- 7 Eylül 2016
- 704
- 781
- 103
Canım çok çok geçmiş olsun, benim doktor bana kabız olursan asla ıkınmayacaksın demişti, hemen beni ara demişti, bir iki zorlandığım oldu ama o raddeye hiç gelmedim. Tekrar geçmiş olsun, umarım bir daha olmaz,Kızlar merhaba
Bugün ölümden döndüm resmen,size de yazayım dedim,ne olur dikkat edin.
Sabah kalktığımda kabız olmuştum..tam 2 saat banyoda debelendim..hayatımda hiç böyle bişey yaşayamamistim..taş gibi olmuş diski.evde kimse yok..ıkinma geliyor ve ben 1 saat sonra tansiyonum düştü bayıldım. Birkaç dakika sonra kendime geldim,sekerimde düşmüştü. Zaten daha hiçbirsey yememistim. Yavaşça kalktım. Ağzıma biseker attım, ve hemen duşa girdim.bu arada popom yanıyor ve zonkluyor. Canım çok yaniyor.dustan çıktım ağlaya ağlaya giyindim.hemen bişeyler giyinip taksi çevirip acile gittim.kadin doğum uzmanı gördü. Ben artık acımı geçtim. O kadar ıkınmaya bayılmayı vs bebeğe bişey oldu mu diye korkuyordum. Neyseki bebek çok iyiydi.rahimagzi normaldi.ama ben tükenmiştir
Hemen lavman yaptılar. Ve 15 dk ya çıktım wc ye.o an ömre bedeldi.
Diyeceğim o ki beslenmenize ve suya dikkat edin arkadaşlar. Ben 2 gündür çok katı yedim,midem almıyordu başka bişey. Ama işte sebze vs olmayınca kabız olmusum. Doktor ayrıca böyle durumlar içinde bir ilaç verdi.magnezi kalsine toz diye bi ilaç. Hamilelikte kullanilabiliyomus.
Ya işte böyle. Bugün çok kötüydum gerçekten bir ara olucem sandim
Selam canım, ben ikili testleri yaptirmadan direk amerikaya giden testi yaptırdım, 12. Haftada verdim kanımı, en ideali 10.hafta bittikten sonra yapılmalıymıs. Ama.ileri tarih sınırlanamasinin ne oldugunu bilmiyorum. Henüz almadım sonucumu, bu hafta çıkacağını söylediler, okadar tedirginim ki anlatamam. Rabbim hepimizin yavrularını korusun..Kızlar merhaba, aranızda ikili test yaptırmayıp direkt harmony ya da fetal dna testi yaptıran var mı? Bugün dr randevum vardı ikili test için en ideal zaman 11-13.haftalarmış. 13. haftanın sonlarında testin güvenirliği azalıyormuş.
Canim bilgi icin tesekkurler, ben ikili test yatırmamıştım, o zaman bu konuyu konusayim doktorumlaBen hem 2 li hem harmony test yaptirdim, harmony nin sonucunu bekliyorum.
Sebebi 2 li testin genetik tani disinda baska rahatsizliklar icinde on tani yapabilmesi.
Mesela ense kalinliginda ki supheli bir olcum down sendromu(genetik rahatsizlik) olabilecegi gibi bir kalp rahatsizligina da isaret edebilir fakat kalp rahatsizligi genetikten kaynaklanan bir rahatsizlik olmayacagi icin harmony de cikmaz.
Umarim karmasik anlatmamisimdir kafam pek yerinde degil
Çok çok geçmiş olmus olsun.
Ben aynı durumu geçen sene yaşadımdi..
Sen 2 saat diyorsun.
Ben geceden sabaha kadar ikinma ağrı siziyla geçirdim. Dediğin gibi ölüm gibi bir şey dii. Olecem sanıyordum.
Ben acile gidemedim. Çünkü o halde ne ayakta ne oturarak durabiliyordum.
Bi ara bağırsak patlicak diye dusunduydum.
Çok kötü bir durum yaa Rabbim kimseye yaşatmasın ve yaşayana da Rabbim kolaylık versin :/
Bende kabızlık için konuşacaktim ama doktor a ilk kez gidiyordum birde heycanliydim. Herşey oldu bittiye geldiği için arada kaynadı...
Ben en son 51 kilo idim.
Orda tartildim 50.8 çıktı.
Bende ne aliyorum ne veriyorum.
İkisi arasında gidip geliyorum.
Göbeğim çıkmadı. Ama hafif bi şişkinlik var tabi ama oyle belli olcak kadar değil.
Çatlak konusuna gelirsek şu çatlaklar her yanı sariyormus ya korktum :/
2 li test yapımında kan a mi bakıyorlar?
Ya normal sizin kan degerlerinize bakilmiyor mu?
Örneğin tsh hormonuna....
Hamilelik öncesi zehirli guatr vakası yaşamıştım.
Hamilelik esnasındaymis ilaç kullanmadım hiç.
Sonra geçti gitti.
Kontrol e gitmem gerekiyor du ama unutkanlıgim yüzünden bakamadım..
Yalniz dr um 2 li testin sadece ultrason olcumleri ve inceleme kismini yapti "harmony test yapacagimiz icin 2 li testin kan testini yapmaya gerek yok" dedi.Canim bilgi icin tesekkurler, ben ikili test yatırmamıştım, o zaman bu konuyu konusayim doktorumla
KUMKUM06 canım selam, Gebe mağazasına gittim dün, kendime yastık aldım, dün gece onunla uyudum, çok rahat ettim, hatta sabah ben kalkıp kahvaltı hazırlarken bir baktim ki eşim sarılmış yastığa bir güzel bacağının arasına da almış mis gibi uyuyor, yatarken sırt desteğini cikarttim. Şuanda gerekmiyor, Gebe de sadece 1 çeşit var. Internetten bakabilirsin. Buarada emzirme yastığı olarak ta kullanılabiliyor. Mağazada %20 indirim vardi. 109tl lik ürünü 88 tl gibi bir rakama aldim. Genede pahalı aslında ama görmeden dokunmadan almak istemedim acikcasi. Yoksa internette çok daha uygun fiyatli hatta belki daha konforluları da vardir. Hatta yorganciya diktiren arkadaşlar da var. Buarada belki bu yastık karnım coooook büyüdüğünde ince bile gelebilir, belki ozaman bende yorganciya diktiririm :)
Ay tamam o halde, ultarason ölçümleri ve incelemeyi yaptı :) sadece kan almadı, oh rahatladımYalniz dr um 2 li testin sadece ultrason olcumleri ve inceleme kismini yapti "harmony test yapacagimiz icin 2 li testin kan testini yapmaya gerek yok" dedi.
O da aklinda olsun yanlis bilgilendirmeyeyim
Sağ ol canımmmm :) koyuyorum fotoları :)Çok merak ettim resim paylaşsana:)
İyi uykularda kullan inşallah
Ben su an uyuyorum bayaa fosur fosur ama ilerleyen zamanlarda ne olur Allah bilir :)
Amin canım, umarım hepimiz sağlıkla alırız kucaklarımıza yavrularimizi : )Yeni olduğum için alıntı yapmayı tam bilmiyorumuğurlukedi ve Serpilzorlu cevap için tşk ederim benim dr um da ense ölçümü ve burun kemiği ölçümlerini yapalım harmony yaptıracaksan ikili test için kan vermene gerek yok dedi. Ben de harmony yaptırmaya karar verdim Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı sonuçlar göstersin
Sağ ol canımmmm :) koyuyorum fotoları :)
Güzelmiş canım gule gule kullan :)
Cinsiyeti ne zaman ogrendin canim sen ben bugun gittim doktor soylemedi bisey bende sormadim haftaya ikili test icin cagirdi o zaman soyler mi bilmiyorum
@yesa1 oy kullanmissin da ogrendin sandm canim :)
K Kubraliiii dayanamaz :) o da benden :)Ben öğrenmedim canım 16. Haftayı bekliyorum :)
K Kubraliiii da benimle beraber bekleyecekti:) yanlış hatırlamıyorsam :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?