2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?


  • Ankete Katılan
    262
Canım doktorun hangi hastaneyle anlaşmalı merak ettiğim için soruyorum :) ben memoriala gidiyorum ve doğum fiyatları epey yüksek o yüzden alternatiflere bir bakmak istiyorum
Memorial asiri pahali biliyorum canim arkadasim yaklasik 3 sene once 8000 ya da 10000 oldugunu soylemisti.
Soyle anlatim canim biraz uzun olabilir simdiden affola :)
Dr um oncesinde ozel goztepe echomar hastanesinde calisiyordu ve o hastaneye gidip geliyordum. Sonra tup bebege gecince bir muddet memorialda tedavilerle ugrastim. O sirada kendi muayenehanesine gecmis ben de tabi hamile kalinca hemen pesinden takip ettim cunku cok guveniyorum.
Bi arkadasim ozel sigorta yaptirirsam hastanenin ozel sigortaya mahsus indiriminden yararlanabilecegimi ve yari ucret odeyecegimi soyledi kendisi de sigortaci. Dogumdan bir ay once yaptirmis dogum gerceklestikten bir ay sonra da iptal etmis aslinda bir nevi sigorta sirketindeki sistemsel acik diyelim. Ben de bugun dr uma hangi hastanelerle anlasmali calistigini sordum memorial, florence nightingale, acibadem de dahil bircok hastane ile anlasmasi var.
Ben hastaneyi hangi dogrultuda secmek istedigimi anlatip bana kendisinin tavsiyede bulunmasini rica ettim.
Benim icin onemli kriterler sunlar;
1.Saglik hizmeti otel hizmetinden oncelikli. Otel hizmetine cok onem vermiyorum.
2.Bir komplikasyon halinde hastanede mevcut mudahale edecek olan ekibe dr umun guvenmesi cok onemli
3.Dr umun rahat calisabilecegi ortam olmasi onemli
4.Yenidogan unitesinin olmasi onemli

Onun da esi yeni dogum yapti ve dr. Esinin hocalari da ziyarete gelecegi icin otel hizmetini on planda tutmak istemisler ve memorial i secmisler (otopark, misafir bolmeli suit oda vs.)
Ama memnun kalmadiklarini keske ilk dogumlarinda oldugu gibi kendi hastanelerini secmediklerine pisman oldugunu soyledi.
Goztepe echomarda senelerce calistigi icin ekibine de oldukca guvendigini ve cok rahat calistigini saglik hizmeti olarak aklimda soru isareti kalmamasi gerektigini soyledi.
Ben ve esim zaten dr umuza cok guveniyoruz. E hastaneyi de biliyorum zaten lux olma acisindan orta sinif ama dr lari gercekten basarili bir hastane.

Ama mesela senin gelenin gidenin cok olur ne bilim cok daha konforlu olmak istersin hem kendin hem misafirlerin acisindan o farkli bir durum. Benim icin konforun orta ayar olmasi yeterli. Kisiden kisiye cok degisen seyler bunlar. Benim icin saglik hizmeti daha onde geliyor.
Basta soyledigim gibi biraz uzun oldu canim
 
U UgurluKedi canım sana dediğim koltuk bu ama pek küçük değil 2mt uzunluğu var. Hem çekmecesi var hem yatak açılıyor altından. Şık bir ürün :)
 

Eklentiler

  • IMG_5229.webp
    15,8 KB · Görüntüleme: 91
Canım önceliğim kesinlikle otel hizmeti değil zaten aileler ve yakın arkadaşlar dışında pek gelenimiz de olmaz. Yeni doğan ünitesi, doğum hemşireleri ve sağlık hizmeti her şeyden önemli ben ve eşim için. Özel sağlık sigortamız memorial ve asm ile anlaşmalı geçen yıldan beri buraya devam ediyorum ki doktorumdan da memnunum şimdilik. Sadece piyasa araştırması yapıyorum şu an. İlla memorial olsun düşüncem yok açıkçası :) central doğumda iyi diye duymuştum ama henüz araştırmadım. Echomar Göztepe hastanesine de bakayım bir çok teşekkürler canım :)
 

Bence kokusu cok hafif ama sen madem hassasiyet yasiosun eczanelerden tester iste. Bi kac eczaneden farkli marka testeri al. Hangisinin kokusunu ve nemlendirme duzeyini seversen onu al. Bosa tonla para dokmemis olursun
 
8.000-10.000 doğum muuu ordudayim ben medical parkta 1.500 müş ben medical parka gidiyorum istanbulda fiyatlar dudak uçuklatan cinsten
 
U UgurluKedi bende sigortacıyım canım gerçi şuan çalışmıyorum ama doğum teminatlı poliçelerde doğumds ücret ödemiyorsun ama doğum trminatı yoksa belirli bir indirim oluyor baya avantajlı özellikle Allianz sigortada
Benim gittiğim hastanede de sezeryan doğum 10.000 tl ama benim sigortamda doğum trminatı olduğu için ücret ödemeyeceğim sadece muayenelere ödeme yapıyorum 250 tl indirimli 140 a geliyor
 
deryali08 canım enazındsn bebekte bir sorun görmediğini ööğrenmişsin buna da şükür
Bazı doktorlar cinsiyet işinden harbiden de anlamıyorlar yani görmek içinde uğrasmıyorlar benimde basıma geldi biliyorum
 
Ne demek rica ederim :)

Evet canim Allianz sigorta
Galiba dogum teminatli sigortalari hamilelikten once yaptirman gerekiyor ki tum dogum masrafini karsilasin degil mi? Artik cok gec yani :)
Ben yaptirmadim ama su an hastaneye 1500 odeyeceksem zaten yaptirmaya da cok degmez diye dusunuyorum cunku zaten dr un ucretini indirimli olarak karsilamayacak bu sigorta.
Konu saglik olunca insan zaten guvendigi dr un disinda yeni bir arayisa girmek te istemiyor. Baska seylerden kisarim yeter ki saglik konusunda kafamda soru isareti olmasin diye dusunuyorum kendi acimdan.
 

Aynen canım son adet tarihinden en az altı ay önce yaptırman gerekli
1500 için bencede değmez
Hepimize güzel hayırlı doğumlar olur inş
 
Kızlar bugün de ben denedim

Yedim çikolata uzandim elim göbekte dinle Allah dinle, dinle Allah dinle yok ses seda

Neyse beklemeye devam hahah:)
Canım aksam sırt üstü yat çikolatanı da ye öyle dene
Ama senin ilk gebeliğin hemen hissedemeyenilirsin
Bizimki aksamları cosuyor kızımda bukadar hissetmemiştim sende iki haftaya rahatca hissedersin
 
Canım aksam sırt üstü yat çikolatanı da ye öyle dene
Ama senin ilk gebeliğin hemen hissedemeyenilirsin
Bizimki aksamları cosuyor kızımda bukadar hissetmemiştim sende iki haftaya rahatca hissedersin

Öyle yaptım canım zaten

Çikolata ve sırt üstü :)

Aynen 22 ye kadar yolu en gec 1.5 aya bayaa bayaa hissederim :)
 
Sağlık ocağına kayıt işlemi tamamdır :) aşıyı yapmak istemedi aile hekimi. 2 hafta sonra gel yapalım dedi. Bu arada canm acaip tatlı aile hekimi ve hemşiresi vardi valla kucaklayasim geldi Zorbuisler
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…