- 12 Eylül 2015
- 4.951
- 6.142
- 158
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #32.381
Aynen öyle canım. Beni evime baglagan tek şey eşimin onlara bişey söyleyemese de hep benim yanimda olmasi ve benimle birlikte aglamasiydi.. Evimiz apartman şeklinde aile binası. Ama eşimin ailesi burada yasamiyor 110 km uzaktan yetisiyorlar her b..ka.. Dün gece eşim istersen tasinalim kiraya çıkalım bunlardan ne kadar uzak olmak istiyorsan ben seni götürürüm diyor.. Böyle insanla da kavga edilmiyor ki agzimdan cikacak lafi bekliyor yapmak içinBak gene kendini yıpratiyosun...sonra ağlayip hirpalıyosun. Ne demek hamile kalmadan once bosanmadigim icin....v.s.v.s
Ben başkaları icin ömür harcanmiycani ömrümden 10 yili böyle sacmaliklar yuzunden feda edip bir düşük ve şu anki hamileligimi, sevinclerimi, ömrümü erteleyerek en aci sekilde öğrenmiş biri olarak, pire icin yorgan yakilmaz diyorum. Haaa bak eşin direk sana hayatı zindan ederse o zaman bunu diyemezdim. Senin canını sıkmalarina izin verme, düşünmen gereken bir bebek ve tadını çıkarman gereken ömründe nadiren yaşanan kutsal zamanlar geciriyosun. Eşin fazlasiyla eziliyodur bu durum karşisinda...benim eşim elinde olmayan, ailesi yuzunden şeyler yuzunden beni tanidigi halde bile hala yanimda soyleyemedigi seyler oluyo "neden soylemedin kimin ne oldugunu biliyoruz bu senin hatan degil ki" diyorum... utaniyo adam onlarin bazi sacmaliklarindan.
Ben de öyle düşündüm canim ama gidemem birinci sebebi plasentam aşağıda olduğu icin doktorum en başından beri takipte. Fazla kanamam olacakmis bu yüzden başka doktor kabul etmez artık. Ikinci sebebi de vallahi kocamin ömrünü çürütür adami kanser ederler böyle bişey yaptigimiz için. Beni 3 yıl ailemin yanına yollamadilar her gittigimde kıyamet koptu. Onlar istemedigi sürece ben gidemezmisim düşün ne sacmaliklara katlaniyorum ben ya... Tabi ki ben aileme gittim ama her gittigimde bizi ayirma noktasina getirdiler kayinpederim arayip eve sakin gelme şöyle olur böyle olur diye tehdit ediyordu beni.. Ki bizim evlerimiz ayrı..canım şuan hiçbirimiz sağlıklı düşünemiyoruz ki. durumu en iyi bilen sensin. ha annesine babasına söz söyleyebilen türk erkeği çok çok az. bende mesela deli doluyumdur ama babama bişi diyemem. eşimle dalga geçer eniştemle dalga geçer,üzülürüm ancak. anneme çemkiririm. Allah yardımcın olsun. inşallah doğumda görünmezler. kendi memleketinde doğuma gitsen mi diye düşündüm bi de
Sagol cnm inşallah hayırlısıyla gelsinHaftan iyi canım inşallah haftaya daha iyi olcak 3 kilo olur insallah allah yardımcınız olsun
ya psıkolog bence bıraz yorum katmısEşim de hiç ailesinin konusunu açmaz evde. Ben ısrarla soruyorum ne diyorlar benim hakkimda sana diye. O da zorda kalinca anlatiyor biseyler. Amaann aşkım biz hep iki kisiydik simdi 3 kisi olacaz ben sizi vok seviyorum sen nasil istersen oyle yasayacagiz falan diyor ama ayni dediğin gibi ben çok sinirli sabırsız asabi biri oldum bunlar yüzünden psikologa da gittim. Hiç psikolog boşanmayı tavsiye eder mi? Doktor bana bu insanlarla senin baş etmen zor eger eşin ve sen buna sonuna kadar dayanamayacaksaniz birbirinizi yipratmamanizi tavsiye ederim ayrılmak sana daha iyi gelecektir dedi.. Ama işte Allah razı olsun eşim çok bağlı bana bir keresinde 15 günlüğüne ayrilmak zorunda kaldık eve döndüğümde eşim hastaydı 15 gün boyunca yatakta yatmamis odaya girememiş bir kiyafetimi alıp koltukta uyuşmuş hep üzerine battaniye bile almamış... Böyle bir insan nasil yari2 yolda bırakılır ki.. Ben de onu çok seviyorum ama üzerime oynanan oyunlara dayanamiyorum..
offf kıyamam yaaa. işkence makineleri. ama eşinin de artık bi yeter demesi gerekiyor gerçekten.böylesi çok zorBen de öyle düşündüm canim ama gidemem birinci sebebi plasentam aşağıda olduğu icin doktorum en başından beri takipte. Fazla kanamam olacakmis bu yüzden başka doktor kabul etmez artık. Ikinci sebebi de vallahi kocamin ömrünü çürütür adami kanser ederler böyle bişey yaptigimiz için. Beni 3 yıl ailemin yanına yollamadilar her gittigimde kıyamet koptu. Onlar istemedigi sürece ben gidemezmisim düşün ne sacmaliklara katlaniyorum ben ya... Tabi ki ben aileme gittim ama her gittigimde bizi ayirma noktasina getirdiler kayinpederim arayip eve sakin gelme şöyle olur böyle olur diye tehdit ediyordu beni.. Ki bizim evlerimiz ayrı..
Yeni şunu anlatmaya çalışıyorum. Ar utanma terbiye Allah korkusu olmayan insanlara karşı gücü yetemeyen iki yalniz genç konumundayiz eşimle.. Allah bize yardim eylesin..
Benımde kulturumde ıltıhap cıkmıstı canım fitil vermişti antibiotikli olan seyler üzülmeKızlar merhaba
Bugün bendede kötü haberler var.uzun zamandır olan akıntımdan dolayı vajinal kültür yapılmıştı.bugün sonucunda vajende olmaması gereken aslında bağırsakta olması gereken bir zatürre bakterisi çıktı.adı Klebsiella pneumoniae.
Cefaks 500 antıbıyotık basladım sabah aksam umarım bır sıkıntı olmaz.hıc boyle bırseyler karsılasan yada cefaks kullanan varmı cok korkuyorum neolursunuz cevap yazın
Kizlar benim aksam asiri mide bulantim ve kasilmam oldu. Kasilmalar yatinca gectigi icin doktor 1 gun daha bekle gelme dedi ama hareket ettigim anda toplanma gerilme basliyor. Mide bulantim icin de normal ama yine de tansiyonuna baktir dedi. Evde de alet yok yakinda klinik var ona gidicem. 32+3 um daha cok erken, kasilmalar devam eder diye korkuyorum. Bu haftalarda mide bulantisi olan var mi?
aynıyız canım benimde kilosu aynı çıktı bebeğin doktor bişey demedi ama çok da iyi değil kilosu bence. inşallah erken geliyorum demez senin bebeğindeGünaydın kızlar, kontrolden geldim bende, haberler aceleci bir bebek, erken doğum riskine karşı bu hafta ciğer geliştirici yaptıracağım , kilomuz 1 hafta geride... 2090 gr..44 cm boyumuz ... canım sıkıldı
Canım benim arkadaşımında çok hareketli olduğundan bebek kilo alamıyor demiştir doktorkızlar nasılsınız?? bende bugün doktor kontrolüm vardı. benim kız hareketli maşallah. ama kilo aldıramıyorum malesefen sonki görüşmemizden sonra 3 hafta geçti ala ala 250 gr almış benim kerata. 2000 gr olmuş ama bunun eksik çıkma ihtimalini düşünmek gerek. Muzu normalde hiç sevmem ağzıma bile sürmem ama muz, maden suyu, süt gibi tavsiyeler vardı onları deniyeceğim. moralim bozuldu doktor iyi dedi kilosu için ama beni telaşlandırmamak için dedi bence şu iki hafta besiye çekicem kendimi. anca ben kilo alıyorum hatun içerde spor yapıyor sanki başka taviyesi olan varmıdırr??
Benim mide bulantim devam ediyor ama yemegimi falan yiyebildim. Kasilmalar az da olsa devam, surekli yatmamnya da oturmam gerekiyor. Koltuktan kalkarken bile gerginligi hissediyorum.ama dune gore daha iyi. Bir de psikolojik mi anlamadim ama sanki aksammlari daha kotu oluyorum, gunduz nedense daha iyi hissediyorum.Bende dün ilk kez korku ve endişeyle akşam hastaneye gittim, doktorum "ebeler nst ye alsın bana atsın duruma göre geleceğim" dedi. Kasılmalar tüm gün senin dediğin gibiydi karnım taş gibi oldu sırtımı asla doğrultamadım ve bebeği hiç hissetmemiştim banyo bile yaptım belki iyi gelir diye -ki bu pek normal bir durum değildir bizim kız nst bile çektirtmedi bize çok ama çok hareketli , yalancı kasılmaymış artık son aya girdiğimiz için olurmuş normalmiş. Mide yanması yaşadım sürekli gece sahada arttı . Tüm gün tatlı falan çok yemiştim hareket etsin diye ondan mı acaba dedim ama belkide bu kasılmalar ağrılar tetikliyordur şuan seninde yaşadığını duyunca öyle yorumladım. Sen şuan nasılsın?
Geçmiş olsun canim doktor degistirmen en iyisi bencede acil durumlar onemliKızlar bende geceyi hastanede gecirenlerdenim hiç halim olmaması şikayetiyle Dr aradım kendi Dr um güya bir türlü baglamadilar ve randevusu yoğunMuş randevu vremezlermus bende kızdım durumumu anlattım yok illa asistaniyla gorusecekmisim bende sinirlendim başka bir Dr geldim ilgilendi sağolsun 3 şişe serum verdi suyu azalmış zaten tahlillerimde düşüktür hep iyiki gelmişim bu gece müsade altındaydım sabah Dr tekrar kontrol edecek ona göre ilaç miverecek bilmiyorum son haftalarda dr degistirmek istemezdim ama acil bişi olsa ilgilenecek yok sanki bedava bakıyorlar tıklım tıkim sanırsın doğru dürüst ilgi var oda yok eski Dr diye katlaniyordum sadece bu Dr inş sorun çıkmaz şimdilik beğendim hakkımızda hayirlisi
Gecmiş olsun canim dinlen biraz gecer artik agrılar sızilar normalmis benim dr dun ole dedi sadece magnezyumla azaltacaksin dediGünaydın kızlar bugün işe gidemedim dün çok kötü kasık ağrılarım oldu kıvrandım resmen .geri kalan günlerimizin sağlıklı sorunsuz geçmesi dileğiyle.
Sıkma canini kuzum kilo da boyda genetik sen cop gibi kadinsan esinde oyleyse kilolu bi bebek zor olur. Benim annem hep 50 kiloymus babm desen ole ben dogmusum 2.400 gr ama ben kiloluyum suan esim kilolu bizim tossbada kilolu ne olur buna uzulmeyin saglıkli olsunlar yeterGünaydın kızlar, kontrolden geldim bende, haberler aceleci bir bebek, erken doğum riskine karşı bu hafta ciğer geliştirici yaptıracağım , kilomuz 1 hafta geride... 2090 gr..44 cm boyumuz ... canım sıkıldı
Canım ne olur uzme kendini uzat ayaklarini dinlen dua et bolca her sey guzel olacak allahin izniyleKızlar nst den cıktım simdide cok düşük kalp atışı kordon boynundaymış dolanmış digerlerini doktor yok demişti
Kordon ve kalp atışı nedeniyle her sabah aç nst gidicem bu hafta dolsun haftaya alabiliriz deniyor cok moralim bozuk üzüldüm baya.
Allah yardımcımız olsun 1 tur dolanıkmış ultrasonda gördüm içim cız etti
Tahin pekmez ve kaşar peynir öneririm ekstra yazdiklarina ek ama yukarda başka bi arkadasada yazdım kilo boy genetik seyler bebeginiz saglikliysa uzmeyin kendinizi lütfenkızlar nasılsınız?? bende bugün doktor kontrolüm vardı. benim kız hareketli maşallah. ama kilo aldıramıyorum malesefen sonki görüşmemizden sonra 3 hafta geçti ala ala 250 gr almış benim kerata. 2000 gr olmuş ama bunun eksik çıkma ihtimalini düşünmek gerek. Muzu normalde hiç sevmem ağzıma bile sürmem ama muz, maden suyu, süt gibi tavsiyeler vardı onları deniyeceğim. moralim bozuldu doktor iyi dedi kilosu için ama beni telaşlandırmamak için dedi bence şu iki hafta besiye çekicem kendimi. anca ben kilo alıyorum hatun içerde spor yapıyor sanki başka taviyesi olan varmıdırr??
Insallah canım... İnşallah alisirim zamanla.. Tesekkur ederim..ya psıkolog bence bıraz yorum katmıs
banada sen bu sekılde dusunmeye devam edersen siz sonunda bosanrsınız esını sevıyorsun o adamda bı yere kadar aldattan alır kacınılmaz son bosanma olur bunu ıstemıyorsan iş gibi görmelisin demişti
sen yine git hamilelikle beraber tavan yapoıyor duygular
ne güzel senı cok seven bı eşin var bunu duusnup hep onları dusunmemeye calıs duyma görme yok say zamanla alısacaksın bak emin ol
Eşim hep şu çocuk dogsun hayatımızı degistirecek diyor.. Insallah öyle olur canim..offf kıyamam yaaa. işkence makineleri. ama eşinin de artık bi yeter demesi gerekiyor gerçekten.böylesi çok zor
Canım geçmiş olsun, hiç duymadım daha önce ama doktorun antibiyotik verdiyse tez zamanda normale döner insallah. Neden olurmuş bişey dedi mi ?Kızlar merhaba
Bugün bendede kötü haberler var.uzun zamandır olan akıntımdan dolayı vajinal kültür yapılmıştı.bugün sonucunda vajende olmaması gereken aslında bağırsakta olması gereken bir zatürre bakterisi çıktı.adı Klebsiella pneumoniae.
Cefaks 500 antıbıyotık basladım sabah aksam umarım bır sıkıntı olmaz.hıc boyle bırseyler karsılasan yada cefaks kullanan varmı cok korkuyorum neolursunuz cevap yazın
İkinci bebek canım ilk sezeryan olunca mecburen.Sezeryan planlıyordunuz da mı gün verdi doktorunuz?
Bu arada gece 8-10 defa şiddetli mesane ağrısıyla uyanıp tuvalete gidiyorum resmen dün gece uyumadım desem yeri. Birden çok şiddetli ağrı vuruyor, su içmek işkence oldu. Böyle bir durum yaşayan var mı? Sürekli idrara sıkışık gibiyim
Allah yardımcınız olsun. Doktor beklettiğine göre bir bildiği vardır. Ocak annelerinde de bir arkadaşın böyle bir durumu vardı. Kalp atışı değil ama kordon dolanması vardı. O da bekliyordu. Şimdi ne yaptı bilmiyorumKızlar nst den cıktım simdide cok düşük kalp atışı kordon boynundaymış dolanmış digerlerini doktor yok demişti
Kordon ve kalp atışı nedeniyle her sabah aç nst gidicem bu hafta dolsun haftaya alabiliriz deniyor cok moralim bozuk üzüldüm baya.
Ayy çok heyecanlı gün belli olunca daha da farklı oluyormuş .hepimiz sağlıkla alalım inşallah bebişlerimiziŞafak 20 :) gözün aydın, sağlıkla gelsin kucağına.
Sakin olmaya çalış canım takip et dinlen ani hareket etme.dediğin gibi 1 hafta daha kalsın erken doğum riskin olmuyor somuçta. Vardır bunda da bi hayırKızlar nst den cıktım simdide cok düşük kalp atışı kordon boynundaymış dolanmış digerlerini doktor yok demişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?