Aynı korku bizde de var :) o kadar çok haber oldu ki bu ara bebek karışma durumuyla ilgili insan ister istemez tedirgin oluyoya benim eşimdede aynı karışma korkusu var .
doğumhane kapısından itibaren peşine takılıcam diyor :)
Benim yapim bi tuhaf canim ya. Yakinim olursa daha cok stres olurum gibime geliyo.
Bakalim ancak tecrubeyle gorucez
Ya ben de normal dogum istiyodum ama cok beklenen ve tedavilerle fln ugrasip ta surpriz yapan bir bebek olunca herkes sezeryan onerdi bana ki drum normal yanlisi olmasiyla taniniyor.
Vardir bi bildigi israrci olmuycam.
Ablam doguma girmek icin su hikayeyi anlatarak ikna etti beni; ha belki ikna etmek icin salladi mi bilmiyorum hahah
Kari koca dr olan arkadaslarinin sezeryanina girmis. Bebek ciktiktan sonra herkes bi anda bebekle ilgilenirken anne asiri kan kaybetmeye baslamis ve uyariyla hemen gerekli mudahale yapilmis, farketmesek kotu olabilirdi dedj.
Girsinler napalim :)
Bi de belki sacma gelicek ama esimin de benim de isterse en afilli hastane olsun bebeklerin karismasi ile ilgili korkumuz var :))
Cikar cikmaz flassiz bi fotolari cekilsin de kucagimiza geldiklerinde karsilastiralim ayni bebek mi diye :))
Gule gule kullanalim canim. Ayni arabayi almisiz insallah memnun kaliriz. Bana da biraz erken geldi ama :) erkense erken napalim yani
Simdi sirada ki konu park yatak.
Bebek odasina soyle karar verdim. Bi gardrop ve sifonyer alip park yatak kullanacagim. Yandan fermuarli olanlar montessori mantigina da uygun kendi kendine yataga girip cikabilmesi icin.
Baktim gerek duyarsam gardrop ve sifonyerin besigini de alip tam takim yaparim.
Onun disinda tabi lamba sus avize perde fln derken iyice bi bebis odasi yapariz ki bizim hevesimiz olsun
hee canlı canlı gormek en ıyısı demı
Insallah yeni evinize gectiginizde gonlune gore yaparsin canim hatta kimbilir sipalar az dillensin onlarin gonlune gore yapariz insallahay evet şimdi sırada park yatak
benim evim küçük bebek odası olmayacak sadece park yatak bebek büyüyünce de başka eve geçeceğiz canım :) ama odam olsa tabi her şeye heves ederdim
sen gri renkle mi değiştirdin kırmızıyı? benim cinsiyet %80 erkek ama daha net değil. sarı kıza da erkeğe de olur diye düşündüm rengi de çok beğenince alıverdimbence hafif olması en büyük avantajımız olacak ilerde
sağ ol canım. ben markaya güvendim. canlı görmeden video ve yorumlara bakarak aldım valla :) ama canlı görmen daha sağlıklı olur tabiki
Sagol canim iyi yaptin yazmakla.Kızlar, aramızda park yatak almayı düşünen çok arkadaşımız var bu konuda bir öneride bulunmak istiyorum. Alacağınız markanın Avrupa standartlarına uygunluk belgesi var mı/yok mu mutlaka kontrol edin. Özellikle bazı markaların(Türk üretici) bu belgeleri olmayabiliyor ve alan kişiler çok rahatsız edici plastik kokusu olduğunu, tüm havalandırma işlemlerine rağmen bu kokuyu geçiremediklerini söylüyorlar. İnternette de bu konuyla ilgili yazılar, şikayetler var. Ben park yatak olayına pek sıcak bakamıyorum tercihim bu yönde olmayacak ama bildiğimi paylaşmak istedim. Eminim birçoğumuz bu konuda zaten hassastır ama yine de belki dikkatinden kaçanlar olur diye yazmak istedim :)
Canım oda yapma konusunda çok kararsızım ben. Büyük bir çalışma odamız var onu paravanla ikiye bölüp bir kısmı çocuk odası olsun diyorum ama sonra çok doğru bir fikir olup olmadığını sorguluyorum. Aslında 3+1 ev ama diğer odada kanepe var misafirimiz geldiğinde kalabilsinler diye orayı mı boşaltsam diyorum bi karar veremedimSagol canim iyi yaptin yazmakla.
Ben de bazi park uataklarin kokusundan sikayet edildigine cok denk geldim.
Sen direk buyuyen besik mi alacaksin canim?
Ben ilk 6 ay odamizda park yatakla yatiririz sonrasina ya park yatakla kendi odasina geciririz ya da montessori yataga doneriz diye dusundum ama bu park yataklar yandan fermuarli ise bir nevi montessori mantigi oluyor dedim
Canım geçecek bu günleri arıcaz biz iyi zamanlardayız birde son zamanları bu aylara gelenlerin Allah yardımcısı olsun bende de bulantı devam ama geçecek bu günleri arıcazHaklisin canim, ama zor da geciyor, bulantım da gecmedi, disari cikamiyorum, öğüre öğüre eve koşuyorum. Uykum var hep. Sıcak basıyor, menapoz muyum hamile miyim belli değil :)
Buyuyen anne yani besik hic duymadim .Canım oda yapma konusunda çok kararsızım ben. Büyük bir çalışma odamız var onu paravanla ikiye bölüp bir kısmı çocuk odası olsun diyorum ama sonra çok doğru bir fikir olup olmadığını sorguluyorum. Aslında 3+1 ev ama diğer odada kanepe var misafirimiz geldiğinde kalabilsinler diye orayı mı boşaltsam diyorum bi karar veremedimanne yanı beşik fikri şu an çok mantıklı geliyor hani bir tarafı yatağa açık olan onları araştırıyorum şu ara. Belki yesa nın dolabı gibi bir dolap çalışma odasına alınabilir diye düşünüyorum. Zaten 1yaşında montessoriye göre düzenlerim o odayı diye düşünüyorum. Kafam karışık canım çok yazdım büyüyen anne yanı beşikler de var mı acaba canım
onlarında yansın benım sımdıden yandı 16 haftalıkmı 17 mı anlamıyorum bır turlu kımı sıte 16 dıyo kımı sıte 17Soranlara ay hesabina gore 1 aylik yil hesabina gore 1 yasinda deriz artik. Beyinleri yansin biraz
ayy demee korktum sımdı bende ıstıyorum esım yanımda olsun kımı yok tıksınır falan dıyo bende onun usagı cıkıyo bı zahmet baska yerlere gıtmesın aklı dıyorumValla ben destekliyorum ben de pek guvenemiyorum cunku. Ne olur ne olmaz biz kontrol edelim de :)
Zaten bu karisma skandallari cok var da bi tane duydugum cok iyi hastanelerden birindeydi.
Adam esinin dogumuna girip o an bebisin fotolarini cekmis sacli macli bisey.
Neyse anne kendine geldikten sonra kucagina verilen bebis kel kafali :)
Allahtan foto sayesinde hemen bu ne diyolar da bebislerin karismis oldugu ortaya cikiyo.
Güzel gozukuyor ay ne cok sey var alınacaksağ ol canım. ben markaya güvendim. canlı görmeden video ve yorumlara bakarak aldım valla :) ama canlı görmen daha sağlıklı olur tabiki
Seslii güldümm resmen canım ya
Senin gibi durumum canım annemler geldiği zaman kullandığımız bir oda orası bunu da düşünme listeme alayım ben :) aslında hem anne yanı ahşap hem büyüyebilen bir yatak olursa zaten direkt montessori mantığına göre kullanılabilen bir yatak olmuş olur ilerdeBuyuyen anne yani besik hic duymadim .
Aslinda benim de seninle ayni mantik evim. 3 + 1 yatak odamiz calisma odasi ve hem bazi fazlaliklarin konulup hem de misafir geldiginde kalabilecegi bir oda(ki pek misafirimiz olmaz ancak annem yatili olarak gelir bazen bana yardim icin).
Biz misagir odasinda ki fazlaliklardan kurtulup calisma odasinda masayi ve bazi dolaplari misafir odasina gecirmeyi dusunduk. Misafirin pek sık gelmiyorsa tabi ev duzenini bilmiyorum ama sen de boyle dusunebilirsin belki.
Bu oda isi cidden biraz kafa karistirici oluyo bakalim en son ne kararlar vericez. Yaratici ve pratik fikir ve onerilere her zaman acigim valla
Buyuyen anne yani besik hic duymadim .
Aslinda benim de seninle ayni mantik evim. 3 + 1 yatak odamiz calisma odasi ve hem bazi fazlaliklarin konulup hem de misafir geldiginde kalabilecegi bir oda(ki pek misafirimiz olmaz ancak annem yatili olarak gelir bazen bana yardim icin).
Biz misagir odasinda ki fazlaliklardan kurtulup calisma odasinda masayi ve bazi dolaplari misafir odasina gecirmeyi dusunduk. Misafirin pek sık gelmiyorsa tabi ev duzenini bilmiyorum ama sen de boyle dusunebilirsin belki.
Bu oda isi cidden biraz kafa karistirici oluyo bakalim en son ne kararlar vericez. Yaratici ve pratik fikir ve onerilere her zaman acigim valla
Valla hayatim bizimkiler 2+1 evde 3 cocuk buyutmus te biz bi cocuk sigdiramadik evlere ha :))biz evlenirken bir odayı giyim odası yaptık , diğer odada da köşe koltuk vs var.
şimdi dolapları yatak odasına almak istemıyorum.çok sıkıştırır diye , köşe koltuğuda atmak istemıyorum.
annem doğumdan sonra gelse kalsa nerede yatırıcam diye.
3+1 evde çocuğa oda yapmak dert oldu :) ama doğdugunda anne yanı beşik alıp odasını yapmak istiyorum
bakalım nasıl çözücem bu denklemi :)
Bu bir dramdirSeslii güldümm resmen canım yane tatlı yazmıssın
Bak şu fırlamaya, büyüdüğünde anlatırsın artık :)
Bende birkaç hafta önce azalmıştı 15.haftada tekrar başladıyorgun
Merak ettim kızlar perinatolog neden daha önemli daha mı iyi değerlendiriyor . Ben pıhtılaşmadan ötürü baştan beri perinatoloğa gidiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?