- 28 Mart 2017
- 16.596
- 68.049
- 598
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #24.281
günaydın kızlar
dün yeni doğum yapmıs arkadasıma gittim
gözüm korktu emmesi sıkıntı uyuması gazı
ya emmezse benimki korkuları basladı bende
aglamasını gazını gectım artık cok cok ses cıkıyor ama cocuk doymuyormus hava mı cekıyor bılemedım
cok becerıksız ve tecrubesız hıssettım kendımı nasıl baş edecegım ne yapacagım bılemıyorum sanırım bunalıma giriyorm ben
A
hadi bakalim açılış sizden olucak ozmn sonrada ben
Ay cok heycanli :))hayırlısı olsun canım az kaldı artık bizimde 15 ocak
Canim elbette hersey cok kolay olmuyor yeni bi hayat başlıyor senin icin de o minnak Bebe icin de. birbirine uyum saglama sureci oluyo mutlaka. Yaninda tecrubeli biri islerine cok kolaylatiriyor hic olmazsa bi kac gun annen olabilse cok iyi olur. Ben hic olumsuz bisey dusunmeyip herseyi toz pembe görmeye de karsiyim cunku kiminin cok cok kolay gecse de genel olarak ilk gunler ilk aylar zor gecebiliyor. Ama sen bunlara hazirliksiz olursan psikolojik olarak çöküyorsun. Mesela kendimden örnek veriyim. Normal Dogum sonrasi hemen ayaga kalkilir hic agrin sizin olmaz saniyordum ama dikislerim coktu 20 gun yattim:) ve bana bunu hic kimse soylememisti. Bebegin yarim saate bi emmek istedigini bilmezdim emzirmek nasil zor gelirdi. Bi yandan dikisler oturanam bi yandan goguslerim yara bere icinde hic emme saati gelmese diye düşünürdüm ki sonradan cok sevdim emzirmeyi orasi ayri tabi:) demek istedigim hersey mükemmel olmuyo elbette sıkıntılar oluyo ama hepsi gecip gidiyo uyum saglaniyoraslında arkadasım cok rahatttı hıc sıkayet etmedı ama ben nedense kendı kendıme pinpiriklendim mesela emıyor dıyor ama cok cok ses cıkıyor bence emmiyor o cocuk cocuk sureklı emmek ıstıyor bence doymuyor daha 20 gunluk bebek sureklı emmek ıster mı bılemedım tabı bunları arkadasımın moralı bozulmasın dıye söylemedim ama mesela duz yatırdı ıcerı gıttı ben o an bogulur dıye basında bekledım sanırım kafayı yedim kendı bebegım olunca başından ayrılmayacagım cok mu pinpirik yaptım strese girdim acaba bilemedim nasıl yatırılır bilmiyoruz bile diye eşimle çıkınca ağlayacaktım az daha
eşimde gercekten bilmiyoruz hiç bir şey dedi valla pazar gübü oturup videolar izleyelim dedik
eğitim vs bulsam da gitsem keske annem anlatır yardımcı olur ama annem calısıyor ne derece yanımda olacak dıye düsunuyorum
yakınımıda ne yiğenim oldu ne en yakın arkadaslarımın bebegı oldu en yakın arkdasım aralık sonunda doguracak gorsem gorsem onun bakımını gorurum ama oda benım gıbı hıc gormemıs kımseden bsy tecrubesız
acaba alısır mıyım zamanla bilemıyorum
panik mi yapıyorum bilemedim
canım ilk aylar yapışık yaşıyorduk oğlumla çünkü bi tek senin kokunu tanıyo bebiş doğru emzirmeyi hemşireler zaten anlatır doğum yapınca ya da sağlık ocağındaki ebe doğuma az zaman kalınca anlatıyor yatirirkende hafif yan yatırdinmi bişey olmaz endişelenmen çok doğal ama bebeğin doğsun geçecek kendimden biliyorum :)
kuzum valla allah sana güç kuvet versin o gün benim doktor instagramdan paylasmıs 4üz dedim allahım 4 üz ne
kuzum o zaman senin tamamen strese dayalı eğer cidden sorlanıyorsan dogum ıznıne 32 de hemen cık bence dogum ıznın bıtınce ıstıfa et sgk dan rapor paran alırsın hıc degılseSağolasın cnm. Elma zaten 2 ısırık aldım bir saat sonra baktım 120ydi. Arabada başka bişi yoktu.zaten ekşi elma. Onun zararı yok. Zaten olur diye 2 ısırık alıp bıraktım. Bulgur çok gelmiş olabilir bilmiyorum. Sebzeli. Ben ekmek bile yemiyorum. O kepek ekmeği diye satılanların yüzde sekseni beyaz un gerisi kepek karışımı. Kaldıki paketi daha zararlı. Değirmende kendi öğüttürdüğüm un var ama vakit yok işte. Kavrulmamış ceviz badem fındık çekirdek işyerimde oluyo. Kırıp atıştırıyorum ama fırsat olursa oda. İrademe sağlam sahip çıkıyorum sorun yok ama gün içinde stres sinir yorgunluk çok oluyor. Muhtemelen o yüzden. Yeme saatlerime vs özen gösteremiyorum. Rahat rahat yemek yiyemiyorum. Hep yetişme telaşı oluyo. Yeri geliyo tuvaletimi bile tutmak zorunda kalıyorum. Açlık şekerim bir aydır 100 ün altına düşmüyor. Yüklemede 90 çıktı. Doktor iyi d2di ama nadiren de olsa 150 yi bile geçiyo. Herşey kafada bitiyor. Dün aldım randevuyu. Doktora diyeceğim durumum bu arkadaş. Düzenli bir yaşantım yok buna uygun artık insülin mi verirsin ilaçmı verirsin yap bişiler yoksa 32 ye 4 kala istifa edeceğim diyeceğim. Bebeğimin sağlığı daha değerli.
panik yaptım şimdiden sanırım baska stresleri dusunmektense kendime yeni stres arıyorum :/Kiz dur bir doguralim.sonra stressine gireriz :))
yaa bende bugünlede hep uyku hissi eve gidince 8 den 10 a kadar uyuyorum saat 12 gibi bidaha uyuyorum sabaha kadarHafif kasık ağrılı bir gece döne döne zar zor uyuyorum artık uykusuz geceler yaklaşıyor hissediyorum son aylar uyku uyunmuyor kızlar haberiniz olsun ilk bebiş bekleyenlere bilgi
benimde bel ve kalça ağrılarım çok fazlaydı dr magnezyum verdi 2 aydır acaip rahatlattı aksatmadan içiyorum her akşam mukakkak iyiki var o magnezyumBenim de sırt ağrısı problemim var dediğin gibi de sabah geçmiş oluyor öğleden sonra başlıyor. Doktorum da kalsiyum magnezyum vermişti ama almamıştım baya oldu. Nedense burdan yorumları görerek osteocare aldım. Daha 2 kere içtim biraz azalttı. Düzenli olarak devam edeceğim bakalım.
günaydn canımGünaydın kizlarrrr bnm sezaryen gunum belli oldu ocagin 24 de insallah
E ne guzel anne kiz ayni gunde kutlarsiniz :))))Kiz dur bir doguralim.sonra stressine gireriz :))
Bende 30 ocakta doguracak gibi hissediyorum :) kendi dogum gunumde
Ay cok heycanli :))
Cok saol canm tup bebek doktorum istedi bnde tamm dedimgünaydn canımilk gebeliğindi canım sezeryani senmi istedin ?
E ne guzel anne kiz ayni gunde kutlarsiniz :))))
Arama bosver. Zaten hayatimizin tamami stress bunlar eksik kalsin :)panik yaptım şimdiden sanırım baska stresleri dusunmektense kendime yeni stres arıyorum :/
Bende 5 subat istiyorum köpeğimin doğum günüBenim babamin ve kardesimin dogum gunude ayni 10 haziran :) 2 tane ikizler burcu var evde. 2 babam 2 kardesim var anlayacagin2 de kova eklensin listeye :))
Secmece karpuz gibi secmece dogum tarihi seciyoruz ne guzel :))Bende 5 subat istiyorum köpeğimin doğum günü
hımm tüp bebekmiydi senin çok pardon bilmiyordum doğru o zaman riske atmak istememiştir.Hayırla doğsun inşallah kuzucuk gözün aydınCok saol canm tup bebek doktorum istedi bnde tamm dedim
benimde bugün canım çok sıkıldı iğnemi yaptım kan sulandırıcımı.baya koyu kahve bir kan geldi.hatta iğne yaptığım deliği biraz daha sıktım dahada kahve kan geldi.
Acaba pıhtılaşmışmı oluyor anlamadım.
beyza cok guzel, kiz olsa benim listemde beyza ve melisa vardiŞuan " Elifsu" , "Zeynep" "Beyza" arasındayız
Ay ne guzel ya anne kiza ayni gunde hediye alinir ikinuzde ayni elbise giyersiniz ay bn heycanlandim kuz:))))Benim babamin ve kardesimin dogum gunude ayni 10 haziran :) 2 tane ikizler burcu var evde. 2 babam 2 kardesim var anlayacagin2 de kova eklensin listeye :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?