2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Ben 3 doktora gittim ikisi perinatologdu biride kendi doktorum. Perinatologlar bana birakti istersen yaptir dediler ve belirsizlik beni cok sinir etmisti. Kendi doktoruma elimdeki sonuclarla gidince o yapalim icimiz rahat olsun dedi. Insallah sizde hayirli sonuclar alirsiniz. Siz ikili testtemi yaptirmadiniz
Sen nerde oturuyosun canım buarada bursadan bildiğiniz perinatolog varmı özel

Spor gecelik olmasa da OYSHO ya bakabilirsin ben ordan iki takım aldım pamuklu saten yumuşacık hem de çok modern şuan da indirim var takım 150tl ye geliyor internet sitesinden bir bak istersen. Ben aldıklarımı koyuyorum bak fikir olur :KK66:
çok güzelmiş
ben pijama değil de gecelik sabahlık istiyorum bir ara bakmıştım yoktu oyshoda
bi bakim tekrar :KK200:

Kızlar benim ailem, ben, sülalem sarışın ve nerdeyse çoğu renkli gözlü ( mavi, yeşil, ela dolu sülalemde).. eşimin ailesi, eşim, sülalesi esmer ve buğday tenli hatta baya esmer olan akrabaları var renkli gözlü çok çok az , çoğu siyah gibi koyu gözlü.. bunu neden yazdım şöyle ki, hamile kaldığımdan beri kayınvalidem ve görümcem göbeğimi kara bebeğim die seviyorlar.. benle ultrasona geldiklerinde doktorun yanında bebeği esmer gördüklerini iddia ediyorlar, hatta akrabalara eşe dosta anlatırken ciddi ciddi esmer olacak kara bebeğimiz kara kızım die severek anlatıyorlar. Çok heyecanlı ve mutlu oldukları için kızmıyorum bu tavırlarına bide bu çocuğu yillarca bekledim bana farketmez kime benzerse nasil olursa olsun ama bunalıyorum baya bu sohbetten. Geçen de dedim benim de katkım var ya sarışın olma ihtimali var ozaman cami avlusuna mı bırakacaksınız yavrumu hayırdır dedim. Hamilelikte ateş geliyo habire zati.. bide kimsenin hayri yok bana. Daha öncede yazdım burda eşimle tek başımayız bu süreçte. Kimsenin yardımı olmadı hasta günlerimde. Ama sohbette bebeğimi sahiplenip ille de şöyle olacak ille de görümceme benzeyecekmiş başka ihtimali yokmuş falan ille de kara kızım die sevip anlatmaları bunlatiyor..ayrıntıli ultrasonda ilk kez kızımızın yüzünü net bir şekilde gördük ve eşim de dedi yüz hatları acayip sana benziyor aşkım die ben de farkettim acayip beni andırıyor. Hatta şaşırdık bu kadar net görüp bir tipi olmasına. Biz tüm bebekleri birbirne benzetirdik hatta derdik doğunca nasıl ayırt edicez hemşireler karıştırmaz inşallah falan die. Neyse bu ilk kez yüzünü görmemizi eşimle kayınvalidemin yanında anlattık. Hatta eşim espri yaptı sürekli aynaya bakmış çocuğu aynı kendine benzetmiş anne die.. çok bozuldu kaynanam. Ultrason resmini görmek istedi hiç benzemiyor sana dedi bana bozuk bir ifadeyle. Neresini benzettiniz dedi. Yuhhh.. görümcemle konuşmuslar o da demis illa bana benzeyecek.Benim işim baya zor olacak anladığım.. espiride dahi tahammülleri yok bana yada sülaleme benzemesine.. onun haricinde sürekli bebeğime alışveriş yapıyorlar çok mutlular çok seviniçliyiz diyorlar ama bu sohbet hiç hoş deil yaaa.. Eşim rahatlatıyor beni Allahtan gerilince.. Neyse milletin daha büyük sorunları oluyor tabi benimkiler biraz incir çekirdeğini doldurmuyor ama burda falan anlatıp rahatlıyorum biraz napim.. en samimi arkadaşlarım da ya hamile ya yeni doğum yaptı onların sorunları daha başka.. pek konuşulmuyor bu ara onlarla.. benim sorunlar biraz hafif kalıyor.. iyiki burası var.. kimse cevap yazmasa da ben yazıp rahatlıyorum:KK19:
He he tipi size huyu bana benzeyecek de geç benim kızım 5 yaşında kayınvalidem hala kendi tarafına benzetecem diye uğraşıyor hatta kaynıma benzetiyor ama hiiççç benzemiyor birazsa vurdumduymaz sorunsuz bir tip kendisi o benzetince bende birgün allaha çok şülür tiple kurtardık ya huyu benzeseydi dedim o günden beri söylemiyor ama tabi bu seferde görümcemlere falan benzetiyor anlayacağın bitmiyor.boşver he de geç .

Kızlar benim ailem, ben, sülalem sarışın ve nerdeyse çoğu renkli gözlü ( mavi, yeşil, ela dolu sülalemde).. eşimin ailesi, eşim, sülalesi esmer ve buğday tenli hatta baya esmer olan akrabaları var renkli gözlü çok çok az , çoğu siyah gibi koyu gözlü.. bunu neden yazdım şöyle ki, hamile kaldığımdan beri kayınvalidem ve görümcem göbeğimi kara bebeğim die seviyorlar.. benle ultrasona geldiklerinde doktorun yanında bebeği esmer gördüklerini iddia ediyorlar, hatta akrabalara eşe dosta anlatırken ciddi ciddi esmer olacak kara bebeğimiz kara kızım die severek anlatıyorlar. Çok heyecanlı ve mutlu oldukları için kızmıyorum bu tavırlarına bide bu çocuğu yillarca bekledim bana farketmez kime benzerse nasil olursa olsun ama bunalıyorum baya bu sohbetten. Geçen de dedim benim de katkım var ya sarışın olma ihtimali var ozaman cami avlusuna mı bırakacaksınız yavrumu hayırdır dedim. Hamilelikte ateş geliyo habire zati.. bide kimsenin hayri yok bana. Daha öncede yazdım burda eşimle tek başımayız bu süreçte. Kimsenin yardımı olmadı hasta günlerimde. Ama sohbette bebeğimi sahiplenip ille de şöyle olacak ille de görümceme benzeyecekmiş başka ihtimali yokmuş falan ille de kara kızım die sevip anlatmaları bunlatiyor..ayrıntıli ultrasonda ilk kez kızımızın yüzünü net bir şekilde gördük ve eşim de dedi yüz hatları acayip sana benziyor aşkım die ben de farkettim acayip beni andırıyor. Hatta şaşırdık bu kadar net görüp bir tipi olmasına. Biz tüm bebekleri birbirne benzetirdik hatta derdik doğunca nasıl ayırt edicez hemşireler karıştırmaz inşallah falan die. Neyse bu ilk kez yüzünü görmemizi eşimle kayınvalidemin yanında anlattık. Hatta eşim espri yaptı sürekli aynaya bakmış çocuğu aynı kendine benzetmiş anne die.. çok bozuldu kaynanam. Ultrason resmini görmek istedi hiç benzemiyor sana dedi bana bozuk bir ifadeyle. Neresini benzettiniz dedi. Yuhhh.. görümcemle konuşmuslar o da demis illa bana benzeyecek.Benim işim baya zor olacak anladığım.. espiride dahi tahammülleri yok bana yada sülaleme benzemesine.. onun haricinde sürekli bebeğime alışveriş yapıyorlar çok mutlular çok seviniçliyiz diyorlar ama bu sohbet hiç hoş deil yaaa.. Eşim rahatlatıyor beni Allahtan gerilince.. Neyse milletin daha büyük sorunları oluyor tabi benimkiler biraz incir çekirdeğini doldurmuyor ama burda falan anlatıp rahatlıyorum biraz napim.. en samimi arkadaşlarım da ya hamile ya yeni doğum yaptı onların sorunları daha başka.. pek konuşulmuyor bu ara onlarla.. benim sorunlar biraz hafif kalıyor.. iyiki burası var.. kimse cevap yazmasa da ben yazıp rahatlıyorum:KK19:
bende bu durumu avantaja cevirin :) evet aynı size benziyor deyin geçin

Yeminederim sırt ağrısından ağlayacam yaf git gide işin rengi değişiyor :KK43: ağrıya çözüm bulamıyorum dün gece hiç uyumadım hiç bir pozisyon da rahat edemiyorum tek ben mi öyleyim

magnezyuma başladın mı
birkaç güne rahatlatır diye düşünüyorum benim öyle olmuştu

Amin insallah canim moralini yuksek tut insallah iyi olacak en buyuk etken bence moral, koyden esimin akrabalari gelmisti misafir okul yorgunluk gerilmistik ben stresten yedigime de dikkat etmedim bir hafta onden giden bebek kontrolde 2 gun geri cikti hemen takmicam kimseyi dedim sallamadm muz, kasar peynir yogurt 've meyveye yuklendim toparladi. Bunlar cok besliyormus bebegi doktorm dedi ozellikle muz 've kasar. Stres de yapmamaya calis insallah Allah yuzumuzu guldurecek bu kez
beslenme konusunu hiç konusmadık doktorumla, aklıma takılan bir konu oldu; ben hergün kahvaltıda kaşar+2yumurta+zeytin yiyorum. Günde 1-2 de muz yiyorum. bu iri bebek olmasını mı sağlar?? Dikkat mi etmeliyim?

Ahaha aynı modellerden bende de çok var. Karnımı gören önce bir hamilesin negüzeeeeeel diyor, sonra erkek galiba karnın top gibi maşallaaaah diye ekliyorrr;ben Yok kız bu da Diyince de OLSUN!! diye dudak büküp arkalarını dönüp gidiyorlar. Manyak bu millet yaa valla; olsunmuşşş!!
hepsi bir garip bana da soruyorlar erkek diyorum, ayy kız başka keşke kız olsaydı diyorlar. isim düşündünüz mü diyorlar söylüyorum başka düşünmedin mi hiç diyorlar ve isim öneriyorlar. sonra da şimdi rahatsın bi doğsun göreceksin... başlıyor. o yüzden herkese hı hı deyip geçiyorum :KK47:

canım sağlıklı olsun da varsın onlara benzesin, sen her halukarda seveceksin. onlar da sana benzese de alışacak. onlara karşı biraz kırgın olduğun için batıyordur her şey akışına bırak, sevsinler, beklesinler, heyecanlansınlar aksi daha çok canını sıkar emin ol.

şöyle sade güzel gecelik sabahlık bulamıyorum ya hastanede giymek için
lohusa takımlarını hiç beğenmiyorum, yeni gelin gibi dantelli oluyo ya da ne bileyim çok demode oluyorlar
ben şöyle penye efil efil spor bir şeyler istiyorum, emzirmeye de uygun olsun, gecelik-sabahlık takım
bi tane ayyıldızda var aslında ama 260 tl :KK53: o parayı vereceğime kuzuma bir şey alırım
canım, sabahlığımı özdilekten almıstım ben 99tl (kırmızı-kiremit rengi arası, pamuklu, çok sade) geceliğimi yine özdilektenaldım 34tl (oda sade kısa kollu) pijama takımımıda LCWden aldım önü düğmeli 45tl. evde de var 2 takım pijamam, onlarında altını kullanırım üzerine sabahlık giyerim. çok para vermeyin okadar. sabalığım iyi olsun dedim çünkü ben çok kullanıyorum, sabah serin oluyor evim, hırka yerine onu geçiriyorum sırtıma.

Ben de son 4 kiloyu 1 ayda aldım malesef :KK43: ben de üzülüyorum çok kilo aldım diye. Hem kilonun bir sıkıntı yaratmasından korkuyorum hem de sonra vermesi sıkıntı.
Sonra da şükrediyorum Allah aratmasın, sağlıkla kucağımıza alalım da kilolar bir şekilde halledilir inşallah.

Amin canım inşallah sağ sağlim kucağımıza alırız inşallah bebeklerimizi. Ama insan birden yükselince strese kapılıyor işte. Bugünden itibaren dikkat etmeyi düşünüyorum. Bakalım uygulayabilecekmiyim :/

Dikkat etmek bende istiyorum ama dayanamiyorum:hamarat::kk77: hele hele midemi rahatsız etmeyecekse gözüm dönüyor. Allah tan çok yavaş ve çok çiğneyerek yiyorum da o kilo almam da etkilidir diyorum.

@ANNONA Canım bu benim su andaki halim tama haklılar sivri sanki ama bunu bende görüyorum kilo aldığını bende biliyorum yani tekrar üzerinden geçmek neden niye varsayım yapıyorsunuz erkek gibi kız gibi diye size fikrinizi soran oldu mu :KK11: bak yine sinirlerdim.

Valla ben yavaşta yemiyorum canım. Sanki önümden alacaklar kaçıracaklar gibi :D İnşallah hepimiz en az kiloyla doğumlara gideriz. Benimde karnım sivri ama aynı zamanda yayvanda. Ben yapısına göre kız erkek olduğunu düşünmüyorum valla bence tamamen saçmalık bunlar. Ama işte etrafta insanlar illa birşeye muhalefet olacak ya yada aksini ispat etmeye çalışacak ya. Anlamıyorum insanları cidden :/

Sorma bana inşallah değişir erkektir diyen bile oldu hem de akraba. O ayrı bir olay zaten ama benim aklımı niye bulandırıyorsun değil mi valla birsürü de şey aldım mutlu mutlu. Bu olaylardan karnımı saklama olayına girdim inan kimse yorum yapmasa keşke. Allah bağışlasın de git dimi

Ya şöyle zihniyetteki insanlara sinir oluyorum gerçekten kız erkek ne farkeder sivri yayvan ne anlamı var. Allahın verdiği kul sonuçta hayırlı evlat olsun hayırlı insan olsun deyin bir kere de değil mi? Benimde etrafımda var öyle kendi çocuğu kız olsun diye diretenler doğumda ilk iyimi değilde kızmı kızmı diye soranlar var. Doğunca aç göster buda size kapak olsun diye en sonunda onu istiyorlar gerçekten. Ben bir arkadaşımdan duymuştum. Erkek olduğuna inanmayıp illa pipi görenler var açıp bakanlar var. Hayret ediyorum doğrusu ya :kızgın:

https://www.haysshop.com/u/hays-mom-penye-kadin-sabahlikli-3lu-uzun-pijama-takimi-3?renk=Bej+Melanj

https://www.haysshop.com/u/hays-mom...nlu-sabahlikli-gecelik-takim?renk=Mavi+Melanj

şu iki geceliğe bittim (biri pijama biri gecelik)
ama çok mu açık emin olamadım ya, ben normalde açık giyinirim ama ne bileyim ziyaretçi falan gelecek
rahat edemem di mi

3lü pijama takımına bayıldım tam istediğim gibi hatta favorilerime ekledim ama beden seçeneği çok kalmamış. Gecelik belki rahat olmaz ama pijama çokta açık değil. Üstündeki sabahlık zaten her yeri örtüyor. Eminim saten olanlardan çok daha iyidir.

ben de hiç bir sorun olmadığı halde oğlum 2700 doğdu 2700 gayet normal bir kilo yani neden üzüldünüz? suan 1.5 yaşında masallah yaşıtlarında cok daha uzun
Bi an benim yüzümden bebeğime zarar gelecek gibi geldi. Şimdi daha iyiyim inşaallah sağlığına zarar gelecek kadar zayıf olmaz. Sağlıklı olsun çabuk toparlar. Doktor ık mık yapıp konuşunca stres yaptım.

Bu ayın sonu gibi gitcem canım aklımda kesin sorcam merak etme. Ama kafana takma bence benim doktorum da soluna yat daha çok iyi beslensin bebek ve iyi oksijen gitsin diye. Sağ taraf daha önemli demek ki beslenmesine sen hiç aklını kurcalama canım Allah in izniyle sağlıklı kilosu yerinde doğumu yaparsın sokarsın doktorun gözüne.
Amin canım inşallah. Sağlıklı olsunlar yeter.

https://www.haysshop.com/u/hays-mom-penye-kadin-sabahlikli-3lu-uzun-pijama-takimi-3?renk=Bej+Melanj

https://www.haysshop.com/u/hays-mom...nlu-sabahlikli-gecelik-takim?renk=Mavi+Melanj

şu iki geceliğe bittim (biri pijama biri gecelik)
ama çok mu açık emin olamadım ya, ben normalde açık giyinirim ama ne bileyim ziyaretçi falan gelecek
rahat edemem di mi
Sabahlık olduğu zaman üzerinde sıkıntı yok. Sabahlıksiz yeterince açık bence. Çok güzelmiş fakat hastanede giymek için hani gelen gidenden dolayı dekoltesiz birşey daha iyi olur gibi, göğüsler falanda büyüyor çünkü ;) tabikide sen bilirsin canım.

Back
X