2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Eşler hiçbirzaman ikinci plana atılmamalı gerçekten. Aynı odada uyumak eşi ihmal etmek demek değil ama. Evde diğer odalar müsait oluyor :-) Kızlar bu her annenin fikrine göre hissiyatına göre yaşanmışlığına göre değişir. Bir anne çocuğuyla yatmak istiyordur bırakın yatsın. Biri 40 günlükken ayırır bırakalım ayırsın. Anneler nasıl mutluysa öyle yapsınlar. Ama bir anne diğer anneye mobing yapmasın benim anlatmak istediğim bu. Çevremdeki herkes anne ama söylemleri okadar üzüyor ki beni. Mesela diyorsun ya eşleri ihmal etmeye neden olabilir. Ben bana ayrı odaya al diyenlerden çok daha mutluyum eşimle canım İnan. Çocuğun ihtiyacı annenin ihtiyacı hepsi etkiliyor. Ayrıca çalışan anne ve çalışmayan anne de çocuğun beklentileri çok farklı anneden maalesef. Ben bunu bizzat yaşadığım ve çocuğuma yaşattığım için ikinci çocuğumda emzirme süresinde çalışmak istemiyorum.
Herkes istediği gibi büyütsün tabii sonuna kadar katılıyorum ama lütfen 50 yaşına kadar emzirmesin :) bıyıklı abilerin dramına neden oluyo.. töbe yarabbim yaa tabi ki farklı şeyler ama bu akşam cok andım adamı Allah hayr etsin :)

Canim beraber yatrma derken ayni odada yatirmaktan bahsediyorsunuz degil mi? Yoksa ayni yatakta mi? Ben ayni yatakta yatirmak istemiyorum. Ama ayni odada yatmak istiyorum. Esimi ihmal etmek istemiyorum ama kendimde de cok ihmal edecek potansiyeli goruyorum. Simdiden yataktan atasim var adami :/
Evet canım. Aynı yatak en baştan itibaren doğru değil. Tehlikeli bir kere. Ama bazı çocuklar da illa yatıcam diyor var çevremde öyle. Ben yaşamadım çok şükür istemem de aynı yatakta uyumak 3 4 aynıyudu ama bizim için de onun için de çok verimsiz dinlendirmeyen uykulardı. Ama Şuan aynı odada huzurluyum kızımla. Benim için önemli olan arkadaşın dediği gibi kendine özel yatağı var masası var odası var. Kendine ait bir alanı var bunları sağlayabilmem.

Herkes istediği gibi büyütsün tabii sonuna kadar katılıyorum ama lütfen 50 yaşına kadar emzirmesin :) bıyıklı abilerin dramına neden oluyo.. töbe yarabbim yaa tabi ki farklı şeyler ama bu akşam cok andım adamı Allah hayr etsin :)
Ahahahahha ay lütfen gerçekten :))) 4-5 e yaşa kadar emzireni gördüm de 50 nedir yuh ya sapıklık o gerçek olduğuna inanmak istemiyorum.

Ahahahahha ay lütfen gerçekten :))) 4-5 e yaşa kadar emzireni gördüm de 50 nedir yuh ya sapıklık o gerçek olduğuna inanmak istemiyorum.
Vallahi gözümle gördüm adamın ağzında doğru düzgün diş yok ben de neden böyle mayın tarlası gibi diye düşünürken emmekten bozulmuş demek diş yapısı.. ama böyle şeyler öyle çok ki gerçekten ne hikayeler geliyo size anlatamam

Yaa bi de bişey dicem bu ben hastanede staj yaparken gelen bi adamdı.. böyle 45-50 yaşlarında bi adam annesi öldükten sonra ağır depresyona girmiş intihara teşebbüs etmiş nedeni araştırılıyo falan.. psikiyatrlar hocalar tek tek görüşme yapıyo.. adamın derdi aynen şu çıktı.. ölen annesi 80 li yaşlarında ölmüş ve adam annesini ölene kadar emmiş.... ciddi ciddi hergün annesini emermiş anne birden ölünce ememeyince depresyona girmiş.. töbe yarabbim ben böyle şeylerden korkuyorum işte.. :)

Canım buna benzer bir durum tv de söylendi bugün. Ben genelde trt1 dr geldi ye bakarım günlük konusu hoşuma giderse izlerim. Bugünde cocuklara ayrilmisti bolum çocuklarda psikoloji ve kabizlik konusu vardı. Işte kardeş gelince nasıl etkilenir çocukluk tramvalari falan. Orada doktor kendisine gelen bir mailden bahsetti. Mailde evli çift kadın kocasının gece biberonla süt içmeden uyuyamadigindan dert yanmış. Konuk doktor yutkundu sadece biberon sorunuyla kalmıyordur dedi. Bende sok oldum onu duyunca ama bu daha ust bir nokta :skandal: hatta seyircilerden bir kadın 17 yaşındaki oğlunun hala sorumluluk almak istemediğinden bahsetti. Kendisinin onu bi hale getirdiğini de söyledi. Çok uzun.zaman beklemiş.bebegini ve (doğru hatirliyorsam) 10 yaşına kadar kendi elleriyle beslemiş. Derslerini yapmış falan.
Bende geçen gün karsilasmistim ilk okul çocuğu annesi elinde sulugunu taşıyor çanta ağır olur birşey demem ama suluk gayet hafif birşey bizde oğlumla karşılarından geliyoruz bende ona su şişesini vermiştim. Senin suyun sen taşıyacaksın diye söylemiştim kadın dönüp bana baktı. Zaten o zaman farkettim. Bilmiyorum kim doğruyu yapıyor ama en iyisini yapalım derken bağımlı bireyler yetiştirmekten korkuyorum

Canım buna benzer bir durum tv de söylendi bugün. Ben genelde trt1 dr geldi ye bakarım günlük konusu hoşuma giderse izlerim. Bugünde cocuklara ayrilmisti bolum çocuklarda psikoloji ve kabizlik konusu vardı. Işte kardeş gelince nasıl etkilenir çocukluk tramvalari falan. Orada doktor kendisine gelen bir mailden bahsetti. Mailde evli çift kadın kocasının gece biberonla süt içmeden uyuyamadigindan dert yanmış. Konuk doktor yutkundu sadece biberon sorunuyla kalmıyordur dedi. Bende sok oldum onu duyunca ama bu daha ust bir nokta :skandal: hatta seyircilerden bir kadın 17 yaşındaki oğlunun hala sorumluluk almak istemediğinden bahsetti. Kendisinin onu bi hale getirdiğini de söyledi. Çok uzun.zaman beklemiş.bebegini ve (doğru hatirliyorsam) 10 yaşına kadar kendi elleriyle beslemiş. Derslerini yapmış falan.
Bende geçen gün karsilasmistim ilk okul çocuğu annesi elinde sulugunu taşıyor çanta ağır olur birşey demem ama suluk gayet hafif birşey bizde oğlumla karşılarından geliyoruz bende ona su şişesini vermiştim. Senin suyun sen taşıyacaksın diye söylemiştim kadın dönüp bana baktı. Zaten o zaman farkettim. Bilmiyorum kim doğruyu yapıyor ama en iyisini yapalım derken bağımlı bireyler yetiştirmekten korkuyorum
Benim fikrimce Çocuğa yapabileceği sorumluluklar vermek en doğrusu.

Oğlum 6 yaşında olacak yakında, 1 yıldır oturduğumuz evde rüzgar çok ses yapıyor gece bazen kalkıp geliyor eşime al götür orda uyut gel diyorum ben de çocukla hiç rahat edemiyorum ne yatakta ne odada 3 aylıkken odasına koyduk park yatağını...1buçuk yaşına kadar kendim baktım sonra da öglene kadar birlikteydik 12 de bıraksam 5 gibi alıyordum zaten 1-2 saat uyuyordu orda...oyle fazla bir ayrılık acısı da yaşamadı çok şükür ben de ne kadar canım yansa da ona yansıtmıyordum...2 sene emdi sütten kesmek zor geldi en çok...bir de ben bana fazla bağımlı olmasını istemedim aslında okuldan bi şikayetle gelirse mesela ögretmeni ara söyle derse sen bunu çözebilirsin baş edebilirsin derim gizlice bir mesaj atarım ögretmeni bi sorar mısınız derdi neymiş açılamıyor size gibisinden o kadar...12 yıllık oğretmen ve 6 yıllık anneyim annesi zor bırakırsa çocuk alışmıyor orasını yapayalnız ve caresiz kaldığı bir yer gibi görüyor...odayla başlıyor aslında ne kadar çabuk benimserlerse o kadar iyi...istediği avize takılabilir mesela maymunlu köpekli vs Anne olmak zor gerçekten ne yaparsak yapalım acaba yanlış mı hissi var ister istemez...Güçlü bireyler yetiştirmeliyiz...Geçen yıl 2.sınıf okutuyorum bir annemiz her öğlen geliyor ziyafet sofrası kuruyor ve oğluna elleriyle yediriyor ve çocuk nerdeyse obez...Dönem boyunca anlattım dinlemedi, öz bakım becerilerine geliştirilmeli verdim ögretmen görüşüne de imalı bir cümle yazdım, çıldırmış geldi hocam bu ne dersler iyi öz bakım geliştirilmeli...e dedim yemek bile yiyemiyor 8 yaşında çocuk daha ne olsun...artık bu yıl akıllandı kadıncağız bıraktı kendi yiyor okula arkadaşlarıyla gelip gidiyor zayıfladı sosyalleşti...kendine geldi çocuğum oh bee...bunları da yapmamak lazım

Canım genelde 3 aydan sonra folik asit kesip vitamin takviyesine başlıyor doktorlar ben decavit kullanıyorum. Ilk gebeligimde de ayni ilaci kullanmistim

Ayy bende hic birsey yok bir kan ilaci verdi okadar.haftaya kobtrolum var gidince mutlaka sorayim. Cevabin icin tesekkur ederim tatlim

Kizlar dün okulda son derste o kadar güçsüzdüm ki sınıftan cikip ogretmenler odasindaki koltuga gidio uyuyasim geldi Bugun okul yerine doktora gittim tabi sesim kısık bogazlarim şiş burnum tikali bi halde 3 gün raporluyum Ayrica yediklerimin surekli göğüs hizasinda kalmasi bunun verdigi tikaniklik ve yediklerimin bir sure sonra agzima geri gelmesi de hamilelik reflüsü olduğumu gösteriyormus

Canım ben sadece Vinalac alıyorum doktorum başka şeye gerek yok dedi hem probiyotik içeriyor kabızlık falan olmuyor hem bağışıklık güçlendirici hasta olmuyorum...ihtiyacın olan bütün vitaminler bunda var başka bir şey kullanma dedi doktorum...ama benim kanım falan iyi biraz 12 den aşağıya düşmüyor...devlet ödemiyor 35 liraydı galiba...
Eki Görüntüle 2108025

Canim onemli olan faydasini gorebilmen kaldiki doktorun cok guzel aydinlatmis ve fazlasina gerek duymamis cevaplandirdigin icin cok tesekkut ederim onerilerinizi dikkate alicam zaten bu vitamin takviyelrinin cogunu devlet karsilamiyor.

Benim fikrimce Çocuğa yapabileceği sorumluluklar vermek en doğrusu.
t

Aynen canım bencede. Tv ye çıkan konuk doktor seyircinin 17 yaşında hala sorumluluk almadığından dolayı çocuğu değil kendinizi gösterin psikologa dedi.

Ergenlik ne zaman biter sorusuna da. Çocuk sorumluluk almaya başlayınca dedi.

Her çocuk farklı biz nasıl farklı bir bireysek onlarda farklı ve doğal olarak ihtiyaclari da farklı. Ama şu bi gerçek hepimizin sorumlulukları var ve çocuğumuzun sorumluluğunu biz yerine getirip onu sorumsuz bir birey olarak yeliştirmeyelim.

Canim onemli olan faydasini gorebilmen kaldiki doktorun cok guzel aydinlatmis ve fazlasina gerek duymamis cevaplandirdigin icin cok tesekkut ederim onerilerinizi dikkate alicam zaten bu vitamin takviyelrinin cogunu devlet karsilamiyor.

Canım devlet decavit i ödüyor sağlık ocaklarinda ücretsiz olarak veriyor. Ama zaten çok ucuz bir ilaç. 7 tl bile değil.

Ayy 50 yasindaki adam da biberonla sut icin adam da facia resmen :) bu cocuklar 2 yasina girdi mi zaten bagimsiz olma sendromu yasiyorlar. O zamana kadar destek cikip, o sendromu yasamaya basladiginda bence biraz ozgur birakacaksin, sorumluluk vereceksin ki bir birey olabilsin. Ben cok yanlis buluyorum cocugunun her seyine yetmeye calisan anneleri. Tabi ben nasil bir anne olurum bilemem buyuk konusmayim ama :)

t

Aynen canım bencede. Tv ye çıkan konuk doktor seyircinin 17 yaşında hala sorumluluk almadığından dolayı çocuğu değil kendinizi gösterin psikologa dedi.

Ergenlik ne zaman biter sorusuna da. Çocuk sorumluluk almaya başlayınca dedi.

Her çocuk farklı biz nasıl farklı bir bireysek onlarda farklı ve doğal olarak ihtiyaclari da farklı. Ama şu bi gerçek hepimizin sorumlulukları var ve çocuğumuzun sorumluluğunu biz yerine getirip onu sorumsuz bir birey olarak yeliştirmeyelim.
Her çocuk her insan farklı ama sorumluluk alması gereken konular az çok aynı.. çoklu alıntı yapmayı başaramadım ama az önce arkadaşın bahsettiği gibi 8 yaşında cocuğu okulda ellerinle beslemek seni mükemmel anne yapmıyo malesef aciz ve bağımlı bir cocuk yetiştirdiğini gösteriyo... nasıl oldu nasıl bu hale geldi bilmiyorum ama bazı insanlar cam fanusta yetiştircek elinden gelse ama bu cocuklar büyüyor ve hayata karışıyo kimse ona evde ki gibi prens ya da prenses muamelesi yapmak zorunda değil bu sefer insan ilişkilerinde zorlanıyolar bir çoğu problemli oluyo... bunlar benim gözlemlerim kimseye bişey demiyorum biraz çabalamayı savaşmayı ve başardığında aldığı hazzı da öğretmek lazım... ha ne kadar başarabilirim bilmiyorum ama doğru olan bu bence

:KK12::KK12:
Çok başka şeylerden bahsediyoruz bebekken kendini ifade edemezken değil ben bilinçlenip herşeyin farkında olan cocuklarla aynı yatakta uyunmasından bahsediyorum.. aynı odada yatarsın ama ona bi alan ayırırsın burası senin dersin cocukla bağ kurmak için illa koyun koyuna uyumal gerekmiyo onu demek istemiştim
Tabiki belli yaşa gelince odasını ayırmak gerekli ona ayrı yaşam alanı sunmalı ama bu oda ayırma işini bebeklikten itibaren yapanlar var ,alışmasınmış...tamamen yapışık yaşanlarda var 1 dk çocuğun yanından ayrılsa feryat figan . Herşeyin aşırısı hem anneye hem çocuğa zarar
Oğlum 7 yaşında bir tane küçük defter aldı ,birşey yazdı çizdi oğlum ne yaptın göster dedim, offf Benim hiç özelim olamazmı diye posta koydu bana. Şimdiki çocuklar daha bilinçli, anne babalar olaraktan elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bizim zamanımız böylemiydi ,devir değişti diye boşuna demiyorlar :KK12:

öz bakım becerilerine geliştirilmeli verdim ögretmen görüşüne de imalı bir cümle yazdım, çıldırmış geldi hocam bu ne dersler iyi öz bakım geliştirilmeli...e dedim yemek bile yiyemiyor 8 yaşında çocuk daha ne olsun...
:KK9::KK9::KK9: anlamış ne güzel. Çocuğa yardım etmek yerine derslerini yapmak da ayni katagoride bence. Yardim edince daha fazla zaman gidiyor ya kendileri hemen 5 dk bitirip geçiyorlar. Ne oldu ödevini yaptı ama öğrendi mi

Hadi ben heyecandan uyuyamıyorum yarın oğluşumun odası kurulcak sardım uykusuzluktan cocuk yetiştirmeye siz niye uyumuyosunuz yahu :)

:KK9::KK9::KK9: anlamış ne güzel. Çocuğa yardım etmek yerine derslerini yapmak da ayni katagoride bence. Yardim edince daha fazla zaman gidiyor ya kendileri hemen 5 dk bitirip geçiyorlar. Ne oldu ödevini yaptı ama öğrendi mi
Ya zaten ödevin dogru olması gerekmiyor aslında...odev yasak da hatta...onu sırf bi iş sorumluluk edinsinler diye veriyorum ben 12 yıldır daha hiçbir ögrencime niye yanlış eksik dememişimdir anlamadıysa yanlış yapsın ya da boş kalsın ki ben eksiği göreyim başa doneyim derim sadece yapılıp yapılmadığına bakarım...1.sınıf haricinde gerek yok yardıma...sadece okuma yazma çalışmalarında mesela yanlış okursa düzeltilebilir takip edilebilir...kendi yapamıyorsa çocuk onu zaten yapmasın...

Ya zaten ödevin dogru olması gerekmiyor aslında...odev yasak da hatta...onu sırf bi iş sorumluluk edinsinler diye veriyorum ben 12 yıldır daha hiçbir ögrencime niye yanlış eksik dememişimdir anlamadıysa yanlış yapsın ya da boş kalsın ki ben eksiği göreyim başa doneyim derim sadece yapılıp yapılmadığına bakarım...1.sınıd haricinde gerek yok...sadece okuma yazma çalışmalarında mesela yanlış okursa düzeltilebilir takip edilebilir...kendi yapamıyorsa çocuk onu zaten yapmasın...
Benim canım yengem nazi subayı gibi elinde terlik başında bekliyp cocukların ödev bitene kadar şimdi cocuklara hadi ödevinizi yapın dediğinde sanki ceza gibi algılıyo cocuklar.. ödevinizi yapmazsanız şuraya götürmem şunu almam falan çok üzülüyorum ama her
Yiğidin yoğurt yiyişi farklı işte biley diyemiyosun

Back
X