2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar bebeğe alacağım beşiğin içine pamuk yatak mı yapsam diyorum hazır yataklar pek güvenemiyorum en sağlıklısını pamuk yatakmış sanırım siz ne yaptınız

Şekeri olmayanlar içsin bol bol:) biz bırak havuç suyunu bi tane havuç yesek fırlar şeker:))

devlet hastanesine gittim normalde kendi doktorum suyu fazla şekerin olabilir demişti ölçüm sonucu sınırda çıkmıştı ama bu doktor suyu normal derdi devlette herşey e normal diyorlar ondan da olabilir ama bi havuç o kadar yükseltir mi sen ölçüyor Musun şekerini canım ben bu ara diyeti bozdum ya ikramlara hayır diyememeye başladım

Yok canım devletten değil o Dr dan Dr a değişiyor. Benim Dr um da devlette 2 ay önceden suyumun fazla olmasından şekerim olduğunu anladı. Başka Dr lar normal dedi. Benim endokrin kontrolüm de var sürekli ölçmek zorundayım şekerimi. Not alıyorum çünkü. Biraz dikkat etmesem hemen yükseliyor. Suyum fazla olduğu için hiç havuç yemiyorum o yüzden ne kadar yükseltir bilemiyorum sadece salatalarda yersem o kadar

Canim senin suyuna kacinci haftada fazla demislerdi? Benim seker durumum senle ayni ama suyumda fazlalik yok, artar mi diye merak ediyorum.Yarin kontrol var insallah bisey cikmaz.

Kızlar bebeğe alacağım beşiğin içine pamuk yatak mı yapsam diyorum hazır yataklar pek güvenemiyorum en sağlıklısını pamuk yatakmış sanırım siz ne yaptınız
Canım ben yanimda yatiracagim beşik icin yün yatak kullanacagim. Hem kış oldugu icin sicak olsun hem de o yataklara göre hazır süngerler kaliteli degil ve ortopedik yatak zaten onerilmiyor. Çok kalın bir yatak olmayacak bizim kullandigimiz kışlık yün yorgan kalınlığında olacak. Hatta ve hatta ben internetten nasıl yapıldığına baktım. En kısa zamanda malzemeyi alıp kendim yapacağım insallah :)

Bakacak kişi sadece annem olabilir. Ama onun da zorlukları var. Annemler bize 15-20dk mesafede arabayla. Her sabah çocuğu alıp götürmem imkansız çünkü ben zaten 06.30da servise biniyorum. İşyerinde bi arkadaş bu şekilde yapıyordu, çocuk devamlı hasta. Her sabah uykusundan uyandırıp götürüyorlardı. Sonra bakıcı buldular mecburen. Ben bakıcıya veremem daha şimdiden bunu biliyorum. Bakalım sanırım doğunca hissedeceklerime göre karar vericem.

Canım benim işim zaten 5e kadar değil. Şöyle ki gezi rehberliği yapıyorum ve işim erken bitiyor çoğunlukla. Gezi grubunu aldığım yere bıraktığım zaman serbestim. Mesela bugün 15.15 de bırakıp eve döndüm. Benim için süt izninde haftada bir gün izinli olmak daha mantıklı. 6ay ücretsiz izin hakkım var. Tabi bunu kullanırsam direk, işe başladığımda süt izni olmayacak. Eskiden beri hep bebeğime kendim bakmak istiyorum derdim şimdi bidaha çalışma hayatına dönemezsem tedirginliğim var. Maddi olarak sıkıntı yaşamayız gibi duruyor ama sonuçta bende kazandığımı gönlümce harcıyorum. Bu da bir lüks. Hep garantici bir insan oldum. Herşey belli olsun öyle çocuk olsun istedim. Daha önce bebek istememe nedenim de buydu. Şimdi hala ortada kararsızım. En iyisi biraz rahat bırakmak sanırım.

Bende önce yün düşündüm ama internette bakınca pamuk yapın filan diyorlardı Daha sağlıklı filan diyorlardı hangisi iyi olur acaba bende ona göre yapacağım

İnsallah dedigin gibidr canm ama bu aralar hereketlerinde yavaslama var belkide yeri daraldigindan
insallah annesi bol bol dua et muzik dinlet ben hareket hissetmeyince oyle yapıyorum hemen hareketleniyi :)

ben antalyadayım yun yada pmuk dusunmedim hiç zaten ocak sonu şubat basi en fazla 2 ay 3 ay kış olacak onada zaten 40 gün evde olucaz ben anne yanı besiginin icine babynesti koyup hatıracağim hem pratik hemde bi daha yatak derdi olmayacak :)

Yün yataklar yazın serin oluyor bildiğim kadarıyla insanı sıcaklatmıyormuş bir sorayım bakalım büyüklere. Ben anne yanı beşik almıyorum canım o yüzden yoksa Senin yaptığın çok mantıklı

Canim senin suyuna kacinci haftada fazla demislerdi? Benim seker durumum senle ayni ama suyumda fazlalik yok, artar mi diye merak ediyorum.Yarin kontrol var insallah bisey cikmaz.
21. Haftada fazla demişti ilk canım. Ama en son gecen hafta gittiğimde normale dönmüş dedi şükür yine de korkuyorum artmasından şeker olunca

Bende önce yün düşündüm ama internette bakınca pamuk yapın filan diyorlardı Daha sağlıklı filan diyorlardı hangisi iyi olur acaba bende ona göre yapacağım
Ben kuzu yünü almayi düşünüyorum canim ama yuncuye sorarim pamuk daha saglikli derse pamuk da alabilirim. Eskiden hasta olan insanların cigerleri iyilessin diye vücutlarına yün sararlarmis ondan dolayi sağlıklı olduguna inanıyorum. Zaten uzerine bebek çarsafi degil de kendi yatak çarsaflarimdan katlayıp koyacagim cok yumusak olmasin ve yünle cok temas etmesin diye

Yün, pamuk, visko gibi yataklar yumuşak olduğundan bebeklerde de ani bebek ölümü sendromuna neden olabileceğinden tercih edilmemeli diye okumuştum. Bu yüzden bebeğin yatağı sert, içine gömülmeyecek şekilde olmalı. Hem yün alerjiye neden olabilir bence hazır yataklara önyargılı olmayın derim

Saol canm doktorumu aradim yarin gel dedi bundan sonra hareket az hissedince baktırmalısın dedi yarin seker konturolumda vardi zaten gitmişken bakim bizim paşa neden tembellik yapiyo

ben normal oda takımının buyuyebilen beşiğın yatağinida işbirden aldım canım

Hm anladım canım evet bir kaç kat çarşaf Sermek iyi olur aslında bence de sağlıklıdır çok eski zamandan beri var olan bir şey Ama yapması zor işte bende kaynanam buradayken ona yaptırsam iyi olur kendisi yün yatak ve yorgan yapma uzmanıdır :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…