2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Bende yürümek istiyorum ama bu hafta hiç dışarı çıkmadım evde koşturma ile geçti.
artık yarım saat yada 1 saat çıksam iyi olur aslında
Evet işler benimde var ancak fırsat bulabildim bende cogu zaman evde geçiyor işlerle bende hazırlamadım daha çantayı senin de çok güzel olmus hayırlısı ile gelsin inşallah

Benim daha oğlumu görmeme çok var ya.
hafta sonu mu temizlik yapacaksınız ?
bende oda oda yapıyorum biri bitince diğeri kirleniyor zaten çabuk yoruluyorum
Yok canım temizlik malzemelerim baya bitmişti toptan bir alışveriş yaptım. Öyle ağır yada bebek için temizlik değil. Gerçi yarın annem gelecek bikaç günlüğüne, bana bebeğin kıyafetlerini yıkayıp ütüleyelim dedi ama henüz erken dedim

İyi akşamlar kızlar
Tüm gün dışarıdaydım şimdi geldim eve. Yarın tembellik yapıp dinleneceğim ve biriken mesajları okuyacağım tabi öğleden önce bi işim var ondan sonra.. Şimdi doğruu yatağa ayakta uyuyorum.
Neyse bu akşam üstü dayanamadım gaviscon şurup yazdırdım iki gündür boşuna çekmişim o kadar yanmayı.. Tek ölçekte tüm akşam rahattım çok şükür. Yanmanız varsa hiç boşuna idare etmeyin. Bi de hiç bir zararı yokmuş istediğimiz kadar içebiliyormuşuz

Evet işler benimde var ancak fırsat bulabildim bende cogu zaman evde geçiyor işlerle bende hazırlamadım daha çantayı senin de çok güzel olmus hayırlısı ile gelsin inşallah

Genelde oturmuyorum evde nasılsa bebek olunca eve tıkılacağız diye çıkıyoruz ama bu hafta hiç denk gelmedi bunaldım fena.
çok sağol canım daha iyileri senin olsun inşallah.
Bu telaşım da bitti çok şükür/

anladım canım yormamak en iyisi bende yapabildiğine yapıyorum işte arslık başı gibi komple temizlik yaptırırım böyle yarım yamalak oluyor.
çok son zamana bırakma yine de bende hep acele etme nasılsa evdeyim yaparız diyordum ama bugün aşırı yoruldum üstelik hiç iş yapmadım ütülenenleri dolana koydum sadece.

Aslında onların seni idare etmesi lazım, sen zaten kimseyi idare etme. Gerekirse eşinle de sık sık görüşme, sesini özlesin diyecem ama kıyamıyorum da. Adam asker ve zaten aklında sürekli sen varsındır. Bide canım bütün erkekler aldıklarımıza gereksiz gözüyle bakıyor. Ya benim eşim bak ciddi ciddi bunu 2 kere teklif etti dedi ki:"bebeğe bikaç hafta giyeceği kıyafetleri niye alıyoruz, neden para vereceğiz göz göre göre, battaniyeye saralım, aldığımız kıyafetleri bikaç ay giyeceği duruma gelene kadar battaniyeyle idare etsin" Şimdi sen ne dersin bu adama? Adamın maddi durumu iyi, yani öğretmen en azından çocuğa tulum alacak parası var, kaldı ki en durumu olmayanın bile yapmayacağı böyle dünyanın en mantıksız teklifiyle karşıma geldi. Nutkum tutuldu kızsam kızamıyorum gülsem gülemiyorum kaldım öyle.. Erkekler cidden tuhaflar, hani benimki işi abarttı belki ama hiçbir şeye para harcamadan yaşamaya çalışıyorlar. Neyse sen aileni kafana takma seni sevdikleri için kırılmazlar, anlarlar seni. Eşinin ailesini de idare etme ne demek yaa şımar gitsin. En idare etmeyeceğin dönemdesin canın nasıl istiyorsa öyle davran boşver.
Canım o dediğin sendrom ihtimali hepimizde var az yada çok . Benim yakınım sayılır 3 kişinin bebeğine anne karnında down sendromu teşhisi konuldu. Normalde ihtimal teşhisi konur ama o kadar eminlerdi ki doktorlar direkt aldır bebeği demeye bile vardı sözleri. İnanır mısın 3ününde bebeği sağlıklı doğdu. Sana direk bebek down sendromlu deseler bile inanma. İhtimal varsa ama olmama ihtimali daha yüksek. Büyük olan ihtimale inanmak daha mantıklı değil mi? Bende 2li 3lü test yaptırmadım, sürekli aklımda bebeğim acaba sağlıklı mı değil mi diye çünkü bende korkuyorum o ihtimalden, Allah hepimizin bebeklerini korusun uzak etsin kötü her şeyden ama Allah muhafaza öyle bir şey varsa da yapacak bişey yok. İnşallah hepimizin bebekleri her açıdan sapsağlıklıdır. Sen kalbini ferah tut dua et. Sonra boş yere kendimi de bebeğimi de strese soktum diye üzülürsün.

Güya yormuyorum kendimi, temizliği mesela 3-4 güne yayıyorum o kadar saçma oluyor ki son temizlediğim odayı bitirince ilk temizlediğim oda kirlenmiş oluyor falan. Saçma sapan işler ama mümkün değil bir günde yapamıyorum (ev 2+1 bu arada) Aslında haklısın canım ben ocakta doğum var diye düşünüyorum ama aslında 30.haftadan sonra çok riske atmamak lazım işleri. Belki yavaştan başlarım bende kıyafetleri yıkamaya falan.

Kiyamadigim icin yazmadan duramıyorum canim ama aksam söyledim böyle böyle hissettiriyorsun diye tabiki yine altin laflariyla anlik gönlümü aldi neyse idare edicem onu çünkü seviyorum ve eşim kızımın babası kiyamam neticede
Seninki abartmis canım bende katlanan küvet aldım ya ne gerek vardi legende yikardin dedi alemler doğrusu bizim gibi dusunmuyorlar gerçekten fitratimiz farklı napalım
Kendi ailem her türlü canım idare ederiz birbirimizi ama onun ailesine eyvallah diyesim gelmiyor esimin hatri olmasa zaten ahh olmasa annesine tavrimi koyucamda işte esim gelene kadar gitsin bakalım sonra gidicez insaAllah uzaklara kurtulucam

Canım valla ben kehir kehir oksuruyorum isterseniz az ileti tarihe erteleyelim isterseniz de gelirim ama sesimin ve oksurugumun kusuruna bakmazsiniz travesti gibi çıkıyor tövbe bismillah
Aynen valla kuzum bende iyi değilim bu hafta raporluyum zaten sizi de Takip edemiyorum telefondan haftaya yada sonraki hafta süper olr sıkışmadan ne dersiniz

Çocuğuna bir beşikte almayacaksa daha neye baba oluyor. Üstelik kendilerinde iki tane yelek dokumaktan başka hiçbir icraat yok. Bir tane zibin bile almadı çocuğuma. Benim annem de ta battaniyesine kadar ördürüyor. beşik aldırmadin bari tam altın yapalım kubra diyor. Gıcık oluyorum. Işte ne yaparsan yap kendi ailen gibi olmuyor valla. İmkansızz.

Benimfe öyle bir oda bitince diğeri yeniden kirleniyor..
29 um şuanda az kaldı 30 a dediğin doğru belki de ondan bende Bende böyle yoruldum

Benimde camları silmem lazım ama korkuyorum ne yapsam bilemedim.

Hassas seliforcum, canım eşinin hiç kötü niyetle söylediğini düşünmüyorum ben. Şöyle düşün bu adam askerde ve şu an sana maddi açıdan destek olamıyor. Toplu bir para ayırıp gittiğini söylemiştin yanlış hatırlamıyorsam o sana şu an destek olamıyor ve bunun ağırlığı her erkek için zordur ve belki döndüğü zaman da hemen işler yoluna girmeyebilir Allah korusun. O şimdi bu paranın sana/ size ne kadar yeteceğini düşünüyordur hesap yapıyordur vakti de çok sonuçta orda. Sen sonrasında daha büyük sıkıntıya girme diye temkinli yaklaşmaya çalışırken kırıcı oluyordur farkında olmadan. Kendimden örnek vereyim Allah izin verirse uzun bir süre ücretsiz izin kullanacağım bir buçuk, iki yıl kadar. Bir şey alacağım zaman eşim al gitsin, iyisi olsun vs diyor hep. Ama ben temkinli yaklaşıyorum gerçekten buna ihtiyaç var mı/ bunu almak beni mutlu edecek mi/ bunu alıp kullanacak mıyım sorularını soruyorum. Çünkü uzun vadede ihtiyacımız olabilir maddi açıdan sıkıntı olsun istemiyorum. Bunun hastalığı var vs vs. O yüzden kuzucum üzme kendini de eşini de bebeğini de. Siz buradan tanıdığım kadarıyla güçlü bir çiftsiniz gencecik evlenip ailesiyle yaşamayı kabul edecek kadar çok seviyorsun onu. Uzaktayken yıpranmalar daha zor telafi edilir yapmayın bunu birbirinize.
Çok yazdım ama üzülmeni istemiyorum aşkla başlıyor her şey

İlki sezeryansa

Annede kalça cikikligi varsa ( bazıları normal yapmis ama genelde riske atmıyor doktorlar )

Bebek bayaa iriyse

Çatı muayenesine gerek yok senin sezeryan yaparız diyorlar

Kalca cikikliginda normal doğum olmuyor mu canim bunu ilk defa duyuyorum bende kismi çıkık var kendi kendine girip cikiyor simdi bu da eklenirse sezeryan olmam icin üçüncü sebep olacak. Bana normal doğum artik hayal gibi geliyor

Kızlar 15 kilo aldım rekor bende sanırım sürekli yemek yiyorum hep açım böyle giderse 90 la girerim Doğuma. hergün multivitamin-omega-calsiyum-magnezyum- 2 Demir hapı kullanıyorum ilaçlardan mı böyle oldum acaba yıllarca 52 kiloyu geçmeyen tabağı didikleyen benden hiç beklemezdim çok rahatsız oluyorum boyumda 1.60 74 kilo oldum çarpıntıdan yürüyüş te yapamıyorum tavsiyeniz var mı ? Bugün doktor kontrolüm vardı bebeğim sürekli hareket halinde doktor nadir oluyor bu durum dedi heran hareket halinde ne ara uyuyor anlamıyorum acaba doğuncada böyle mi olur ilgisi var mı

Merhaba arkadaşlar,
Ben 2016'da anne oldum, hayırlısıyla siz de kucağınıza alın inşallah. Konuyu çok dağıtmadan araya girmek istedim. Bebekli konu olunca düşündüm buradakilerin başından evlilik, düğün, davetiye telaşı geçmiştir diye.
Bir yazılım geliştirme yarışmasında 3 kadından oluşan ekibimizle finale kaldık, final sunumu için anket verilerine ihtiyacımız var. Rica etsem linkteki anketi doldurabilir misiniz? Ortalama 3,5 dakika sürüyor.
https://ikccgc.typeform.com/to/y8TuZT

Aslinda doktora sormayi unuttum canm ya 75grmlik yapilicakmis insallah bi sorun cikmaz cok saol canm ilgilendigin icin
Benimkide 75 gramdı açlık gerekiyordu hatta geç saatte başladığımız için son kanı veremeden fenalaştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…