- 13 Mart 2015
- 991
- 1.000
- 63
- 36
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #24.761
mercimek çorbası fırında çupra bol yeşil salata =) balığı fırına vermeden 5 dk önce poşete patates koyup içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı bolca baharat koy. aynı fırında hem patates hem balık pişssin. toplam zahmet 30 dk toplam lezzet paha biçilemez =)9kızlar haftasonu kayınvalide ve peder gelecek ne pişirsem bilemedim ilk defa gelecekler ben doğurmadan gelsinler dedim çok da ağırlaşmadan et yiyorlar et yapayım dedim ama yanına ne yapayım güzel bi sofra olsun istiyorum :)
ne önerirsiniz
kayınvalide sebze yerde kayınpeder pek yemez çeşit olsun diye ne yapsam bilemedim
benim eşimde de var o. fizik tedaviye gitti baya düzeldi. ama sonra tedavi bittikten sonra duruşunu gene bozduğu için bu aralar yine sırt ağrısı var. doktoru ona evde yapması için egzersizler önermişti tekrar bozulması için ama yapmadı tabi.Kızlar ben dün akşam yoga-pilatese başladım hamileler içinilk ders fena değildi. Nefes egzersizlerini filan öğrenmem lazım, doğumda çok faydası oluyormuş. Ama hoca senin skolyozun var dedi, daha önce de pilatese gidiyordum hocam da söylemişti resmen sağa doğru duruyormuş omurgam. Aslında üni.deyken filan çok dik düzgün dururdum ben sonra oldu galiba. İlerki yaşlarda problem olur mu acaba dr’a gitsem mi
maltanayı hiç önermiyorlar çocugun 3 gunde alacagı seker bı kutuda varmıs onun yerine doğal yolları öneriyorlarunutmuşsundur belki aklıma gelmişken yazayım,doğumdan önceki haftanda bol bol kabak,dereotu,marul, tahin helvası ye,içebiliyorsan bol bol boza,maltana ve su iç. Doğumdan sonra da aynı şekilde devam et tabii. Kimyon tohumu ve rezeneyi yanında hastaneye götürmeyi unutma. Memeyi bırakma girişimi olduğu dönemler muhtemelen atak dönemleri olacaktır,geçici bir süreç olacağını bilip kararlı ol ve devam etmesi için her yolu dene,göğüslerinde yara olursa silikon başlık kullanmaktan çekinme.
Kızlar bir arkadaşım 36. Haftasında. Doğumu yakın. Gruptan başka bir arkadaşım ona yazmış. Kopyalayıp yapıştırdım. Rezene ve kimyon gazınız için. Annenin gazı da bebeğe geçiyor ve ilk 1.2 gün gazınızı atmanız zor oluyor rahatlamanız için. Diğerleri de doğuma yakın süt yapımı için vücut hazırlansın diye yazmış.
Mercimek çorbası veya tarhana, et kavurması, salata pilav, bide barbunya yap zeytinyağlı misseğer dolapta yazdan fasulyen varsa zeytinyağlı o da olur k.valideye.
Biz çok boğazlı bi aile değiliz bu kadarı bile bir arada anca ramazanda yaparım ben
Etli sebzeli güveç yapabilirsin canım ilk ala gelen o ama pratik:))
sağolun kızlar teşekkür ederimmercimek çorbası fırında çupra bol yeşil salata =) balığı fırına vermeden 5 dk önce poşete patates koyup içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı bolca baharat koy. aynı fırında hem patates hem balık pişssin. toplam zahmet 30 dk toplam lezzet paha biçilemez =)9
İçin bol bol su. En büyük kaynağı su. Zaten emzirirken susuzluktan bayılacak gibi oluyor insan. İlk zanlar yanımda şişelerle dolaşıyordummaltanayı hiç önermiyorlar çocugun 3 gunde alacagı seker bı kutuda varmıs onun yerine doğal yolları öneriyorlar
süt yapacak diye içilen içeceklerin hepsinde şeker varmıs maltana içmeyi bırakınca cocuk memeyı bırakıyormus dogal olarak sekerden kesılince cocuk emmek ıstemıyormus
ınstagramda gıda dedektifi dıye bı sayfa var gıda muhendisi kadın ve 2 cocugu var orda acıklamıstı
bebek mamalarını bebek buskıvelerını hep anlatıyor
kesinlikle takip edin bence
maltana yerine dogal bıtkısel karısımlar bol su boza hoşaf kullanılabilir
kabak bal kabağı mı yeşil kabak mı bunu not edeyim :)
Aynen canm ya bnde ilac icmek istemiyorum resmen iskence cekiyorumŞu hamilelikte başımıza gelmeyen kalmadı canım ağrı kesici de içmek istemiyorum çekiyorum öylece
inşallah yeşildir dinimiz aminmaltanayı hiç önermiyorlar çocugun 3 gunde alacagı seker bı kutuda varmıs onun yerine doğal yolları öneriyorlar
süt yapacak diye içilen içeceklerin hepsinde şeker varmıs maltana içmeyi bırakınca cocuk memeyı bırakıyormus dogal olarak sekerden kesılince cocuk emmek ıstemıyormus
ınstagramda gıda dedektifi dıye bı sayfa var gıda muhendisi kadın ve 2 cocugu var orda acıklamıstı
bebek mamalarını bebek buskıvelerını hep anlatıyor
kesinlikle takip edin bence
maltana yerine dogal bıtkısel karısımlar bol su boza hoşaf kullanılabilir
kabak bal kabağı mı yeşil kabak mı bunu not edeyim :)
çokmu yüksek canım değerlerin ?Günaydın kızlar...
Çok moralim bozuldu sabah sabah doktorum aradı ve 100 lük şeker yüklememin de kötü çıktığını söyledi, endokrinoloye sevk etti. Bu şekerle nasıl başa çıkacaz bilmiyoeum gerçekten ya ilk hamileliğimde de aynıydı ve şuan daha çok korkuyorum..
Her yerimiz ilaç zaten tiksindim iyice bir de zararlı yani gerek yok dayanırım diye düşünüyorum tabi bebiş için herşeyAynen canm ya bnde ilac icmek istemiyorum resmen iskence cekiyorum
ben gaviskon içiyorum mide yanmasına ama karbonatta çok iyi geliyor. 1 çay kaşığı karbonatı yut 1 bardak ılık suyla.merhaba hanımlar. dün geceden beri inanılmaz bir mide yanması çekiyorum, ne uyku uyudum ne yatabildim
sabah sağlık ocağına gittim rennie duo şurup yazdı dr, miden yanmaya başladığı zaman içebilirsin istediğin kadar içebilirsin bir zararı yok dedi. yarım ölçek içtim 1-2 saat önce önce ama henüz geçmedimide bulantısı çok kötü derken mide yanmasını da yaşadım bu nasıl birşey allahım
çokmu yüksek canım değerlerin ?
benimde bu sabah baya yüksek çıktı.
ben gaviskon içiyorum mide yanmasına ama karbonatta çok iyi geliyor. 1 çay kaşığı karbonatı yut 1 bardak ılık suyla.
Bnde bu bu 6 ay cok ilac kullandim simdi kullanmiyim diye cekiyorum bu agrilari zaten yavrum cok ilaclara maruz kaldiHer yerimiz ilaç zaten tiksindim iyice bir de zararlı yani gerek yok dayanırım diye düşünüyorum tabi bebiş için herşey
kızlar aldıgınız bebek arabalarını paylasır mısınız
bizim elti verdi mamas papas yeşil bsy gıcık oldgum arabaya hıc ıstedıgım gıbı degıl agır takması yatmaıs bı tuaf cok acagı da anakucagını koyunca ben goz hızasında olsun ıstıyordum cok egılıp kalkmak ıstemıyorudm
valla kırıp atasım var bı bahane bulup
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?