2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Dün gece okumaya basladım baya birikmiş mesajları. Benimde gerilik var gobek cevresi 10 gün kadar geri boy 1 hafta ileri. O kadar yıkıldım ki yazılanları okuyunca. Tahin pekmez yemedim muz yiyodum kasılma için doktor 1 ayda iki kilo aldım diye kızdı ce yemeyi bıraktım. Cerez konusunda gevsek davrandım tüm bu düşüncelerle savaşırken eşime dedim ki tahin pekmez yiyince kilo alıyomus bebek bana dediği laf senin hiçbişey yediğin yok ne istedin de almadım. Hamile kuzeni var o iki yumurta yiyomus günde bak diyo o yiyo bebegı kocaman olmus. Nasıl canım yandı anlatamam. Ve tabi ki basladım aglamaya. Ve yine suclandım ben aglayınca bebek de üzülüyomus neden boyle yapıyomusum. Bir kere de su kadını üzmeyim dediklerime dikkat edeyim biraz el üstünde tutayım dediği yok. Ve herseyin suclusu yine ben oldum. Dedşm bak beni germe strese sokma o da etkiliymiş sende stres olma dedi bana. Gelde olma gelde dayan
Canım hiç stres yapma, hic migde bulantisi yaşamayan başından beri muzundan yumurtasına, balından pekmezine cerezindan çikolatasına,afindan kufune kadar yiyen bı insan olarak her gittiğimde doktorumdan bide üstüne fırça yiyen biri olarak söylüyorum senin çok Yemen bebeğinin sağlıklı olacağı anlamına gelmiyor..rabbim zaten öyle kusursuz yaratmıski meleklerimiz kendi kendini içerde besliyor.. doktorum her seferinde bana yeme diyor.. senin kilolu olman bebeğe zarar çok yiyosan diye bebek sağlıklı olacak sanma diyor.. suyunu bol iç, doktorun verdiği vitaminleri al sutunu iç.. eskiden annelerimiz bilinçli bir hamilelikmi yaşadılar,cogu bikere doktora gitmeden doğum yaptı..içini ferah tut..

Ayni soruyu bende kac gundur sormak istiyordum :KK48: Benim goguslerim pek buyuk degil ama normalden biraz daha fazla buyudugu icin dedigin gibi asagidan derime yapisiyor ve kasindiriyor. Bayadir sutyen takmiyorum ama sarkma olurmu diye aklimdan gecirmiyorum degil :işsiz:

Sarkma korkusu birbyana, alisacam diye korkuyorum. Ben hayatim boyu yaz kiş gece gunduz hic cikarmazdim. Sutyensiz tahat edemezdim. Simdi sutyenle rahat edemiyorum alisirsam durum fena :D

Suan istedigim bebek arabasi babymall de indirimde. Ama esimin maasi yatmadigi icin ve kredi karti limitimiz yetmedigi icin indirimde alamiyoruz :(

Sarkma korkusu birbyana, alisacam diye korkuyorum. Ben hayatim boyu yaz kiş gece gunduz hic cikarmazdim. Sutyensiz tahat edemezdim. Simdi sutyenle rahat edemiyorum alisirsam durum fena :KK70:

Evet dogru onu dusunmemistim.. Bende ayni senin gibi gece gunduz hic cikarmayanlardandim normalde.. :KK17:

Tatlım neden bukadar stres yaptınki sana daha önce yazmıştım göbek çevresi küçük çıkması gerilik değildirrrrr......gerilik fl ölçümü en önemli ölçümdür karın çevresi küçükse muhtemelen seninki uzun boylu zayıf bi bebiş olur doğunca toparlar... Korkulacak bişey değil yani benim durumumla karıştırma seninkini boşuna stres yapma çok farklı şeyler birinin kafası küçüktür yasa büyüktür buda benimkiyle aynı değil anlatabiliyomuyum .... Çok okuyanmı çokçgezenmi başından geçenmi demişler.... Vallahi ben bu konuda çok biliyorum keşke bilmesem tecrübem olmasa ama biliyorum... Ama umut bitermi asla biz karnimizda bizimle beraber olan minnaklar için güçlü olup onlar için çabalıcaz....bu 4. Gebelik benim ve ben ilk defa 60 kilo üstü gördüm bu bebekte eşime100e kadar yolun var diyo takılıyor tabiki .. Şuan 64 olmuşum zorla almaya çalışıyorum tahin pekmez bana da kokuyor yiyemiyorum ama bu hafta denicem muz ceviz süt kaşar et balık tavuk yumurta yemeye çalışıyorum İnş yavrularımızı sağlıklı sıhatli alırız... Eskiden uyurdum gece gündüz şimdi gözümü kapatıyorum hep erken doğum yapıyorum ve o yoğun bakımdaki makina sesleri ile uyanıyorum .... İnanki bazı şeyleri yaşamamış olmak belki daha iyi diyorum... Ama Allah nasip ettiyse ne mümkün
Evet canım cok haklısın. Dediklerin de hep aklımda ama onun o söylemlerine umursuzluguna tahammül edemiyorum. Bide şlk bebegim oldugu için sanırım kendime yükleniyorum. Hele de yazılanları hiç yemediğimi anlayınca baya üzüldüm. İnşallah allahım vaktınde saglıkla kavusmamızı nasip eder.

İnsallah onemli bir sey degildir canim. İnternetten de bakabilirsin. Gecmis olsun

Doktor fazla mi dedi kilosuna :KK17:

Benim icin de oyle. Sabredecegiz ama az kaldi. Allah hayirlisiyla kucagimizanalmak nasip etsin.
Canım fazla dedi de ünv hast stajyer yada uzman doktorlar kendi doktoruma gitmedim daha

Dün gece okumaya basladım baya birikmiş mesajları. Benimde gerilik var gobek cevresi 10 gün kadar geri boy 1 hafta ileri. O kadar yıkıldım ki yazılanları okuyunca. Tahin pekmez yemedim muz yiyodum kasılma için doktor 1 ayda iki kilo aldım diye kızdı ce yemeyi bıraktım. Cerez konusunda gevsek davrandım tüm bu düşüncelerle savaşırken eşime dedim ki tahin pekmez yiyince kilo alıyomus bebek bana dediği laf senin hiçbişey yediğin yok ne istedin de almadım. Hamile kuzeni var o iki yumurta yiyomus günde bak diyo o yiyo bebegı kocaman olmus. Nasıl canım yandı anlatamam. Ve tabi ki basladım aglamaya. Ve yine suclandım ben aglayınca bebek de üzülüyomus neden boyle yapıyomusum. Bir kere de su kadını üzmeyim dediklerime dikkat edeyim biraz el üstünde tutayım dediği yok. Ve herseyin suclusu yine ben oldum. Dedşm bak beni germe strese sokma o da etkiliymiş sende stres olma dedi bana. Gelde olma gelde dayan
Canim bunun icin sıkma hic canini. Tamam annenin beslenmesi onemli, ama %100 anne beslenmesine bagli degil bebegin gelisimi. Ben daha yeni yeni kilo almaya basladim. 2 aydir aliyorum onun oncesi kilo bile almadim nerdeyse. 7 aylik oldum toplamda 4 ya da 5 kilo aldim. Benim de esim takiliyordu arada sakayla karisik. Bir sey yemiyorsun, senin yuzunden cocuk gelismeyecek, sunu ye, bunu ye bilmem ne. Ben de dogru duzgun bir sey yemiyordum gercekten. Ama iki gun onceki randevumda bebegin 1.800 gram oldugunu ogrendim. Haftasina gore kilosu oldukca fazla. Seker de cikmadi cok şükür. Yani anne beslenmesiyle cok alakasi olsaydi benim bebegim cok kucuk kalirdi. Canini sıkma bunun icin. Kocan da olsa kimsenin dedigini takma. Biz anneyiz, hickimse yavrularimizi bizden daha cok dusunmez, onlarin iyiligini bizden baska kimse bu kadar cok istemez.

İlk bebek ama bunun ilk ya da ikinci çocuk olmasıyla alakası yok. Olası bir kanamaya karşı alınan bir önlem. Zaten eğer ikinci bebekse, birinci doğumdan sonra bebek pozitif kan grupluysa o iğne yapılmalıydı. Eğer ilk doğumda bebek pozitif kan gruplu olmasına ragmen iğne yapılmadıysa ikinci hamilelikte indirekt coombs testi pozitif çıkar. Buda annenin vücudunda ikinci bebeğe zarar verebilecek antikorlar barındırdığını gösterir.bu antikorlar 28. Haftaya kadar bebeğe zaten zarar verir. Muhtemelen sağlıklı bir bebek olmaz. Doktorun yapalım dediyse önlem amaçlı yaptırabilirsin. Senin ikinci hamilelik mi peki.
Canim bende gebeligin başından beri indirect coombs testi yapildi her ay bi kere.şimdiye kadar neggatif çıktı.28de yine yapılması gerekirmi iğnenin sence?ayrıca bundan onceki üç kaybimdada uyusmazlik iğnesi olmuştum.

Canim ben açlık tokluk baktirdim onda birşey çıkmamıştı. Zaten her kan verdiğimde şekere de bakılıyordu. Orada da bir sorun çıkmamıştı ama yinede yükleme istediler 50 lik yüklemede yüksek cıktı haftaya salı 100luk yükleme yapılacak.
Benim şeker yüklenmesiyle sorunum yok ben kan aldirmaktan korkuyorum ama ne olur ne olmaz bu korku yüzünden bebeğim doğduğunda sorun çıkmasını istemiyorum.
Sonuçta hepimiz gün içinde eminim o yüklenen şekerden daha fazlasını yiyoruz.
Kaç çıktı 50 likten sonra değerin canim

Bir sorun çıkmadı çok şükür kalbi düzgün ama kilo boy almış başını gidiyor şeker de inşallah yoktur Allah’a emanet gidiyoruz
Şeker testi yaptirmadin anladığım kadarıyla.ben diyetisyene gidiyorum gebelik şekerim var.bol protein ağırlıklı besleniyorum.et yoğurt arada abartmadan kefir içiyorum.beslenmeni bu yöne kaydirabilitsin belki.bol su az karbonhidrat .şifa olsun sana bebeğine canim.

günaydın hanimlar :110: dun tetenoz aşısı olmustum bugun kolum cok kotu agriyor dol yanima yatamiyorum resmen

Canım ben de dün oldum, ağrı sızı yok ama bebek hareketlerinde azalma var. Sende durum nedir? Bide benim ikinci doz değil daha önce (5yıl geçmedi üstünden) elim kesildiği için yaptırmıştım o yüzden tek doz vurdurdum.

Benim bünyem reaksiyon göstermiyor tetanoza ama bazı bünyelerde yanma sızlama şişme ağrı sızı olabiliyormuş. Kolunu fazla zorladıysan veya üzerine yattıysan ondan da olabilir

Kızlar günaydın, ya ben yine streslerdeyim.. iki gün önce hoopidi hoopidi zipliyodu sanki göbeğimi patlatacak ti, iki gündür çok hafifledi ve hareket etmiyor... Böle aniden degisirmi hissiyat.. yada kabızlık var 2 gundur ondan hissetmiyo olabilirmiyim..

Canım seninle aramızda 1gün var. Benim bebişte kıpır kıpırdı dünden beri sesi soluğu çıkmıyor. Ben dün yaptırdığım tetanoza baglıyordum ama belki normaldir bilemedim şimdi:/

Canım seninle aramızda 1gün var. Benim bebişte kıpır kıpırdı dünden beri sesi soluğu çıkmıyor. Ben dün yaptırdığım tetanoza baglıyordum ama belki normaldir bilemedim şimdi:/
Arada böle korkutuyor sonra zıplamaya başlıyor.. bı turlu alışamadım..ha diyince de doktora gidilmiyor..sağlıkla kucagimiza alalım inşallah...

Evet dogru onu dusunmemistim.. Bende ayni senin gibi gece gunduz hic cikarmayanlardandim normalde.. :KK17:
İnsallah alismayiz o zaman :D
Canım fazla dedi de ünv hast stajyer yada uzman doktorlar kendi doktoruma gitmedim daha
Doktorun bir sey derse bana da yazar misin? Benimki de 1800 gram olmus masallah ama bana da cok fazla geldi. Doktora sordum normal dedi bir sey demedi. Ama bence fazla yani. Bu arada sen kayserideydim degil mi?
benim bisey sebep olupta anlamadığım herşey için sonrasında daha güzellerini bulurum sıkma canını
İnsallah canim. Ama zaman daraliyor :)

Evlatlarımızın saglikli ve hayırlı olmasi icin Kuranı Kerim hatmi
1.cüz Annona:sampiyon:
2.cüz ayse1995:sampiyon:
3.cüz weryew:sampiyon:
4.cüz ftmkya:sampiyon:
5.cüz hiye:sampiyon:
6.cüz deli mavi prenses:sampiyon:
7.cüz betulcemre betulcemre
8.cüz NRYSYN:sampiyon:
9.cüz Fonetik:sampiyon:
10.cüz perimasali