- 13 Nisan 2016
- 3.264
- 2.812
- 133
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #24.781
Peki bu durum normal Doğuma engel mi ?Kızlar ben dün akşam yoga-pilatese başladım hamileler içinilk ders fena değildi. Nefes egzersizlerini filan öğrenmem lazım, doğumda çok faydası oluyormuş. Ama hoca senin skolyozun var dedi, daha önce de pilatese gidiyordum hocam da söylemişti resmen sağa doğru duruyormuş omurgam. Aslında üni.deyken filan çok dik düzgün dururdum ben sonra oldu galiba. İlerki yaşlarda problem olur mu acaba dr’a gitsem mi
Allah sabır versin canm benmde iki gebeliğimde de şeker çıktı insan ne yiyeceğini şaşırıyor ama şükür hamilelik sonrası devam etmiyor şeker hastalarını çok iyi anlıyorum bu dönemde Rabbim beterinden esirgesinGünaydın kızlar...
Çok moralim bozuldu sabah sabah doktorum aradı ve 100 lük şeker yüklememin de kötü çıktığını söyledi, endokrinoloye sevk etti. Bu şekerle nasıl başa çıkacaz bilmiyoeum gerçekten ya ilk hamileliğimde de aynıydı ve şuan daha çok korkuyorum..
en cok su arkadaslar süt için birde humana steell tea diye bi cay var o da nefis sut yapıyor ayrıca incir ( zaten sut oluyor yapraklarında doğa şifresini veriyor ) kuru yada taze farketmez hem sıcak suda bekletip suyunu içip hemde meyvesini de tuketebilirsiniz o da baya iyi , dereotu , sogan , hosaf , bunlarda ıyı eger sutunuz hala gelmekte yada artmakta sıkıntı olursa galaktago diye bi damla var eczanede o da yardımcı oluyormaltanayı hiç önermiyorlar çocugun 3 gunde alacagı seker bı kutuda varmıs onun yerine doğal yolları öneriyorlar
süt yapacak diye içilen içeceklerin hepsinde şeker varmıs maltana içmeyi bırakınca cocuk memeyı bırakıyormus dogal olarak sekerden kesılince cocuk emmek ıstemıyormus
ınstagramda gıda dedektifi dıye bı sayfa var gıda muhendisi kadın ve 2 cocugu var orda acıklamıstı
bebek mamalarını bebek buskıvelerını hep anlatıyor
kesinlikle takip edin bence
maltana yerine dogal bıtkısel karısımlar bol su boza hoşaf kullanılabilir
kabak bal kabağı mı yeşil kabak mı bunu not edeyim :)
Uzulme canim bak cogumuz diyetle düşürdük sen de o sekilde halledersin inşallah. Cok sukurki caresi olan biseyGünaydın kızlar...
Çok moralim bozuldu sabah sabah doktorum aradı ve 100 lük şeker yüklememin de kötü çıktığını söyledi, endokrinoloye sevk etti. Bu şekerle nasıl başa çıkacaz bilmiyoeum gerçekten ya ilk hamileliğimde de aynıydı ve şuan daha çok korkuyorum..
corba ( yayla , mercimek , domates , sehriye vs. ) , salata , zeytinyağlı olarak portakallı kereviz tam mevsimi , ceşit olsun diye ortaya meze gibi hafif salata da olur hem yoğurtlu havuc salatası olabilir yada rus salatası , pilav , ana yemek olarakda antrikotları julien dograyıp renkli biberler ve sarımsakla kavuruyorum ben kremalı da yapabilirsin o da güzel oluyor hem görseli de güzel oluyor etin yanına dekor olarak patates püresi topları da yapabilirsin cnm baya renkli ve yeterli bir sofra olur tatlı olarak eger kendin yapmak istersen serbetli olursa revani falan daha hafif sutlu bisey olsun dersen cevizli incirli muhallebi yapabilirsin sık kuplarsa süsleyerek servis yapılabilir artık görseli sana kalmıs :)kızlar haftasonu kayınvalide ve peder gelecek ne pişirsem bilemedim ilk defa gelecekler ben doğurmadan gelsinler dedim çok da ağırlaşmadan et yiyorlar et yapayım dedim ama yanına ne yapayım güzel bi sofra olsun istiyorum :)
ne önerirsiniz
kayınvalide sebze yerde kayınpeder pek yemez çeşit olsun diye ne yapsam bilemedim
O bebek benim kizim isteben henüz araba almadım, önümüzdeki hafta yavaştan bakıcam. bi arkadaşım kendi kullanmamış ama yoyko 360 derece dönebilen bebek arabasını tavsiye etti. bebek yürümeye başlayınca arabada zor duruyor binmek istemiyor o yüzden pahalı birşey almaya gerek yok diyenler de var
O bebek benim kizim isteyurumeye bile başlamadan hic oturmak istemedi hep kucagimizda olmak isrerdi. Oyle ozenirdimki bebek arabasiyla gezenlere:) biz genelde kucagimizda bebek elimizde bebek arabasini taşırdık:))
Ben ayni parmaktan aliyorum hep. Cok arada farkli mi cikar diye farkli parmak demiyorum.şekerli kızlar sorum size:) bende hep ölçüyorumda sürekli farklı parmaktanmı kan almamız lazım?
Vay bu rezene de neymis kardesimunutmuşsundur belki aklıma gelmişken yazayım,doğumdan önceki haftanda bol bol kabak,dereotu,marul, tahin helvası ye,içebiliyorsan bol bol boza,maltana ve su iç. Doğumdan sonra da aynı şekilde devam et tabii. Kimyon tohumu ve rezeneyi yanında hastaneye götürmeyi unutma. Memeyi bırakma girişimi olduğu dönemler muhtemelen atak dönemleri olacaktır,geçici bir süreç olacağını bilip kararlı ol ve devam etmesi için her yolu dene,göğüslerinde yara olursa silikon başlık kullanmaktan çekinme.
Kızlar bir arkadaşım 36. Haftasında. Doğumu yakın. Gruptan başka bir arkadaşım ona yazmış. Kopyalayıp yapıştırdım. Rezene ve kimyon gazınız için. Annenin gazı da bebeğe geçiyor ve ilk 1.2 gün gazınızı atmanız zor oluyor rahatlamanız için. Diğerleri de doğuma yakın süt yapımı için vücut hazırlansın diye yazmış.
Canim ben de ayni sorundan gaviscon surup kullaniyorum. Bana da istedigin zaman icebilirsin dedi yalniz ictikten sonra 20 dakika kadar su dahi icme ben o hatayi yapiyordum gecmiyordu.merhaba hanımlar. dün geceden beri inanılmaz bir mide yanması çekiyorum, ne uyku uyudum ne yatabildim
sabah sağlık ocağına gittim rennie duo şurup yazdı dr, miden yanmaya başladığı zaman içebilirsin istediğin kadar içebilirsin bir zararı yok dedi. yarım ölçek içtim 1-2 saat önce önce ama henüz geçmedimide bulantısı çok kötü derken mide yanmasını da yaşadım bu nasıl birşey allahım
Uzulme canim cogumuzda var ayni dert. Ben de 2 hafta kontroldeyim diyetle dusmezse ilac oyle de dusmezse insulin dedi. Dikkat edicez artik yapacak bisey yokGünaydın kızlar...
Canim ben de ayni sorundan gaviscon surup kullaniyorum. Bana da istedigin zaman icebilirsin dedi yalniz ictikten sonra 20 dakika kadar su dahi icme ben o hatayi yapiyordum gecmiyordu.
kızlar aldıgınız bebek arabalarını paylasır mısınız
bizim elti verdi mamas papas yeşil bsy gıcık oldgum arabaya hıc ıstedıgım gıbı degıl agır takması yatmaıs bı tuaf cok acagı da anakucagını koyunca ben goz hızasında olsun ıstıyordum cok egılıp kalkmak ıstemıyorudm
valla kırıp atasım var bı bahane bulup
Ben bunları 2 günde hazırlayabilirim çok beceriksizim galibacorba ( yayla , mercimek , domates , sehriye vs. ) , salata , zeytinyağlı olarak portakallı kereviz tam mevsimi , ceşit olsun diye ortaya meze gibi hafif salata da olur hem yoğurtlu havuc salatası olabilir yada rus salatası , pilav , ana yemek olarakda antrikotları julien dograyıp renkli biberler ve sarımsakla kavuruyorum ben kremalı da yapabilirsin o da güzel oluyor hem görseli de güzel oluyor etin yanına dekor olarak patates püresi topları da yapabilirsin cnm baya renkli ve yeterli bir sofra olur tatlı olarak eger kendin yapmak istersen serbetli olursa revani falan daha hafif sutlu bisey olsun dersen cevizli incirli muhallebi yapabilirsin sık kuplarsa süsleyerek servis yapılabilir artık görseli sana kalmıs :)
sağolasın canım kerevizi hiçbiri ağzına sürmez barbunya yapacağım sanırım ama diğer fikirler gayet iyi onlar da aklımda çok sağolasıncorba ( yayla , mercimek , domates , sehriye vs. ) , salata , zeytinyağlı olarak portakallı kereviz tam mevsimi , ceşit olsun diye ortaya meze gibi hafif salata da olur hem yoğurtlu havuc salatası olabilir yada rus salatası , pilav , ana yemek olarakda antrikotları julien dograyıp renkli biberler ve sarımsakla kavuruyorum ben kremalı da yapabilirsin o da güzel oluyor hem görseli de güzel oluyor etin yanına dekor olarak patates püresi topları da yapabilirsin cnm baya renkli ve yeterli bir sofra olur tatlı olarak eger kendin yapmak istersen serbetli olursa revani falan daha hafif sutlu bisey olsun dersen cevizli incirli muhallebi yapabilirsin sık kuplarsa süsleyerek servis yapılabilir artık görseli sana kalmıs :)
ana ben daha faydalı olur dıye hemen su içiyorum gaviscondan sonra içeyim o zaman :)Canim ben de ayni sorundan gaviscon surup kullaniyorum. Bana da istedigin zaman icebilirsin dedi yalniz ictikten sonra 20 dakika kadar su dahi icme ben o hatayi yapiyordum gecmiyordu.
Bugün karnimda meksika dalgası var
Dr un rahim uzunluğuna baktı mı canm birde oğlun erken doğmadiysa korkmaBenim göbeğim 1 haftada çok şişti kızlar. 29. Haftadayım bugün. Sizde de varmı bide oğlumda yukarı büyüyordu karnım bunda aşağı doğru. Hani doğuma yakın bebek aşağıda toplanır ya öyle. Cinsiyet farkındanmı yoksa ben doğuracakmıyım. Vajinamda falan çok baskı hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?