler şimdiden fazlaca tribe girmişler takmamaya çalış. Önemli olan eşinin sana tavrı. Biraz da olsa dayanma gücünü arttırır en azından. İnşallah benzer desin eşin de bolca iyice sinir olsunlar. Allahım sağlıklı olsunlar deseler keşke. Sarışın mı esmer mi kız mı erkek mi. Şişman mı zayıf mı. Hamileleri rahat bırakııııııııın :-p

Iyi geceler canlar iki sorunum var benim birincisi burun kanamalarim basladi diger bir sorun ise akintim fazlalasti cok afedersiniz su gibi daha once yasamadigim icin acaba suyummu geliyor diye kafam karisti?

Ya hakikaten biz bu suyun azalması vs (Allah korusun) gibi şeyleri nasil fark ederiz bende de aynı şikayet var yarından sonra sabah randevum var o zaman soracağım

Iyi geceler canlar iki sorunum var benim birincisi burun kanamalarim basladi diger bir sorun ise akintim fazlalasti cok afedersiniz su gibi daha once yasamadigim icin acaba suyummu geliyor diye kafam karisti?
Canım öncelikle geçmiş olsun . Benim de bazen burnum kanıyor normalmiş. Ama suyunun geldiğini düşündürecek kadar akıntın varsa doktoruna görün ihmal etne. Kal sağlıcakla

Can'ım sen takma onları dicem ama kolay değil biliyorum. İnş sana benzer :KK45:
Güzel kapak olur onlara.
Benim de erkek kardeşim sarışın. Eşime diyorum bazen erkek çocuk dayıya benzer sarışın olabilir diyorum. Onun bile tahammülü Yok buna. İlle kendi genlerine çeksin istiyorlar. Cehalet başka bi şey değil. Ama Rabbim büyük. Onun Zaten kime benzeyeceği belli artık.
Ay çok geriliyorum ben yaa takıyorum baya sohbet esnasında.. Hatta şöyle bişi anlatayım ben kabus görünce kızım deli gibi tekmeler uyandırır beni.. arkadaşlarımla eğlenceli sohbet ederken çok yumuşak hareketler yapar.. kaynanamlar böyle sohbet ederken acayip geriliyorum ve bebeğim deli gibi tekme atıyor.. bide göbeğimi sevip o bizim sesimize çok alıştı bizi çok seviyor falan diyorlar.. içimden diyorum tam tersi bence anne uzaklaş ordan diyor. Bide eşimin ailesi tahsilli baya.. aslında daha olgun daha yapıcı sohbet edebilirler. Ama her zaman aynı tatsız sohbette ısrarlılar. Hatta biara ciddi ciddi bebeği bize verin tatillerde görürsünüz biz büyütelim teklifinde bulundular da eşim çok kızdı kavga etti falan. Aslında seneler sonra hamile kalabildigim için aşırı mutluyuz ama böyle saçma sohbetler oluyor geriliyoruz. Bakalım doğunca neler olacak diyoruz.

Merhaba canım biz de doğuluyuz. Sarışın renkli göze hastayız keşke olsa. Sizinkiler şimdiden fazlaca tribe girmişler takmamaya çalış. Önemli olan eşinin sana tavrı. Biraz da olsa dayanma gücünü arttırır en azından. İnşallah benzer desin eşin de bolca iyice sinir olsunlar. Allahım sağlıklı olsunlar deseler keşke. Sarışın mı esmer mi kız mı erkek mi. Şişman mı zayıf mı. Hamileleri rahat bırakııııııııın :p
Daha sağlıklı olur inşallah kısmına gelemedi bizimkiler canm.. önce erkek olsun hayır kız olsun sohbetiyle bunlattılar şimdi illa tipi huyu bize benzesin diyerek bunlatıyorlar.. bi eşimle ikimiz sağlıklı olsun die dua ediyoruz.. isim konusunda da baya gerginlik çıkaracak oldular ama eşimle biz kararlıyız babane dede ismi tekrarını sevmeyiz istemeyiz.. ben hastanede yatarken onlar kimliği çıkartıp geliverirlermis falan die saçamadılar ama eşim saolusun ya valla hamilelik öncesi çok kavgalarımız olurdu eşimle böyle bana destek olacağını beklemezdim.. o da olmasa baya delirtecekler beni.

Ben test yaptırmak istemedim ultrason ölçümleri normaldi.inşallah güzel haberler alırsınız bende bu hafta içi karar verip yaptırmayı düşünüyorum
Ben 3 doktora gittim ikisi perinatologdu biride kendi doktorum. Perinatologlar bana birakti istersen yaptir dediler ve belirsizlik beni cok sinir etmisti. Kendi doktoruma elimdeki sonuclarla gidince o yapalim icimiz rahat olsun dedi. Insallah sizde hayirli sonuclar alirsiniz. Siz ikili testtemi yaptirmadiniz

kızlar eski yorumlara bakınca, bazılarına ayrıntılı ultrasonu çok geç tarihte vermişler. benim doktorum medicalparkta ama kendisi fuat akercanda yaptırmamı önerdi ve bana göre 20. hafta bebişe göre 21. haftada gitmemi söyledi. sanki erken gitmek daha iyi bebişin organları daha net gözükür sanki.

ben cumartesi çektiricem 20+5 olucam nasipse, acaba çok mu erken diye düşünüyordum, değil sanırım:110:

Benim de 22+5e denk geliyo
Ben de geç mi acaba diye endişelenmiştim ama burda benzer tarihlerde yaptıranlar olmuş, geç değil dediler
Yarın bi sorsam mı acaba yine

Benim görüştüğüm Dr Organlar 22 haftada gelişimini tamamlıyor o zamana randevu alın dedi kafam iyice alllak bullak oldu yine :işsiz:

Yarından itibaren dikkat edeceğim ben kesin karar aldım. Karnım halen davul gibi yediklerimden dolayı. Yatsam kuscak gibiyim. Hayatımda ilk kez gördüğüm için bu kiloları stres oluyorum :KK43:

Dikkat etmek bende istiyorum ama dayanamiyorum:hamarat::kk77: hele hele midemi rahatsız etmeyecekse gözüm dönüyor. Allah tan çok yavaş ve çok çiğneyerek yiyorum da o kilo almam da etkilidir diyorum.

ANNONA ANNONA Canım bu benim su andaki halim tama haklılar sivri sanki ama bunu bende görüyorum kilo aldığını bende biliyorum yani tekrar üzerinden geçmek neden niye varsayım yapıyorsunuz erkek gibi kız gibi diye size fikrinizi soran oldu mu :KK11: bak yine sinirlerdim.

Eklentiler

• Screenshot_20180110-014346.webp
    Screenshot_20180110-014346.webp
    8,2 KB · Görüntüleme: 99
Canım ben iki aydır içiyorum düzenli sırt ağrısının onunla ilgisi yok egzersiz felan araştırıyorum birde ben çok kilo aldım belki onla ilgisi vardır

Egzersizde yapıyorum ben 6 kilo aldım bende. Ama hayatımda cıktıgım en yüksek kilo bu ondanmı acaba. Anlamadım gitti gece yine uyuyamadım :(

Back
X