• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kuzum neden yürüyüş de yapma dedi, benim doktor yürü diyor başka bi şey demiyor. Kasıklarım agrıyor diyorum dinlenerek yürü diyor. Sanki yanımda tabure taşıcam, yorulunca otur demek ne kolay :) kaldırımlara oturursam yakında şaşırmam :işsiz:
:-p valla ya kaldırımlara oturunca halimize acıyor teyzeler doğurcan hala geziyon diye :)) benim suyum çok azalmıştı kuzum yorgunluğa bağlı olabilir biraz dinlen dedi. Bir de gelişim gerilemesi olmuştu. Sonraki hafta gittim artmıştı. Damar direnci vs kan akışı kolay olsun bebeğe dedi. Senin normal doğum için diyordur belki canım ilk Bebişin değil mi. Yürüyenler hep çok kolay doğurdu gerçekten çevremde de

Bende daha calismayi dusunuyordum ama bu gidisle calisamam. Sürem dolunca izne ayrılirim. Artik kendimizi fazla zorlamamamiz gerekiyor sanirim. Hiç dogmayacakmis gibi geliyordu ama ilk defa gelmesinin yakın olduğunu anladım bugün :)
Aslında çok yakınlar ya. Ben de inanamıyorum küçücük bir bebiş verecekler kucağıma. Ki benim 2. Güya. Gerçekten aynı heyecan tekrardan yaşanıyormuş. Şu son 4 hafta okadar çabuk geçti ki inan. 5 şubatta işe başladım daha çok var diyordum. İşte son haftama girdim bile. Kalıyor 8 hafta. 5 hafta böyle geçtiyse o da geçecek diyorum.

Benimde birsürü planlarım vardı izne ayrılınca şunu yapcam bunu yapcam diyordum inanın hiçbirşeye gücüm yok gözüm hep yatakta halbuki hiç böyle düşünmemiştim:KK43:
Canım inan cumartesi annemler halime acıdı. Eminönüne demekki şimdi gitmesem hiç gidemeyecektim. Okadar yoruldum ki. O halim gözümü korkuttu işleri hızlandırdım. Ben okulda da şu son bir hafta daha da zorlanıyorum. Bugün daha da zordu.

Aslında çok yakınlar ya. Ben de inanamıyorum küçücük bir bebiş verecekler kucağıma. Ki benim 2. Güya. Gerçekten aynı heyecan tekrardan yaşanıyormuş. Şu son 4 hafta okadar çabuk geçti ki inan. 5 şubatta işe başladım daha çok var diyordum. İşte son haftama girdim bile. Kalıyor 8 hafta. 5 hafta böyle geçtiyse o da geçecek diyorum.

Canım inan cumartesi annemler halime acıdı. Eminönüne demekki şimdi gitmesem hiç gidemeyecektim. Okadar yoruldum ki. O halim gözümü korkuttu işleri hızlandırdım. Ben okulda da şu son bir hafta daha da zorlanıyorum. Bugün daha da zordu.
Aynen canım genelde oturdum sınıfta senşe ben nolcaz böyle:KK48:

Güzel haberlerle gel inşallah annesi :)

Ya ne güzel :) ben de aynı gün olsun doğum günümle çok isterdim ya. Senin sezeryan mı. Niyeyse ilk doğum diye hatırlıyorum seni ben :)

Canım sana tek tavsiyem yanına litrelik şişe al ayaklarını da uzat. Hemen çıkıyot yukarı bebiş bir iki günde inanamayacaksın. Ağır kaldırma ev işi yapma. Elektrik süpürgesi ve çamaşır sepeti kaldırma bulaşık dizme derken hep zorluyoruz farketmeden. Valla temizlikçi al her hafta ütüne kadar yapıyor zaten. İlk hamileliğimde hep yattım çok rahattı ya suyum azdı benim. Su az olunca da doğumu tetikliyor rahim rahat değil malum. Korkma allahın izmiyle su ve magnezyum ilacı okadar işe yarıyor ki.

Haha aynı ben :) ya benim burnum bile şişiyor valla çalışanlara helal olsun. Benim iş uzakta hergün yarım saat git gel evde de iş yemek çocuk.doktordan da veto yedim. Yürüyüşü bile kes dedi. Yatış modundayım. İşte de son haftam :)
Ben de beşik vs herşeyi hallettim canım bir tek kıyafetleri kaldı onları da haftaya halledeceğim 2 güne biter.

Süper canım etkilenmemesi çok güzel. Rahim ağzı kısalmamıştır ondan vermemiştir. Zaten kısalmaya başlayınca açılıyor sanırım rahim ağzı baskıdan. O sürede bile yapsa etki eder Merak etme sen dinlen bol bol magnezyum verdi mi peki sana?
Evet cnm ilk doğumun benim minnoş ters duruyor teyzesi ..dönmesi zor dedi doktorum....

Canım bende sancı çıkmadı ama karnım gece boyu sertleşti yumuşadı, rahimde açılma da yok ama yine de o kasılmalar erken doğum riskidir dedi. Ciğer geliştirici iğne vuruldum. Yürüme, sadece tuvalet için ayağa kalk dedi. İğneyi de her ihtimale karşı vuruyorlar anladığım kadarıyla.
Advencim geçmiş olsun.bu durumun en büyük tedavisi yatmak gerçekten.kalan süreyi böyle gecirirsen hiç sorun olmuyor.senin de öyle olacak stres yapma korkma olurmu azcik kaldı zaten.

Kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.simdi eve gelebildim. Sabah 9 dan beri hastanedeydim. Nst ye girdim sancı çıkmadı. Nidilat kesmiş sanciyi. Allahtan rahim ağzında açılma yok.dun akşamki sancıdan hiç etkilenmemis rahim dedi Dr. Magnezyum ve nidilat a devam.eger bişey olmazsa haftaya çağırdı. Ama kasılmalar tekrar ederse izmire gönderi çekmiş Dr. yatış için. simdilik akciğer geliştirici vermedi bende onu taktım kafaya.tedbiren verseydi diye ama ne biliyim içim rahatlama di açıkçası. Bekleyip gorunce artık.
Sancı yok rahimagzinda açılma yok korkulacak bişey niye olsun ki canim.sancılar normal diye biliyorum rahim doğuma hazırlandığı için.sende bol bol istirahat et az kaldı canim.kontrol altında olmak en iyisi.

Ewet ya bunlar iyice gariplestiler. Bide devamli sezeryan olacam diye laf soyluyor . Zorla cay icirmeye kalkiyor , dr icme dedi diyorum o ne bilecek diyor. Kadin kor cahil. Ilk gun onu kesinlikle getirtmeyecem.

Kayınvaliden kendi yüzüne sürsün çişli bezi , bi hikmet varsa onda belli olur

:p valla ya kaldırımlara oturunca halimize acıyor teyzeler doğurcan hala geziyon diye :)) benim suyum çok azalmıştı kuzum yorgunluğa bağlı olabilir biraz dinlen dedi. Bir de gelişim gerilemesi olmuştu. Sonraki hafta gittim artmıştı. Damar direnci vs kan akışı kolay olsun bebeğe dedi. Senin normal doğum için diyordur belki canım ilk Bebişin değil mi. Yürüyenler hep çok kolay doğurdu gerçekten çevremde de
Evet tonton teyzeler sagolsunlar iyi ki varlar, insan hüzünleniyor acıdılar bana diye ama yine de hoşuna gidiyor :)) sen yürüme tabi annesi dinlen bol bol maden öyle tehlikeli, allah korusun. İlk bebiş benim ama artık zor geliyor yürümek, herkes bugün ne zaman yürüycen diye soruyor, yürümediysem eşim akşam zorluyor. Ben de bunaldım artık, tuvaletim geliyor yürürken, bebek baskı yapıyor artık iyice :( yürüdükçe açılıyorsun ama bu sefer yatarken çatı agrısından duramıyorum falan filan :ukala: hamilelerin derdi bitmezmiş valla söyleseler inanmazdım, yaşayıp görüyoruz :KK16:

Haklisin canim gecen haftaya kadar ben de gayet iyi idare ediyordum bugun tahtada ayakta dururken zorlandigimi, cok konusunca nefesimin tikandigini hissettm bosuna 32. Hafta izin dememisler demekki dedim yarin ben de eminonune gidicem arabayla gidicem ama kendime guvenemedm bugunden sonra esim de oraya gelecek birlikte doneriz artik. Dinlenmemizin vakti gelmis onu anladm gayet bugun.

Canım bugunde hiç hareket etmezse bence doktora gözükmende fayda var. Ben bugun gittiğimde bebegin hareket etmesinin çok önemli olduğunu söyledi doktor. Hatta ilk sorduğu şey hareket edip etmedigiydi. Arada bir vuruyorsa sıkıntı olduğunu sanmiyorum ama hiç hareket yoksa ihmal etme.

Sabah uyandığımda hareket etti biraz ama o kadar. Simdi sehir disindayim. Yarin donecegim eve. İnsallah hareketlenir. Uyuyor mu napiyorsa? Arada da sertlesiyor karnim. Top gibi oluveriyor Biraz tedirgin ediyor beni. İnsallah iyidir.

Aynen canım genelde oturdum sınıfta senşe ben nolcazböyle:KK48:
Tembel anneler öğretmenler olarak :-p ya aslında yetiştiricem diye çok kastım kitapta defterde hep öndeyim okuldaki arkDaşlara göre. Bir de 23 nisan gösterisi çıktı. Şimdi de yetiştirmiş olmanın rahatlığı başladı :)))

Evet tonton teyzeler sagolsunlar iyi ki varlar, insan hüzünleniyor acıdılar bana diye ama yine de hoşuna gidiyor :)) sen yürüme tabi annesi dinlen bol bol maden öyle tehlikeli, allah korusun. İlk bebiş benim ama artık zor geliyor yürümek, herkes bugün ne zaman yürüycen diye soruyor, yürümediysem eşim akşam zorluyor. Ben de bunaldım artık, tuvaletim geliyor yürürken, bebek baskı yapıyor artık iyice :KK43: yürüdükçe açılıyorsun ama bu sefer yatarken çatı agrısından duramıyorum falan filan :ukala: hamilelerin derdi bitmezmiş valla söyleseler inanmazdım, yaşayıp görüyoruz :KK16:
Ay evet acıyorum kendime ya :-p ama haklısın iyi ki varlar beni tramvayda gördü teyze de ne çok üzüldü halime bu karınla kalabalığa nasıl girdin diye :)
Neden peki hergün yürü dedi doktor. Niye zorluyorlar hamile kadını ya :) şeker de yoktu sende kilo için mi yoksa normal doğum için mi

Ay evet acıyorum kendime ya :p ama haklısın iyi ki varlar beni tramvayda gördü teyze de ne çok üzüldü halime bu karınla kalabalığa nasıl girdin diye :)
Neden peki hergün yürü dedi doktor. Niye zorluyorlar hamile kadını ya :) şeker de yoktu sende kilo için mi yoksa normal doğum için mi
Hem kiloluyum fazla almamı istemiyor, koskoca bir ay boyunca 1 kg almışım fazla olmuş diyor:işsiz: hem de normal doğum yanlısı ondan sanırım. İlk haftalarda ben diyordum ay inşallah çok kilo almam falan diye, sanırım kadın benden mi etkilendi ne yaptı. Ayy o öyle söyledikçe herkes bana baskı yapıyor, ben de gündüz yürüdüm falan diyorum artık napiim hergün zor geliyor :eek:

Haklisin canim gecen haftaya kadar ben de gayet iyi idare ediyordum bugun tahtada ayakta dururken zorlandigimi, cok konusunca nefesimin tikandigini hissettm bosuna 32. Hafta izin dememisler demekki dedim yarin ben de eminonune gidicem arabayla gidicem ama kendime guvenemedm bugunden sonra esim de oraya gelecek birlikte doneriz artik. Dinlenmemizin vakti gelmis onu anladm gayet bugun.
Kesinlikle canım 32. Hafta çok doğru bir tespit benim karnım da büyüdü valla 9 aylık gibiyim :) benim de nefesim tıkanıyor bir de acıkıyorum ya :)) ben eğilip çocuklara kalemle gösterirken bile bel ağrısı yaşıyorum dedim çalışsam bile hayrım olmayacak çocuklara.

Sen arabayı Beyazıt da parket canım. Eşin ek anahtarı alsın Beyazıt tan arabayı alıp Eminönüne getirsin orda buluşun valla. O rampa başka türlü çekilmez :)) sırf oyüzden arabayla gitmedim ya da tramvayla geri dönerdisiniz arabaya o yollar çekilmez anacım :)

Back
X