Selam , ben lazer yapıyordum kendime doktor yasakladı. Ağdaya da ben gidemiyorum hem hijyen olduğundan emin olduğum bir yer yok hemde kişisel sebeplerden. zaten tüy dökücü sprey fln alerji yapıyor. o yüzden gebelikte tek çözüm jilet benim için. zaten su geldi sanci başladı önce duşa gir diyorlar rahatladigin bir ara halledilir diye düşünüyorum.
Bugun hastane cantami hazirlamayi planliyorum. Eksiklerim neler, ortaya ciksin bakalim. Duzenli bir canta olsun istiyorum.
-Bebegin ilk kiyafetleri
-Benim pijama takimim
-Bebege yedek takim
-Bana yedek pijama
Hepsi ayri ayri keselerde olursa guzel ve pratik olur bence. Ustlerine de not yazarim icinde ne var diye. Annem mesela direkt bulabilir, aramakla ugrasmaz ya da ben anlatmakla ugrasmam.
Ayrica bir kilitli buzdolabi posetine de ivir zivirlarim, yani dis fircasi, macunu, toka, tarak, ayna, roll on vs koyarim.
Canım daha önce kullandın mı bilmiyorum ama genital e tüy dökücü kullanman iyi mi bilemedim. Bi de ben hamilelikten önce bacagıma kullanmıstım aşırı kaşıntı yapmıstı öncesinde kullanmadıysan direk genital e kullanma bacagında falan dene cilt için.Kızlaaaar, bu arada inş doğuma hazırlıksız yakalanmayız(( Bugün komple sir e gideceğim. Tüylerim de çok dengesiz, kimi çıkıyor kimi geç çıkıyor. Bundan sonra genital bölgeyi uzatma gibi birşey de olamaz. Kontroller her hafta olacak. Ben de eve tüy dökücü sprey aldım. Olur da ani birşey olursa 5 dk da hazır olur diye. Sizde durumlar nasıl?
Aynı seyi yazmısım bende canım ben hamilelikten önce bir kere bacagımda denedim nasık bir yanma anlatamam. Bende gecen sir yaptırdım malum artık daha bekleyemeyiz ama daha gec olursa nasıl olur bilmiyorumBende tüy dökücü sprey aldım çünkü artık kendim temizlemem imkansoz gibi bir sey
Hem 30 lira para verdim hemde hiç memnun kalmadım
Genital bölgeye üstünden sıktıgım halde yanma oldu
Bacaklarıma kullanayım dedim onda da iğrenç kimyasal kokusu beni aşırı rahatsız etti ve sonunda kullanmadan attım çöpe
Bence biz hamilelere göre bir sey degil sen ona cok güvenme
Aynı seyi yazmısım bende canım ben hamilelikten önce bir kere bacagımda denedim nasık bir yanma anlatamam. Bende gecen sir yaptırdım malum artık daha bekleyemeyiz ama daha gec olursa nasıl olur bilmiyorum
Ben bu yasima kadar elime jilet alip kullanmis bi insan degilim bi kere esim sacimi jiletle dedi mideme sancilsr girdi stresten 3 yerini kestim adamcagizin agdayada gidemem cekinirim hep makine ile aliyodum saolsun o da tam zamaninda bu ara bozuldu kaldim dimdizlak oyle bekliyorum bakalim ne yapicam :))
Bende lazer epilasyonla tüylerimden kurtulmuştum bir önceki gebeliğimde tekrar tüy çıkmaya başladı hormonlar degiştigi icin
Mecburen yine ağda yaptırıyorum
Jilet tahriş ediyor beni
Dikişliyken kaşıntı tutsun istemem
Bende en azından bebeğin hemşireye verilecek olan kıyafetlerini ayrı bir sey içine koymak istedim
O an telaşe ile kimse aramakla uğraşmasın direk versinler diye ama neye koyacagım bulamadım
Küçük bez torba bakmıştım yok
Neye koymayı düşünüyorsunuz ?
Hoş geldin aramıza :)Merhaba arkadaşlar devamlı takipteyim yazmak bugüne nasip oldu, herkese hayırlı doğumlar diliyorum :)
Hastane çantamı hazırladım bugün sizlerle paylaşmak istedim, eksik gördüğünüz şeyler varsa fikir vermenize çok sevinirim...
Bebek için ;
Bir adet 10lu hastane çıkışı
Bir adet 5li takım
2 adet iç dış zıbın
2 adet çıtçıtlı body
2 adet patikli alt
2 adet çorap
1adet külotlu çorap ( neolur neolmaz bebek üşür diye)
4adet ağız bezi
1 kalın battaniye
1 ince battaniye
1 müslin battaniye
Bebek bezi
Biberon, emzik (neolur neolmaz diye)
Islak mendil
Hastane çıkışlarında eldiven şapka olduğu için ayrıca koymadım. 2şer adet var yani.
Kendim için ;
1 adet lohusa pijama takımı ( sabahlıklı )
1 adet gecelik
1 adet normal pijama altı ve tişört (evdekilerden)
3 adet lohusa külodu
1 adet sütyen
2 çift çorap ( 1 ince 1 kalın )
Lohusa pedi ve normal ped ( 5şer adet koydum)
1 adet el havlusu
1 adet havlu kağıt
Koltuk altı roll-on deodorant
Göğüs pedi, göğüs ucu kremi
Kirliler için torba
Ayrıca çıkış kıyafeti almadım hastaneye giderken üzerime giyeceğim kıyafetlerle geri dönerim diye düşündüm,
keza hastane eve çok yakın herhangi bir terslikte eşimi yollayıp aldırabilirim ne gerekiyorsa.
Makyaj malzemesi koymadım son dakika unutmazsam makyaj çantamı alıcam :)
Bana yeterli gibi geldi sonuçta 1 yada 2 gün kalıcaz en fazla.
Yine de fikirlerinizi söylerseniz sevinirim :) herkese sevgiler
Canım fazla fazla yeter bence ben fazla mı koydum derken sen baya eklemişsin :) ama fazla olsun da eksik olmasın sağlıkla inşallah canımMerhaba arkadaşlar devamlı takipteyim yazmak bugüne nasip oldu, herkese hayırlı doğumlar diliyorum :)
Hastane çantamı hazırladım bugün sizlerle paylaşmak istedim, eksik gördüğünüz şeyler varsa fikir vermenize çok sevinirim...
Bebek için ;
Bir adet 10lu hastane çıkışı
Bir adet 5li takım
2 adet iç dış zıbın
2 adet çıtçıtlı body
2 adet patikli alt
2 adet çorap
1adet külotlu çorap ( neolur neolmaz bebek üşür diye)
4adet ağız bezi
1 kalın battaniye
1 ince battaniye
1 müslin battaniye
Bebek bezi
Biberon, emzik (neolur neolmaz diye)
Islak mendil
Hastane çıkışlarında eldiven şapka olduğu için ayrıca koymadım. 2şer adet var yani.
Kendim için ;
1 adet lohusa pijama takımı ( sabahlıklı )
1 adet gecelik
1 adet normal pijama altı ve tişört (evdekilerden)
3 adet lohusa külodu
1 adet sütyen
2 çift çorap ( 1 ince 1 kalın )
Lohusa pedi ve normal ped ( 5şer adet koydum)
1 adet el havlusu
1 adet havlu kağıt
Koltuk altı roll-on deodorant
Göğüs pedi, göğüs ucu kremi
Kirliler için torba
Ayrıca çıkış kıyafeti almadım hastaneye giderken üzerime giyeceğim kıyafetlerle geri dönerim diye düşündüm,
keza hastane eve çok yakın herhangi bir terslikte eşimi yollayıp aldırabilirim ne gerekiyorsa.
Makyaj malzemesi koymadım son dakika unutmazsam makyaj çantamı alıcam :)
Bana yeterli gibi geldi sonuçta 1 yada 2 gün kalıcaz en fazla.
Yine de fikirlerinizi söylerseniz sevinirim :) herkese sevgiler
Hoş geldin aramıza :)
Senin için terlik göremedim.
İki tane battaniyeye ihtiyaç olur mu bilemedim oda sıcaklığı ayarlanmış olacak sonuçta, çıkarken de kalın battaniyeye sararız diye düşündüm ben. Ama şu an kararsız kaldım bak battaniye konusunda
Canım fazla fazla yeter bence ben fazla mı koydum derken sen baya eklemişsin :) ama fazla olsun da eksik olmasın sağlıkla inşallah canım
Maşallah oğluşuna benimde önden gidiyordu iki hafta şimdi o fark kapanıyor dedi doktorum haftasıyla uyumlu oluyormuş son aylarda o fark kapanır demişlerdi demekki dogruymusBugün doktora gittim herşey yolunda cok şükür kızlar ❤
Vee teyzeleriiii oğluşum 2100 gram olmuş çok şükürgelişimi geriden geliyordu kilosu azdi 2 kilo oldu ya cok rahatladim
Benim jilet deneyimim çok çok çok uzun zaman önce idi.
Daha da kullanmadım.
Jilet beni feci rahatsız ediyor.
Hem tahriş hem kaşıntı fln fln
Küçük küçük sivilce gibi şeyler çıkıyordu.
Ama şuan malesef göbekten dolayı o kısmı göremiyorum.
Normalde makine ile hallediyordum.
Şimdi makine doğumu tetikler mi diye korkudan kullanmıyorum.
Ağda ya gitmek istemiyorum o bölge için.
Bacak için çok gittiğim olmuştur ama o bölge için ağdaya gitmedim hiç. ..
Suan icin bir sorun yok.
Ama zamani geldiğinde yeni yeni çıkmaya başlamışsa uyuz olurum.
Jiletle sanirim suan en kolay cozum gibi geliyor Son dk ya bırakmak istiyorum eğer böyle birşey olursa ama son dk da ya yapamazsam derdine düşmüyor değilim hani.
Onu da geçtim jilet için yine görmek lazım.
Ben hicbise goremiom.
Nasıl çözüm bulacam bilmiyorum. ..
Hormonlar yüzünden erken çıkıyor tüyler ve artik tüy bile diyemiyorum. Bildiğin kıl yani. Kaba saba bise -_-
Bana özel bi hormon sanki .
Bugun hastane cantami hazirlamayi planliyorum. Eksiklerim neler, ortaya ciksin bakalim. Duzenli bir canta olsun istiyorum.
-Bebegin ilk kiyafetleri
-Benim pijama takimim
-Bebege yedek takim
-Bana yedek pijama
Hepsi ayri ayri keselerde olursa guzel ve pratik olur bence. Ustlerine de not yazarim icinde ne var diye. Annem mesela direkt bulabilir, aramakla ugrasmaz ya da ben anlatmakla ugrasmam.
Ayrica bir kilitli buzdolabi posetine de ivir zivirlarim, yani dis fircasi, macunu, toka, tarak, ayna, roll on vs koyarim.
Tul keselerim vardi bebegin esyalarini takim takim hazırlayıp keselere koydum kendi pijamalarimida ayni sekilde yaptim pratik oluyo bi tane kumas keseyide kirli camasir icin koydum bakalim orda napicaz ins kolay olur
Yok sorunsuz gecti cok sukur ama acisi gecmiyor hic canim acimasin istiyorum cok sey istiyorum kaldiramiyorum sanirim bu durumu kendimi eksik hissediyorum yarim hissediyorum cumartesi gece yarisi oldum.
Canım bizim senle günlerimiz aynıııı Şafak Nasıl 27 sezaryen mi olucanGünaydın Günaydın size Günaydın hayırlı sabahlar hayırlı günler kainatın en tatlı en güzel hamişleri anne adaylarına Günaydın
ŞAFAK 27
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?