2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Bende büyük konuşmak istemiyorum ve korkuyorum.
Kendi yanlışlarımı göremeyip etrafı durmadan eleştirmekten.
Deveye boynun eğri diyip kendi egrimi görememekten.

Ben de bundan cok korkuyorum. Eltim mesela kizi 1 yasinda. Bana kalirsa o kadar cok yanlisi var ki cocuk yetistirme konusunda. Yanlislar silsilesi resmen. Kendine bir sey demiyorum. Ama icten ice kendime birauru sey söylüyorum boyke şey olur mu diye. Bu icten ice yanlis oldugunu dusundugum seyleri yapmak beni cok korkutuyor. Veya yanlis yaptigimi dusunmesem bile nasil bir anne olacagim? Kendi doğrularım belki ilerde bebegime cok yanlis gelecek ve beni suclayacak. Bilmiyorum bu ara cok tesirginim ve korkuluyum.

bazı insanlar cam fanusta yetiştircek elinden gelse ama bu cocuklar büyüyor ve hayata karışıyo kimse ona evde ki gibi prens ya da prenses muamelesi yapmak zorunda değil bu sefer insan ilişkilerinde zorlanıyolar bir çoğu problemli oluyo...

Aynen canım sonra öğretmenleri suçlu oluyor ya ona yanıyorum. Cevremde görüyorum kendi çocuğuyla bahsedemiyor ama okulda öğretmenin basedememesini büyütüyor. Iyide öğretmende senin çocuğun gibi 20 çocukla aynı anda ilgilenmeye çalışıyor.
Mesleğini layıkıyla yapan tüm öğretmenlerimizi alkisliyorum :KK9:

Kizlar bu arada ben cok sekerli seyler tuketmeye basladim ya. Canim istiyor. Aslinda hic yemek istemiyorum Ama engel de olamiyorum kendime. Normalde hic bu kadar yemem, her seyi hamilelige de baglamak istemiyorum. Nasil durduracam kendimi.
Bende şeker den ve kilodan dolayı diyetisyene gidiyorum,aynı durumdayim.. diyetisyene aynısını sordum kendime engel olamıyorum sürekli şeker tatlı yemek istiyorum dedim.. oda bir adet çubuk tarçını suyun içine atıp gun içinde tarçınlı su içmemi ve gece yatarken de bir kase yoğurdun içine bir çay kaşığı toz tarçını atıp yememi tavsiye etti..şeker isteğimi kesecekmis...

Bende şeker den ve kilodan dolayı diyetisyene gidiyorum,aynı durumdayim.. diyetisyene aynısını sordum kendime engel olamıyorum sürekli şeker tatlı yemek istiyorum dedim.. oda bir adet çubuk tarçını suyun içine atıp gun içinde tarçınlı su içmemi ve gece yatarken de bir kase yoğurdun içine bir çay kaşığı toz tarçını atıp yememi tavsiye etti..şeker isteğimi kesecekmis...
Tarçınida hic sevmem ki:(

Aynen canım sonra öğretmenleri suçlu oluyor ya ona yanıyorum. Cevremde görüyorum kendi çocuğuyla bahsedemiyor ama okulda öğretmenin basedememesini büyütüyor. Iyide öğretmende senin çocuğun gibi 20 çocukla aynı anda ilgilenmeye çalışıyor.
Mesleğini layıkıyla yapan tüm öğretmenlerimizi alkisliyorum :KK9:
Ben kısa bi dönem bir anaokulunda psikologluk yaptım vallahi kafayı yicektim cocuklar miss ama velilerr töbeler töbesi yani.. yaa arkadaşı kalemini almış cocuk eve gidince ağlamış lütfen o arkadaşını uyarın cocuğumun psikolojisi bozuldu diye gelen falan vardı... Ve coook daha saçma sebepler cocukları kendi haline bıraksalar çok daha sorunsuz sınıflar olcak aslında cocuklar çok masumm iki dakka sonra unutuyo veliler uzattıkca uzatıyo...

Ben de şekerimde sınırın çok az üstünde çıktı evdeki tadilattan henüz gidemedim doktora tarçınlı suyu yarın yapayımda gidene kadar iyi gelir belki

Ben tarçını ödemi de engelliyor diye içiyodum bi ara ana tatlıyı kesmiyo yinede yiyesim geliyo :dondurma:

Hadi ben heyecandan uyuyamıyorum yarın oğluşumun odası kurulcak sardım uykusuzluktan cocuk yetiştirmeye siz niye uyumuyosunuz yahu :)

Canım oğlumu uyuturken uykum kaçtı. Yanimda uyutup yatağına alıyorum o arada uyku gidiyor normalde dexter izlerim ama konu sardı. Hepimizin içinde korkular ve endişeler var. Sanırım anne olmanın en rahat tarafını yaşıyoruz su anda. 34 yaşında anne oldum. O yasa kadar hep kaçtım. Çocuk yetiştirmeyi gözünde çok büyütürüm nasıl oldu da hamile kaldim bilmiyorum. Gerçi biliyorum eşim sağolsun. Şimdi oğlumun "annem" demesi içimi titretiyor.
Neden kaçardım a gelince dünün çocuğu yarının bireyi kadın dovenide sen yetistiriyorsun kadını el üstünde tutanida. Havyani seveni de sen yetistiriyorsun. Hayvana eziyet edeni de. Çocuk senin köken yada stres topun değil. Etrafda görüyordum ve bende yapicam diye korkuyordum.
Ama evlat sevgisini tadınca insan bağımlısı oluyor bu duygunun işte 2. Si yolda. Yaşım daha genç olsa 4.çü yolda.bile diyebilirdim kesin.

Ben de bundan cok korkuyorum. Eltim mesela kizi 1 yasinda. Bana kalirsa o kadar cok yanlisi var ki cocuk yetistirme konusunda. Yanlislar silsilesi resmen. Kendine bir sey demiyorum. Ama icten ice kendime birauru sey söylüyorum boyke şey olur mu diye. Bu icten ice yanlis oldugunu dusundugum seyleri yapmak beni cok korkutuyor. Veya yanlis yaptigimi dusunmesem bile nasil bir anne olacagim? Kendi doğrularım belki ilerde bebegime cok yanlis gelecek ve beni suclayacak. Bilmiyorum bu ara cok tesirginim ve korkuluyum.
Annelik ateşten gömlek...erkek kardeşim doğduğunda 8 yaşındaydım ilk onda yaşadım bu duyguları inan ne yaparsan yap bir gün geliyor suçluyorlar...insan ne zaman gevşek bırakayım ne zaman sıkayım diye bocalayıp duruyor...ama bazen de ciğerin söküle söküle canın yana yana kabulleniyorsun büyüdüğünü kabullenmek zorundasın onlar bize emanet evde de misafir herkes kendi hayatına gidecek bir şekilde...4buçuk yaşına kadar gündüz düzenli uyudu oğlum sonra bursa da bir kreşe verdik ama bu yaşta uyku artık yok ve tam gün kalmak zorunda dediler...ay ben çıldırdım okuldan 2 buçukta çıkıyorum niye çocuğum 5e kadar kalsın işte bizim etkinliklerimiz var gezimiz tiyatromuz vs Neyse ben duramıyorum tabi bir gün 3te gidip alıyorum bir gün 3buçukta çünkü uzun ayrılmadık kıyamıyorum...oğlum bana dedi ki bir gün anne niye erkenden geliyorsun oyunumuzu bozuyorsun :skandal: herkes burda oynarken eğlenirken ben eve gidiyorum...vaaaayyy beyefendiye bak...büyümüş:olamaz: sosyal hayatı falan var...gelme diyor bana...bıraktım şimdi 5e kadar takılıyor...evet buna ihtiyacı var çocukların bırakalım büyüsünler

Ben tarçını ödemi de engelliyor diye içiyodum bi ara ana tatlıyı kesmiyo yinede yiyesim geliyo :dondurma:
Valla koskoca diplomalı diyetisyen öle dedi.. bence biraz kesiyodur,birde yemesen sen düşün ne olacak :kk77:.. lütfen kessin... Şekerim yüksek çıktı ve canım çok fena tatlı istiyo...:dondurma::duduk::işsiz:

Annelik ateşten gömlek...erkek kardeşim doğduğunda 8 yaşındaydım ilk onda yaşadım bu duyguları inan ne yaparsan yap bir gün geliyor suçluyorlar...insan ne zaman gevşek bırakayım ne zaman sıkayım diye bocalayıp duruyor...ama bazen de ciğerin söküle söküle canın yana yana kabulleniyorsun büyüdüğünü kabullenmek zorundasın onlar bize emanet evde de misafir herkes kendi hayatına gidecek bir şekilde...4buçuk yaşına kadar gündüz düzenli uyudu oğlum sonra bursa da bir kreşe verdik ama bu yaşta uyku artık yok ve tam gün kalmak zorunda dediler...ay ben çıldırdım okuldan 2 buçukta çıkıyorum niye çocuğum 5e kadar kalsın işte bizim etkinliklerimiz var gezimiz tiyatromuz vs Neyse ben duramıyorum tabi bir gün 3te gidip alıyorum bir gün 3buçukta çünkü uzun ayrılmadık kıyamıyorum...oğlum bana dedi ki bir gün anne niye erkenden geliyorsun oyunumuzu bozuyorsun :skandal: herkes burda oynarken eğlenirken ben eve gidiyorum...vaaaayyy beyefendiye bak...büyümüş:olamaz: sosyal hayatı falan var...gelme diyor bana...bıraktım şimdi 5e kadar takılıyor...evet buna ihtiyacı var çocukların bırakalım büyüsünler
Vayy :)) gercekten buyumus:) siz de keyfini cikartin aslinda :) isguc daha rahat toparlarsiniz :)

3,5 kilo cok degil ki neden utandin :/
Çok kilolu olduğum ve her ay 3 kilo aldığım için 2 aydır takipteyim, ilk ay 1.2 kg vermiştim.. bı artizlendim hatta,manken edasıyla yürüdüm o biçim yani...hatta bu ay almadigim 3 kiloyuda hesaba katarsak 4 kilo veridim sayın falan diyip atarin giderin artizligin kralini yaptım.. son ay gevsetince kilo aldım..son kilom 110 bu arada..:dondurma::oha::mapus:

sosyal hayatı falan var...gelme diyor bana...bıraktım

Aynısını yaşadım bugün beyimiz 2 yaş 4 aylık daha konuşamıyor ama hareketleriyle sen dur ben gidip parkta oynayacağım diyor. Ve acayip sosyal beğendiği bir kızın elinden tutup onu la yürüdü. Kız 20 li yaşlarda. Arkadaşları kızı çağırıyor bizimki kıza göz kırpıp öpücük atıyor elini bırakmıyor gitmesine izin vermiyordu. Ben zorla ayırdım diye kötü oldum. Onu unuturdum paten kayan bir gence takıldı. Onunla oynadı eğlendi. Genç organizatormus ilk defa bu kadar sosyal ve kendini sevdiren bir çocuk görüyorum dedi.
Genç çocukta bizimle gelicekmis ortalığı yıktı. Gençle bir sarılmaları varki sorma bir sağ omuzuna koyuyor kafasını bir sol omuzuna heme dönüp dönüp opucukklu bye bye yapmadı ayrı bir komedi.
Aslında trajikomedi beni çok korkutuyor bu kadar sosyal olması ve çok çabuk arkadaş edinip oyun oynamaya başlaması.

Aynısını yaşadım bugün beyimiz 2 yaş 4 aylık daha konuşamıyor ama hareketleriyle sen dur ben gidip parkta oynayacağım diyor. Ve acayip sosyal beğendiği bir kızın elinden tutup onu la yürüdü. Kız 20 li yaşlarda. Arkadaşları kızı çağırıyor bizimki kıza göz kırpıp öpücük atıyor elini bırakmıyor gitmesine izin vermiyordu. Ben zorla ayırdım diye kötü oldum. Onu unuturdum paten kayan bir gence takıldı. Onunla oynadı eğlendi. Genç organizatormus ilk defa bu kadar sosyal ve kendini sevdiren bir çocuk görüyorum dedi.
Genç çocukta bizimle gelicekmis ortalığı yıktı. Gençle bir sarılmaları varki sorma bir sağ omuzuna koyuyor kafasını bir sol omuzuna heme dönüp dönüp opucukklu bye bye yapmadı ayrı bir komedi.
Aslında trajikomedi beni çok korkutuyor bu kadar sosyal olması ve çok çabuk arkadaş edinip oyun oynamaya başlaması.
Daha küçükmüş canım, sonra ayırt ediyor yabancıyı falan iyice...erkek çocukları genelde daha geç kaynaşıyor...merak etme aklı erdikçe farklılaşır...bi de esas sosyalleşme akranlarıyla olacak çünkü büyükler zaten onun gönlüne göre davranır...3 yaş civarı işte biraz birlikte oynamalar oyuncak kıskanma paylaşma itme çekme orta yolu bulmalar...4-4 buçuktan itibaren tamamen kendi dünyası istekleri fikirleri oluyor...bizimki şimdi kendi kendine insan seçiyor odasında beyaz tahta vardı...ona arkadaşlarının isimlerini ve her biriyle ilgili bişeyler yazmış...eğlenceli Doruk Alp...beni kıskanıp yanlış bilgiler anlatan Alptuğ...sinirli Naz...masum Melisa :KK76:

Yerim onu ne güzel kendine hatırlatma yapmış sanki
Içime su serptin canım saol. Gerçi yaşıtlarıyla da oynamaya çalışıyor ama ona pas pek vermiyor yaşıtları. Mesela kaydirakta kendi akranı kız çocuk vardı onunla kaymak oynamak istedi kız hiç oralı olmadi başka bir yere geçti bizimki orada 2 çocuk vardı onlarla ard arda kaymak istedi oradaki çocuklarda dışladı o zaman parktan çıktı ve bir daha parkın yanına gitmedi.
Ama dediğin gibi ileride ayırt edecekse sorun yok çünkü çok korkuyorum onu sıkmak da istemiyorum kendi kendimi yiyorum

Çok kilolu olduğum ve her ay 3 kilo aldığım için 2 aydır takipteyim, ilk ay 1.2 kg vermiştim.. bı artizlendim hatta,manken edasıyla yürüdüm o biçim yani...hatta bu ay almadigim 3 kiloyuda hesaba katarsak 4 kilo veridim sayın falan diyip atarin giderin artizligin kralini yaptım.. son ay gevsetince kilo aldım..son kilom 110 bu arada..:dondurma::oha::mapus:
Olaun bebegin saglikli olsun da kilo verilir :)

Hamileligimin basindan beri bir duzgun calismadi sindirim sistemim. İki gecedir bagirsak agrisiyla uyanip kendimi tuvalete zor atiyorum. Bu sefer de ishalim. Gunduz bir sey yok sadece geceleri boyle. İshal olmak bence kabizliktan daha kotu. Korkutuyor insani. Kolay kolay ishal olan birisi degilimdir. Pazartesi randevum. İnsallah gecer hemen .

Back
X