• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
1 haftalık falandı nisan ayı hava serindi...emzirince geçti zaten...yani demem o ki anne sütü bir mucize ne şekerli su ne mama ne biberon hicbiri değil önce emzirmek için uğraşmalı...sarılık olur şekerli su ver deniyor bakın ben vermedim emzirdim ve geçti diyorum bunu herkes yapabilir ben kendim çayi kahveyi şekersiz içerim kutu meyve suyu içmem yeni dogmuş bebeğe niye vereyim pis pis şekerli suyu...bunlar yanlış bilgi ve yönlendirmeler

:KK9::KK9::KK9:
Bi de daha oturamayan bebege biz ek gidaya erken basladik havasinda çay meyva suyu meyvalı yoğurt veriyorlar kendileri yapsalar neyse paket gıda yahuu onlardan ne vitamin alacak yese ne olur yemede ne olur

Bundan normal ne varki canım artık süt kanalları Akif göğüslerle oynamayın uçlarını hareketlendirmeyin artık hisleri kuvvetli ara ara akar merak etme ama akmasın diye çaba göster... İlk süt çoook önemli bebişler.. Ucundaki o sarı beyaz şeyler olur onları sakın çıkarmayın süt kristali onlar onları çıkarırsak çeşme gibi akar süt.... Duşta yumuşak yıkayın uçlarını fazla sürtmeyin
İlk defa başıma geldiği için şaşırdım canım. Hani son zamanlarda olsa anlarım ama şimdi erken gibime geldi. Normal bir sey olmasona sevindim. Bazen çok kasiniyor,kendimi tutamiyorum. Artik daha dikkatli olurum. Teşekkür ediyorum cevabın için.

İlk cicilerimizi aldık teyzeler :KK200:

Eklentiler

• IMG_20171226_141411~2.webp
    IMG_20171226_141411~2.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 87
Ben çok uğraştım canım...kendim emmemişim annem 19 yaşında doğurmuş beni kemiklerim zayıf çelimsiz oldum kızkardeşim emmiş boylu poslu kemikli yapılı maşallah...aklıma koymuştum...oğlum 4 kilo doğdu doktor da öyle söyleyince çok mutlu oldum annemle didine didine başardık kadının dizleri tutuldu kucağında bebeği memede tuta tuta...memenin ucu çıkmaz elimizle yuvarlaya yuvarlaya çıkardık...eşimle de çok kötüydük ailesi yüzünden...ben dedim moralimi bile bozmıycam bu çocuk emecek...çok da güzel oldu Allaga şükür...bence de mama şişiriyor oğlum 5buçuk yaşında anasınıfındaki en düzenli çocuk boyu iyi bünyesi sağlam...elini koyardı göğsüme emerken gözlerimin içine bakardı...Rabbim hepimize yaşatsın inşallah bu mutluluğu :anneadayı:

Amin canim
Benim oglum da emerken gözümün içine bakardı. O duyguyu hiç bir şeye değişmem. Nasıl farklı bir mutluluk anlatamam.
Allah im herkese tattirsin.
Hiç emzirme örtüsü kullanmadım kullanamadım beyefendi göz gozeyken emecek.
Yeni doğduğu ilk emdigi zaman da gözler acıktı sanırım o zamandan kalmıştı bu huyu. Ay çok heyecan yaptım şimdi.

Günaydın güzel anneler.size bi şey soracam bugün kontrolüm vardı kadın doğumcumda.kontrolden sonra bu yaptığımız ayrıntılaydı dedi.bende başka bi yere gitmeme gerek yok yani dedim oda yok dedi.nelere baktı derseniz kafa çapına,beyin çapına,beyinciğin büyüklüğüne ve kafa arasındaki uzaklığa,çene,burun,göz merceği,el ve ayak parmaklarına, ayağın tabanına,mideye,böbrek boyutuna,pipimize :oops:,idrar torbasına,idrar kesesinin etrafında 2 tane damar oluşması gerekiyor muş o damarlara,kalbe kalbin olacaklarına baktı.ilk renkli resmimizide aldık.şimdi bu ayrıntılı mıydı:işsiz: bide 3 hafta sonra yine böyle bakacağız dedi
Gelelim alınan kilo muhabetine.ben 9 kilo aldım normal mi dedim.oda hamileliği zayıf başladığım için (56 kilo ile başlamıştım) normal dedi.ama sana en fazla toplamda 15 kilo alabilirsin dedi. 60-65 kilo ile başlasaydın en fazla 12 derdik dedi.bu ara diyet yap diyemem çünkü bebeğin kilo alması bu dönemde önemli ve diyetle bebeğin kilo alımını engelleyebilirsin dedi.istersen karbonhidratları az alt dedi
içimi rahatlattınız :) bende 52kilo hamile kaldım, suan 58im ve üzülüyordum. acaba son aylarda daha da mı çok kilo alınıyor? yoksa kilo alımı duruyor mu?

:KK9::KK9::KK9:
Bi de daha oturamayan bebege biz ek gidaya erken basladik havasinda çay meyva suyu meyvalı yoğurt veriyorlar kendileri yapsalar neyse paket gıda yahuu onlardan ne vitamin alacak yese ne olur yemede ne olur
Oğlum 5 buçuk yaşında çok şükür ne çay tadı bilir ne kola...elimizde bardak görüp istediğinde pekmezi sulandırdım verdim onu içti cay bardağıyla...hayatta o meyveli yoğurtlardan almadım yoğurdu kendim yapar yediririm...meyve suyu da icmez en sevdigi ayran ve pekmez çayı...nasıl başlarsa öyle gider bence

Buyuk konusmak istemiyorum ama bende insallah bebegimi emzirmek istiyorum. Sutum yok emmiyor diye pes eden anneler cok. Gelinimizde cok ugrasmadan hemen mama vermeye basladi. Meme ucu yoktu, sutu de az gibiydi ama bir iki gun denemekle yetmiyor cok ugrasmak lazim hemen kolay yolu secip biberona ve mamaya alisti ufaklik. Sisiriyor derler evet dogrulugu vardir tabi. Anne sutunun cocuga okadar cok faydasi varki saymakla bitmez sonucla mamalar hic dogal degil.

Canım bak bazı arkadaşlarımızın sutu gelmeye başlamış bile. Benin oglum da 8.5 aylik olmuştum sut gelmemisti bide benim goguslerim pek buyumedi. Her gun agliyordum ben emziremeyecekmiyim. Bebeğimi ac bırakacağım diye. Doğunca sütüm geldi. Öyle şarıl şarıl değildi belki ama oğlum doyuyordu.
Bazı insanlar gaz sancısından ağlayan çocuğu ac sutun yetmiyor mama versene ne olacak diyerek kafanı karistirabilirler. Dikkat et. Bana yapmaya çalıştılar ama oğlum gazını çıkarınca mışılmışıl uyuyordu ac bebek uyurmu

merhaba Avent anne meme uclarından bulunduralım mı? tavsiye eder misiniz? yoksa ihtiyaç halinde mi alınmalı? birde onların boyutu standart mı yoksa ebat olarak değişkenlik gösteriyor mu?

Canım oğlum hiç kullanmadı kullanislimidir bilemem ama diğer biberon uçları gibi hemen akmıyor bebeğin çaba sarfetmesi lazım ondan emebilmek için. Bu yüzden alacaksan annem meme uclu olanlardan al derim nacizane.
Tabii biberon kullanan anneler daha iyi bilirler bu konuyu

Bende az önce yemek yedim gözlerim kapandı kapanacak işyerinde mescit var allahtan 1 saat kestiriyorum.Benim 2. gebeliğim göğüslerim diğer hamileliğime göre fazla büyüdü, uçları çatlamış resmen, daha önce doğumdan 1 ay önce lansinoh gögüs kremine başlamıştım daha 5 ay anca oldu başlamasammı bilemedim

Benim de 2.gebeliğim canım ilkinde 75 'le başlayıp 75 'le bitirdim. Ama bu sefer biraz büyüdü sanki 80 e geçiş yapabilirim. Çatlama olmadi ama çok hassas ve aciyor süt kristalleri de neredeyse 2 aydır var.

Gozleri falan cok kullanisli duruyor da ben hic hoslanmiyorum boyle kare airt cantalarindan ya. Keske dikdortgen olsaymis. Bir de renginden dolayi yazin gunesi cok ceker. İcine koyacagimiz krem tarzi urunler icin sıkıntı cikarabilir.

Gri olsa daha güzel olurdu tabi. Koyu renk olsun ki eşim takamam diyemesin:KK70:

Kızlar göğüsten bahsetmişsiniz sanırım burda en çok göğsü büyüyen benimdir. 80 kullanıyordum normalde şuan 90 a sığmıyor 95 beden sütyen alacağım. inanılmaz büyüdüler. Eğer küçülmezse kesinlikle ameliyat olurum o kadar büyüdüler. Şuan böyleyse son zamanlar iyice süt dolunca naparım bilmiyorum gerçekten. :(

Canım bak bazı arkadaşlarımızın sutu gelmeye başlamış bile. Benin oglum da 8.5 aylik olmuştum sut gelmemisti bide benim goguslerim pek buyumedi. Her gun agliyordum ben emziremeyecekmiyim. Bebeğimi ac bırakacağım diye. Doğunca sütüm geldi. Öyle şarıl şarıl değildi belki ama oğlum doyuyordu.
Bazı insanlar gaz sancısından ağlayan çocuğu ac sutun yetmiyor mama versene ne olacak diyerek kafanı karistirabilirler. Dikkat et. Bana yapmaya çalıştılar ama oğlum gazını çıkarınca mışılmışıl uyuyordu ac bebek uyurmu

Allah bi sekilde ayarliyor herseyi, zaten ne guzel bi mucizeyi bize nasip ediyor ve her evlat kendi rizkiyla gelirmis. Bizim yapmamiz gereken pes etmeyip sabirla ugrasmak. Tabiki cevredeki gereksiz soylentileri dikkata almayip kendimiz ogrenerek biyerlere varmamiz lazim.

Kızlar göğüsten bahsetmişsiniz sanırım burda en çok göğsü büyüyen benimdir. 80 kullanıyordum normalde şuan 90 a sığmıyor 95 beden sütyen alacağım. inanılmaz büyüdüler. Eğer küçülmezse kesinlikle ameliyat olurum o kadar büyüdüler. Şuan böyleyse son zamanlar iyice süt dolunca naparım bilmiyorum gerçekten. :KK43:
Oğlumda benim göğüslerim doguma yakın bu büyuklükteydi şu anda çok fazla oluyor tabi böyle bakınca...ama 2 yıl emzirmeme rağmen emme işi bittikten galiba 5-6 ay sonraydı o sönük sarkık hali de geçti göğüslerim eskisi gibi diri diri olmuştu ne güzel...inşallah yine öyle olur

Oğlumda benim göğüslerim doguma yakın bu büyuklükteydi şu anda çok fazla oluyor tabi böyle bakınca...ama 2 yıl emzirmeme rağmen emme işi bittikten galiba 5-6 ay sonraydı o sönük sarkık hali de geçti göğüslerim eskisi gibi diri diri olmuştu ne güzel...inşallah yine öyle olur

İnşallah bu emzirme işi bitince eski haline geri döner yoksa yürüyen meme olurum :( Boyda kısa zaten direk göze çarpıyor göğüslerim. Oldum olasıda sevmem büyük göğüs ama rabbim yaratmış yapacak birşey yok şimdilik :işsiz:

Cnm yazmıstım Dr brown var cam olan icinde bi aparatı var gaz yapmıyo emzik icinde oğlumda kullandım bu kuzumda kabul ederse kullanırım önermeyende cok ama gece uyurken dısarda filan cok işe yarıyo bence su bende vermedim 6 ay ama verende oluyo tabi tercih meselesi biraz
Evet canım dr brownu duymuştum. O da yorumlarda güzel. İkisine de bakar ona göre karar veririz artık.

Ben daha çataldayken hemşire bebeği verdi emzir dedi. Zaten doğurur doğurmaz önce gösteriyorlar bak oğlun diye sonra giydirip getirdi emzireyim diye. Orada emdimi nasıl emdi bilmiyorum sonrasında odada emzik vermişler ( kiraz üçlü emdi oglum) sonrasında ben ağrıdan kendimi unuttum. Kuzenim bi kere zorla ben ayaktayken emzirttirdi sabirim. Avent anne meme uclulardan almıştım ama oğlum biberon almadı. Tired in dediği gibi önce zorlada olsa emzirirsen biberon gerek kalmaz. Ama çalışan anneler mecbur sütünü sağıp biberonla verecekler ama o zamana kadar anne memesi bence.
tired tired ben annemlere bu bebek 3 gün yemede acikmaz diye topa koyarlar valla.
En sonunda emmiş bebeğin ne güzel. Cevremde sütüm gelmiyor hemen mama 40 ım çıkmadan sütüm kesildi hemen mama veren o kadar çok ki. Bi de mama sanki çocuğu çok şişiriyor yoksa bana mı öyle geliyor.

Ben oğlumda su verdim ama nasıl ağzı pamukcuk olmuştu. Bende ağzında süt kalmasın diye az su verdiğin olmuştur. Emziğini karbonatlı suda bekletir öyle emziği ağzına verirdim. Meme ucunu sa karbonatli su ile silerdim. Çabuk geçti pamukçuk şükür
Çatalda mı verdiler :dondurma: Bebiş sabredemediğin belki de :)) bebekler doymayınca insanlar mecbur mama veriyor. Yoksa bence çoğu kişi ister emzirsin. Hem sağlık hem anne bebek bağı açısından çok özel bir durum. Çevremde çok zorlayan oldu ama malesef kimininki gelmeyince gelmiyor ya da çok az geliyor. Mecbur oluyor o zaman mama. Evet mama yiyen çocuklar da tosuncuk oluyorlar :))

SENİNKİ İKİ ELİNİ YANAĞINA KOYMUŞ KOLLARINI FALAN SANKİ YİNEDE 2 BOYUTLUDAN İİ BENİM HASTANEDE CD DE VERİORLARMIŞ SİZDEDE VERDİLERMİ ARKADASIM YAPTIRMIŞTI O SÖYLEDİ
Yok Can'ım bize cd vermediler. O heyecanla videoya almayı da unuttuk. Çok pişman oldum sonra. Ama ilerleyen haftalarda renkli ultrasonu olan bi doktora muayene gitmeyi düşünüyorum.

Yok canım emen çocuk varsa ne gerek var tabi işe başlayınca yada acil durumlarda süt bırakmak için. Bide Allah korusun küvez durumunda çok lazım olur.. Ben mecbur kullandım o dönem çıkarana ne dua etmiştim gerçekten güzel bir alet ama yavru emseydi keske dedim hep tabi Allah ihtayaç göstermesin ama lazım olursa 150 200 den başlıyor fiyat
Genelde mecburen kullanıyorlar Can'ım. Ya sağma cihazı evet çok pahalı. Hemen alınmaz. Onların manuel olanları da vardı sanki. Varsa öyle ucuz bişey alınabilir.

Kasıklarım okadar batıyor li şuan nefes alamıyorum adeta... Rahim büyümesi heralde yine sancıyla karıştırmamaya çalışıyorum ama korkuyorum...
Ben dun gece uyyamadim smdi yine basladi acaba ne bu ya tam kasik cizgisi degil rahime yakin kisminda igne batiyo ckiyo canim cok yaniyo igne kdr kucuk biyer degil ama genis bi yer baya. Seninde oylemi ve orasi sertlesiyo

Back
X