- 11 Ocak 2017
- 2.606
- 1.266
- 83
- 34
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #24.521
Joie liletrax 4 travel sistem de e bebekte indirimde ama ben hiç canlı inceleyemedigim için alamıyorum şu an hem oto koltuğu adac testinden geçmişBen pek istemiyordum aslında ama 1000 lira altında bütçe ayırıyorum. Onlar arasında kullanılmış olup fikir verebilecek başka yok. Hep bunu duyuyorum. Aslında geçenlerde stokke miydi neydi bir kadında onu gördüm bayıldım. Sağlam çok rahat az yer kaplıyor falan. Netten fiyatına baktım benim 1 aylık maaşım. Alıp geçsemmi dedim. Kızım sen bu arabayı 3 yıl içinde toplam 1 ay süreli kullanacakmısın dedim
Hayir onerilmiyor boğulma riskine karşı ve omuriliğin gelişimi açısından
Ben yatağı biraz eğimli yapıp yan yatırıyordum canım kusmasın ya da kusunca kusmuğu , tükürüğü vs. genzine girmesin diye :)
Hastane odamızdaki beşikte aşağı eğimliydi ordan fikir olmuştu
Cnm bende gökçe gibi yapmıştım. Çok çok ince Yastığı döşeğinin altına koyuyordum. Yatak biraz eğimlensin diye. Ve yan yatırıyordum. Kusarsa falan kusmuğuyla boğulur burnuna genizine kaçar diye. Annelik işte.
Anneannem hep uyarıyordu. Her defasında farklı tarafına yatır yoksa çocuğun kafası yamuk olur derdibüyük sözü dinleyeyim ne zararı olacak diyordum.
Bizim bebiş ler kış bebeği olacak. Uyurken bişey örtecek miyiz? Yoksa kundağa sarıp bırakcaz mı? Benimde ilk bebiş. Neyi nasıl yapacağım bilmiyorum.
Ben bebek arabasına hiç karar veremiyorum canım sen hangisinde karar kıldın
O zaman cuma günü yaptı ım araştırmayı paylaşayım.
Bugaboo, cybex ve gb markalarını inceledim. 2 saat kadar kaldım mağazada. Başka bir çift daha vardı fikir alışverişi yaparak oldukça verimli oldu. O sırada bugaboo bee3 araba kullanan bir anne geldi. Çok memnun olduğunu, pratikliğini anlattı. Ayrıca kocaman bir araba olmadığı için her yere girip çıkıyor dedi. Tek elle kapanıyor, tek elle açılıyor. Şu an bee5 modeli var zaten. Ayrıca ikinci bebekte gerekirse renk değişikliği mümkün.
Bugaboo camelon da güzel gelmişti ama dümdüz şekilde yatış pozisyonu yok, çocuğun ayakları bükük kalıyor.
Cybex priam ı ben dışarıdan çok beğeniyorum. Büyük tekerlekleri sayesinde titreşimi bebeğe olumsuz etkiyi azaltıyor, bee5 e göre biraz daha ağır ve açılış kapanışı onun kadar patik değil ama yine tek parça olarak kapanabiliyor. Kapandığında eni biraz geniş olsa da bu tarz arabalar sınıfında normal bir boyutu var.
Cybex mios modeli ise inanılmaz hafif ve pratik. Yazın file sırtlık olarak kullanılabilir, kış için şiltesi ile birlikte. Ama bana bizim buralar İçin iskeleti çabuk bozulabilir gibi geldi.
Gb marka modelini unuttuğum bir araba var. Bu da oldukça başarılı aslında. İskeleti tek parça döküm olduğundan dayanıklı olur. Fiyat performans olarak değerlendirilebilir diyorum.
Bir de ana kucağı konusu var ki, bu beni bu zamana kadar fark etmediğim için şok etti.cybex cloud q modeli, piyasadaki tüm ana kucaklarından farklı. Tam yatış pozisyonu var bence oldukça önemli. Normalde bebeğin 1,5 saatten fazla ana kucağında kalmaması gerekiyor. Ama bu ana kucağı yatış sağladığı ve omuriliği rahatlattığı için bu süreyi uzatıyor.
İşte böyleeee....
Ben de öyle ama benim geçmek bitmek bilmeyen idrar yolu enfeksiyonum var ve Dr antibiyotik vermiyor o yüzden 4litre falan su içiyorum benimki normal de seninkini bilemedim usutmus falan olabilir misin sen yine de tahlil verdim bence
Geçmiş olsun sana da. Antibiyotiğin adı neydi monurol falan mı içtin ya ben çok korkuyorum bu enfeksiyondan zaten erken doğum riski var bu da gecmeyince İyice tedirgin oluyorumBen antibiyotik kullandım sonra yine tekrarladıbenimde kronikleşti galiba. Bu hafta tekrar test yaptırıcam inşallah geçmiştir
Selam canım, tüp bebek doktorunun böyle birşeye karar vermesi bence çok yanlış. Benim de ilk kızım tüp bebek ve suan 2. Ye kendiliğimden hamile kaldım. Doktorum beni de hep sezeryana yönlendirmişti ve malesef sezeryan oldum. Eğer bir problemin ypkaa normal doğum yap derim. Şuan ben 2. Bebeğimi normal yalmak için uğtasıyorum. Sonuçta tüp bebek de olsa bebeklerimizin riske arılor bir dırumu yok, tüp bebek olanlar normal doğum yapamaz die bir kural yok. Bebeklerimizin sadece oluşum aşamaları farklı ama hamile kaldıktan sonra normal bir gebeden hiç bir farkımız yok. Senin yerinde olsam bir kez daha düşünürüm ben çok pişman oldum..Cok saol canm tup bebek doktorum istedi bnde tamm dedim
Evet canım bu şekilde kullanacaksınız ana kucağı uzun süre kullanımlarda iyi değilmiş zaten chicco da da port bebe özelliği olan güzel arabalar var urban plus a bakabilirsin benim de begendigim bir araba ama henüz canlı inceleyemedim :)Ben portbebe özelliği olsun istedim, ilk 6ayında kullanırım diye düşünüyorum. istanbulda sahile çok yakın oturuyorum, sahile inip yürüyüş yapabiliriz bebecikleaçık havada da bebekler hep uyuyor. Ana kucağında iki büklüm kalmasın, rahat yatsın diye düşündüm. E bebekte modellere baktım. Marka olarak kraft pierre cardin casual kanz filan önerdiler. Üst segmentte stokke mima vs daha estetik arabalar var. Ama hem ağır hem de port bebe yok. Bunlardan birini tercih edicem sanırım hala kesin karar veremedim
Bugaboo ufak pratik bi arabaya benziyor. Ben onu da denedim, inceledim. Ama port bebe özelliği yok. Fiyat olarak aslında bi limit koymadık ama ucuz bir araba da diyemeyiz. Ağırlık vs. olarak da çok ağır olmaması önemli. Arabanın bagajından eve hiç çıkarmayı düşünmüyorum. Ben bir de bebeği kaldırmadan yönü değişsin istedim ama öyle bir araba yok, kaliteli değil olanlar dabakalım birinde karar kılıcam sonunda
Ben antibiyotik kullandım sonra yine tekrarladıbenimde kronikleşti galiba. Bu hafta tekrar test yaptırıcam inşallah geçmiştir
Geçmiş olsun sana da. Antibiyotiğin adı neydi monurol falan mı içtin ya ben çok korkuyorum bu enfeksiyondan zaten erken doğum riski var bu da gecmeyince İyice tedirgin oluyorum
Off inşallah geçmiştir. Benimki enteresan ne kaşıntı ne yanma ne ateş ne ağrı hiç bişey hissetmiyorum sadece akintim çoğalınca anlıyorum enfeksiyon oldugunuMonurolu en başta bi kere verdi gece yatarken içtim ertesi gün tuvaletten çıkamadım. İdrarda üreme yoktu antibiyotiksiz bol suyla geçer dedi dr. Bundan 1ay sonra tekrar test yaptırmıştım geçmişti ama 3gün sonra acilde ateş düşürücülerle antibiyotiklerle buldum kendimi. Feci bir ağrı ve ateşim çıktı. Baş ağrısı da eklendi. O esnada üreme de olmuş ondan böyle çıkmış. Antibiyotik kullandım üreme geçti, enfeksiyon düştü. 2aydır da rahattım bol su içiyordum testi tekrarladım şüphelenip çünkü yine ağrım oldu ve yine üreme çıktı. 2.kez antibiyotik aldım bu hafta yeni test yaptırcam.
Dogru söylüyorsun canm esimde normal dogum yapmami istiyo bilmiyorum kararsz kaldim eger ozmna kadar bi sorun olmadan yetisirsem normal daha iyi bakalim hakkımızda hayirlisi genede cok saol senin sayende hi kez daha dusunucemSelam canım, tüp bebek doktorunun böyle birşeye karar vermesi bence çok yanlış. Benim de ilk kızım tüp bebek ve suan 2. Ye kendiliğimden hamile kaldım. Doktorum beni de hep sezeryana yönlendirmişti ve malesef sezeryan oldum. Eğer bir problemin ypkaa normal doğum yap derim. Şuan ben 2. Bebeğimi normal yalmak için uğtasıyorum. Sonuçta tüp bebek de olsa bebeklerimizin riske arılor bir dırumu yok, tüp bebek olanlar normal doğum yapamaz die bir kural yok. Bebeklerimizin sadece oluşum aşamaları farklı ama hamile kaldıktan sonra normal bir gebeden hiç bir farkımız yok. Senin yerinde olsam bir kez daha düşünürüm ben çok pişman oldum..
Off inşallah geçmiştir. Benimki enteresan ne kaşıntı ne yanma ne ateş ne ağrı hiç bişey hissetmiyorum sadece akintim çoğalınca anlıyorum enfeksiyon oldugunu
canım bence girdiğin yerlerde ki tuvaletten kapıyorsunVeriyor ama etten puften monurol ya da çok düşük miligramli antibiyotikler benimki de kronikleşmiş sanırım ilacı kullanıyorum geçiyor 3gun sonra yeniliyor kanamam oluyor bı de benim 13gundur aralıklarla bununla ilgisi var mı diye sordum hayır o kanama rahimden gelen bişey vajinal değil diyor çok bilmişlik de yapmak istemiyorum doktorum iyi bı Dr ama bilemiyorum şimdi başka bi Dr a gitsem i başka bi tedavi uygulayacak benim aklım karışacak doktoru da bırakmak istemiyorum anlayacağın zor durumdayim
dün bende sağda bir batma hissettim gece uykumdan uyandırdı nasıl kokrtu sancı sandım dönemedim bir de aşırı terliyorum üstümü acıyorum sonra terim soğuyor donuyorum artık iyice agırlastımBenim nefes problemi yok ama geceleri son 1 haftadir falan hep uyaniyorum. Dun sag kasigima cok fena sanci girdi, batma gibi oldu. Gazdi sanirim ama korktum biraz.
Günaydın annelerr
Bugün yıkayip ütüleyeceğim herşeyi. Erken geliyordu ama kesin karar verdim. Alısverisi bitirdim haftasonu. Bir tek bez göğüs kalkanı vs kaldı onlarida bir kerede alırım kargoyla gelir. Nedense içimde simdiden hazırlama hissi var hislerimi dinledim.
Benden de bugun 26. haftaya merhabaaa :) Ama senin beklenen dogum benden gec gorunuyor, doktor onemi cekti canim? Benim beklenen tarih 26 SubatGünaydın herkese
Bugün 25hafta olduk tamı tamına26ya merhaba ay çabuk geçiyor ben bu günleri özlicem galiba kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?