- 12 Eylül 2015
- 4.951
- 6.142
- 158
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #24.261
Ayyyy heyecan yaptim :)))) masallah bebegin de iyiymiş çok guzel haberler bunlar. Erken dogum yapan olmazsa ilk bebek seninki olacak insallah cok heyecam verici yaaa hadi bakalim hayirlisiGünaydın kizlarrrr bnm sezaryen gunum belli oldu ocagin 24 de insallah
Evet tatlim ya cok heycan verici hele ki tarih belli olunca zaman durdu sanki insallah sorunsuz atlatirizda dogumumuzuda paylaşırız artik bebek gaziyla ilgili sorular sorucaz insallahAyyyy heyecan yaptim :)))) masallah bebegin de iyiymiş çok guzel haberler bunlar. Erken dogum yapan olmazsa ilk bebek seninki olacak insallah cok heyecam verici yaaa hadi bakalim hayirlisi
ondan önce benim kızlar var :) 15 ocakta canım açılış benle olcak galiba :)Ayyyy heyecan yaptim :)))) masallah bebegin de iyiymiş çok guzel haberler bunlar. Erken dogum yapan olmazsa ilk bebek seninki olacak insallah cok heyecam verici yaaa hadi bakalim hayirlisi
hadi bakalim açılış sizden olucak ozmn sonrada benondan önce benim kızlar var :) 15 ocakta canım açılış benle olcak galiba :)
hayırlısı olsun canım az kaldı artık bizimde 15 ocakGünaydın kizlarrrr bnm sezaryen gunum belli oldu ocagin 24 de insallah
Canm bnmde iki arkadasim dogum yapali iki ay oldu hmn hmn iki aydr gece uyuyorlar gece ayaktalar ilk basta bnde korktum ama gorumcemin bebegi gayet sakindi bebekten bebege degisiyo demekki bnde cok tecrübesizim ama insallah alışırızgünaydın kızlar
dün yeni doğum yapmıs arkadasıma gittim
gözüm korktu emmesi sıkıntı uyuması gazı
ya emmezse benimki korkuları basladı bende
aglamasını gazını gectım artık cok cok ses cıkıyor ama cocuk doymuyormus hava mı cekıyor bılemedım
cok becerıksız ve tecrubesız hıssettım kendımı nasıl baş edecegım ne yapacagım bılemıyorum sanırım bunalıma giriyorm ben
Ay bu gunler gecmiyorki canm ya:)))hayırlısı olsun canım az kaldı artık bizimde 15 ocak
bence başkalarının olumsuz tecrübelerinden (doğum, bebek bakımı vs) etkilenmemeye çalışmalıyız. Zaten hamilelikle hormonlar bizi ele geçiriyor lohusalıkta da farklı olmayacak duygusal modumuz. O yüzden en yapıcı halinle düşünmeye çalışgünaydın kızlar
aglamasını gazını gectım artık cok cok ses cıkıyor ama cocuk doymuyormus hava mı cekıyor bılemedım
cok becerıksız ve tecrubesız hıssettım kendımı nasıl baş edecegım ne yapacagım bılemıyorum sanırım bunalıma giriyorm ben
hiç endişelenme canım bebeğini kucağına alınca o sana herseyi kendi öğretiyor oğlumdan önce hiç bebek nasıl bakılır bilmezdim o doğunca herkes şaşırdı kaldı sen yıllardır çocuk mu bakıyordun herseyi nasıl yapıyorsun dediler etraftakileri duyma sadece sutunde yeter yetmezse mamalar var ilk aylar gaz olmasa bile o küçücük caniyla dünyaya alışmaya çalışıyorlar tek iletişim yolu ağlamak allah kolaylik veriyo yanigünaydın kızlar
Canm bnmde iki arkadasim dogum yapali iki ay oldu hmn hmn iki aydr gece uyuyorlar gece ayaktalar ilk basta bnde korktum ama gorumcemin bebegi gayet sakindi bebekten bebege degisiyo demekki bnde cok tecrübesizim ama insallah alışırız
bence başkalarının olumsuz tecrübelerinden (doğum, bebek bakımı vs) etkilenmemeye çalışmalıyız. Zaten hamilelikle hormonlar bizi ele geçiriyor lohusalıkta da farklı olmayacak duygusal modumuz. O yüzden en yapıcı halinle düşünmeye çalış
aslında arkadasım cok rahatttı hıc sıkayet etmedı ama ben nedense kendı kendıme pinpiriklendim mesela emıyor dıyor ama cok cok ses cıkıyor bence emmiyor o cocuk cocuk sureklı emmek ıstıyor bence doymuyor daha 20 gunluk bebek sureklı emmek ıster mı bılemedım tabı bunları arkadasımın moralı bozulmasın dıye söylemedim ama mesela duz yatırdı ıcerı gıttı ben o an bogulur dıye basında bekledım sanırım kafayı yedim kendı bebegım olunca başından ayrılmayacagım cok mu pinpirik yaptım strese girdim acaba bilemedim nasıl yatırılır bilmiyoruz bile diye eşimle çıkınca ağlayacaktım az dahahiç endişelenme canım bebeğini kucağına alınca o sana herseyi kendi öğretiyor oğlumdan önce hiç bebek nasıl bakılır bilmezdim o doğunca herkes şaşırdı kaldı sen yıllardır çocuk mu bakıyordun herseyi nasıl yapıyorsun dediler etraftakileri duyma sadece sutunde yeter yetmezse mamalar var ilk aylar gaz olmasa bile o küçücük caniyla dünyaya alışmaya çalışıyorlar tek iletişim yolu ağlamak allah kolaylik veriyo yani
sen bide son 1 hafta kala bak uyuyamiyordum heyecandan doktora hadi alalım artık diyordum doktorum zor bekletti :) şimdide sabirsizlaniyorum valla ama tabi zamanında doğsun bebişlerimiz :)Ay bu gunler gecmiyorki canm ya:)))
Bende hep araya yastık koyup yatıyorum.yoksa hiç olmuyoBacağımın arasına yastık koydum o da fayda etmedi canım semazen gibi döndüm tüm gece yatakta en son kalkıp oturacaktım ama uykusuzluk baskın geldi dalmışım :)) Son ayların ağırlığı çöküyor artık
İnsallah tam hersey zamaninda olsun ama dedigin gibi en son haftasi zor geçiyor diyorlar bnm icin simdiden zaman durdu sanki ay cok ama cok heycanliyim canm yasen bide son 1 hafta kala bak uyuyamiyordum heyecandan doktora hadi alalım artık diyordum doktorum zor bekletti :) şimdide sabirsizlaniyorum valla ama tabi zamanında doğsun bebişlerimiz :)
canım ilk aylar yapışık yaşıyorduk oğlumla çünkü bi tek senin kokunu tanıyo bebiş doğru emzirmeyi hemşireler zaten anlatır doğum yapınca ya da sağlık ocağındaki ebe doğuma az zaman kalınca anlatıyor yatirirkende hafif yan yatırdinmi bişey olmaz endişelenmen çok doğal ama bebeğin doğsun geçecek kendimden biliyorum :)aslında arkadasım cok rahatttı hıc sıkayet etmedı ama ben nedense kendı kendıme pinpiriklendim mesela emıyor dıyor ama cok cok ses cıkıyor bence emmiyor o cocuk cocuk sureklı emmek ıstıyor bence doymuyor daha 20 gunluk bebek sureklı emmek ıster mı bılemedım tabı bunları arkadasımın moralı bozulmasın dıye söylemedim ama mesela duz yatırdı ıcerı gıttı ben o an bogulur dıye basında bekledım sanırım kafayı yedim kendı bebegım olunca başından ayrılmayacagım cok mu pinpirik yaptım strese girdim acaba bilemedim nasıl yatırılır bilmiyoruz bile diye eşimle çıkınca ağlayacaktım az daha
eşimde gercekten bilmiyoruz hiç bir şey dedi valla pazar gübü oturup videolar izleyelim dedik
eğitim vs bulsam da gitsem keske annem anlatır yardımcı olur ama annem calısıyor ne derece yanımda olacak dıye düsunuyorum
yakınımıda ne yiğenim oldu ne en yakın arkadaslarımın bebegı oldu en yakın arkdasım aralık sonunda doguracak gorsem gorsem onun bakımını gorurum ama oda benım gıbı hıc gormemıs kımseden bsy tecrubesız
acaba alısır mıyım zamanla bilemıyorum
panik mi yapıyorum bilemedim
Sağolasın cnm. Elma zaten 2 ısırık aldım bir saat sonra baktım 120ydi. Arabada başka bişi yoktu.zaten ekşi elma. Onun zararı yok. Zaten olur diye 2 ısırık alıp bıraktım. Bulgur çok gelmiş olabilir bilmiyorum. Sebzeli. Ben ekmek bile yemiyorum. O kepek ekmeği diye satılanların yüzde sekseni beyaz un gerisi kepek karışımı. Kaldıki paketi daha zararlı. Değirmende kendi öğüttürdüğüm un var ama vakit yok işte. Kavrulmamış ceviz badem fındık çekirdek işyerimde oluyo. Kırıp atıştırıyorum ama fırsat olursa oda. İrademe sağlam sahip çıkıyorum sorun yok ama gün içinde stres sinir yorgunluk çok oluyor. Muhtemelen o yüzden. Yeme saatlerime vs özen gösteremiyorum. Rahat rahat yemek yiyemiyorum. Hep yetişme telaşı oluyo. Yeri geliyo tuvaletimi bile tutmak zorunda kalıyorum. Açlık şekerim bir aydır 100 ün altına düşmüyor. Yüklemede 90 çıktı. Doktor iyi d2di ama nadiren de olsa 150 yi bile geçiyo. Herşey kafada bitiyor. Dün aldım randevuyu. Doktora diyeceğim durumum bu arkadaş. Düzenli bir yaşantım yok buna uygun artık insülin mi verirsin ilaçmı verirsin yap bişiler yoksa 32 ye 4 kala istifa edeceğim diyeceğim. Bebeğimin sağlığı daha değerli.canım günaydın
bence hiç bir şekilde strese girme stres şekeri yükseltir ve bebeğine de zarar o sebeple iyi bi endokrine git randevunu al diyetini al eksiksiz uygulamaya calıs derim
aç karna elmaya yüklenme sabah kahvaltı yapamıyorsan aksamdan kendine çavdar ekmeğiyle ya da bimde satılan kepek sandviç var onla sandivç yap yeşilliği bol olan
ve ilk lokmana kesinlikle yanına doğranmış yeşillik alacaksan yeşillikle basla
turp domates salatalık roka tere marul
havuç haşlanmadıysa cok seker yapmaz bu tarz seylerı yıyebilirsin
çorbanın ufak bı kepcesı zaten 1 dılım ekmek buyuk coırba ıctıysen 2 dılım ekmek demek
e bulgur yemıssın 3 kasık bulgur bı dılım ekmek demek onu da 6 kasık yesen 2 dılım ekmek te öyle yedın mı
zaten actın elmayla sekerını yukselttın ustune de oglen bunları yıyınce o seker daha da yukselır
önemli olan saglıklı bı kahvaltı yapman ve 9 a kadar benım dıyetısyenım 10 da yapılmıs kahvaltı da ne kılo verebılırsın ne faydası olur en gec 9 oda gerek kalmadıkca derdi
ınan bunları planlı sekılde yapmaya baslarsan her sey yerlı yerıne oturacaktır ve sıkıntın stresınde kalmayacak çünkü rutine baglayacaksın sana görev gibi değil de el yüz yıkama gibi gelecek
yanına cebine ceviz çiğ fınıdk badem al 6-8 adet tüker aralarda lıght yagsız ya da laktoszuz yarım yaglı sutle
ayran süt ara öğünlerinde yer alsın bunlar seni hem tok tutar hemde skeerının dengeler
bak göreceksın kendı bedenın bıle degısecek enerjı dolacaksın
bunları endokrıne gıdene kadar bı uygula bence bakalım ne olacak sonra zaten en ıyısını endokrin doktorun bilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?