Evet canim aynen oyle gobuslerden rahatsiz olmayacagimiz tek zaman dilimi :))Doktorum başlamayı düşünme bile dedi canım yani o direkt yönlendirdi beni heyete. Sağolsun o biliyor bu süreçte neler yaşadığımızı. Bu şekilde olunca yerime bir öğretmen gelecek ve dersler boş geçmeyecek en güzeli bu, içimi rahatlatıyor bir nebze. Ve gerçekten şu an bebekten önemli hiçbir şey yokOh göbeğini gere gere dolaş canım en keyifli kilolar, göbekler bunlar :)
Kızlar ya ilk baştan beri doğum korkum vardı ama zaman yaklaştıkça iyice rüyalarıma girer oldu. Sizlerde durumlar nedir. Normal doğum sezeryan konularında fikirleriniz neler ne düşünüyorsunuz.
Oh masaallah butun hediyelikler tamam sizin. Ben hastaneye pek gelen olmaz diye dusundugum icin en fazla cikolata alirim diye dusunmustum. Lohusa serbetini zaten her hastane veriyor diye biliyorum, o yuzden onu da dusunmemistim. Madame coco'dan limonatalik dedigin sey, buyuk sebil mi yoksa herkese bardak mi? Hediye kismini direkt mevlut yaparsak insaallah orada topluca dagitmayi, ya da her gelene eve vermeyi dusunuyordum. Bu arada en guzeli mevlut yapmak, herkes bir gunde gelip gitmis oluyor, oteki turlu herkese ayri gun ayarla, pastasi boregi ayri ayri... cok ugrasmali.
Ay bende doğumda öyle birine rastladım çocuk dogucak halen kan var korkuyorum diye çocuğu içinde tutuyordu az kalsın ikisi de etkilenecekti bu kadar korku anlamsız benceBen normal doğumu çok istiyorum inşallah bir sorun çıkmaz. Tabi ki ilk defa yaşayacağım bir şey olduğu için tedirginim ve korkuyorum ama baş edebileceğimi düşünüyorum. Bence kendini çaresiz hissediyorsan psikolojik destek alabilirsin. Kendi başına altından kalkamayabilirsin.
Senin gibi doğumdan çok korkan bir arkadaşım geçen hafta normal doğumda doğumu reddetti çatala çıkaramadılar bebeğin neredeyse kafası çıkacakmış ama o doğmasın diye içinde tutmaya çalışıyormuş. Sakinleştirici vurup genel anesteziyle sezaryen yaptılar. Bana soracak olursan arkadaşım kadar korkuyorsan normal diye tutturmanın da anlamı yok canım
Canım bebiş aşağıda demişsin doktor mu dedi sen mi hissediyorsun acaba benim karnimda aşağıda bebek hareketleri de yürürken zorlanıyorum sende öyle misinÇıktık kızlar çok şükür herşey yolunda çok şükür bi problem görülmedi bir şeker yükleme testimiz kaldı o da bi dahaki kontrolde yani 17 Ekimde daha 29 gün var günler çabuk geçiyor ama zaman su gibi geçiyor bebiş hala çok aşağıda yukarı çıkmazsa bir dahaki kontrolden sonra tüm hazırlıklarımı yapacam çantalar hazır olacak her ihtimale karşı hayırlı ve sağlıklı bir şekilde tüm bebişlerimiz zamanında gelir inşallah Amiiiin
Aa yeşeren kalemi ben de eşime göstermiştim geçen gün :) dediğin gibi hem doğa sever olsun hem de manevi anlamı olsunKızlar selamlar hediyeliklerden bahsetmişsiniz . Ben hastaneye isim yazılı çikolata ve lokum ile yeşeren kalem düşünüyorum. Size de öneririm yeşeren kalem i ne bileyim ben çok anlam yüklüyorum . Üzerine istediğiniz yazıyı yazıyorlar . Hem de evladımın kalem kılıçtan keskindir i anlaması ve bizim gibi doğa aşığı olması için böyle bir şey düşündük bakalım
Canım ben Facebook ta tanıtımını gördüm . Sonra kendi sitesini buldum . yeşerenkalem.comAa yeşeren kalemi ben de eşime göstermiştim geçen gün :) dediğin gibi hem doğa sever olsun hem de manevi anlamı olsunbir sitede bulabildim canım ben senin alternatif site önerin var mı
Doktorum söyledi canım ayakta kalmamaya çalış yorma kendini dedi erken doğum riskinden bahsetti inşallah çıkar yukarı Karnım aşağıda gören doğum yaklaşmış sanıyor bebişin tüm hareketleri aşağıda canım birde 2 adım atsam çabuk yoruluyorum yürürken zorlanıyorum bakalım inşallah çıkar yukarıCanım bebiş aşağıda demişsin doktor mu dedi sen mi hissediyorsun acaba benim karnimda aşağıda bebek hareketleri de yürürken zorlanıyorum sende öyle misin
Aa aynı ben doktora gitmedim bunun için sen öyle diyince korktum gitmem lazım ben yerimde 5 dk duramıyorum ki dediğin gibi hemen yoruluyorum benimde karnım aşağıda baya bebek hareketleri gobegimin çok çok altında inşallah bı sorun olmaz hayırlısıyla yukarı çıkarlar genelde kızlar aşağıda olur diyorlar sen ne düşünüyorsunDoktorum söyledi canım ayakta kalmamaya çalış yorma kendini dedi erken doğum riskinden bahsetti inşallah çıkar yukarı Karnım aşağıda gören doğum yaklaşmış sanıyor bebişin tüm hareketleri aşağıda canım birde 2 adım atsam çabuk yoruluyorum yürürken zorlanıyorum bakalım inşallah çıkar yukarı
Aynı site canım benim bulduğum da demek ki şimdilik tek adres burası :)Canım ben Facebook ta tanıtımını gördüm . Sonra kendi sitesini buldum . yeşerenkalem.com
Kizlar benim de hediyelik konusunda kafam karisik esasen.
Ben evlenirken bile is yogunlugumdan dolayi amaan kina mi salla amaan dugun mu bizbize bi eglence duzenleriz aramizda ne ugrasicaz diyen bi tipim.
Boyle isin gorsel kisimlariyla ilgili hic heveslenen bi insan olamadim kucuklugumden beri ki kendim de bakimliyimdir ama hic suslu degilimdir :)
Hastaneye ise kendi ailem disinda esimin kibristan bikac annesi babasi yerine koydugumuz yasli akrabasi (esim annesini kucuk yasta, babasini ise biz tanismadan bir muddet once kaybetmis) gorumcem, yine yurtdisindan bi abi dedigi buyugu gelecek. Benim cekirdek ailem disinda akrabalarimdan gelen olur mu bilmiyorum, biz genelde ev ziyaretine gideriz direkt.
E bikac arkadasimiz gelse hastane baya kalabalik olacak gibi. Ama hastane odasini susleme fikrinden de vazgectim hic tarzim degil ne bileyim :)
Sadece atistirmalik ikramliklar ve basit bir ani hediyesi versem cok mu basit kacar.
Sizi boyle hediyelik telasinda gorunce gozum korktu birden(
Fikriniz nedir? En basit en az ugrastirici sekilde nasil atlatirim o donemi
Canım ikramlık ve anı hediyesi vermeyi düşünüyorsun zaten onlar için odada küçük bir masa ayarlayacaksın üzerinde bu ikramlıklar ve hediyeliğin olacak. Yani illa odayı süslemene gerek yok basit kaçacağını düşünmüyorum kapı süsü düşünüyorsan bir de tamamdır bu işKizlar benim de hediyelik konusunda kafam karisik esasen.
Ben evlenirken bile is yogunlugumdan dolayi amaan kina mi salla amaan dugun mu bizbize bi eglence duzenleriz aramizda ne ugrasicaz diyen bi tipim.
Boyle isin gorsel kisimlariyla ilgili hic heveslenen bi insan olamadim kucuklugumden beri ki kendim de bakimliyimdir ama hic suslu degilimdir :)
Hastaneye ise kendi ailem disinda esimin kibristan bikac annesi babasi yerine koydugumuz yasli akrabasi (esim annesini kucuk yasta, babasini ise biz tanismadan bir muddet once kaybetmis) gorumcem, yine yurtdisindan bi abi dedigi buyugu gelecek. Benim cekirdek ailem disinda akrabalarimdan gelen olur mu bilmiyorum, biz genelde ev ziyaretine gideriz direkt.
E bikac arkadasimiz gelse hastane baya kalabalik olacak gibi. Ama hastane odasini susleme fikrinden de vazgectim hic tarzim degil ne bileyim :)
Sadece atistirmalik ikramliklar ve basit bir ani hediyesi versem cok mu basit kacar.
Sizi boyle hediyelik telasinda gorunce gozum korktu birden(
Fikriniz nedir? En basit en az ugrastirici sekilde nasil atlatirim o donemi
Ben de çikolata lokum gibi üzeri isimli olarak hazırlatırım diyorum bide evde Mevlüt olunca ufak bi hediyelik :)
Daha detaylı düşünemiyorum ben de kına bekarlığa veda vs hiç yapmayan sevmeyen biriyim. Sağlıkla gelsin bebeğime harcıcam o paraları
Biraz rahatlattiniz kizlar ya.Canım ikramlık ve anı hediyesi vermeyi düşünüyorsun zaten onlar için odada küçük bir masa ayarlayacaksın üzerinde bu ikramlıklar ve hediyeliğin olacak. Yani illa odayı süslemene gerek yok basit kaçacağını düşünmüyorum kapı süsü düşünüyorsan bir de tamamdır bu iş
Ben böyle duydum canım. Bebek erkekse Hz.Yusuf'un ahlakını alsın diye kızsa da Hz.Meryem'in ahlakını alsın diye diyorlar. Birde Peygamber ahlakını alsın diye cinsiyet farketmeksizin Muhammed süresini okuyun diyorlar.Neden cinsiyetine göre ki yusuf suresi güzel yüzlü oldun diye meryem süresi ahlakı için cinsiyete göre die düsünmemiştm sanki
Kuzum bende kızları korkutmak istemem ama, doğumdan sonra veya afedersiniz bebeğin çıkışında ki his korkusu yok. Ama bende afedersiniz yırtık, kesik, dikis hissi ve acısı korkusu var.Kızlar ya ilk baştan beri doğum korkum vardı ama zaman yaklaştıkça iyice rüyalarıma girer oldu. Sizlerde durumlar nedir. Normal doğum sezeryan konularında fikirleriniz neler ne düşünüyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?