Patik fikri cok cici. Oyle bir mevlutten hediye aldigim kokulu tasi banyoya koydum ben, kurdalesinden astim dolap kulbuna. Bir sure sonra kokusu geciyor gerci ama sus olarak duruyor hala.
Akmayan Murekkepli yaziyi bilmiyorum, nasil oluyor?
Aa cok ilgincCanım yazının mürekkebi yıllar geçse de çıkmıyor mesela hoşgeldin mete bebek ocak 2018 yazıp mavi kolonya nin içine atıyorsun öyle kalıyor :)
Oh iyi yapıyorsun canım boş ver gelmesin kimse çok özledilerse sen git onlara hem ev kirlenmezAynen bizde cam kapı dün temizlik yaptık şimdi zombi gibiyim. Üstelik bu akşam misafirim var. Farklı zamanlarda davet etmeyi düşündüğümüz 5 aile vardı ama bu akşamkilerden sonra misafir almaktan vazgeçtik valla kimse kusura bakmasın
Canım oh ne güzel bir tatil yaptın. Dönüşündeki işler gözünde büyümesin oğlundan aldığın destekle halledersin yavaş yavaş daha vaktimiz çok nasılsa :)Tatilden dun donduk canim ama kendi evime degil ablamla annemin yanina :)
Yeni tasindilar, esimin yardimci olacagi bikac is vardi onlari tamamlamaya calisiyoruz zannediyorum yarin Istanbula gecicez artik.
Su an burada rahatim ama kendi evime gecince tatil donusu daginikligi beni bekler.
Sonra da bebek icin evde esya elemesi badana fln derken nasil gozumde buyuyo anlatamam.
Annem de bir an once yardima gelmeye calisacak. Iki canliyiz ama ben kendimi yarim adam hissediyorum cok cabuk yoruluyorum.
Bu carsamba icin de bebis kontrolumuz var ayrintili ultrason vs.
Demin elimi koydugum karin bolgemde bir tekme hissettim gucluce evde bayram havasi esti. O tekmeyi atabildiyse insallah baya buyumustur diye tahmin ediyorum :)
Ne cok konustum di mi :))
Sen nasilsin okulun ilk gunleri nasil geciyor canim rapor alabildin mi o kisimlari tatilde kacirdim zannediyorum
Neden cinsiyetine göre ki yusuf suresi güzel yüzlü oldun diye meryem süresi ahlakı için cinsiyete göre die düsünmemiştm sankiCanım tavsiye edilen Kuranı en az bir kere hatmetmek (ben mealini okuyacam inşallah) bir de bebeğin cinsiyetine göre Yusuf suresini veya Meryem suresini okumak ara ara.. Onların ahlakıyla ahlaklansın niyetiyle.
Benim öğrencilerimde hocam gelelim temizliğe diye hergün sölüyorlar ama insan yinede güvenemiyorm okulda davulaa cıkarırlar birde adımı belli olmazzz diye cesaret edemiyorum valla ne yalanÇok mantıklı bosver canım
Temizlik işi özel bir iş gibi geliyor bana o yüzden ben de öğrencilerime ya da tanıdığım birine güvenemezdim bu konuda. Zaten zaman geçtikçe ağırlaşacağız iyice evin her köşesine ulaşamayabiliriz o kısımlara bir tanıdık da erişmesin mümkünse :) bir de ne kadar güvensek de bir arkadaşına bile bahsetse okul çalkanır mazallahBenim öğrencilerimde hocam gelelim temizliğe diye hergün sölüyorlar ama insan yinede güvenemiyorm okulda davulaa cıkarırlar birde adımı belli olmazzz diye cesaret edemiyorum valla ne yalan
Canım normal doğumdan korkma en güzeli en doğalı o bazen ne kadar zor olsada ben sezaryene karşıyım ama mecburi olunca ayrı her şey akışında olmalı bence Rabbim hepimize bı avazda kurtulmayı nasip etsin inşallah sağ salim kucağımıza alalım civcivleriKızlar ya ilk baştan beri doğum korkum vardı ama zaman yaklaştıkça iyice rüyalarıma girer oldu. Sizlerde durumlar nedir. Normal doğum sezeryan konularında fikirleriniz neler ne düşünüyorsunuz.
Canım aslında normal doğum istiyorum ama çok korkuyorum gerçekten bu korkuma engel olamıyorum. Birde kan verirken bile korkan bi insanım nasıl atlatıcam bilemiyorum. Şu epidural spinal falan doğumlar varmış acaba acısı daha mı azdır. Cidden çok çaresiz hissediyorum zaman yaklaştıkça.Canım normal doğumdan korkma en güzeli en doğalı o bazen ne kadar zor olsada ben sezaryene karşıyım ama mecburi olunca ayrı her şey akışında olmalı bence Rabbim hepimize bı avazda kurtulmayı nasip etsin inşallah sağ salim kucağımıza alalım civcivleri
Canım senin gibi iğneden korkuyorum diyen arkadaşlarım 3. yü doğurduCanım aslında normal doğum istiyorum ama çok korkuyorum gerçekten bu korkuma engel olamıyorum. Birde kan verirken bile korkan bi insanım nasıl atlatıcam bilemiyorum. Şu epidural spinal falan doğumlar varmış acaba acısı daha mı azdır. Cidden çok çaresiz hissediyorum zaman yaklaştıkça.
elifshomeconcept diye bir sayfa bak çok güzel şeyler var. Yeni tasarladiğı taşlı yasin kapakları var onlar çok güzelBahsettigin sayfayi soyleyebilir misin? Tam gunun anlam ve onemine uygun, hem yasin, hem nazar ayeti, hem tesbih, cok guzel
Heyet raporu almana sevindim canim. Su an bebislerden daha onemli bisey yok cok iyi yapmissin.Canım oh ne güzel bir tatil yaptın. Dönüşündeki işler gözünde büyümesin oğlundan aldığın destekle halledersin yavaş yavaş daha vaktimiz çok nasılsa :)
Çarşamba görünce inanamayacaksın minikler nasıl da hızlı büyüyorlar maşallahzaten yıllar sonra bir bakmışız daha dün gibi bugünlerimiz...
Ben başlayamadım canım okula doktorum başlatamam riske atamayız dedi heyet raporum var. Başta çok üzülmüştüm ama hayırlı olanın bu olduğuna inanıyorum artık.
Evdeki işler aşamasında çok yorma kendini her şey bir şekilde halledilir canım
Ay valla biraz olsun içim rahatladı. Normal doğuma karşı bi sempatim oluştu :) korkularım azalmaz ama en iyisi bol bol dua ve normal doğum.doğuma gitmeden okumamız gerek bir yazı
doğum ile ilgili gerçekler yazının başlığı
https://pozitifdogumhikayeleri.word...doktorun-kaleminden-dogumla-ilgili-gercekler/
Op. Dr. İbrahim Yanık
- Gebelik hastalık değildir.Fizyolojik bir süreçtir.
- Her doğumda epizyotomigerekmez (ilk doğumda gebelerin sadece yüzde yirmisine epizyo açılmalıdır. Doktorunuza bu soruyu sorun. Eğer “ilk doğumda yırtılmaması için her gebeye yapılır” diyorsa durumu tekrar değerlendirin. İngiltere’de şu an her gebeye epizyo açan doktor yönetime hesap vermektedir)
- Epidural anestezi kesinlikle fizyolojik değildir: Getirdikleri kadar götürdükleri de vardır.
- Önceden kemik pelvisideğerlendirip doğumun olupolamayacağına karar vermek diye bir yöntem yoktur. (Halk arasında çatı muayenesi, kemik muayenesi olarak bilinir.) Bunun amacı genellikle sezaryen için bahane üretmektir. Doğum dinamik bir süreçtir. Doğumun olup olmayacağına doğum eyleminde karar verilir.
- Hastaneye doğum yapmak için yatan gebelerin doğurma oranı %90’dır.
- Kordon dolanması çok nadiren sorun çıkarmaktadır. Yine su azalması çok nadiren görülen bir problemdir. Ultrasonda amnion sıvısı ölçülüp 2 santim kalana kadar doğum beklenebilir.
- Dünyada sezaryen sonu ölüm oranı doğum sonu ölüm oranının dört katıdır.
- İdrar kaçırma, cinsel ilişkide rahatsızlık gibi şikayetler normal doğum olmadan sezaryen doğumlarda da görülmektedir. Ve bu oranlar her iki grupta da düşüktür.
- Oksitosin cinsel ilişki sırasında, emzirmede, aşık olunduğunda ve doğumda, özellikle de doğaldoğumda yükselmektedir.
- Doğum ile ilgili anlatılan hikâyelerin çoğu doğru olmayıp abartma içerir.
- Doğum sırasında hidroterapi (Jakuzi içinde) epidurale yakın rahatlama vermektedir.
- Sezaryen bir doğum yöntemi olmayıp anne ve bebeği acil bir durumdan kurtaran operasyondur.
Doktorum başlamayı düşünme bile dedi canım yani o direkt yönlendirdi beni heyete. Sağolsun o biliyor bu süreçte neler yaşadığımızı. Bu şekilde olunca yerime bir öğretmen gelecek ve dersler boş geçmeyecek en güzeli bu, içimi rahatlatıyor bir nebze. Ve gerçekten şu an bebekten önemli hiçbir şey yokHeyet raporu almana sevindim canim. Su an bebislerden daha onemli bisey yok cok iyi yapmissin.
Elbette ogrencilerinin magdur olmayacagi sekilde ayarlamalari yapmislardir bile simdiye kadar, sonucta henuz yeni basladi okullar.
Isler gozumde buyuyor buyumesine ama oyle ya da boyle yetisecek. Allah razi olsun esim de annem de cok yardimcilar zaten.
Karnimsa zaten buyuktu simdi iyice costu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?