Ben bu konulara hiç hakim değilim
bunu da nette okumuştum
demek ya yanlış bilgi verildi yada eski bir yazıydı
canım şimdik söyle
ücretsize ayrılacaksan 6 ay yarım gün çalışma hakkın olmuyor
ya 6 ay ücrtsize ayrılacaksın ya da rapordan sonra 6 ay yarım gün çalışacaksın
bunlar şirketin inisiatifinde değil tamamen yasal hakların istersende bu sene çıkan kanuna göre avukat arkadaşım dedi rapordan sonra çocuğun okul çağına geldiği senenin eylül ayına kadar yarım gün çalışabilirsin şirketin inisiatifinde değil ya izin verir ya da tazminat verir gönderir
bunun içinde belili bi gün sayısı olarak sigortanın yatması gerekiyormus kaç gün bilmiyorum
ben yarım calısmayı hıc dusunmedım 3 ay sonra zor olur dıye
bence sende rapordan sonra ucretsiz iznini al vermek zorundalar yoksa tazmınatla seni çıkartırlar bu acıdanda dava acarsan kazanırsın analıktan mahrum bırakma vs gibisinden ama iş hiç oralara gelmez
avukat tanıdıgın varsa kesinlikle danış zora sokarlarsa
normalde de yarım gün çalışıyorsan zaten yarım gün çalışcam demene gerek yok
ha bunuda doğum iznine ayrılmadan şirkete bildirmen gerekiyormus zaten 6 ay yarım gün çalışacağım diye rapor dönüşü döneceğim diye
ücretsiz 6 aya ayrıldın döndün kalan günlerde süt iznin 1.5 saat ister git gel yaparsın isterse toplanır o saatler o saate göre izin çıkar mesela ben 8-5 calısıyorum 9 saat yani
1,5 saatlerim toplanıyor ne zaman 9 saat ediyor o günüm izinli sayılıyor 6 güne bir geliyor aslında oda çocuk 1 yaşına gelene kadar 3 ay rapor + 6 ay ücretsiz desen 9 ay yoksun döndün işe 3 ay daha bu şekilde izinlisin demektir
zaten yarım günde çalıştığın için sonrasında da rahat edersin cocukta 1 yaşına girmiş olur toplarsın çok rahat 1 1.5 sene daha annen kaynana vs idare eder ondan sonra 2.5 yastan itibaren verirsin kreşe