Bakacak kişi sadece annem olabilir. Ama onun da zorlukları var. Annemler bize 15-20dk mesafede arabayla. Her sabah çocuğu alıp götürmem imkansız çünkü ben zaten 06.30da servise biniyorum. İşyerinde bi arkadaş bu şekilde yapıyordu, çocuk devamlı hasta. Her sabah uykusundan uyandırıp götürüyorlardı. Sonra bakıcı buldular mecburen. Ben bakıcıya veremem daha şimdiden bunu biliyorum. Bakalım sanırım doğunca hissedeceklerime göre karar vericem.
Canım benim işim zaten 5e kadar değil. Şöyle ki gezi rehberliği yapıyorum ve işim erken bitiyor çoğunlukla. Gezi grubunu aldığım yere bıraktığım zaman serbestim. Mesela bugün 15.15 de bırakıp eve döndüm. Benim için süt izninde haftada bir gün izinli olmak daha mantıklı. 6ay ücretsiz izin hakkım var. Tabi bunu kullanırsam direk, işe başladığımda süt izni olmayacak. Eskiden beri hep bebeğime kendim bakmak istiyorum derdim şimdi bidaha çalışma hayatına dönemezsem tedirginliğim var. Maddi olarak sıkıntı yaşamayız gibi duruyor ama sonuçta bende kazandığımı gönlümce harcıyorum. Bu da bir lüks. Hep garantici bir insan oldum. Herşey belli olsun öyle çocuk olsun istedim. Daha önce bebek istememe nedenim de buydu. Şimdi hala ortada kararsızım. En iyisi biraz rahat bırakmak sanırım.