Evet işler benimde var ancak fırsat bulabildim bende cogu zaman evde geçiyor işlerle bende hazırlamadım daha çantayı senin de çok güzel olmus hayırlısı ile gelsin inşallahBende yürümek istiyorum ama bu hafta hiç dışarı çıkmadım evde koşturma ile geçti.
artık yarım saat yada 1 saat çıksam iyi olur aslında
Yok canım temizlik malzemelerim baya bitmişti toptan bir alışveriş yaptım. Öyle ağır yada bebek için temizlik değil. Gerçi yarın annem gelecek bikaç günlüğüne, bana bebeğin kıyafetlerini yıkayıp ütüleyelim dedi ama henüz erken dedimBenim daha oğlumu görmeme çok var ya.
hafta sonu mu temizlik yapacaksınız ?
bende oda oda yapıyorum biri bitince diğeri kirleniyor zaten çabuk yoruluyorum
Evet işler benimde var ancak fırsat bulabildim bende cogu zaman evde geçiyor işlerle bende hazırlamadım daha çantayı senin de çok güzel olmus hayırlısı ile gelsin inşallah
Yok canım temizlik malzemelerim baya bitmişti toptan bir alışveriş yaptım. Öyle ağır yada bebek için temizlik değil. Gerçi yarın annem gelecek bikaç günlüğüne, bana bebeğin kıyafetlerini yıkayıp ütüleyelim dedi ama henüz erken dedim
Aslında onların seni idare etmesi lazım, sen zaten kimseyi idare etme. Gerekirse eşinle de sık sık görüşme, sesini özlesin diyecem ama kıyamıyorum da. Adam asker ve zaten aklında sürekli sen varsındır. Bide canım bütün erkekler aldıklarımıza gereksiz gözüyle bakıyor. Ya benim eşim bak ciddi ciddi bunu 2 kere teklif etti dedi ki:"bebeğe bikaç hafta giyeceği kıyafetleri niye alıyoruz, neden para vereceğiz göz göre göre, battaniyeye saralım, aldığımız kıyafetleri bikaç ay giyeceği duruma gelene kadar battaniyeyle idare etsin"Dün kızımı çok yordum galiba 10bin küsür adım atmışim telefonda adimsayar var o kadarı fazla geldi sanırım doktorda yürüyüş yap dedi hareket halinde olmam için tek başıma nasıl yürüyim hadi bir gün iki gün sonra sıkıcı olur neyse bebeğim için başlıcam artık boğazımıda tutmaya başladım zaten hayırlısı
Yalnız benim canım aşırı sıkkın esimden yana adam öküz resmen dün alisverisi burnumdan getirdi o lazimmiydi bu lazimmiydi of aldım işte tamam değil veya öyle burnumdan getirme birde üstüne ne bir güzel söz ne birsey mesajlasabiliyoruz arayamasakta ben yazıyorum güzel şeyler seviyorum öpüyorum özlüyorum ama onda yok demek ki gözden uzak oldukca gönlündende uzak olucam kendisi bilir artık bende onun gibi davranıcam paşa gönlü bilir askerde diye zor diye buna gerek yok benim icinde kolay değil of neyse ya icimi dökmek istedim inanın kimseyle konusamiyorum esimin son gittiği günden beri aglamamistm bugün ağladım anneme kırıcı konustm onlarda babamla gereksiz insanlar yüzünden atisiyorlar agresif oluyorlar dedim dogumdan sonra ben burda nasıl durucam cok gerginlik yapıyorsun ne onun ailesine ne buraya alıp başımı gidicem dedim sinirle cok kızdı o an ama sonradan tavır yapmadi normalde olsa konusmazdi kolay kolay hamileyim kötüyüm diye uzatmadi galiba akşam Özür dilicem zaten herkesi idare etmekten yoruldum artık kocami idare et ailemi idare et esimin ailesini idare et yeter ya
Canım o dediğin sendrom ihtimali hepimizde var az yada çok . Benim yakınım sayılır 3 kişinin bebeğine anne karnında down sendromu teşhisi konuldu. Normalde ihtimal teşhisi konur ama o kadar eminlerdi ki doktorlar direkt aldır bebeği demeye bile vardı sözleri. İnanır mısın 3ününde bebeği sağlıklı doğdu. Sana direk bebek down sendromlu deseler bile inanma. İhtimal varsa ama olmama ihtimali daha yüksek. Büyük olan ihtimale inanmak daha mantıklı değil mi? Bende 2li 3lü test yaptırmadım, sürekli aklımda bebeğim acaba sağlıklı mı değil mi diye çünkü bende korkuyorum o ihtimalden, Allah hepimizin bebeklerini korusun uzak etsin kötü her şeyden ama Allah muhafaza öyle bir şey varsa da yapacak bişey yok. İnşallah hepimizin bebekleri her açıdan sapsağlıklıdır. Sen kalbini ferah tut dua et. Sonra boş yere kendimi de bebeğimi de strese soktum diye üzülürsün.Cok dua istiyorum sizden cok. Bebegimizin sendromlu olabilme ihtimalinden bahsetti doktorlar. Bu son haftada mahvolduk. Kac tane doktora, perinatologa gittik hepsi ayni seyi soyluyor.Yurtdisina kanimi gonderme karari aldik, bu ay sonunda gelecek sonuc. Rabbimden bebegimizin fiziksel, zihinsel, ruhsal, bedensel, her yonden eksiksiz, kusursuz, saglikli, sihhatli olmasini istiyorum, hayirla kucagimiza alalim insaallah.
Güya yormuyorum kendimi, temizliği mesela 3-4 güne yayıyorum o kadar saçma oluyor ki son temizlediğim odayı bitirince ilk temizlediğim oda kirlenmiş oluyor falan. Saçma sapan işler ama mümkün değil bir günde yapamıyorum (ev 2+1 bu arada) Aslında haklısın canım ben ocakta doğum var diye düşünüyorum ama aslında 30.haftadan sonra çok riske atmamak lazım işleri. Belki yavaştan başlarım bende kıyafetleri yıkamaya falan.Genelde oturmuyorum evde nasılsa bebek olunca eve tıkılacağız diye çıkıyoruz ama bu hafta hiç denk gelmedi bunaldım fena.
çok sağol canım daha iyileri senin olsun inşallah.
Bu telaşım da bitti çok şükür/
anladım canım yormamak en iyisi bende yapabildiğine yapıyorum işte arslık başı gibi komple temizlik yaptırırım böyle yarım yamalak oluyor.
çok son zamana bırakma yine de bende hep acele etme nasılsa evdeyim yaparız diyordum ama bugün aşırı yoruldum üstelik hiç iş yapmadım ütülenenleri dolana koydum sadece.
Kiyamadigim icin yazmadan duramıyorum canim ama aksam söyledim böyle böyle hissettiriyorsun diye tabiki yine altin laflariyla anlik gönlümü aldi neyse idare edicem onu çünkü seviyorum ve eşim kızımın babası kiyamam neticedeAslında onların seni idare etmesi lazım, sen zaten kimseyi idare etme. Gerekirse eşinle de sık sık görüşme, sesini özlesin diyecem ama kıyamıyorum da. Adam asker ve zaten aklında sürekli sen varsındır. Bide canım bütün erkekler aldıklarımıza gereksiz gözüyle bakıyor. Ya benim eşim bak ciddi ciddi bunu 2 kere teklif etti dedi ki:"bebeğe bikaç hafta giyeceği kıyafetleri niye alıyoruz, neden para vereceğiz göz göre göre, battaniyeye saralım, aldığımız kıyafetleri bikaç ay giyeceği duruma gelene kadar battaniyeyle idare etsin"Şimdi sen ne dersin bu adama? Adamın maddi durumu iyi, yani öğretmen en azından çocuğa tulum alacak parası var, kaldı ki en durumu olmayanın bile yapmayacağı böyle dünyanın en mantıksız teklifiyle karşıma geldi. Nutkum tutuldu kızsam kızamıyorum gülsem gülemiyorum kaldım öyle.. Erkekler cidden tuhaflar, hani benimki işi abarttı belki ama hiçbir şeye para harcamadan yaşamaya çalışıyorlar. Neyse sen aileni kafana takma seni sevdikleri için kırılmazlar, anlarlar seni. Eşinin ailesini de idare etme ne demek yaa şımar gitsin. En idare etmeyeceğin dönemdesin canın nasıl istiyorsa öyle davran boşver.
Canım o dediğin sendrom ihtimali hepimizde var az yada çok . Benim yakınım sayılır 3 kişinin bebeğine anne karnında down sendromu teşhisi konuldu. Normalde ihtimal teşhisi konur ama o kadar eminlerdi ki doktorlar direkt aldır bebeği demeye bile vardı sözleri. İnanır mısın 3ününde bebeği sağlıklı doğdu. Sana direk bebek down sendromlu deseler bile inanma. İhtimal varsa ama olmama ihtimali daha yüksek. Büyük olan ihtimale inanmak daha mantıklı değil mi? Bende 2li 3lü test yaptırmadım, sürekli aklımda bebeğim acaba sağlıklı mı değil mi diye çünkü bende korkuyorum o ihtimalden, Allah hepimizin bebeklerini korusun uzak etsin kötü her şeyden ama Allah muhafaza öyle bir şey varsa da yapacak bişey yok. İnşallah hepimizin bebekleri her açıdan sapsağlıklıdır. Sen kalbini ferah tut dua et. Sonra boş yere kendimi de bebeğimi de strese soktum diye üzülürsün.
Aynen valla kuzum bende iyi değilim bu hafta raporluyum zaten sizi de Takip edemiyorum telefondan haftaya yada sonraki hafta süper olr sıkışmadan ne dersinizCanım valla ben kehir kehir oksuruyorum isterseniz az ileti tarihe erteleyelim isterseniz de gelirim ama sesimin ve oksurugumun kusuruna bakmazsiniz travesti gibi çıkıyor tövbe bismillah
Çocuğuna bir beşikte almayacaksa daha neye baba oluyor. Üstelik kendilerinde iki tane yelek dokumaktan başka hiçbir icraat yok. Bir tane zibin bile almadı çocuğuma. Benim annem de ta battaniyesine kadar ördürüyor. beşik aldırmadin bari tam altın yapalım kubra diyor. Gıcık oluyorum. Işte ne yaparsan yap kendi ailen gibi olmuyor valla. İmkansızz.Bunda aglayacak ne varmis ki? Ailen almis sen almissin ne farkedicek? Senin ailenin ne aldigiyla ilgilenmek yerine kendi alacaklarina odaklansinlar. Oturdugum yerde cildirdim.ha. benmde ailem almio. Bizde de kiz tarafi alir. E napiim zorla mi aldiriim. Sonucta yatacak olan benm cocugum.kimene yani
Güya yormuyorum kendimi, temizliği mesela 3-4 güne yayıyorum o kadar saçma oluyor ki son temizlediğim odayı bitirince ilk temizlediğim oda kirlenmiş oluyor falan. Saçma sapan işler ama mümkün değil bir günde yapamıyorum (ev 2+1 bu arada) Aslında haklısın canım ben ocakta doğum var diye düşünüyorum ama aslında 30.haftadan sonra çok riske atmamak lazım işleri. Belki yavaştan başlarım bende kıyafetleri yıkamaya falan.
Benimde camları silmem lazım ama korkuyorum ne yapsam bilemedim.Genelde oturmuyorum evde nasılsa bebek olunca eve tıkılacağız diye çıkıyoruz ama bu hafta hiç denk gelmedi bunaldım fena.
çok sağol canım daha iyileri senin olsun inşallah.
Bu telaşım da bitti çok şükür/
anladım canım yormamak en iyisi bende yapabildiğine yapıyorum işte arslık başı gibi komple temizlik yaptırırım böyle yarım yamalak oluyor.
çok son zamana bırakma yine de bende hep acele etme nasılsa evdeyim yaparız diyordum ama bugün aşırı yoruldum üstelik hiç iş yapmadım ütülenenleri dolana koydum sadece.
Kiyamadigim icin yazmadan duramıyorum canim ama aksam söyledim böyle böyle hissettiriyorsun diye tabiki yine altin laflariyla anlik gönlümü aldi neyse idare edicem onu çünkü seviyorum ve eşim kızımın babası kiyamam neticede
Seninki abartmis canım bende katlanan küvet aldım ya ne gerek vardi legende yikardin dedi alemler doğrusu bizim gibi dusunmuyorlar gerçekten fitratimiz farklı napalım
Kendi ailem her türlü canım idare ederiz birbirimizi ama onun ailesine eyvallah diyesim gelmiyor esimin hatri olmasa zaten ahh olmasa annesine tavrimi koyucamda işte esim gelene kadar gitsin bakalım sonra gidicez insaAllah uzaklara kurtulucam
Benimde camları silmem lazım ama korkuyorum ne yapsam bilemedim.
İlki sezeryansa
Annede kalça cikikligi varsa ( bazıları normal yapmis ama genelde riske atmıyor doktorlar )
Bebek bayaa iriyse
Çatı muayenesine gerek yok senin sezeryan yaparız diyorlar
Benimkide 75 gramdı açlık gerekiyordu hatta geç saatte başladığımız için son kanı veremeden fenalaştım.Aslinda doktora sormayi unuttum canm ya 75grmlik yapilicakmis insallah bi sorun cikmaz cok saol canm ilgilendigin icin
Bnde acliktan bayilmaktan korkuyorum canm ya cunku ac kalinca middm bulaniyo insallah hayirlisiyle atlatsamdaBenimkide 75 gramdı açlık gerekiyordu hatta geç saatte başladığımız için son kanı veremeden fenalaştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?